lady in red 05.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 agawi! Jak sobie wyobrażam? Po prostu jak wymiana okien starych na nowe :)Wtedy też trzeba ewentualnie uzupełnić uszkodzony tynk lub elewację ,który może odpaść w czasie demontażu:(.Nie namawiam i nie mówię,że będzie łatwo-ale podsuwam (ewentualne) rozwiązanie To Magda musi zadecydować czy gra jest warta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.07.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Magda! Pisałyśmy post jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.07.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 demontaż okien to już jakaś mega-giga-ostateczność Ale wtedy to je po prostu wymienimy:lol2:aguś dzięki:hug: Tak właśnie myślałam, że je prędzej wymienisz na nowe niż zdemontujesz:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.07.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No właśnie, a opowiedzcie mi, jaka jest orientacyjna cena typowego okna tarasowego (dwuskrzydłowego)? Ja nigdy okien nie zamawiałam, więc nie wiem;) Ale jak widzę cenę 800 zł za malowanie (takie gówniane malowanie:evil:), to naprawdę się zastaawiam nad wymianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 05.07.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Magda,ja mam wyceny na okna drewniane w rozmiarze 2020 x 2300 mm, średnio około 3.000 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.07.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 hmmm, to jeszcze to przemyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.07.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Magda, ja Ci nie bardzo mogę podać cenę, bo po pierwsze moje nie są drewniane, po drugie są to okna specjalne do domów pasywnych, po trzecie cenę negocjowaliśmy razem z roletami i bramami garażowymi i po czwarte dla dwóch domów:lol2: Ale wymiana jest sporo droższa od malowania, to pewne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Hmn...a u mnie okno tarasowe, pojedyńcze skrzydło to koszt 500 zł + montaż. Pakiet trzyszybowy, ale okno plastikowe w okleinie meranti to chyba nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 05.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) Dawno mnie tu nie było, a tu tyle sie dzieje:-) Łazienka z tubą świetna. Taka niesztampowa. Zaskakuje a wiem, ze jeszcze zaskoczy:-) Lampy - marzenie...Boskie są. No a okno - no cóż - nie lubię brązowych okien (sama takie mam:-)), ale u Ciebie brązowe okna baaardzo pasują. Nadają charakteru. Moim zdaniem duże,ładne okna wyglądają bosko w brązowych "ramach". Ty masz bardzo duże i ładne okna i w życiu bym ich nie przemalowywała. No i w ogóle te okna są tak ładnie wykonane - przynajmniej na zdjęciach tak to wygląda. Szkoda je paćkać farbami. No,ale wiem że do tej zmiany jesteś przekonana, wiec już milczę A jeśli chodzi o sposób malowania to rzeczywiście nie jest git. No, ale może to dlatego, ze robiła to firma od renowacji okien. jakoś tak mi sie kojarzy renowacja ze starymi oknami w kamienicach. Korzystali z tradycyjnych metod a więc pędzla i farby i dlatego wyszło, jak wyszło. Ale wiem, ze będzie dobrze i znajdziesz kogoś kto okna pomaluję za pomocą bardziej aktualnych metod tj. pewnie natryskowo. Edytowane 5 Lipca 2011 przez maryblair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 06.07.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Magda,co do okien, w dużej mierze zgadzam się z Mary - masz przepiękne, klasyczne drewniane okna w naturalnym kolorze, aż szkoda je przemalowywać - świetnie by się wpasowało w eklektyczny klimat - no ale Ty tu (u)rządzisz, jeśli MUSZĄ być białe, to tak będzie, Kierowniczko:) A wybrałaś już ostatecznie wc i bidet po tych wszystkich przebojach, czy nadal szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.07.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Madzia a wy już meble do kuchni zamówiliście? albo chociaż wybraliście firmę która wam te meble wykona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 06.07.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam się . Magda mam pytanie o Twoją tapetę w łazience : czy ona jest winylowa i jakiego kleju używałaś? Mnie urzekła bardzo podbna w klimacie do Twojej w Almi Decor, czekam teraz aż dotrze z UK, ale w salonie odradzano mi ją do łazienki...mam mieszane uczucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.07.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 ooo kicia ciebie to tu jeszcze nie było;) Tapeta jest winylowa:yes: I raczej nadająca się do łazienki (choć czy się sprawdzi, to dopiero w praktyce wyjdzie;)) Venus, kuchnia jeszcze nie zamówiona. Ale jeśli stolarz, który wykonuje zabudowę łazienek się naprawdę sprawdzi, to on też będzie robił kuchnię. Drzwi na pewno będzie robił Mary, jak dawno cię nie było:o A co tam u ciebie??? Pewnie już mieszkacie;) Mówicie dziewczyny, że okna ładne??? I żeby nie malować??? hmmmm.... nie, muszą być białe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.07.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) Magda, co do okien, w dużej mierze zgadzam się z Mary - masz przepiękne, klasyczne drewniane okna w naturalnym kolorze, aż szkoda je przemalowywać - świetnie by się wpasowało w eklektyczny klimat - no ale Ty tu (u)rządzisz, jeśli MUSZĄ być białe, to tak będzie, Kierowniczko:) A wybrałaś już ostatecznie wc i bidet po tych wszystkich przebojach, czy nadal szukasz? No juz nawet nie chcialam sie odzywac ale skoro poszla iskra to huzia z tematem. NA BOGA PO COZ TY TE OKNA BEDZIESZ MALOWAC BABO! rozumiem jeszcze ta lazienke...ale salon ?po co?piekne duze okna! a tak napackasz napackasz po nich i bedzie wygladalo sto razy gorzej....a teraz naprawde sa swietne. Sa duze i to ich zaleta dlatego ten braz ram nie przytlacza. ja wiem ze moje wnetrza sa calkowiecie w innym charakterze ...ale spojrz na okna moje w salonie duze szyby zobacz jak doszly zaslony, firany braz sie pieknie wkomponowal, zobacz na kuchnie...biala z brazowym oknem...zle kuzwa wyglada? Edytowane 6 Lipca 2011 przez kacha.crac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 07.07.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Magda, A wybrałaś już ostatecznie wc i bidet po tych wszystkich przebojach, czy nadal szukasz? hej, hej, ponawiam pytanie pozostawione bez odpowiedzi:) - a co z tą ceramiką????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.07.2011 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 ach, faktycznie jakoś pominęłam to pytanie;)Otóż na razie cały czas optuję za Athea Ring (chyba tak to się zwało;)) Ale próbuję je namierzyć na żywo, co nie jest takie proste:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 07.07.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Fajny, taki "spokojny" model. A widziałaś Hybner Retro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.07.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 widziałam, znam:yes: Ale do mnie w ogóle nie pasuje. Moja łazienka nie ma retro-charakteru;) A poza tym nie podoba mi się ta deska taka coraz bardziej zwężana - wygląda, jakby była za mała;) No i ta warga, taka gruba, mocno wywinięta mi nie odpowiada:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.07.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Pamiętacie jak ostatnio wspominałam, że moja Mami kupiła w TKmaxxie piękny fotel Eichholtz'a? Niestety u niej się nie sprawdził. Chciała go do sypialni, a tam jest sporo czerni i fotel nikł, przepadał w czeluściach ciemnych ścian i mebli:roll: Może nie mówiłam tego głośno, może jedynie delikatnie sugerowałam, ale ten fotel od razu wydawał mi się przeznaczony do salonu mojej bratowej i brata (mamuń, wybacz;) - ale tak sobie właśnie myślałam). Popełniam właśnie przestępstwo. Mam nadzieję, że nie zostanie wykryte, a jeśli, to będzie mi wybaczone;) Wklejam zdjęcia, które dostałam od nich wczoraj późnym wieczorem. Wklejam, bo jestem zachwycona tym, jak ten fotel dopełnił wnętrza. Mam wrażenie, że właściwie tylko JEGO tam brakowało. Wklejam, żebyście mogły zobaczyć (szczególnie Wy, szczecinianki;)) co przegapiłyście:lol2: I na koniec, wklejam, bo po prostu uważam, że wnętrza, które stworzyła moja bratowa są piękne i mogą się okazać inspiracją dla niejednej z was. A dodam, że jest to mieszkanie dwoje młodych ludzi, którzy dopiero się dorabiają. Robili je niskim nakładem kosztów, powolutku, a efekt moim zdaniem jest piorunujący!!! http://i1.fmix.pl/fmi1401/3cc3f79a001298dd4e16c7a6/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi36/a4cf6e90001cbbca4e16c7aa/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.07.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Madziu, fotel fantastyczny A ja mam pytanie o lampę... Czy to Signal KM018F? Chodziłam przez chwilę koło tej lamy, ale nie kupiłam i teraz widzę, jak rewelacyjnie w pomieszczeniu wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts