kacha.crac 03.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Fajowa miednica na piwo:) okna rzeczywiscie lepsze biale...ale malowanie zostawia niestety wiele do zyczenia wiec chyba absolotnie nie mozesz pozwolic na cos takiego w salonie...a nie myslalas zeby jakis stolarz pomalowal Ci je natryskowo lakierem bialym? Tak to sie przeciez robi fachowo, nie maluje sie tego zadnym pedzlem ani walkiem i nie farba tylko lakierem...powiedz ze to wiesz? jesli tak to sorry ze pisze oczywistosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.07.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 niby wiem;) ale uznałam, że skoro to profesjonalna firma zajmująca się renowacją okien, która ma w swojej ofercie ich malowanie, to robią to najlepszą dostępną metodą. A że do natryskowego malowania niezbędny byłby demontaż okien, to się nie upierałam. Na pytanie, czemu pędzlem a nie wałkiem, Pan odpowiedział, że wałek zostawia specyficzną strukturę, która nieciekawie wygląda na oknach i już lepiej, żeby to były ślady pędzla - nawet mnie przekonał Ale teraz wiem, że to nie to o co mi chodziło i szukam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.07.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 niby wiem;) ale uznałam, że skoro to profesjonalna firma zajmująca się renowacją okien, która ma w swojej ofercie ich malowanie, to robią to najlepszą dostępną metodą. A że do natryskowego malowania niezbędny byłby demontaż okien, to się nie upierałam. Na pytanie, czemu pędzlem a nie wałkiem, Pan odpowiedział, że wałek zostawia specyficzną strukturę, która nieciekawie wygląda na oknach i już lepiej, żeby to były ślady pędzla - nawet mnie przekonał Ale teraz wiem, że to nie to o co mi chodziło i szukam dalej... Nie nie nie! wprowadzili Cie w blad...zaden demontaz okien nie jest potrzebny , u mnie bedzie malowanie natryskowe i nic demontowac nie bede! Panom sie nie chce to Ci kity wciskaja. Moga pomalowac na miejscu ale beda miec kupe roboty (precyzyjne oklejenie szyb, srub,rantow, scian obok a moze i nawet namiocik taki specjalny) ale sie da...widzialam to nawet na zywo u znajomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 03.07.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Mnie również wydaje się, że nie zeszlifowali wierzchniej warstwy a tylko zaciaprali farbę na starą powłokę. I tak dobrze zrobiłaś, decydując się na biel - Brawo! Kolejne okna, maluj po uprzednim zeszlifowaniu, nakładając najlepiej 1 cienką warstwę na dzień. Po trzech-czterech razach (dniach) powinno to wyglądać bardzo naturalnie. Ja na szczęście mam białe okna, ze szprosami, ale i tak Was wszystkie podziwiam za Wasz upór w dążeniu do celu! Powodzenia, niech żyje biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.07.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Magda zabiłaś mnie tą miską na piwo Muszę "mojemu" też jakiś mesko-domowy prezent upolować...a ta miednica to jest myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.07.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Madzia, ja malowałam wałkiem i struktura jest (tzn. ślad wałka, kropeczki?? nawet nie wiem jak to nazwać, bo widać dopiero z 2cm), ale po pędzlu są ślady pędzla nawet przy precyzyjnym malowaniu i tego nie chciałam. U nas malowanie natryskowe nie wchodziło w grę, bo robiłam to samodzielnie (kiedyś przemaluję wszystkie, jak tylko mi mąż pozwoli.....to jedno mu się podoba więc jest sukces, mimo niezbyt precyzyjnego malowania co w sypialni mi nie przeszkadza ). Prawdę mówiąc nie znalazłam białego lakieru i też chciałam takim malować, ale ponieważ nie znalazłam pomalowałam farbą i potem normalnie będę lakierować okno. To wszystko ma miejsce od strony wewnętrznej w związku z czym nie ma obawy, że ew. warunki atmosferyczne będą miały wpływ na okna etc. Magda, a możesz napisać ile zapłaciłaś za pomalowanie? Bo może mi się opłaci do drzwi werandowych może być na pw jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.07.2011 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) Nie nie nie! wprowadzili Cie w blad...zaden demontaz okien nie jest potrzebny , u mnie bedzie malowanie natryskowe i nic demontowac nie bede! Panom sie nie chce to Ci kity wciskaja. Moga pomalowac na miejscu ale beda miec kupe roboty (precyzyjne oklejenie szyb, srub,rantow, scian obok a moze i nawet namiocik taki specjalny) ale sie da...widzialam to nawet na zywo u znajomej. Bardzo ci dziękuję Kasiu za wszystko, co napisałaś powyżej. To bardzo dla mnie cenne informacje - a najważniejsze, że widziałaś, jak to robią na żywo. Już wiem, czego szukać, o co pytać A ty gdzie chcesz przemalować okno? Mnie również wydaje się, że nie zeszlifowali wierzchniej warstwy a tylko zaciaprali farbę na starą powłokę. I tak dobrze zrobiłaś, decydując się na biel - Brawo! Kolejne okna, maluj po uprzednim zeszlifowaniu, nakładając najlepiej 1 cienką warstwę na dzień. Po trzech-czterech razach (dniach) powinno to wyglądać bardzo naturalnie. Ja na szczęście mam białe okna, ze szprosami, ale i tak Was wszystkie podziwiam za Wasz upór w dążeniu do celu! Powodzenia, niech żyje biel Ja też bym miała białe, gdybym sama je wybierała;) Czy miałyśmy wcześniej przyjemnośc...? Chyba nie. Witam więc u siebie:welcome: Magda zabiłaś mnie tą miską na piwo Muszę "mojemu" też jakiś mesko-domowy prezent upolować...a ta miednica to jest myśl Kochana, stary numer starych żon - i wszyscy zadowoleni;) Trochę jak kupowanie przez mężczyznę bielizny dla ukochanej - wszyscy są wygrani:lol2: Edytowane 3 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.07.2011 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Mogę publicznie, ja nie mam z tym problemu;) Ale jedno wiem z góry - na pewno ci się nie opłaci Ogólnie u mnie wycenili 400 zł za skrzydło (czyli okno 2-skrzydłowe - 800zł, 3-skrzydłowe 1200 zł itp.) Tylko ja mam wszystkie okna do ziemi. A za te małe wzięli po 250 zł. Drogo prawda? Gdyby było okej, to bym nawet nie patrzyła na cenę... ale teraz to sobie myśleć, cholera, tyle kasy i jeszcze taki słaby efekt:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.07.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 No cóż, wiesz ja też nie mam, u mnie raczej efekt piorunujący osiągam za pomocą niskich cen to tak w formie żartu. A na poważnie: za 250 spodziewałabym się lepszego efektu od fachowców, chociażby równiutkich krawędzi bo takie rzeczy jak 4 warstwy farby to rzecz względna (pod warunkiem, że powierzchnia była szlifowana bo inaczej to sobie nie wyobrażam), ale jak policzę ile włożyłam w to pracy, czasu + materiały i jeszcze, że mogłam robić coś inszego w tym czasie to wyjdzie mi podobnie tylko za trochę większe okno znaczy się: nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 04.07.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Magda, balia na drinki boska!!!!!!!!!!!!!! Piękna, cudna, fenomenalna! Ale, ale, jaką Ty masz piękną kuchnię, by the way!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.07.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Madzia, może taki Cię zainteresuje. A jak nie Ciebie, to kogoś innego, bo widzę, że zainteresowanie kubełkiem spore http://i1.fmix.pl/fmi2131/84bd17150025b2454e1161cc/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2543/b2f6a6320002b8bf4e1161ce/zdjecie.jpg Jest TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.07.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Magda, balia na drinki boska!!!!!!!!!!!!!! Piękna, cudna, fenomenalna! Ale, ale, jaką Ty masz piękną kuchnię, by the way!!!!! Zgadzam się z każdym słowem Ani:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 04.07.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Madziu...nie bede przemalowywac okna tylko po raz kolejny kuchnie. Blagam nie pytajcie o szczegoly? Bardzo ci dziękuję Kasiu za wszystko, co napisałaś powyżej. To bardzo dla mnie cenne informacje - a najważniejsze, że widziałaś, jak to robią na żywo. Już wiem, czego szukać, o co pytać A ty gdzie chcesz przemalować okno? To ironia? czy szczere? naprawde widzialam.. i jeszcze raz : jesli juz o tym wiedzialas to sorry za oczywistosci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.07.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No co ty, czemu ironia? Wszystko co napisałam było bardzo serio. Jestem ci wdzięczna za głos w tej sprawie:hug: I niby to wszystko wiedziałam (a raczej tak to sobie wyobrażałam), ale jak facet mówi, że się nie da, to uznałam, że nie ma powodu mu nie wierzyć. A dzięki tobie wiem, że się da i więcej kitu mi nikt nie wciśnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 04.07.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Madziu, bardzo Ci dziękuje za info zakupowe. Już się nie mogę doczekać. A jak się zagłębiłam w stronę internetowa tego sklepiku i te wszystkie aranżacje to się rozpłynęłam. Większość z nich już gdzieś tam widziałam, ale tutaj dawka była zabójcza. I wystrój samego sklepu powalający. W Polsce takiego sklepiku jeszcze nie widziałam, ale jak byłam w Danii, czy Holandii to zawsze przez takie cuda musiałam zbierać szczenę z podłogi Mogłabym być taką Panią Zemler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 04.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No co ty, czemu ironia? Wszystko co napisałam było bardzo serio. Jestem ci wdzięczna za głos w tej sprawie:hug: I niby to wszystko wiedziałam (a raczej tak to sobie wyobrażałam), ale jak facet mówi, że się nie da, to uznałam, że nie ma powodu mu nie wierzyć. A dzięki tobie wiem, że się da i więcej kitu mi nikt nie wciśnie;) No to super ze Kasia Dobra Rada sie przydala:) ja tez czasem czuje gdzies pod skora ze ktos mi kita wciska ale skutecznie ignoruje to poczucie ...do momentu kiedy pkazuje sie ze trzeba bylo sluchac przeczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 05.07.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) Madziu, łazienki wyglądają coraz piękniej:yes: Bardzo podoba mi się twoja 'kolumnowa' umywalka, piękna i moim zdaniem świetnie wygląda w tej łazience. Swego czasu też myślałam o takiej do mojej łazienki na dole, ale mój luby nie bardzo był do niej przekonany. A lampy przepiekne!!! Też chcę takie i w kolejkę do nieistniejącejo jeszcze twojego sklepu się ustawiam Edytowane 5 Lipca 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.07.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Hej Magda! Oglądałam Twoje okna i szczerze mówiąc nie wyglądają ciekawie.Sorry za szczerość .Proponuję abyś zapytała o możliwość przemalowania u producenta okien drewnianych.Tylko nie w jakiejś dużej firmie,bo w sezonie nie będzie im się chciało brać takiej małej robótki.Proponuje małą fimę.Jeśli to ma to być malowane na hali to niestety wiąże się to z demontażem,ale może jest możliwość aby dobrze oklejając wszystko wokół zrobili to na miejscu?Tym bardziej,że chodzi o kilka okien.Myślę,że malowanie natryskowe Cię zadowoli i będzie pożadany efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.07.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jeśli to ma to być malowane na hali to niestety wiąże się to z demontażem Demontaż okien? :jawdrop:Jak to sobie wyobrażasz, kiedy są już zrobione tynki i elewacja domu? Skrzydło można zdjąć, ale ram nie zdemontujesz. Tak czy siak Magdzie pozostaje malowanie na miejscu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.07.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 demontaż okien to już jakaś mega-giga-ostateczność Ale wtedy to je po prostu wymienimy:lol2: aguś dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts