MagdaZZZ 16.08.2011 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothyw 17.08.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Magda, z tych podłóg, które wstawiłaś to dla mnie na ok. trzech zdjęciach jest rudość, reszta to brązy. Może mam kopnięte postrzeganie koloru;-) Nie wykluczam takiej mozliwości. Na niektórych zdjęciach podłoga jest po prostu jasniejsza, bo pada na nią światło halogenowe, ale w miejscach gdzie nie ma doświetlenia ruda już nie jest. A jesion jest wściekle rudy w świetle dziennym, obawiam się, że po zapaleniu sztucznego swiatła on będzie jak włosy Bree Van De Kamp;-) Ale to nie moja sprawa;-) Pytasz czy się podoba, to tylko mówię, że nie, ale nawet jak inni cos odradzają to Ty i tak wiesz czego chcesz, ba, i masz zazwyczaj rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 17.08.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 MagdoZZZZ...plisss..odpisz mi na wiadomosc ,którą Ci wysłałam na priv odnośnie Twojej pieknej tapety w pasy..pliss....plisss:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 17.08.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 No ja też się przypominam, że wysłałam Priva i nie dostałam odp:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.08.2011 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dziewuchy, dziewuchy, już odpisuję Po prostu często jest tak... Patrzę "wiadomość", z ciekawością zaglądam, tam prośby o coś co wymaga ode mnie sporo czasu, bo muszę przeszukać pół swego dysku, odnaleźć fakturę, albo pół godziny buszować po necie... a przeażnie akurat wtedy nie mam czasu:) Więc wychodzę z poczty z postanowieniem, że jak wrócę do domu/wykąpię małą/skończę robić obiad* to odpiszę... A potem przeważnie zapominam;) Sorry:D Ale teraz po takim ataku zbiorowym idę wypełnić swoje obowiązki (choć nie mam czasu - najwyżej się spóźnię) *niepotrzebne skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.08.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Magda, z tych podłóg, które wstawiłaś to dla mnie na ok. trzech zdjęciach jest rudość, reszta to brązy. Może mam kopnięte postrzeganie koloru;-) Nie wykluczam takiej mozliwości. Na niektórych zdjęciach podłoga jest po prostu jasniejsza, bo pada na nią światło halogenowe, ale w miejscach gdzie nie ma doświetlenia ruda już nie jest. A jesion jest wściekle rudy w świetle dziennym, obawiam się, że po zapaleniu sztucznego swiatła on będzie jak włosy Bree Van De Kamp;-) Ale to nie moja sprawa;-) Pytasz czy się podoba, to tylko mówię, że nie, ale nawet jak inni cos odradzają to Ty i tak wiesz czego chcesz, ba, i masz zazwyczaj rację Mój jesion da dokładnie taki efekt jak na zdjeciach nr: 1,4,5,7,9,10 Czyli tak jak mowisz, bez mocnego centralnie padającego światła będzie brązowy, dopiero pod światło widać w nim rudości... Teraz leży przy samym oknie więc tych rudości jest spoto... sporo też ich wychodzi przy amatorskich wieczornych zdjęciach z lampą. Ale ogólnie taka podłoga jest brązowa - tak na co dzień w odbiorze;) To właśnie chciałam pokazać, dokładnie taki efekt te podłogi tworzą. Wystarczy przejrzeć zdjecia jesionu thermo w internecie i widać, ze na ogół jest brązowy, tylko przy specyficznym oświetleniu wpada w rudości: http://www.parkiet.nas.pl/index.php?p121,finishparkiet-jesion-thermo-bursztyn-koniak-14x70x490 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.08.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 A tak poza tym ale i w temacie - zdjęcia które pokazałaś - większość baaaaaardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.08.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 A tak poza tym ale i w temacie - zdjęcia które pokazałaś - większość baaaaaardzo mi się podoba . Mnie też Lubię, kiedy podłoga stanowi mocny akcent, a nie jest rozmyta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 17.08.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Mi też odpisz! I ja uważam, że Twoja podłoga jest bardzo ładna, ale ja lubię rudości. Sama mam podłogę w ciepłym, miodowym kolorze, stolarkę i elementy nie-biale drewniane w kolorze średniego, złocistego brązu i do zimnej szarości na ścianach naprawdę wygląda to pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 17.08.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Yokasta, ja tam sie na nazwach nie znam, ale np. jak dla mnie brąz z 1 zdjecia wklejonego przez Magdę, to nie jest "czysty" brąz, ale ten kolor z kasetonów (na marginesie: po podaniu przez Magdę ceny też zmalała moja miłość do nich) już tak a one nie były też zimne jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.08.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Moje drogie, potrzebuję rady, pomocy... Kupiłam już dawno takie lampki-zwisy nad blat w łazience: http://lampywcentrum.pl/lampa-krysztalowa-aranas-markslojd-chrom-102339.html Mają tam być dwa zwisy - jeden wyżej drugi niżej. Te okazały się nie takie:no: Mężowi od początku się nie podobały (skomentował je mianem "moskiewskiego designu":ohttp://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif) ale oprócz wątpliweych walorów estetycznych, nie grzeszą też wielkością - no za małe mi się tam wydają... Macie jakieś propozycje? Was pytam - Miszczynie Oświetleniowe Wklejam fotki tych tych lamp zawieszonych na kablu;): http://i3.fmix.pl/fmi234/3ba285da002a1ab94e4c389e/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2314/dcdbae420008c83e4e4c38ae/zdjecie.jpg Zastanawiam się, czy jednak nie zrezygnować z tych zwisów i zamiast tego ustawić jakąś piękną lampę na blacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.08.