Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jasne skibusiu, że mogę;)

- Moja propozycja na początek to CH Arkadia, gdzie znajdziesz Zara Home (a obok klasycznie Almi Decor, Duka, H&Y).

- Stamtąd jest rzut beretem do słynnego Bed&Breakfast oraz Red Onion na ul. Burakowskiej 5/7 (one są obok siebie). Trzeba wyjechać z Arkadii w kierunku Al. Jana Pawła i na ostatnim (z dwóch chyba) rondzie nie skręcić w lewo na Centrum, tylko pojechać prosto (o jeden zjazd wcześniej), może to być kierunek na Bemowo, ale nie wiem, czy jest oznakowany. To taka mała uliczka dojeżdżająca do ul. Powązkowskiej - nazywa się właśnie Burakowska. A wjazd do sklepów jest płatny, ze szlabanem po prawej stronie, już blisko tej Powązkowskiej.

- Tego dnia zdążycie jeszcze do Domoteki na Targówku - jest to wielkie CH z wyposażeniem wnętrz. Znajdziesz tam Decolor, BelBazaar, Farmę Kolonialną i wiele innych.

Obok Domoteki jest też parę sklepów meblowych i Ikea.

Nie wiem, ile będziesz miała czasu na te zakupy? Założyłam, że przyjeżdżacie tylko na jeden dzień, dlatego zrobię plan dobowy;) Ale jeśli zostajecie na dłużej, daj znać, to dodam kolejne pozycje.

Hmmm, oświetlenie...chyba sama odczuwam niedosyt i zagubienie w tej kwestii;)

Na pewno parę sklepów z oświetleniem znajdziesz w Domotece, do której Was już wysłałam;)

Jako jedną z atrakcji możecie potraktować obiad na Burakowskiej w Mielżyńskim - to ten sam adres co B&B i RedOnion.

Dalej wnętrzarsko mogę polecić kierunek na Piaseczno wzdłuż al. Puławskiej. Tam znajdziecie po prawej stronie Inne Meble - całkiem fajnie wyposażone i Fabrykę Wnętrz oraz parę innych pozycji, raczej meblowych. A na końcu tej drogi, tuż na granicy Warszawy z Piaseczznem jest wielki Outlet o nazwie Fashion House - to jakby was ciuchy też interesowały;)

No a 3 dzień, to może tak bardziej w Centrum, a nie na obrzeżach;) Tak bardziej rekreacyjnie;) I tu klasyka: Krakowskie Przedmieście,Nowy Świat, Plac Trzech Krzyży. Z Nowego Światu jak skręcicie w Chmielną to dojedziecie do starrych Domów Galerii Centrum, gdzie są różne sieciówy, a między nimi TKmaxx - o ile to jakaś atrakcja;)

Sporo fajnych, acz nietanich sklepów jest na Mokotowskiej na odcinku od Koszykowej w kierunku Pl. Unii - np. House&More, Flaming & Co., Maison Creative, Casa Mia... Flaming ma też swoją restaurację (jakby na przeciwko sklepu) - bardzo polecam! Wyśmienite jedzenie. Dość drogie, ale warto wstąpić choćby na pizzę, bo chyba najlepsza w mieście (prawda Justynka?:lol2:), a odczucia wizualne i duchowe - nieocenione.

No i mam jeszcze taką oderawną propozycję... mały sklepik z dodatkami w stylu prowansalskim (nie wiem, czy Cię w ogóle on interesuje). Niestety nie jest to nigdzie po drodze:roll: Ale też nie na jakimś końcu świata;) Np. z Mokotowskiej to już nie tak daleko...

Jest to sklep w galerii handlowej Tesco Gocław (wygoogluj sobie adres). Mają tam naprawdę fajne pojedyncze mebelki i dodatki, a obok jest też fajna kwiaciarnia, gdzie też można dopaść jakieś drobne cudeńka.

Hmmm, czy o czymś ważnym zapomniałam? Dziewczyny-Warszawianki - pomóżcie;)

Jakby wam jeszcze czasu zostało (w co wątpię;)), to oczywiście Centrum Nauki Kopernika polecam (sama nie byłam:oops:, ale ponoć rewelacja)

... a jeszcze sobie przypomniałam... jeśli byście na sushi mieli ochotę (bo ty skibusia ze Szczecina - dobrze pamiętam? - to tam z sushi-barami słabiutko:no:), to polecam Tomo Sushi na Kruczej lub Sushi Zushi na Żurawiej (tu można zjeść na zewnątrz, w Tomo nie). Oba adresy w okolicy Placu Trzech Krzyży.

A kiedy będziecie w Wawie?

Edytowane przez MagdaZZZ

ooo, agawi, jesteś w końcu:hug:

San Lorenzo - potwierdzam, pyszne jedzonko:yes: Choć ja dzielę knajpy na zimowe i letnie, i u mnie SL jest na liście zimowej:lol2: Podobnie jak Dyspensa - chyba najlepsza knajpa w mieście, ale chodzę tam tylko w niepogodę;)

ooo, agawi, jesteś w końcu:hug:

San Lorenzo - potwierdzam, pyszne jedzonko:yes: Choć ja dzielę knajpy na zimowe i letnie, i u mnie SL jest na liście zimowej:lol2: Podobnie jak Dyspensa - chyba najlepsza knajpa w mieście, ale chodzę tam tylko w niepogodę;)

Jestem Madziu, jestem cały czas :hug:(z malutkimi przerwami:lol2:)

Masz rację, co do tego podziału, choć w SL jest tak pyszne jedzonko, że mogę chodzić tam cały rok:yes::lol2:

Potwierdzam, potwierdzam pizza we Flamingu najlepsza w mieścia, to chyba Capriciosa była i na werandzie w ciepłe dni mozna posiedzieć.

Magda Centrum Kopernika polecam, musisz Hanutka zabrac i koniecznie ubranie na zmianę, tam jest taka sekcja dla dzieci z wodą :). Jak będzie brzydka pogoda to możemy z dziewczynami się wybrać :) A dodam wnetrzarsko od siebie, że jeszcze jest atelier Zienia -Zien home na Mokotowskiej, w pieknej starej kamienicy, są urządzone pokoje, łazienka, można wpaść i pooglądać, możę kafelki z Zetką nie są pociągające, ale ogólnie styl ok. A i jeszcze dla posiadających dzieci - sklep Niebieskie Migdały też na Mokotowskiej kawałek za Zieniem. Generalnie Mokotowska fajną ulicą jest :)

Dziewczyny jest jeszcze w "okolicach" Mokotowskiej Place Vendome na Emilii Plater. Dawno nie byłam ale mają piękne rzeczy. Obok niego też jest jakiś sklep ale nazwy w tym momencie nie pamiętam.

Magda nasze drogi tak często się przecinają, że zastanawiam się ile razy już Cię widziałam ;) Mój przyjaciel mieszka koło Twojego nowego mieszkania, po sklepach buszujemy tych samych i jeszcze restauracje...

A pizza we Flamingu genialna. Polecam wam jeszcze restaurację Vilano w miasteczku Wilanów. Obok niej też jest cudowny sklepik z rzeczami do domu a w samym miasteczku W znajdziecie jeszcze dwa. Jeden to home sweet home ale nie ten sam co na Wiertniczej a drugi jest koło pralni z cytryną ale jeszcze w nim nie byłam. Wydaje się bardzo zachęcający.