Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Madzia a mnie sie podoba, generalnie w Twojej lazience sporo jak dla mnie sie dzieje i te niewielkie lampy bardzo ladnie sie komponuja - ja bym je zostawila bo sa sliczniutkie no i swoja role spelnia - tzn beda dawac swiatlo ale to Twoja lazienka i Ty tu rzadzisz:D:)

Lampa stojaca na blacie wyglada fajnie ale jak dla mnie malo praktyczna jest:(

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no lampa na blacie na pewno wygląda super, ale jak Madzia zauważyła musiałaby specjalnie podejść i ją zapalić ;)

Natalia Stanko wrzuciła tu lampę z kolekcji Larix Italuxa, mam pojedyńcze zwisy do kuchni (wielkość chromowej rurki średnia, jest też mała w ofercie), cena 250 zł sztuka. Wyglądają bardzo ładnie i wielkością na pewno by pasowały.

A moskiewski design rządzi :lol2: ale też mi się te lampki akurat nie podobają ;)

Magda spytaj elektryka czy nie da się zmienić nic w tym gniazdku

ostatnio w mieszkaniu miałam takie gniazdko które działało tylko przy włączonym górnym świetle (strasznie to było denerwujące)

u Ciebie by się sprawdziło:)

Jeśli jesteś na 100% pewna że zwisów nie chcesz to ja je biorę:D

moja druga łazienka doczeka się realizacji w przyszłym roku ale jeśli cena atrakcyjna to poczekają w szafie:D

Magda spytaj elektryka czy nie da się zmienić nic w tym gniazdku

ostatnio w mieszkaniu miałam takie gniazdko które działało tylko przy włączonym górnym świetle (strasznie to było denerwujące)

u Ciebie by się sprawdziło:)

Jeśli jesteś na 100% pewna że zwisów nie chcesz to ja je biorę:D

moja druga łazienka doczeka się realizacji w przyszłym roku ale jeśli cena atrakcyjna to poczekają w szafie:D

Ja jestem pewna na 100%:yes: Ostatnie pare miesięcy (odkąd je mam) byłam nastawiona bojowo i gotowa forsować swój zamysł;) Ale gdy je powiesiłam, to od razu uznałam, że są za małe:( Zaraz Ci mogę na priva napisać co, jak i za ile;)

Lampy pokazane przez Natalię - piękne. Ale zbyt nowoczesne do mnie:roll:

A te pierwsze od Ciebie agawi to chyba widziałam w LM (albo podobne;)) Też są świetne, ale boję się, że pójdzie wszystko za bardzo w stronę glamour - a tego bym nie chciała:no:

Magda pytałam elektryka czy można zrobić coś z tym gniazdkiem by działało jedynie przy zapalonej górze

powiedział że to wymaga kucia aż do włącznika

raz się spotkał że te dwa obiegi były połączone ze sobą i w takim wypadku nie było by problemu

ale to były jakieś tanie nowe wielkie bloki

u Ciebie inny standard więc wątpie by dla oszczędności to łączyli

odpisałam:D

to o czym piszesz to szkło rżnięte

coś co moim zdaniem za jakiś czas kopnie w tyłek kryształowe lampy:D

świetnie by się połączyło z Twoimi pojemnikami

Edytowane przez ooliwka

A ja uważam, że pomysł ze stojącą lampą w łazience jest po prostu obłędny i nosi widoczne znamiona Twojego geniuszu. Zwisy przez Ciebie prezentowane nijak nie pomogą w malowaniu sie czy w goleniu, bo ich światło i tak będzie oświetlało głownie blat. Poza tym światło z kryształu ( czy akrylu a la kryształ) jest szczególne, bardzo rozproszone i rzucające masę cieni. Da to klimat ale w makijażu może akurat przeszkadzać. Mnie się wydaję, że te lampki miały być typowo dekoracyjne a nie robocze, czy tak?

Całą sobą głosuję za lampą stołową;-)

wpadł mi do głowy zupełnie odjechany pomysł. a gdyby tak tą lampą trochę oko "przeszachrować".

tzn. na kablu elektrycznym(tym, który zwisa) zawiesić klosz taki "typowy" od lampy stojącej a centralnie po nim umieścić samą podstawę lampy? ;) rozwiązuje się sprawa zapalania lampki po omacku. podstawie lampy nie szkodzi kontakt z wodą bo przecież to tylko atrapa a robi się przytulniej "odmienia się pomieszczenie" ;).

tu zdjęcie,które mnie natchnęło /z PP Exit/ ;)

http://78.31.155.222/3edf1675393d.jpg

Edytowane przez dziewcze

to o czym piszesz to szkło rżnięte

coś co moim zdaniem za jakiś czas kopnie w tyłek kryształowe lampy:D

świetnie by się połączyło z Twoimi pojemnikami

Oliwka, z tym szkłem rżniętym, to chyba trafiłaś w dzieisiątkę:D Tak to właśnie wyglądało, tylko nazwać nie potrafiłam;) Niestety po wygooglowaniu dalej na żadną ładną lampę nie trafiłam:( Ale trafiłam na wazonik, który byłby do tych widzianych przeze mnie zwisów bardzo podobny, gdyby był lampą:lol2: O taki:

http://i2.fmix.pl/fmi50/34dd6ae800291e414e4d5a97/zdjecie.jpg

Mniej więcej pamiętam gdzie te lampy widziałam... muszę je odszukać i jeszcze raz się przyjrzeć:D

dorothy dzięki:D Masz rację z tymi kryształkami - średnio się mogą sprawdzić przy lustrze:roll: Zamysł oświetleniowo-praktyczny ogólnie był taki... Nad lustrem w suficie rząd 3 halogenów. Nad prawym końcem blatu będzie kinkiet (ten podwójny, hamerykański;)). Na lewym końcem blatu dla równowagi miały być te zwisy. I tym sposobem optymalnie byłoby (w miarę równomierne) oświetlenie boczne i górne.

Natalka fajne lampy pokazujesz:yes: A te ostatnie takie drogie:o Już miałam pytać o namiar na nie;)

wpadł mi do głowy zupełnie odjechany pomysł. a gdyby tak tą lampą trochę oko "przeszachrować".

tzn. na kablu elektrycznym(tym, który zwisa) zawiesić klosz taki "typowy" od lampy stojącej a centralnie po nim umieścić samą podstawę lampy? ;) rozwiązuje się sprawa zapalania lampki po omacku. podstawie lampy nie szkodzi kontakt z wodą bo przecież to tylko atrapa a robi się przytulniej "odmienia się pomieszczenie" ;).

tu zdjęcie,które mnie natchnęło /z PP Exit/ ;)

http://zapodaj.net/images/3edf1675393d.jpg

kibel.jpg

No bardzo odjechany pomysła:lol2: Aż z checią zobaczyłabym zdjęcie inspiracyjne, ale musiałabyś je popraić, bo coś się nie wkleiło;)

A przy okazji witam u się i na fm:welcome:

A muszą być dwie? Czy nie mógłby to być jeden "porządny" żyrandol/zwis? ;)

Gabi, no chyba muszą, bo na środku łazienki będzie zwis tzw. "główny";) Te nad blatem muszą być sporo mniejsze i delikatniejsze, a najlepiej dwie;)

PS Właśnie mój mąż pojechał po wyrok:( Trzymajcie kciuki... ja umieram z niepewności:(

:???: Nie wiem, czy wypada pytać... Co za wyrok?

Nic wielce intymnego;) Pojechał po wyrok budowlany:( Wspólnota ma się ostatecznie opowiedzieć, czy zezwala na przebudowę tarasu, czy nie:o Umieram z niepokoju... a mąż zapomniał komórki... Pojechał taksówką. Znajac życie w drodze nie skapnął sie, ze jej zapomniał, zapłacił i pozwolił odjechać taksówkarzowi... oczyma wyobraźni widzę go jak załamany najgorszym dla nas werdyktem błąka się po słabo oświetlonym zadupiu, zapierdziela 2 km do głównej drogi gdzie próbuje złapać taxi, bo zadzwonić nie moze:( Niech to szlag!:cry:

Zamysł oświetleniowo-praktyczny ogólnie był taki... Nad lustrem w suficie rząd 3 halogenów. ;)

Ja właśnie miałam zapytać o halogeny, bo znalazłam kilka inspiracji łazienkowych i z halogenami i z kinkietami trochę w Twoim stylu;) Mogę pozaśmiecać?:)

http://st.houzz.com/simages/105991_0_4-4178-traditional-bathroom.jpg

http://st.houzz.com/simages/234741_0_4-5407-traditional-bathroom.jpg

http://st.houzz.com/simages/234438_0_4-0635-traditional-bathroom.jpg

http://st.houzz.com/simages/103697_0_8-1320-traditional-bathroom.jpg

Ja szybko w temacie lamp.....zwisy pokazane przez Ciebie jak dla mnie wcale nie pasuja do tej lazienki...za to lampa na blacie plus oswietlenie jakie pokazal Agawi (by mozna bylo cos zaswiecic z reki przed drzwiami) jak najbardziej TAK

Trzymam kciuki za wspolnote....choc znajac nasza polska mentalnosc....hhhhmmmmm moze byc roznie