Natalia Stanko 30.07.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Fuj, aż się zaśliniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.07.2011 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 anake, u mnie jest Roca Berna 62 i jak widać wydaje się malutka;) Oczywiście to tylko wrażenie optyczne, bo at jest bardzo długi (ponad 2,5 m), ale wydaje mi się, że użytkowo będzie okej. Mąż tylko ma obawy, bo on to się lubi chlustać na maxa i teraz ma prawdziwe koryto do tego;) Ale ja mu tłumaczę, że podwieszanych już większych niż nasza nie ma. Weź pod uwagę (czego ja nie wzięłam ), że wymiar, który podajemy, to wymiar całkowity. Rant ma po 3 cm z każdej strony, przez co sam otwór u mnie ma jedynie 56 cm Twoja będzie miała juz tylko 50. Od ściany do umywalki jest 13,5 cm. Cały blat ma szerokość 54 cm (szafka 52). No i ja mam blat robiony z dwójki. Miała być z przodu podklejka gierunkowo na prosto robiąca z niego 3 cm, ale taki baaaardzo długi i baaardzo wąski pasek strasznie podrożał koszty i dosłownie w ostatniej chwili wymyśliłam, żeby zrobić blat 4 cm w taki sposób, że podklei się drugą grubość pod blat właściwy, cofniętą. Zależało mi, żeby blat nabrał lekkosci, a nie był taki masywny 4 cm - myślę, ze się udało:D Skoro ty masz tróję, to masz dużo łatwiej:) Wystarczy ładnie wykończyć np. jakimś ozdobnym frezowaniem, albo w ogóle na prosto i po krzyku;) Ja bym u Ciebie doklejki już nie robiła:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 30.07.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Szykują się eleganckie łazienki:yes: Blat w waszej łazience jest piękny. Uwielbiam crema mafil. Zamówiłam go do dolnej łazienki, choć mój wydaje się delikatniejszej barwy i rysunku, ale to pewnie kwestia przekłamanych barw na zdjęciach. Szkoda tego kamienia, który trzeba wymienić. Statuario jest absolutnie piękny,ale z tym zdecydowanym rysunkiem mocno się odcina. Ogólnie jest cudnie. Nie mogę się doczekać końcowego efektu. Edytowane 30 Lipca 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anake2 30.07.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Dziękuję za wyjaśnienie. Jeżeli chodzi o umywalkę to wiem, że 6cm odejdzie, niestety mój blat ma 100cm, więc większa umywalka to już za dużo. Miałaś pomysł z blatem 4cm i podklejką. Ja muszę poszukać kamieniarza w Poznaniu, który mi to super zrobi i nie zgarnie fortuny, bo ten od parapetów... wrrrrrr, zrobił parapet na ostro!!!! całośc do poprawy, nie mam słów . Aha jeszcze jedno, czy masz zbrojenie? Mnie chciał skasowac od metra 200 zł x2 pręt! Edytowane 30 Lipca 2011 przez joliska "Edytuj post" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 30.07.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 plat w waszej łazience pięknywidać że aparatu użyłaś innego;) łazienka Hani na tych zdjęciach wygląda wspanialekafle górne rewelacyjnewcześniej wychodził całkiem inny kolorkamień też ładny to tak jak z drzewem nigdy nie wiesz jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.07.2011 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Słuchajcie, chyba dobre wieści:wave: Optymistyczne w każdym razie;) Zadzwoniłam do pana kamieniarza, z pytaniem, czy aby na pewno zamontował u mnie statuario a nie zwykłą carrarę? Do tego pytania skłoniły mnie nocne przemyslenia, że jednak obudowa w wanny w zestawieniu z moimi wcześniejszymi zdjęciami próbek tych dwóch kamieni jednak bardziej przypomina carrarę. Wrzucam zdjęcia tych próbek: http://i1.fmix.pl/fmi2080/a9b0130c0009a05a4e33eb63/zdjecie.jpg po lewej - statuario, po prawej - carrara statuario http://i1.fmix.pl/fmi2511/f409f0d50000817f4e33eb66/zdjecie.jpg carrara http://i1.fmix.pl/fmi909/b5d274ed0013d0cb4e33eb69/zdjecie.jpg No i kamień w łazience: http://i2.fmix.pl/fmi1254/44458e4b001e5a104e331e94/zdjecie.jpg Jak wspomniałam zadzwoniłam i spytałam, czy to nie pomyłka. A pan mi wytłumaczył, że kamień jest szary, bo jest mokry:o Mówi, że takie kamienie, o pochodzeniu kredowym, bardzo chłoną wodę i długo schną. Jako że są cięte na mokro a potem przyklejane na klej wodny, to ponoć potrafią schnąć nawet 5-7 dni. Uważam, ze to bardzo pocieszające:wiggle: o ile prawdziwe;) A nie pokazywałam wam jeszcze chyba prezentów od chrzestnych dla Hanki (jednych z wielu prezentów;)): http://i3.fmix.pl/fmi657/49a7cbdd0009df774e33eb6b/zdjecie.jpg To krzesełko jest po prostu obłędne. Niesamowicie śliczne, słodkie, wyjątkowe i takie do schrupania:rolleyes: Żadne zdjęcie tego nie jest w stanie oddać A konik też słodki co? PS ooliwka, to cały czas ten sam aparat;) Edytowane 30 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 30.07.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Madziu,powtórze raz jeszcze -piękne sa Wasze łazienki,a szczególnie rodziców.Szafka,blat,wanna-po prostu piękna klasyka,elegancka:)Co do krzesełka Hani -śliczne.Wiesz może gdzie mozna takie cudo kupić?Może jest jakiś sklep z takimi "dzieciowymi" meblami eleganckimi?Pozdrawiam.Imenniczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.07.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Oczywiście, że wiem madziu w końcu to ja podesłałam linka chrzesnej;) Tu je znajdziesz: http://www.homehome.pl/dzieci/dekoracje-pokoju/baby-elizabeth-krzeslo-4-kolory-siesta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 30.07.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Madzikma to krzesełko to "duch Ludwika "zaprojektowane przez Philippe Starck.Produkuje je firma Kartell.Wystepuje w dwóch wersjach rozmiarowych i w kilku kolorach.Hania śliczne prezenty dostała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 30.07.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Prezenty Hanusi przesliczne, będą pasowały do pokoju. Łazienki cudo, Hanutkowa też bardzo mi się podoba, a jak marmur wyschnie to będzie cudnie!!! Czy masz już zdjęcia Haneczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.07.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Justynia, będą w poniedziałek:D Kiedy umawiamy się na oglądanie? oczywiście ogladanie to tylko pretekst, tak naprawdę zżera mnie ciekawość co u Was:D:hug: Edytowane 31 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 31.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 NO to nadrabiam ...ja kamieniowa nie bardzo jestem więc ani się wypowiedzieć nie mogę bo ja nie lubię z definicji ...ale cała reszta ...fiu fiu ....nie dajesz mi siedzieć cicho ...o nie ...ciężko nie skomentować tak przemyślanych spójnych i eleganckich wyborów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 31.07.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Madziu ale w łazience to ten kamień dość często może ci 'zamakać'. Ja tak jak lasche niekamieniowa zupełnie jestem, ale oczywiście cała reszta katalogowa, przemyślana, spójna, piękna. Spóźniona, ale pochwalam również przemalowanie okien (kolor i sposób wykonania). Ekipa spisała się na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.07.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Dzięki lasche choć mam coraz więcej wątpliwości co do tej spójności;) Jak idzie pakowanie? Ja akurat będę na wakacje wyjeżdżać jak ty będziesz do kraju wracać Dziś rodzice dotarli na Costa Bravę, my dojeżdżamy do nich w piątek:wave: To pierwsze wakacje jakie spędzę z rodzicami chyba od 10 lat;) nie mówiąc już, że to pierwsze prawdziwe wakacje z moją małą księżniczką Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.07.2011 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Dziewczyny, najlepsze, że ja też niekamieniowa jestem:lol2: Dlatego nigdy nie przekonam się do tego na 100% Podoba mi się, wiem, ze w tej łazience to był jedyny słuszny wybór, ale ciąglę myśle, jakby to było bez kamienia;) Dla mnie kamień, jak nie raz mówiłam, jest zbyt nieprzewidywalny... kolą mnie w oczy wszystkie jego mankamenty, przebarwienia itp. itd. U Hanki mam jeszcze większe wątpliwości... ten kamień wyszedł tak trochę spontanicznie, bo czegoś tam nie było jak rozwiązać, jak zabudować kaflami, jak wykończyć i padło hasło kamień. Nigdy nie będę miała pewności, czy słusznie:( Ale ten Stattuario panczurko nigdy nie będzie tak moczony, żeby nasiąkł wodą cały, calutki na całej swej grubości:no: No way:no: Teraz jest mokry, bo podczas obróbki praktycznie stał w wodzie przez parę dni. Myślę, że będzie okej. Jutro tam jadę sprawdzić, czy faktycznie trochę jaśnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.07.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Madzia prezenty Hanutki śliczne Konik...a krzesłko no cóż mam mówić mam w nich jadalnię Mi się wydaje, że to krzesełko to nie jest Victoria Ghost która ma do pary Louisa (te inspirowane są robione w Chinach), a to Hanutkowe to chyba ta droższa włoska wersja (nie wiem czy masz inspirowane czy oryginał), w każdym razie one te łączenia mają trochę inne (i wszyscy wiedzą o czym piszę... ) a do pary mają takie wielkie kwadratowe krzesło z podłokietnikami Mi do dziecięcego też marzą się małe Louisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 31.07.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 miało być blaty nie platy;) wygląda jak by zdjęcia były robione obiektywem szerokokątnym:) Magda nie przejmuj się kamieniem bo jest ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Madziu, krzesełko Hanulki prześliczne Super pomysł na prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 31.07.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 coś czuję, że pokój Hani to będzie kolejny opad szczęki... czy Ty już opowiadałaś o pokoju Hani? Tak mnie ciekawość zżera jakie masz plany. Szczególnie mnie interesuje jaki masz pomysł na wszędobylskie zabawki. Pójdziesz na żywioł czy masz jakiś patent na ogarnięcie tego wszystkiego? Kamień w łazience rodziców cudny, a w Hanutkowej niespecjalnie przypadł mi do gustu, co wcale nie przeszkadza mi w pozytywnym odbiorze łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 31.07.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Magda wklejała link -krzesełko z firmy Siesta produkt turecki - 169 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts