agawi74 24.02.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Pstryczki urocze- właśnie w stylu hamerykańskim To co już pokazałaś Magdo tylko pobudziło jeszcze bardziej moją ciekawość Nieczęsto można spotkać wnętrza urządzane w taki właśnie sposób. Jestem mega ciekawa kuchni, która jestem pewna, że będzie nietuzinkowa i drugiej takiej samej nie znajdę na forum:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Magda, tzn. nie będzie wyspy, a będzie stół? Dobrze zrozumiałam? Czekam wielce niecierpliwie na wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Aniu, będzie wyspa, ale w formie stołu. Tak jak to już od pewnego czasu było planowane. Ostatnia wizualizacja (dalej jeszcze nie dopracowana) wygląda tak: http://images49.fotosik.pl/660/34d4d64aa6d02697med.jpg Jak sama widzisz, niewiele się zmieniało. Wiem, że wizualizacja nie wygląda powalajaco, ale ja wam obiecuję, że będzie fajnie:D Przed chwilą bardzo profesjonalnie (czyli z autokształtów w excellu;)) stworzyłam projekt moich drzwi. Niestety takiego wzoru nie udało mi się znaleźć nigdzie w inspiracjach. A sposród tych, które znalazlam, nie było tego jedynego. Wszystkie albo zbyt nowoczesne, za skromne, albo za bogate. Przypominam, że drzwi są dużo wyższe od standardowych, przez co smuklejsze. Co sądzicie o tm pomyśle? http://images43.fotosik.pl/660/315b7e708b87c17d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Drzwi zapowiadaja się fajnie. Wiesz, jest dużo wzorów, które wyglądałyby równie dobrze, ale wiem po sobie, że jak coś już sobie wypbraziłam w swoim wnętrzu to tak robię Polecam Ci stronę firmy Kubiczek, oj można się napatrzeć... Ja wybierając swoje drzwi wzorowałam się właśnie na jednych z ich oferty. Jest tam nawet podobna ościeżnica do Twojej nr 7-em:yes: http://www.kubiczek-drzwi.pl/ http://www.kubiczek-drzwi.pl/#/oscieznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 agawi, świetna ta ościeżnica:) http://images38.fotosik.pl/653/0c7031ac62b6d07e.jpg Jeszcze ta mie się podoba: http://images45.fotosik.pl/662/22b0b2667f981003.jpg A wzór wydaje mi się optymalny. Drzwi nie dzielone byłyby zbyt długie. Dzielone na 2 mam teraz. Dzielone na 4, które uwielbiam, przy tej wysokości by się nie sprawdziły. A na trzy - to jest to:) I te jeszcze mają w sobie symetrię, którą lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 24.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nikt nie skomentowal podwieszanych sufitów wiec ja sie odwaze........ sa bardzo ładne i naprawde mi sie podobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shannon 24.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Magda, Mam małą podpowiedź w temacie drzwi. Być może niepotrzebną, jeśli trafisz na stolarza z głową lub firmę zajmującą się wyłącznie stolarką drzwiową – dla takich jest to oczywiste.Otóż widzę, że Twój zgrubny projekt drzwi zawiera taki sam błąd, jaki popełniłam i ja w swoim projekcie drzwi - otóż odległości a i b są równe (patrz rys. poniżej). Zazwyczaj robi się tak, żeby a było wyższe (najczęściej a = 1,5 x b), bo w przeciwnym wypadku ma się wrażenie, że a jest mniejsze niż b. Takie złudzenie optyczne, chyba w przypadku wysokich drzwi jeszcze spotęgowane.Mój stolarz, znając moją fiksację na punkcie szczegółów postanowił wiernie trzymać się mojego projektu i wyszło tak, że przez dwa miesiące szlag mnie trafiał jak patrzyłam na moje drzwi. Chciałam nawet przerabiać, ale wyszłoby bardzo drogo. Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić…http://i2.fmix.pl/fmi2267/023a5d040014b8e84d66afb7/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja zwolennikiem podwieszanych sufitow nie jestem, zaczekam z ocena na efekt koncowy:yes: ale projekt drzwi bardzo mi sie podoba:yes:, tez o podobnych myslalam, stanelo jednak na stylizowanych na fjordach, pomysl ze stolem ala wyspa bardzo mi sie podoba. No to cierpliwie czekamy na kolejne pomysly i zdjecia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 kacha - pierwsza i jedyna:hug: shannon juz się skapnęłam wcześniej:) Juz obejrzałam tuziny drzwi i się połapałam. Obmierzyłam też swoje. Nawet już mam częściowo poprawiony rysunek, ale trochę ten fakt zmienia postać rzeczy i muszę więcej pogłówkować. Chodzi o to, że jak zachowam proporcje górnego i dolnego panelu, to klamka wyjdzie poniżej środkowego. A to chyba średnio:( Dzięki za czujność aneta, topbie też hug się należy:hug: za to, że wierzysz w moją wyspę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 24.02.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Magda w takim razie skoro sie rozkrecam to sufit podwieszany podoba mi sie bardzo i dla mnie to jest kwintesencja tego twojego nowojorskiego stylu:) wyspa zas w ogole mi sie nie podoba. Super pomysl byl trzy posty wyzej tzn zlew obnizony wobec wyspy ludziska siedza na przeciwko i im ze zlewu nie chlapiesz ani nie lipia sie na te garnki. ociekacz wyzlobiony w drewnie....hm slabo brzmi, ale pewnie masz racje i ja jestem zbyt krotkowzroczna i moze szukam drogi na skroty a ty obralas ta bardziej wyboista ale za to z pieknym i niepowtarzalnym finalem i oby tak bylo.Nie rozumiem tez Twojej obsesji zeby wyspa byla lekka, mnie strasznie do tej kuchni pasuje taka piekna okazala duza wyspa, bo kuchnia jest dosc prosta i monochromatyczna a wyspa bylaby taka kropka nad i taka wisnia na prostym bialym torcie.Tak ja to widze. buzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 24.02.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 drzwi dla mnie fajne ale bardzo , bardzo podoba mi się pomysł takiej wersji wyspy kuchennej ! Napewno bedzie wyglać pięknie i do tego oryginalnie. ja teraz żałuje że nie zrobiłam sobie blatu , szafki w łazience ze stołu jestem bardzo ciekawa jak bedzię wyglądać ta wyspa a to ze względu na zlew - bo tam ma być prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 agawi, świetna ta ościeżnica:) A wzór wydaje mi się optymalny. Drzwi nie dzielone byłyby zbyt długie. Dzielone na 2 mam teraz. Dzielone na 4, które uwielbiam, przy tej wysokości by się nie sprawdziły. A na trzy - to jest to:) I te jeszcze mają w sobie symetrię, którą lubię Magda- mnie nie musisz przekonywać do drzwi dzielonych na 3, bo sama mam takie Ten wzór podziału, który wybrałaś, podoba mi się najbardziej.:)Każda porządna firma poradzi sobie z Twoim projektem. Czy masz już wybranego stolarza lub firmę do drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No dobra, dla spostrzegawczych;): http://images43.fotosik.pl/660/315b7e708b87c17d.jpg http://images47.fotosik.pl/662/de934bf6d0b2c2b1.jpg kacha, łobuzie, trzeba było się tak nie rozkręcać Przykro mi, że cię rozczarowałam, ale nigdy nie lubiłam ciężkich wysp. Dlatego też nigdy nie chciałam mieć wyspy u siebie. Dopiero jak odkryłam takie jej wersje, czyli lekkie, ażurowe, nie przytłaczające, to się na nią zdecydowałam:) Będzie dobrze, nie martw się dagunia DZIĘKI:D strasznie się cieszę, że tobie też się podobają sufity. To jest już nas trzy A ty kacha masz rację, to kwintesencja tego stylu:) Listwy są jeszcze takie trochę bardziej art deco, więc tym bardziej do nowojorskiego pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Jeżeli to głosowanie, to głosuję na nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 agawi jeszcze nie mam, ale dziś skontaktowałam się ze stolarzem Darcy. Jest tak przez nią wychwalany, że po prostu musi być świetny:D Mam nadzieję, że zaproponuje jakieś przyzwoite warunki finansowe:) Firma, która robiła mi projekt kuchni (a raczej jeszcze robi) rzuciła mi w twarz bardzo nieprzyzwoity kosztorys:mad: Niech go dokończą i spadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No to dobrze, że masz kogoś na oku Magda- tutaj potrzebna jest precyzja i niewątpliwie stolarski kunszt. Z czystym sumienie poleciłabym Ci swojego stolarza, ale on jest z Mazur i nie jest to już takie proste i tu na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 24.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Magda, dużym plusem podwieszanych sufitów będą ukryte karnisze . Włączniki bardzo fajne - prawdziwy NY style . Wyspa w formie stołu świetna, naprawdę dodaje lekkości. Ach jaki to fajny okres, jak z dnia na dzień widać zmiany. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shannon 24.02.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No i wykombinowałaś - mam na myśli drzwi nr 2. Super!Sufity wyszły świetnie - narobiły mi smaku na ciąg dalszy. Piękne listwy przysufitowe.W temcie wyspy wierzę Ci na słowo - Twoje dotychczasowe wybory każą wierzyć w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No tak, z mazur... to jednak sobie odpuszczę Kasha, właśnie ja jestem załamana, bo TYLE ROBOTY (czasu dla dziecka nie mam:(), a efekty taaakie malutkie Od poniedziałku np. nie miałam czasu zrobic zakupów. Pieczywa dziś już ani kromeczki. Poszłam głodna na spotkanie z projektantką, wróciłam oczywiście w ostatniej chwili, więc znowu do sklepu nie zdążylam. W lodówce puchy... i skończyło się pizzą na telefon:no: Nawet nie przypuszczałam, że tak będzie, że to tyle czasu zajmuje:wtf: Ja to nie mogę się doczekać, aż jakiś obraz pomieszczenia zacznie się rysować. Na razie to naprawdę same tynki:bash: No i nie mogę się doczekać tej pierwszej łazienki. To bedzie test, czy w ogóle w dobrym kierunku to wszystko idzie:D A te karnisze naprawdę będą świetnie wyglądać. Już wyglądają fajnie:D shannon miód na me serce. Mów mi tak jeszcze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 24.02.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Jeżeli mam glosować ,to zdecydowanie stawiam na dwójkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts