Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

anju, tak, malowane są tylko od wewnątrz. To jednak jest dom wielorodzinny i możemy sobie pozwolić na takie zmiany w elewacji - nie za ciekawie by wyglądało takie jedno piętro wyróżniające się:roll:

A przy efekcie finalnym na pewno potwierdzisz, że tylko białe były tymi jednymi właśniwymi;)

Dziwczyny, dziękuję za miłe słowa:D

lady, jeszcze tylko słówko w temacie Dukana - uważaj na efekt jojo, przy tej diecie jest ogromny i niemal pewny. To dieta tzw. dożywotnia;)

ania, matematyka stosowana mówisz...hmmm:rolleyes: To muszę jakieś trudniejsze równania, co najmniej z trzema iksami wymyślać:lol2:

Madzia, podałam wszystkie wymiary i rodzaj drewna :) jestem strasznie niecierpliwa :D bo czekam na odpowiedź cały czas ;) łatwiej byłoby zadzwonić, ale....nienawidzę dzwonić nigdzie :lol2: więc muszę lubego poprosić :D:D:D. Jeśli się okaże, że w przyszłym roku będziemy mogli sobie pozwolić na malowanie okien to nie będę musiała ich wymieniać za kilka lat, jak to miałam w planie :D

A w kwestii diety białkowej... Może i mam jakieś wegetariańskie skrzywienie, a jak można pchać w siebie takie ilości mięcha?! Organizm człowieka nie jest do tego ewolucyjnie przystosowany. Najpierw człowiek musiał sobie złowić / upolować białko, a nawet w pierwszej połowie XX wieku mięsa pod dostatkiem miała tylko najbogatsza warstwa społeczna. W Polsce jadło się kaszę, nabiał, sezonowe warzywa i owoce, produkty mączne. Mięso był od wielkiego dzwonu, bo oznaczało konieczność zabicia kury, która daje jajka, albo krowy, która potrafiła wyżywić całą rodzinę.

Dlatego jak słyszę o debilnym Dukanie, który każe się ludziom napychać kurczakiem, to żal mi po prostu wszystkich ofiar tego szarlatana.

Darcy, zgadzam się w 100%. Ja jem mięso, ale nie w zastraszających ilościach. Pamiętajmy jednak, że białko to nie tylko mięsko :).

Natomiast co do kaszy, ryżu etc. moja niegdysiejsza dietetyczka (która była nią przez 1 wizytę ;)) też była zdania, żeby pchać w siebie mięcho, a sprzedaż wszystkich produktów zbożowych ma napędzać światową gospodarkę. W jaki sposób i o co jej dokładnie chodziło - nie wiem :lol2:. Pamiętam, że to była spalona solarium, wysuszona acz młoda kobieta, która wyczuwała spisek w tym, że ludzie wolą gryczaną od kurczaka.

Gość chciał zarobić - po prostu (jak Lafayette Ronald Hubbard). Najnowsze badania pokazują zastraszające skutki stosowania tej diety, ale i tak znajdą się zwolennicy.

Dziewczyny!

Wy mi tu takie straszne rzeczy opowiadacie o tej diecie,a ja tak sie ciesze z mojego plaskiego brzuszka :D

Bylam na diecie tylko kilka dni wiec mam nadzieje,ze nie narobilam zbytniego spustoszenia w organizmie :(

Darcy

Za miechem to ja (mowiac delikatnie) nie przepadam.Przez 5 lat nawet wegetarianka bylam :)Dla mnie Dukan oznaczal serki wiejskie,twarog i jajka.Zreszta diete typowo proteinowa stosowalam przez 2 dni,a pozniej laczylam juz z warzywami.

Zgadzam sie z Wami,ze racjonalne odzywianie+ruch=idealne sylwetka :D

P>S czemu polskich liter nie mam :o

Edytowane przez lady in red

Magdazzz niesamowicie sie ciesze z okien...uffff jak dobrze ze tak dobrze to zrobilli:) a nie mowilam ze takie straszenie malowaniem natryskowym jest grubo przesadzone? Yokasta widzialam to na zywo i uwierz mi ze rozprysk na boki to maks 15 -20 cm jak zaslonisz wszystko co masz w tej odleglosci.... bedzie oka!

witam ;)

metamorfoza okien rewelacyjna, super ekipa ;) ja też uważam, że brązowe okna nie pasują do kazdego wnetrza... dlatego u siebie braz zrobiłam tylko na dole w salonie i kuchni, bo wiedziałam, że wszystko ładnie sie połaczy, a pralnia i cała góra posiada okna białe ;) oczywiscie tylko od srodka ;P

Madzia,

Te lampy ze stanów... Jaki one mają materiał na kloszach? Taki fajny, porządny czy dziadostwo? I czy Ty je na Overstock.com kupilaś? A wiszące jakieś też kupowałaś? Przepraszam za ten milion pytań ale ja ciągle drepcze koło ich lamp i tak sie trochę boję zamówić bo zwrot nie wchodzi w grę ze względu na koszty przesyłki.

Magdo , jeśli dobrze pamiętam to planujesz w pokoju Hani wykładzinę.Czy masz już jakąś opcję jak to utrzmać w czystości ?Zastanawiam się nad kupnem dywaniku dla mojego 7 latka.Bardzo mi się podoba , jedyny minus (i plus zarazem ) to jasna kolorystyka-przewaga kramu/ecru/bieli , która stanowi wzór dla żagłówek czerwonych i żółtych.Dywan jest akrylowy i porządnej firmy- Designers Guild.Walczę ze sobą bo boję się ,że po kilku mieisącach będzie wyglądał fatalnie , jak masz zamiar rozwiązać ten problem z wykładziną u córci ?

Poza tym -wątek śledzę regularnie.Przepiękne wnętrza....Masz świetne wyczucie stylu i Twoja Mama też!

Dywanik znalazłam też na stronie http://www.amara.co.uk -wysyłają do Polski (oczywiście kosztuje miniej niż u nas ) , fajne rzeczy do domu mają.

Jesli chodzi o wykładzinę to powiem jak jest u mnie.Mam jasną w sypialni-często przebywa w niej moja córka-tak że jest używana normalnie.Troche się brudzi,szczególnie przy wejściu w drzwiach, ale wystarczy ją przeprać szamponem do dywanów i nabiera blasku.Oczywiście nie jest tak jak nowa,ale wygląda ok.Tak że można ją utrzymać w czystości.Aha,mam ją od 6 lat.

masulda:welcome:

Już spieszę z odpowiedzią...

Faktycznie chyba do tej pory nie pokazywałam Wam, jaką wykładzinę planuję do sypialni. A tu was chyba zaskoczę;) Bo ona wcale nie będzie jasna, kremowa... nic z tych rzeczy. Moja wykładzina, to 100% wełny (sztuczności nie uznaję:no:). Dostępna jest w LM i Castoramie i jest nie dorga:D Proszę bardzo, prezentuję:

http://i1.fmix.pl/fmi1223/8cafb077000fc8894e2a9043/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi2592/7641579d001d1c5d4e2a9059/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi2586/d956e97d001aed994e2a9071/zdjecie.jpg

Moim zdaniem będzie totalnie bezproblemowa w utrzymaniu, zarówno ze względu na kolor jak i gatunek:)

Edytowane przez MagdaZZZ

Hmn...to ja wtrące swoje trzy grosze do Agi ;) Można kupić takie kinkieciki nakładane na lustro...tylko trzeba to wiedzieć przed przyklejeniem lustra ;)

Venus_m lustro jeszcze nie przyklejone :no: A jakie to kinkiety? Na co zwrócić uwagę?

Madziu, wspaniale, że trafiłaś na profesjonalną ekipę :wiggle: Okna pięknie się prezentują:yes:

Wykładzina też mi się podoba. Tylko, nie boisz się że trudno pozbyć się plam z wełny?

Ja miałam wełnianą wykładzinę w pokoju synka. Mocno chłonęła plamy i pocierać jej nie wolno, bo się mechaciła.

Edytowane przez aga_domatorka

Magda, mam prośbę napisz mi na pw ile Ci policzyli za te okna jeśli możesz, albo za całość albo najlepiej za m2 (podejrzewam, że wiesz jaki przelicznik mieli). Potrzebuję takiej informacji, bo mają do nas podjechać może w przyszłym tygodniu i chcemy wiedzieć czego się spodziewać :)