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 No niestety - nie pomogę. Mi się kształt i wielkość tych zwisów podobają. Kryształy też wydają się odpowiednie do tej łazienki. Za to lampa na blacie wydaje mi się niepraktyczna i niepasująca - musiałaby być bardzo wysoka, żęby spełniała swoją funkcję i chyba przytłoczyłaby to wnętrze. a jeszcze wracając do podłogi (bo znowu sobie narobiłam zaległości) - to melduję posłusznie, że Twoje duże kwadraty wyglądają duuużo lepiej niż te małe pierdzielniczki:). I poczytuję sobie za zasługę nawrócenie Ciebie na rudości, bo chyba jako pierwsza pisałam, że ten odcień pięknie kontrastuje z szarością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.08.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Trudno coś w sprawie lamp powiedzieć-ich prawie nie widać, mąż ma rację ( z tę różnicą że to raczej podmiejski trend ) A czemu boisz się bejcować dąb czy inne drewno na pożądany przez ciebie kolor? Ja taki orzech uzyskałam na zwykłym świerku na tarasie zewnętrznym, choć wszędzie w domu mam merbau ( po kilku latach patrzenia na swoją podłogę stwierdzam, że rudości som krzykliwe)U ciebie widzę sporo się będzie działo w dodatkach, może podłoga powinna być stonowana?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.08.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Madziula, ja miszczyniom w temacie lamp zdecydowanie nie jestem, ale stanowisko zajmę Te lampki, choć urok swój mają, wydają mi się za małe. Ten styl, kształt wygląd mógłby według mnie być, gdyby były większe... Lampa na blacie to ciekawa alternatywa. Sama o tym myślałam u siebie (zamiast kinkietu, do którego nijak przekonać się nie mogę) i myślę, że mogłoby być fajnie. Szybka próbka dla Ciebie. Sama oceń http://i1.fmix.pl/fmi113/82104ee0002abdee4e4cb94c/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi926/2d960294000406844e4cb947/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 18.08.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Moim zdaniem lampy nie są aż tak tragiczne;)nawet zastanawiam się czy sobie ich nie kupić na blacie tam nic za bardzo nie widzę a co będzie na środku sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.08.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Hmm... Ja za zwisami jestem - tymi lub innymi. Na blacie w łazience lampa mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.08.2011 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) Moim zdaniem lampy nie są aż tak tragiczne;) nawet zastanawiam się czy sobie ich nie kupić na blacie tam nic za bardzo nie widzę a co będzie na środku sufitu? ooliwka mi też się podobają - dlatego je kupiłam:D Ale faktycznie są za maleńkie, w ogóle nie widoczna:( Gdyby nie ten fakt, nawet bym się na męża nie oglądała;) Jeśli się na nie zdecydujesz, to mogę Ci odsprzedać w bardzo atrakcyjnej cenie:lol2: Mi się akurat pomysł lampy na blacie baaaardzo podoba. Już z rok temu w mojej łazience przez przypadek wylądowała lampa stojaca i w jednej chwili tak odmieniła to pomieszczenie:o Pewnie by tam została, gdyby nie fakt, że stała tuż przy wannie i szans na przeżycie nie miała;) Ale od tej pory wiem, że lampa stojąca w łazience bardzo udomawia to pomiszczenie i wygląda świetnie:yes: Jedyne co mnie powstrzymuje, to fakt, że te z zwisy będzie się zapalać przy drzwiach, a do tej na blacie musiałabym podejść i pstryknąć włącznik na kablu:sick: A niestety już nie mam jak tego zmienić. Ja to w ogóle chyba lubię takie zwariowane pomysły, bo nie wiem czy wspominałam, ale jedynym oświetleniem oprócz halogenów w małym kibelku będzie lampa podłogowa:o:lol2: Kochana, ale czy miałybyście dla mnie propozycje jakichś innych zwisów? Ja kiedyś w jakimś sklepie widziałam takie dwie kule różnej wielkości wykonane jakby z przezroczystego bogato rzeźbionego kryształowego szkła (wiadomo o co chodzi?) Piękne były i bardzo by pasowały, ale były piekielnie drogie:cry: A ja nie mogę znaleźć ich w necie:roll: nihiru dziękuję i kłaniam się w pas:yes: Ktoś wspominał o merbale... Też mam u siebie merbau. U moich rodziców też był merbau, więc żyję z nim już od ok. 8 lat i powiem szczerze, że mam dość Ale marbau i jesion thermo niewiele mają wspólnego:no: Jesion jest ciemniejszy i ma mniej czerwieni w sobie:) Edit: Anulka, nie podziękowałam Ci za śliczne wizualizacje:oops: Dziękuję kochana:hug: Właśnie taki rozmiar zwisu byłby konieczny:yes: Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.08.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Madzia, Twoje zwisy za małe-to już wiesz. Pomysł z lampą na blacie jest ok, rzeczywiście bardzo udomawiają łazienkę, ale pytanie czy światło stojące na blacie jest dla Was wystarczające np. do golenia lub robienia make-up? W zwisach światło pada z góry i ładnie się rozprasza. Odnośnie kryształowych kul, to nie wiem których szukasz, ja znam cuś takiego, aczkolwiek tanie nie są... http://www.rojswiatel.pl/zyrandole/zyrandole_krysztalowe/089813_alsace,p2040125326 http://www.rojswiatel.pl/zyrandole/zyrandole_krysztalowe/100520_mariedal,p1437605104 http://www.rojswiatel.pl/files/1683751598/ALSACE.jpg_198_small http://www.rojswiatel.pl/files/1683751598/5_1.JPG_200_small Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 18.08.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Lampa na blacie pięknie by sie wpiała w całość, z beżowym lub czarnym abażurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.08.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 może takie:http://salon.amplex.pl/projekty/CMS/pliki/salon%20amplex%2018_02_2011%20135.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts