Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja bym dziecko wychowywała bez telewizora. :D W ogóle.

I między innymi dzięki takim poglądom nie mam i nie chcę mieć dzieci. I podziwiam Was, dziewczyny, że udaje Wam się tak dom urządzać, że Wasze potomstwo może w nim normalnie funkcjonować. Mnie po niedzielnej wizycie trzyletniej dziewczynki odechciało się macierzyństwa na całe życie. Mała jest słodka, ale powywracane poduszki, pościągane narzuty, próby wycierania rączek w fotel, pomysł picia herbaty łyżeczką i rozlewania jej wszędzie, gdzie się da, to jednak trochę za dużo dla mojej miłującej spokój natury.

:lol2: hahaha Darcy, to jeszcze nic:lol2:

Jakbyś zobaczyłą dziś mój salon, to by ci się odechciało dzieci na trzy kolejne wcielenia:lol2: Żaden design nie ma szans z tą niszczycielską siłą, jaką mam w domu. Mój mąż mówi na nią "piorun kulisty" bo wpada i robi totalny rozgardiasz w 3 sek.

Jak głupia sobie wyobrażam, że na nowym, to ona już starsza będzie, mądrzejsz i w ogóle, ale gdzieś tam w tyle głowy wiem, że zrobię ładne mieszkanie, potem fotki, potem umieszczę je na forum (żeby mieć co wspominać;)) i już nigdy więcej tego mieszkania nikomu nie pokarzę, tak jak teraz tego.

Na jasną kanapę, którą teraz mamy, mąż mówi "kanapa z marginesu", bo wygląda jak jakaś ze slumsów najgorszych:lol2: więc sobie wyobraź;)

Darcy zupelnie inaczej patrzy sie na wybryki swoich dzieci.:lol2: Ja jestem z natury pedantka - a raczej bylam - pasta do zebow zawsze w tym samym miejscu itp, w szafie poukladane kolorami, w biurku i torebce idealny porzadek...Jak urodzil sie Łukaszek to dla mnie najtrudniejszym etapem bylo pogodzenie sie z faktem, ze moje zycie nie bedzie juz nigdy tak poukladane jak dotychczas. poczatkowo walczylam z kocykiem zostawionym w salonie, kubkiem zostawionym gdzies tam w pospiechu i masa innych drobiazgow - dobijalo mnie to ze nie mam nad tym kontroli az zaczelam to olewac, poprostu przyszedl dzien kiedy przestalo to byc dla mnie az tak istotne. Teraz moj 3 latek to prawdziwe tornado i czasem potrafi wywrocic niemal wszystko do gory nogami ...ale nie ma nic piekniejszego niz to jak przychodzi do mnie, wtula sie mocno i mowi mamusi kocham ciebie...zawsze wtedy chce mi sie ryczec i dziekuje losowi, ze mam ten Skarb - czasem trudny i upierdliwy ale skarb...:yes:

Magda to jest jakas mysl z tv w sypialni ale u mnie nie wchodzi w gre. juz teraz prawie wogole nie czytam z braku czasu a jakbym miala takiego zlodzieja czasu w poblizu wyrka to chyba wogole bym juz nie czytala:(, bo tv jednak kusi, zeby sie w niego pogapic przez chwile przed snem a potem mijaja godziny i czlowiek dalej sie gapi....:mad: ze mna jak z dzieckiem tv tak ale w bezpiecznej odleglosci:lol2:

Odpowiadając na zapytanie Ani i Tomka:

Sofa to model Apl firmy Komfort, do kupienia np. w Dller. Ja do swojej dałam do wytoczenia nowe nogi, które machnę kiedyś na czarno. Załączam sofę w ujęciu na wprost, z oryginalnymi nogami i moimi (szachermacher w Powerpointcie):

http://i2.fmix.pl/fmi1331/cc29ad62001bc6524d624304/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi2266/074c16570002c1114d62413a/zdjecie.jpg

Kochane forumki, mimo licznych zachęt, wybaczcie ale do własnej galerii jeszcze nie dojrzałam.

Powiem ci, że ta sofa jest piękna. Do mnie nawet bardziej pasowałaby z oryginalnymi nóżkami. A droga była, jeśli można spytać? I pięknie wygląda ten materiał na zdjęciu, jakby z takim jedwabnym połyskiem. Cudo. Mów ile. Może jeszcze zmienię koncept.:D

Magda podłoga jest piękna. Teraz żałuję, że do siebie takiej nie wybrałam tylko proste dębowe deski olejowane na ciemny brąz. Mnie też znajomi namawiali na jasną podłogę ale ja jasnej nie lubię. Jedynie dąb bielony a nie taki naturalny. U kogoś ok ale nie u mnie ;) W gabinecie mojego taty są ciemne deski i nie mogę powiedzieć, żeby bardziej się brudziły niż jasna terakota w pozostałej części domu wiec jestem jak najbardziej za ciemną podłogą! :)

Piękna ta kanapa... Podoba mi się z jedną i drugą wersją nóżek.

aneta, ja jestem niereformowalna, ale staram się zrozumieć zachwyt rodziców ich własnymi dziećmi. :)

Magda, jasna kanapa i dziecko? Podziwiam odwagę. :)

I dopiero wczoraj zrozumiałam, dlaczego 90 proc. moich znajomych, którzy mają dzieci, decyduje się na skórzane sofy.

Magda, sofa dla nas super wygodna, dość głęboka, ale przy mojej skromnej posturze wciąż sięgam nogami do podłogi. Wygoda to, wiadomo, rzecz względna. Przymierzaliśmy się do ogromnej liczby sof, różnej maści ale o wyborze tej zadecydowała właśnie wygoda.

Ten materiał na powyższych dwóch zdjęciach niestety nie jest mój. Ja wybrałam tkaninę o właściwościach łatwo czyszczących (buraczek, marchewka i co tam jeszcze noszą małe buźki i rączki) schodzą przy użyciu zwykłej wody i gąbki, bez plam miejscowych) a jednocześnie tkanina jest dość ładna, miękka, ma gruby splot - trochę jak lniany, bez jakichś połyskliwych powłok teflonowych. Wiadomo - też jakiś kompromis.

Moja tkanina nazywa się Capri, kolor chyba 205 (firmy Costa Blanca). Sofa długości 2,4m kosztowała ok 5400PLN. Acha, przymierzyć się do niej można w salonie Lod-Bis, na ul. Trakt Brzeski 56.

Magda, przepraszam że u Ciebie, ale mam pytanie do Shannon o tapetę w pasy- jakiej firmy i czy jest bardziej beżowa czy szara? Czy czasem to nie ta sama tapeta co Darcy w jej pokoju gościnnym, wygląda bardzo podobnie?

Magda witam się oficjalnie, bardzo przyjemnie się podgląda Twoje świetne pomysły:D

MarJel,

Tak to ta sama tapeta co u Darcy. Firma ROMO, kolekcja chyba mirabel marula, ale nie dam głowy - nie pamiętam. Darcy chyba dokładnie opisywała ją na swoim blogu. Jak dla mnie kolor bardziej beżowy niż szary, jasne paski lekko opalizują, w słóńcu w kierunku złota, a w cieniu w kierunku srebra. Można ją sobie obejrzeć w Finezja Studio na Puławskiej.

Darcy, to nie odwaga, bo kanapa była pierwsza:D teraz nazwałabym to głupotą:(;)

Dziewczyny, nie krępujcie się, piszcie do Shannon. Może jej się w końcu głupio zrobi, że to wszystko przez mój wątek się odbywa i założy w końcu swój;) (bo uparta jest, oj uparta:lol2:)

cholera, nienawidzę jak człowiek się napisze, a tu forum jakąś zawiechę złapie i wszystko znika:mad:

hehehe tyż tak kilka razy miałam :) potem "se mówię" a w dupie nie chce mi się tego jeszcze raz pisać hahah ale pisze ...

co do kuchni a konkretnie do zlewu to ja tez jestem zdania, że lepszy jest z ociekaczem - zamówiłam w pierwszej wersji bez ociekacza i kurcze lipa- dla mnie nie użyteczny właśnie dlatego, że często gęsto jakieś filiżaneczki czy patery, kieliszki do winka myje w zlewie a nie w maszynce i co z tym zrobić ... wiec szybko zlew wymieniałam na zlew z ociekaczem:)

Hello:)

Co do egzotycznego ciemnego drewna i w ogóle ciemnych podłóg to moje doświaczenia są takie: moje schody z egzotyku amazaque są zakurzone mniej więcej po godzinie od mycia. Szlag mnie trafia, wszystko się do nich czepia :bash: Natomiast podłoga w salonie z dośc zwyczajnych paneli w kolorze lapacho jest jak najbardziej ok. Jasne, że jak upadnie biała nitka to widać, ale kurzu nie znać. Pewnie to wina światła padającego, ale widać tez po wodzie jak umyję jedno i drugie.

A co do dzieci to moja znajoma mawia tak: niech się dzieci bawią, domu i tak się nei uratuje :D ( I tu Darcy pada trupem ;) )

Co do TV powiem wprost kiedys (jak TV nie bylo w naszej sypialni) bylo ..............:yes: teraz staramy sie zmiescic w przerwie reklamowej...dobrze ze na TVNie maja takie dlugie bloki bo inaczej to nie wiem jakbysmy te swoje dzieci splodzili:)

A propos dzieci i przemyslen Darcy.... kiedys napisala mi ze niszczycielska siła moich dzieci podobna jest do jej meza. Porownanie kaszki wszedzie i teletubisi na konsoli shabby schic do meza niosacego piloty gdzie popadnie........ hm pomyslalam oj nie wie kobita co mówi, ale na szczescie wpadla do niej jakas fajna trzylatka i pozwoliła jej doceniac swojego wlasnego meza Darcy:hug:

To teraz ja w kwestii telewizora:D Moim zdaniem dwa telewizory to podstawa, kiedy ma się dzieci ( mama dwóch synów ) z wielu powodów. Wiele zostało już wymienionych, ja korzystam z tego, że moje dzieci oglądają bajki na jednym a ja w spokoju mogę coś obejrzeć od początku do końca na drugim TV, bez chaosu i bieganiny. Oczywiście jak jeszcze nie miałam dzieci to miałam przekonanie, że moje dzieci nie będą oglądały TV, ale rzeczywistość to nieco zmieniła, bo bez zajęcia moich urwisów nie mogłabym przygotować obiadu i zrobić wielu innych rzeczy. Ale oglądanie też z umiarem-nie cały dzień przed telewizorem!!! U mnie TV jest w salonie i sypialni, bo tez jestem przeciwniczką umieszczania tych złodziei czasu w pokoju dziecięcym, bo wtedy to już totalny brak kontroli:yes:

A co to TYCH spraw i TV w sypialni to chyba nocne pogaduchy na forum też temu nie sprzyjają:lol2: