Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Jest dobrze:D Jednak mój mąż jest dużym chłopcem (a nie sierotą;)) i sobie poradził ze wszystkim:lol2: Podpisu pod zezwoleniem jeszcze nie mamy, bo wspólnota postawiła ostatni warunek, który (raczej) jest tylko formalnością;) Ale ogólnie powiedzieli, że nie będą robili żadnych problemów:wiggle: Więc przy pomyślnych wiatrach, w przyszłym tygodniu powinny wszystkie ppodpisy być i można zaczynać:D

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trzymam kciuki za wspolnote....choc znajac nasza polska mentalnosc....hhhhmmmmm moze byc roznie

O tą mentalność właśnie najbardziej się bałam (boję - bo jeszcze wszystko może się zdarzyć...:roll:) To nasze słynne "nie bo nie":sick: (a w domyśle: "bo czemu masz mieć lepiej?":mad:)

A co sądzicie o tej lampie zaproponowanej przez madzikmę?

http://i3.fmix.pl/fmi2467/305b512400177c294e4d7fa2/zdjecie.jpg

Mi się bardzo podoba:D Jestem szalenie ciekawa jak wygląda na żywo:o Z opisu wynika, że klosik jest szklany - to też super:D Chyba jutro pogonię do LM:D

wpadł mi do głowy zupełnie odjechany pomysł. a gdyby tak tą lampą trochę oko "przeszachrować".

tzn. na kablu elektrycznym(tym, który zwisa) zawiesić klosz taki "typowy" od lampy stojącej a centralnie po nim umieścić samą podstawę lampy? ;) rozwiązuje się sprawa zapalania lampki po omacku. podstawie lampy nie szkodzi kontakt z wodą bo przecież to tylko atrapa a robi się przytulniej "odmienia się pomieszczenie" ;).

tu zdjęcie,które mnie natchnęło /z PP Exit/ ;)

http://78.31.155.222/3edf1675393d.jpg

Lampa stojąca z kablem nad kloszem?:jawdrop: To może być ciekawe:lol2: Ale chyba nie zaryzykuję;)

O tą mentalność właśnie najbardziej się bałam (boję - bo jeszcze wszystko może się zdarzyć...:roll:) To nasze słynne "nie bo nie":sick: (a w domyśle: "bo czemu masz mieć lepiej?":mad:)

Nie bo nie to byloby za proste moge Ci podac conajmniej kilka ppowodow nie bo:

- przerabiac beda taaaaaaaaaaaak? Kuc beda po nocach i rankach i spac nie dadza!

- a potem jak wykuja to beda siedziec tam w tym wykuszu i znaojmych sprosza i tez spac nie dadza

- a jak juz bedzie ten wykusz czy nie wiadomo co, to jak ja poznam swoj blok idac z zakupow skoro zawsze byl bez wykuszu a teraz bedzie zzz

- a jak ten wykusz spowoduje ze snieg z dachu jak bedzie spadal to sie zatrzyma na tych ich wykuszu i potem co??? wykusz spadnie? gdzie?!!! na moj balkon??? i kto za to zaplaci? na pewno nie ONI! bo sie juz splukali na przebudowe wykuszu!!!

- a jak do mnie znajomi przyjda i zapytaja czemu tamci maja taki wykusz a ja nie to co powiem ze co?

- a po co im ten wykusz do cholery? marihuannne tam beda hodowac na pewno i dzieciom moim sprzedawac

- a skad oni maja kase na przebudowe budynku? wiem skad! Handluja ta trawa co ja hoduja w tym wykuszu

Nie nie bedzie wykuszu...w moim bloku mowie NIE narkotykom!:) hahahaha

i taka oficjalna odpowiedz dostaniesz ...ale teraz juz przynajmniej wiesz o co chodzi:)

A co sądzicie o tej lampie zaproponowanej przez madzikmę?

http://i3.fmix.pl/fmi2467/305b512400177c294e4d7fa2/zdjecie.jpg

Mi się bardzo podoba:D Jestem szalenie ciekawa jak wygląda na żywo:o Z opisu wynika, że klosik jest szklany - to też super:D Chyba jutro pogonię do LM:D

Lampa stojąca z kablem nad kloszem?:jawdrop: To może być ciekawe:lol2: Ale chyba nie zaryzykuję;)

Z tego co zrozumiałam to ma być lampa wisząca a pod nią noga od stojącej :) żeby wyglądała jak stojąca ale była wiszacą co byś mogła ją zapalać przy wejściu.

Rozwiązanie z LM - proste i ładne. (Proste w sensie rozwiazanie bo wzór już wcale niekoniecznie). Nie wiem tylko jak z jakością...

Kacha, Twoja teoria mnie połozyła na łopatki;-) Wszystko przemyślałaś;-) Magda, ciesz się, że Kacha nie mieszka pod Tobą;-)

Ja mam nadzieję, że na Magdy osiedlu ( czy jak to nazwać ) mieszkają ludzie na jakimś poziomie ( nie tylko finansowym ) i się zgodzą na przebudowę, ale że żyjemy, gdzie żyjemy to wszystko jest możliwe.

A lampa z italuxa to biedniutka jest na żywo.

Nie bo nie to byloby za proste moge Ci podac conajmniej kilka ppowodow nie bo:

- przerabiac beda taaaaaaaaaaaak? Kuc beda po nocach i rankach i spac nie dadza!

- a potem jak wykuja to beda siedziec tam w tym wykuszu i znaojmych sprosza i tez spac nie dadza

- a jak juz bedzie ten wykusz czy nie wiadomo co, to jak ja poznam swoj blok idac z zakupow skoro zawsze byl bez wykuszu a teraz bedzie zzz

- a jak ten wykusz spowoduje ze snieg z dachu jak bedzie spadal to sie zatrzyma na tych ich wykuszu i potem co??? wykusz spadnie? gdzie?!!! na moj balkon??? i kto za to zaplaci? na pewno nie ONI! bo sie juz splukali na przebudowe wykuszu!!!

- a jak do mnie znajomi przyjda i zapytaja czemu tamci maja taki wykusz a ja nie to co powiem ze co?

- a po co im ten wykusz do cholery? marihuannne tam beda hodowac na pewno i dzieciom moim sprzedawac

- a skad oni maja kase na przebudowe budynku? wiem skad! Handluja ta trawa co ja hoduja w tym wykuszu

Nie nie bedzie wykuszu...w moim bloku mowie NIE narkotykom!:) hahahaha

i taka oficjalna odpowiedz dostaniesz ...ale teraz juz przynajmniej wiesz o co chodzi:)

:rotfl:

Lampka zaproponowa widziana na zywo...swiatla nie daje wcale i tandenta nieco...sama zobaczysz i ocenisz.

rilli?:( weź no:(

Kacha, Twoja teoria mnie połozyła na łopatki;-) Wszystko przemyślałaś;-) Magda, ciesz się, że Kacha nie mieszka pod Tobą;-)

Ja mam nadzieję, że na Magdy osiedlu ( czy jak to nazwać ) mieszkają ludzie na jakimś poziomie ( nie tylko finansowym ) i się zgodzą na przebudowę, ale że żyjemy, gdzie żyjemy to wszystko jest możliwe.

A lampa z italuxa to biedniutka jest na żywo.

weźcie no:(

No to szukamy czegoś w tym stylu dziewczynki;)

Edytowane przez MagdaZZZ

A ja się cieszę , że jednak te lampki za małe się okazały i męża muszę poprzeć i Kachę też :) Ja bym widziała coś prostego i eleganckiego ...ot oświetlenie ze zdjęcia od Agawi, które tak Ci się spodobało ...ale to mi bardzo wygląda na hamerykańskie kinkiety ;)

A ja się cieszę , że jednak te lampki za małe się okazały i męża muszę poprzeć i Kachę też :) Ja bym widziała coś prostego i eleganckiego ...ot oświetlenie ze zdjęcia od Agawi, które tak Ci się spodobało ...ale to mi bardzo wygląda na hamerykańskie kinkiety ;)

Kochana, niemal identyczne kinkiety mam do łazienki Hanutkowej:D

Ale do tej, na tą boczną wytapetowaną ścianę nad kibelkami (bez lustra) mi nie pasowały:no: Mam te hamerykańskie, takie podwójne (też mleczne szkło i chrom:yes:)

Za to przy lustrze musi być zwis lub lampa stojąca - eny ajdijas?:D

gdyby nie ten pomysł, pewnie jeszcze długo wyglądałabym zza winkla ;););). widzę, ze zdjecie juz działa :) samo wyświetlenie tekstu uznałam za duży sukces :cool:.

drugie podejście "wklejania" obrazków. poniżej lampy, które zupełnie nie pasują do Twojego pomieszczenia ale skoro już jesteśmy przy temacie "zwisów przylustrzanych", bardzo proszę /też z PP Exit czyt.pracowni projektowej/:

http://78.31.155.222/kule

http://78.31.155.222/lampa%202

(...)gdybyś jednak chciała wykorzystać "patent" z lampą na blacie ;) /z przymrużeniem oka/ , tu mam taką jedną:

http://78.31.155.222/gh_table_lamp_lp45_lg

całkiem, całkiem. niczego sobie.

PS. oczywiście wkręcił mi się ten wątek /trzy dni weekendowe wyjęte z życia/. pięknie, ładnie etc. z lekką ręką zgłaszam się na kolejnego symbionta :popcorn:

a jak ten wykusz spowoduje ze snieg z dachu jak bedzie spadal to sie zatrzyma na tych ich wykuszu i potem co??? wykusz spadnie? gdzie?!!! na moj balkon??? i kto za to zaplaci? na pewno nie ONI! bo sie juz splukali na przebudowe wykuszu!!!

kacha konkret!:lol2:

Popełniłam dwie wizualki:

http://i2.fmix.pl/fmi1482/cba47698000ca5044e4d98bd/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi2579/72e1b44400120e6e4e4d98b3/zdjecie.jpg

Ćwiczę dopiero;) Więc proszę wybaczyć niedociagniecia:lol2: Szczególnie ta ze stojącą chyba mi nie wyszła za dobrze:roll:

Mały zwis ładny ale jakiś taki pospolity...

ktoś tu ma te lampy na forum (nad barkiem w kuchni)

widziałam je w realu i jak za 100zł to naprawdę warto

lampy ze szkła r. widziałam w castoramie

była to kula kosztowała coś ok 300zł

bardzo podobała się mojemu mężowi;)

poszukaj też czegość na allegro w antykach

znajomy który się interesował tym zagadnieniem mówił że warto inwestować w takie szkło...

za kilka lat ceny mają iśc w górę;)