lasvegas 10.08.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Magda łazienka boska a co do podłogi: 1. kwadraty super 2.jesion dla mnie zdecydowanie za rudy, nie podoba mi się też usłojenie, ja generalnie nie lubię jesionu 3. co do ciemnje podłogi dla mnie super, wiesz, że jestem fanką i nawet był dąb wędzony połozyła a będziesz robiła bordiurę dookoła? widziałam na zdjęciach przy jodle francuskiej wyglądała fajnie, przy kwadratach też mogłaby dobrze wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.08.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Magda łazienka boska a co do podłogi: 1. kwadraty super 2.jesion dla mnie zdecydowanie za rudy, nie podoba mi się też usłojenie, ja generalnie nie lubię jesionu 3. co do ciemnje podłogi dla mnie super, wiesz, że jestem fanką i nawet był dąb wędzony połozyła a będziesz robiła bordiurę dookoła? widziałam na zdjęciach przy jodle francuskiej wyglądała fajnie, przy kwadratach też mogłaby dobrze wyglądać Będę, będę Już nawet o tym nie wspominam, żeby Wam w głowach nie namieszać Będzie opaska z klepek ułożonych wzdłuż (3-4 klepki) + czarny cienki paseczek:) Pozwoli mi to też na ułożenie całych kwadratów (bez "połówek;)) Ja też się ciemnych podłóg nie boję, ale chodzi mi o coś innego:roll: O taki chłodniejszy odcień, coś w stylu orzecha północno-amerykańskiego, ale on odpada ze zględu na przebogate usłojenie:roll: Już nie wiem czego szukać Dzięki yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 11.08.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Lustro fantastyczne - łazienka - i tak przecież niemała - zrobiła się dwa razy większa. A jesion podoba mi się na pierwszym zdjęciu, gdzie jest najjaśniejszy i ten rudy odcień pięknie się wybija. Aktualnie mam hopla na punkcie zestawienia ciemna szarość+ miodowe drewno. Poglądowo załączam dwa zdjęcia, aczkolwiek widziałam w sieci jeszcze ładniejsze przykłady. Czemu durna nie zapisałam sobie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.08.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Madziu, niezmiennie pięknie u Ciebie. Nie ważne, że wiele jeszcze do zrobienia. Nawet w tym budowlanym rozgardiaszu widać zamysł i piękno końcowego efektu A jak pozwolenie na demolkę? Wiadomo, kiedy ruszycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.08.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Madzia lazienka robi wrazenie:jawdrop: a nie myslalas zeby kupic jasne drewno i ewentualnie go zabejcowac na pozadany odcien przed polakierowaniem? wiem, ze idealnie byloby polozyc od razu to co sie chce ale skoro poszukiwania nie przynosza efektow to moze poprostu trzeba wyczarowac wymarzony odcien... Nihiru jak dla mnie to szarości sa genialnym tlem dla drewna:) u siebie mam sporo szarosci i debu i jestem bardzo zadowolona z efektu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 11.08.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Kochana z czarnym paseczkiem bosko Zobacz w nowym ivy&piper jest bordiura z paseczkiem przy jodełce, tylko na 2 klepki, szersza będzie ladniejsza http://issuu.com/ivyandpiper/docs/ivyandpiperstyleissue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 11.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Anetazgdzam sięnie ma piekniejszego połączenia niż dąb i szarości:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 11.08.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Lustro fantastyczne - łazienka - i tak przecież niemała - zrobiła się dwa razy większa. A jesion podoba mi się na pierwszym zdjęciu, gdzie jest najjaśniejszy i ten rudy odcień pięknie się wybija. Aktualnie mam hopla na punkcie zestawienia ciemna szarość+ miodowe drewno. Poglądowo załączam dwa zdjęcia, aczkolwiek widziałam w sieci jeszcze ładniejsze przykłady. Czemu durna nie zapisałam sobie?! Asiu, ten parkiet w rzeczywistości jest jeszcze jaśniejszy, chyba właśnie pierwsze zdjęcie najlpiej oddaje jego barwę... Drugie zdjęcie mi się nie otwiera:roll: Madziu, niezmiennie pięknie u Ciebie. Nie ważne, że wiele jeszcze do zrobienia. Nawet w tym budowlanym rozgardiaszu widać zamysł i piękno końcowego efektu A jak pozwolenie na demolkę? Wiadomo, kiedy ruszycie? Coś tam do przodu:D Ale wciąż niewiele:bash: anetko, z bejcą już robiłam próby... to nie to:no: Jakoś za bardzo widać, że to pokolorowane jest:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 11.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Magda łazienka wyszła przepiękna. Aż żal, że to ta Wasza i goście nie będą mieli okazji jej podziwiać. Szkoda... A co do jesionu mam go dużo w domu (ale lakierowany na kolor) i nie polecam ze względu na miękkość drewna. Cokolwiek spadnie - zostaje ślad, dziura. Koty z łatwością rysują pazurkami. Ale ja nie mam klepek - może to daje różnicę. Ja drugi raz jesionu (jako gatunku drewna) na pewno bym nie wybrała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 11.08.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Madziu, łazienka cudowna. Widzę, że nawet bibeloty już się pojawiły! Mam identyczny dozownik na mydło w kuchni. A podłoga... No cóż, taki rudawy odcień pięknie komponuje się z chłodną szarością. Mnie się podoba. Ale wiem też, o jaki efekt Ci chodzi i popieram dalsze poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 11.08.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Magdo pięknie będziesz mieszkać Łazienka bardzo ładna - Szafka z umywalką boska - jak kiedyś będę u siebie w łazience zmieniać wystrój - to chyba ją skopiuję - tylko w szarym kolorze:) Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 11.08.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) panczurko, jesion miekkim drewnem jest? Naprawdę? Ja słyszałam, że po dębie to następne najtwardsze z krajowych... Aniu, cieszę się, że Ci się podoba:D Masz taki sam dozownik? Czyżbyś zaczęła TKmaxx odwiedzać? Anulkaa I dziękuje za miłe słowa:) A szafka jest akurat szara:lol2: Nie widać? W kwestii podłogi... znalazłam taką realizację: http://budomaxparkiety.pl/galeria.php?dir=Bialystok-parkiet+dab%2C+jesion+jasny%2C+ze+wstawka+palisander++lakier-OLI+TOP+polmat Jest dwukolorowa i nie o taką mi chodzi oczywiście:no: Ale zwróciłam uwagę na ten ciemniejszy kolor - jest śliczny, taki jak bym chciała!!! Czytam co to i się okazuje... że jesion:o Do jego jasny To ja już nie wiem:confused: Edit: Nie, głupia jednak jestem;) Te ciemne elementy, to pewnie właśnie dąb, a jasne jesion:bash: Ciekawe co to za kolor dębu? Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.08.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Dziewczyny ja mam wszedzie debowa podloge i nie ma sily, zeby nie zostal slad po spadajacych zabawkach - nie wszystkich rzecz jasna... nie czarujmy sie przy dzieciakach w kazdej jednej beda dziury - wiem smutne ale tak jest, ja o tym wiedzialam od poczatku i dziury mnie nie przerazaja. Madziu mam nadzieje ze znajdziesz wymarzone drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 11.08.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Anulkaa I dziękuje za miłe słowa:) A szafka jest akurat szara:lol2: Nie widać? U nie na zdjęciach wpada w szarą biel - chodziło mi raczej o ciemny szary:lol2: Bardzo jestem ciekawa końcowego efektu całości - ale jestem pewna już teraz, że będzie nietuzinkowo, ze smakiem - czyli pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.08.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Madziu łazienka jest tak śliczna że aż mi się płakać chce Wykańczaj szybciej ode mnie, to zerżnę jak najwięcej...przez Ciebie i tak już pokochałam listwy przysufitowe. A podłoga która pokazałaś dla mnie cudna, aż mi serce mocniej bije jak na nią patrzę, ale ja zdecydowanie z rudolubnych Zwykły orzech jest chłodny lekko wpadający w zielony, amerykański ma piękne bogate usłojenie ale jak pisałaś nie tego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.08.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Madzia ale ty nasz kusisz, suknia boska, niesamowicie subtelna, poprostu perfekcyjna, łazienka nie w moim stylu ale równie piękna ja Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 11.08.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Madziu podpisuję się pod wypowiedziami, lustro dodatkowo powiększyło łazienkę. Niestety będziesz je przecierała kilka razy dziennie. Też takie kiedyś miałam i nie było siły na moich chłopaków, co by nie robili, zawsze zostawiali pochlapane. Ale efekt lustra jest powalający. Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 11.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Magda, nic ująć, nic dodać - łazienka piękna i taka subtelna, prawdziwy glamour . Co do podłogi jest na Bartyckiej miejsce, gdzie możesz obejrzeć barwiony dąb - kilkadziesiąt propozycji - wyślę namiary na prive'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 11.08.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Aha,to ściana fajnie z tapetka powinna zagrać-ta z szafą.Co do jesionu to moi rodzice mają go 37 lat w domku i jest to raczej twarde drewno-mocno eksploatowane,przez nas-dzieci,wnuki i liczne imprezy i jest ok.Nie ma porównania do sosny,którą mamy na działce,to masakra,każdy upadek cięższej lub lżejszej rzeczy widać.Jesion polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 11.08.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Venus reni... tak rzadko do mnie zaglądasz;) Jak miło:D S.P., o lustro tak się nie boję Teraz mam też wielkie na całą ścianę, zaczynające się 15 cm nad umywalką i nigdy nie jest zachlapane:no: A mam w domu takiego chlapaka, że... więc damy radę, myślę Kasha, fajnie, że wróciłaś (skądś), brakowało mi tu Ciebie:hug: madzikma, cenna uwaga:yes: Wklejam, bo może którejś z was się spodoba:) http://allegro.pl/tablica-na-klucze-vintage-country-styl-i1724823048.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts