słońce 2 13.07.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 smakowite zdolniacha! magda widziałam twoje plytki kuchenne musiałam sie naszukać bo schowane w LM. sa w planach i do mojej kuchni. mężu się też podobały grube i równiutkie na oko zwróciłam na nie uwagę tylko dzięki tobie i specjalnie wybrałam się do leroyaale mam zagwozdkę jak je wykończyć, masz pomysł? wiem że u ciebie sa do sufitu ale u mnie na ścianie z oknem bez szafek wiszących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 13.07.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ja mam inny patent na gotowanie na parze. Po prostu zawijam kurczę w sreberko (wtedy dodaję też warzywa, zioła), nalewać odrobinę wody na dno garnka, wkładam kurczę w sreberko, przykrywam garnek i się dusi za pomocą pary. Kurczak taki jest dużo zdrowszy, bardziej soczysty. Trochę sosu ze sreberka ucieknie, ale bez porównania wolę to niż sito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) słońce, nie mam żadnego pomysłu na wykończenie:( Chyba pozostaje je polożyć i zaszpachlować od góry ładnie - chyba tak ma moja mama zakończone płytki w kuchni. Maszenko, zgadzam się, kurczak zrobiony na parze jest przepyszny i mega soczysty. Do tej pory jedynie ryby tak gotowałam (np. w porach i z warzywami - mniam;)), a kurczaka odważyłam się pierwszy raz, bo właśnie uznałam, że musi idealnie się stopić z masą ryżową A taki podsmażany będzie zbyt chrupiący i odbiegający konsystencją od reszty. I dzięki temu odkryłam, ze tak przygotowane mięso jest obłędnie pyszne, nawet takie saute. A metoda z folią ciekawa:yes: Choć ja bym się bała, że woda pod sreberko wejdzie i wtedy mięso będzie naprawdę ugotowane;) Moja metoda mi odpowiada właśnie przez to, że wszystkie soki spływają (w tym zbędny tłuszcz - dodatkowy plus) i mięsko po wszystkim wygląda na upieczone a nie ugotowane:yes: Edytowane 14 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Z piersi z kurczaka za bardzo tłuszcz nie odpłynie, bo to najchudsze mięsko z tego zwierza. Przepis wygląda smakowicie, długi ale na pewno wychodzi pysznie. Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jejku to musi dobrze smakować na pewno na dniach zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Z piersi z kurczaka za bardzo tłuszcz nie odpłynie, bo to najchudsze mięsko z tego zwierza. Przepis wygląda smakowicie, długi ale na pewno wychodzi pysznie. Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia . prawda, prawa, ale jednak po wodzie potem pływają oka, a to mnie cieszy, bo wiem, że o tyle mniej kalorii wchłonęłam;) - w daniu dzięki masłu i śmietance jest ich wystarczająco:lol2: A spłynąć zawsze coś spłynie, choćby trochę tej oliwy, którą natrze się pierś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.07.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Fakt! Zapomniałam o oliwie to może jej nie dodawać? Dla mnie jedyny problem w tym daniu to masło i smietanka, ale te dwa el. sprawiają że całość jest kremowa. Ciężki orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) Fakt! Zapomniałam o oliwie to może jej nie dodawać? Dla mnie jedyny problem w tym daniu to masło i smietanka, ale te dwa el. sprawiają że całość jest kremowa. Ciężki orzech Kochana, ja to i tak to masło zeredukowałam;) W przepisach jest ok. 6 łyżek:o Ale da się na dwóch:D A pierś nacieram oliwą, bo mam wrażenie, że jak tego nie zrobię, to potem jest bardziej sucha. To chyba jakoś tak działa, że ten tłuszcz zatrzymuje wodę w środku i nie pozwala tak szybko wyparować (jak krem czy balsam do ciała;)) - taka teoria własna na własny użytek, ae w nią wierzę i mięso oliwą nacieram:lol2: Na swoje usprawiedliwienie dodam, że robię to w ilościach minimalnych za pomocą oliwy w spray'u - dosłownie 1-2 psiknięcia;) Edytowane 14 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 14.07.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Przepisik kopiuje i czeka do wypróbowania.Kiedys się przymierzałam do risotto,ale stchórzyłam.Bedzie po raz pierwszy popełnione:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 14.07.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Magda ty nam kurczakiem oczu nie mydli hahawklej jakieś nowe zdjęciapotrzebuje inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 oliwka, niestety nic nie mam:no: moja budowa ma wakacje:lol2: podejrzewam, że do września nic się nie wydarzy:roll: No jedyne co, to w przyszłym tygodniu będzie zabudowa łazienek. I na tym koniec:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 14.07.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 do wrzesnia to ja muszę już mieszkać a jak tu robić zakupy bez inspiracji bez Ciebie:P czemu taka przerwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Czekamy na pozwolenia na przebudowę. Dopiero jak je dostaniemy i zabudujemy taras, mozemy robić resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 14.07.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ojmam nadzieję że dostaniesz papierek szybko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ja aż się boję mieć taką nadzieję ale kciuki się przydadzą A co u ciebie? Jakieś efekty? Może wklej nam coś, uchyl rąbka tajemnicy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 14.07.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 nie ma co pokazywać jedyne co mam to podłogi które są przykryte folią i kartonami a reszta w paczkach lub w fabrykach czeka na odbiór haha jak zamieszkamy i będą tam jakieś początki to wkleje zdjęcia:) pytam z ciekawości kto musi wydać takie pozwolenie? developer czy urząd miasta? a może jedno i drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Najpierw architekt budynku (deweloper tak pośrednio;)) - to już mamy, potem wspólnota (nasz następny przystanek) i dopiero w UM składa się komplet dokumentów z tymi dwoma podpisami na czele:( Tak, że to jeszcze potrwa:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 14.07.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Madziu ja tez trzymam kciuki, żeby się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.07.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Musi się udać (a wrócę do masła, od dwóch łyżek nikt nie umarł więc jednak chyba się skuszę! jeszcze śmietankę muszę rozgryźć, z nią zrobię tylko dla męża hyhyhy). Mówisz, że u Ciebie stoi wszystko, ale nie tylko u Ciebie więc głowa do góry, zawsze jakieś inspiracje możesz wrzucić bo też są fajne. Na forum wszyscy mam wrażenie się urlopują ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.07.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) yokasiu (Fermina gdzieś zniknęła, to spróbuję ją zastąpić choćby w ten sposób;)), na śmietankę też bym miała sposób. Zaryzykowałabym zastąpienie jej nisko- albo beztłyszczowym jogurtem greckim:) Choć polecam zrobić najpierw według przepisu, żeby mieć porównanie i w razie niepowodzenia z jogurtem nie ścigać mnie za nieudany przepis:lol2: classic, jak poszukiwania płytek? Edytowane 14 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.