madzikma 11.07.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Ja też dziękuję.Fajne rzeczy.Nie znałam tej stronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.07.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Madziu, czy mozesz zrobić dla mnie listę sklepów w Warszawie i okolicach z wyposażeniem wnętrz, które trzeba koniecznie odwiedzić. Wybieramy się na zakupy wnętrzarskie a stolicy nie znamy pod tym względem zupełnie. Będę dozgonnie wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.07.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Jasne skibusiu, że mogę - Moja propozycja na początek to CH Arkadia, gdzie znajdziesz Zara Home (a obok klasycznie Almi Decor, Duka, H&Y). - Stamtąd jest rzut beretem do słynnego Bed&Breakfast oraz Red Onion na ul. Burakowskiej 5/7 (one są obok siebie). Trzeba wyjechać z Arkadii w kierunku Al. Jana Pawła i na ostatnim (z dwóch chyba) rondzie nie skręcić w lewo na Centrum, tylko pojechać prosto (o jeden zjazd wcześniej), może to być kierunek na Bemowo, ale nie wiem, czy jest oznakowany. To taka mała uliczka dojeżdżająca do ul. Powązkowskiej - nazywa się właśnie Burakowska. A wjazd do sklepów jest płatny, ze szlabanem po prawej stronie, już blisko tej Powązkowskiej. - Tego dnia zdążycie jeszcze do Domoteki na Targówku - jest to wielkie CH z wyposażeniem wnętrz. Znajdziesz tam Decolor, BelBazaar, Farmę Kolonialną i wiele innych. Obok Domoteki jest też parę sklepów meblowych i Ikea. Nie wiem, ile będziesz miała czasu na te zakupy? Założyłam, że przyjeżdżacie tylko na jeden dzień, dlatego zrobię plan dobowy;) Ale jeśli zostajecie na dłużej, daj znać, to dodam kolejne pozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.07.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Madziu, dzięki za pomoc. Będziemy mieli w Warszawie 2 lub 3 dni- także pomóż mi proszę je jeszcze czymś ciekawym zapełnić Aha- w szczególności bardzo pożądane byłyby sklepy z oświetleniem, bo tu odczuwam totalne zagubienie. Edytowane 12 Lipca 2011 przez skibusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.07.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Hmmm, oświetlenie...chyba sama odczuwam niedosyt i zagubienie w tej kwestii;) Na pewno parę sklepów z oświetleniem znajdziesz w Domotece, do której Was już wysłałam;) Jako jedną z atrakcji możecie potraktować obiad na Burakowskiej w Mielżyńskim - to ten sam adres co B&B i RedOnion. Dalej wnętrzarsko mogę polecić kierunek na Piaseczno wzdłuż al. Puławskiej. Tam znajdziecie po prawej stronie Inne Meble - całkiem fajnie wyposażone i Fabrykę Wnętrz oraz parę innych pozycji, raczej meblowych. A na końcu tej drogi, tuż na granicy Warszawy z Piaseczznem jest wielki Outlet o nazwie Fashion House - to jakby was ciuchy też interesowały;) No a 3 dzień, to może tak bardziej w Centrum, a nie na obrzeżach;) Tak bardziej rekreacyjnie;) I tu klasyka: Krakowskie Przedmieście,Nowy Świat, Plac Trzech Krzyży. Z Nowego Światu jak skręcicie w Chmielną to dojedziecie do starrych Domów Galerii Centrum, gdzie są różne sieciówy, a między nimi TKmaxx - o ile to jakaś atrakcja;) Sporo fajnych, acz nietanich sklepów jest na Mokotowskiej na odcinku od Koszykowej w kierunku Pl. Unii - np. House&More, Flaming & Co., Maison Creative, Casa Mia... Flaming ma też swoją restaurację (jakby na przeciwko sklepu) - bardzo polecam! Wyśmienite jedzenie. Dość drogie, ale warto wstąpić choćby na pizzę, bo chyba najlepsza w mieście (prawda Justynka?), a odczucia wizualne i duchowe - nieocenione. No i mam jeszcze taką oderawną propozycję... mały sklepik z dodatkami w stylu prowansalskim (nie wiem, czy Cię w ogóle on interesuje). Niestety nie jest to nigdzie po drodze:roll: Ale też nie na jakimś końcu świata;) Np. z Mokotowskiej to już nie tak daleko... Jest to sklep w galerii handlowej Tesco Gocław (wygoogluj sobie adres). Mają tam naprawdę fajne pojedyncze mebelki i dodatki, a obok jest też fajna kwiaciarnia, gdzie też można dopaść jakieś drobne cudeńka. Hmmm, czy o czymś ważnym zapomniałam? Dziewczyny-Warszawianki - pomóżcie;) Jakby wam jeszcze czasu zostało (w co wątpię), to oczywiście Centrum Nauki Kopernika polecam (sama nie byłam:oops:, ale ponoć rewelacja) ... a jeszcze sobie przypomniałam... jeśli byście na sushi mieli ochotę (bo ty skibusia ze Szczecina - dobrze pamiętam? - to tam z sushi-barami słabiutko:no:), to polecam Tomo Sushi na Kruczej lub Sushi Zushi na Żurawiej (tu można zjeść na zewnątrz, w Tomo nie). Oba adresy w okolicy Placu Trzech Krzyży. A kiedy będziecie w Wawie? Edytowane 12 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.07.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Madziu, z podpowiedzi wnętrzarskich (mieszkaniowo-żołądkowych) to i ja chętnie skorzystam, biegając w piątek po stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.07.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Madziu dziękuję jeszcze raz bardzo, bardzo serdecznie. Będziemy 29-31 lipca, ale jutro już wyjeżdżamy, więc zależało mi, żeby sobie przed wyjazdem wszystko spisać. Wydrukowałam wszystko co napisałaś, mam nadzieję, że uda nam się coś fajnego upolować. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 I ja też ale dopiero w sierpniu . Skibusia to z Wrocławia chyba skoro u mnie była a może przyjechała aż ze Szczecina i się nie pochwaliła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.07.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A, no to może mi się coś pomyliło:oops: To chyba psosin jest ze Szczecina... Cieszę się dziewczyny, że i Wam na coś moje wypociny (może) się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Hmmm, czy o czymś ważnym zapomniałam? Dziewczyny-Warszawianki - pomóżcie;) Nie zapomniałaś Wystarczy tego na tydzień chodzenia, a nie na 3 dni:lol2: Sushi nie jadam, ale bardzo polecam włoską knajpkę San Lorenzo, Al. Jana Pała II 36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.07.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 ooo, agawi, jesteś w końcu:hug: San Lorenzo - potwierdzam, pyszne jedzonko:yes: Choć ja dzielę knajpy na zimowe i letnie, i u mnie SL jest na liście zimowej:lol2: Podobnie jak Dyspensa - chyba najlepsza knajpa w mieście, ale chodzę tam tylko w niepogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.07.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 ooo, agawi, jesteś w końcu:hug: San Lorenzo - potwierdzam, pyszne jedzonko:yes: Choć ja dzielę knajpy na zimowe i letnie, i u mnie SL jest na liście zimowej:lol2: Podobnie jak Dyspensa - chyba najlepsza knajpa w mieście, ale chodzę tam tylko w niepogodę Jestem Madziu, jestem cały czas (z malutkimi przerwami:lol2:) Masz rację, co do tego podziału, choć w SL jest tak pyszne jedzonko, że mogę chodzić tam cały rok:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.07.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A propos wyśmienitej włoskiej kuchni, to dziś zrobiłam takie risotto z kurkami i kurczakiem, że aż sama nie mogę wyjść z podziwu dla swojego kunsztu kulinarnego:jawdrop: Rodzina (i znajoma) rozpływali się w zachwytach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.07.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 To dawaj przepis!!! Fot pewnie nie zrobiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.07.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 No co ty? ja? foty? żarcia? no co ty:lol2: a szkoda, bo podałam też pięknie;) Ale przepisem się podzielę oczywiście:) Choć już dziś nie mam chyba siły tego wypisać - jutro, dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.07.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Tak myślałam, że nie zrobiłaś Fotele to i owszem, ale risotto... Przepisik może być jutro, pewnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 13.07.2011 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Potwierdzam, potwierdzam pizza we Flamingu najlepsza w mieścia, to chyba Capriciosa była i na werandzie w ciepłe dni mozna posiedzieć. Magda Centrum Kopernika polecam, musisz Hanutka zabrac i koniecznie ubranie na zmianę, tam jest taka sekcja dla dzieci z wodą . Jak będzie brzydka pogoda to możemy z dziewczynami się wybrać A dodam wnetrzarsko od siebie, że jeszcze jest atelier Zienia -Zien home na Mokotowskiej, w pieknej starej kamienicy, są urządzone pokoje, łazienka, można wpaść i pooglądać, możę kafelki z Zetką nie są pociągające, ale ogólnie styl ok. A i jeszcze dla posiadających dzieci - sklep Niebieskie Migdały też na Mokotowskiej kawałek za Zieniem. Generalnie Mokotowska fajną ulicą jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toya_m 13.07.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Dziewczyny jest jeszcze w "okolicach" Mokotowskiej Place Vendome na Emilii Plater. Dawno nie byłam ale mają piękne rzeczy. Obok niego też jest jakiś sklep ale nazwy w tym momencie nie pamiętam. Magda nasze drogi tak często się przecinają, że zastanawiam się ile razy już Cię widziałam Mój przyjaciel mieszka koło Twojego nowego mieszkania, po sklepach buszujemy tych samych i jeszcze restauracje... A pizza we Flamingu genialna. Polecam wam jeszcze restaurację Vilano w miasteczku Wilanów. Obok niej też jest cudowny sklepik z rzeczami do domu a w samym miasteczku W znajdziecie jeszcze dwa. Jeden to home sweet home ale nie ten sam co na Wiertniczej a drugi jest koło pralni z cytryną ale jeszcze w nim nie byłam. Wydaje się bardzo zachęcający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.07.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Warszawianki,napiszcie, proszę, ile czasu stoi się w kolejce po bilety do Kopernika? Planuję wyjazd w sierpniu i trochę mnie to przeraża ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 13.07.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Dzięki dziewczyny- ale mam listę miejsc do odwiedzenia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts