mrówka75 27.09.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 a ja nie widziałam tych zdjęć Magda to może jeszcze raz zamieścisz dla spóźnialskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabs 27.09.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 a ja nie widziałam tych zdjęć Magda to może jeszcze raz zamieścisz dla spóźnialskich Mrówka dobrze mówi Ja też bym chętnie popodziwiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 27.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Po pierwsze,miały być 3 kreacje wieczorowe... Po drugie,miał być Książę Monako... Po trzecie,proszę nigdzie nie wyjeżdżać,tylko wykańczać się i pokazywać nam piękne inspiracje,co by oczy nasze mogły się nacieszyć w te zimne jesienne wieczory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_D 27.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Mrówka dobrze mówi Ja też bym chętnie popodziwiała Tu wszyscy dobrze mówią, bo i ja bym chętnie zobaczyła Równie chętnie popodziwiałabym Twoje postępy w mieszkanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.09.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Zanim zaczniecie się pakować do Monako, zauważcie, że podatków nie płacą tam tylko ci, którzy mają status rezydenta - a tego nie dają ot tak Dają, dają, od tak;) Jedyne warunki, to mieszkanie (50 metrów, to suma rzędu ok. 1,5 mln euro:lol2:) i dowody zamieszkania (zurzycie mediów, korzystanie z usług socjalnych - szkoły, lekarze itp.) O obywatelstwo można ubiegać się z marszu (jeśli ma się już mieszkanie - można też wynajmować - ok. 2 tys. euro/m-c), potem jedynie przez jakiś czas sprawdzają te parametry;) Pytacie o postępy miszkaniowe... ja tam jeszcze od przyjazdu nie byłam;) Jutro jadę. Narazie urzęduje tam mój mąż i spece od rozbudowy - ustalają ostateczne szczegóły, przygotowują się do prucia ścian... a to już coś Jutro jadę porozkładać próbki podłóg, i mam nadzieję - podjąć ostateczną decyzję w kwestii... PS Zdjęcia jeszcze pewnie będą, nieraz;) Edytowane 27 Września 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.09.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 "PS Zdjęcia jeszcze pewnie będą, nieraz" Taaaaa, znowu o 10 -tej jak jestem w pracy -się tak naoglądam , że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.09.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Po pierwsze,miały być 3 kreacje wieczorowe... Po drugie,miał być Książę Monako... Po trzecie,proszę nigdzie nie wyjeżdżać,tylko wykańczać się i pokazywać nam piękne inspiracje,co by oczy nasze mogły się nacieszyć w te zimne jesienne wieczory! hahaha:lol2: a ja myślałam, że moja relacjan była szczegółowa... ale widzę tu trzeba krok po kroku:lol2: Z trzech kreacji zrobiły się dwie, o czym się dowiedziałam na szczęście zawczasu, ponieważ przylatywaliśmy zbyt późnio, zeby załapać się na koktail powitalny w niedzielę... Zdjęcia drugiej kreacji (a raczej pierwszej - z pierwszego wieczoru) nie mam, bo się spóźniliśmy na kolację 40 minut:oops: Trochę z naszej winy, trochę nie z naszej, ale efekt taki, że był potworny pośpiech i stres... Na zdjecia zabrkło okazji:roll: A Książę... jak to książę Niby potwierdził swoją obecność, ale nie przyszedł Organizatorzy nawet specjalnie się nie tłumaczyli, bo było tyle przedstawicieli monakijskiego rządu, że widać uznali, że wystarczy;) (choć co mi po Ministrze Finansów:cry:) My zaczęliśmy podejrzewać, ze do spotkania nie dojdzie, gdy tylko się dowiedzieliśmy, że następnego dnia zaczyna się wielkie Yacht Show. Do Monaco zjechało (a raczej spłynęło) się tyle bogaczy, że Książę Albert miał na pewno ważniejsze sprawy i ważniejsze osobistości na głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.09.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja jeszcze słówko o Tommebel dodam, jeśli można;) Więcej tam sklejki niż drewna, namówiłam przyjaciółkę na szafę TV i nie dość, że się naczekała, to jeszcze mebel niekoniecznie wyglądał tak jak na zdjęciach:( No wlasnie to jest wg mnie najzwyklejsze w swiecie oszustwo:P, a odpowiedz na te zarzuty w stylu - "my sie jedynie inspirujemy na tych zdjeciach" jest dla mnie chwytem ponizej pasa! na stronie internetowej powinni zamiescic informacje, ze zamawiane u nich meble moga sie roznic od tych, ktore sa na zdjeciach, wtedy byloby przynajmniej uczciwie...dletego wiecej nie kupie, nie polece i wszystkich bede przestrzegac, zeby sie dobrze zastanowili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.09.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Jak się mają podłogowe przymiarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 28.09.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 i zabudowa tarasu pod jadalnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_D 28.09.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 a jak największa łazienka? są jakieś nowinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 28.09.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ja też tylko na widoczki się załapałam,ale praca,dom,dzieci i przenosiny/wykańczanie to masakra czasowa i jestem tu rzadziej.Mam nadzieję na zdjęcia,jak to się mówi-do trech razy sztuka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewcze 28.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Pati, jesteś Jak było w Paryżu? to był typowy babski wypad . odwiedziłam wspominany tutaj 'maisons du monde' w centrum les halles. muszę powiedzieć, że więcej pakowałam do koszyka na stronie internetowej niż w realu, możliwe, że akurat trafiłam na przerzedzoną ekspozycję. koniecznie chciałam zobaczyć lampę, którą pokazywała joliska z Twojej listy 'must have' http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/13/27/114253_1.jpg Pstryknęłam zdjęcie tej.. wydawała mi się delikatnie podobna. i na 100% byłąm przekonana, że jest tylko podobna. http://www.szarymary.pl/images/06059328793367784463.jpg Z kadrem zdjęcia strony internetowej/z lampą jolisk'ową/ zrobionym przed wyjazdem, podeszłam do Pani ekpedientki, pokazując wyświetlacz, zapytałam czy mają może gdzieś taką schowaną? Zrobiło się małe zamieszanie 'na sklepie'. aparat przewędrował jescze przez ręce paru ekspedientek. zawędrował na magazyn i po kilkunastu minutach Pani wróciła z lampą: http://www.szarymary.pl/images/93100586410589959888.jpg jak dla mnie bez szału. pokręciłam nosem, postękałam po czym rzekłam:'hmm..dziękuję, muszę to jeszcze przedyskutować z mężem'. potem na zdjęciach zobaczyłam, że w 100% się myliłam. to była dokładnie ta sama lampa, tylko, że wisząc na ekspozycji zniknęły jej dolne drewniane kryształki i trochę się 'przybeżowiła'.. pal licho bagietki, croissanty, ślimaki! Madzia specjalnie dla Ciebie makarena prosto z paryża http://www.szarymary.pl/images/01560474062813061581.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.09.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 O rany!!! Ale makarena:jawdrop: Madzia będzie przeszczęśliwa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.09.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 O rany!!! Ale makarena:jawdrop: Madzia będzie przeszczęśliwa:lol2: Oczywiście, że jestem przeszczęśliwahttp://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif Pati! pamietałaś A co do lampy, to faktycznie trochę inaczej się prezentuje, ale też nie najgorzej;) Ale co prawda, to prawda - zakupy w sieci = duuuuże ryzyko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.09.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 ach, ach, no i zapomniałabym odpowiedzieć na pytania dot. budowy... znów dziś tam nie pojechałam:oops: Nie mogę się jakoś ogarnć po przyjeździe;) Za to mój mąż kolejny raz zaraz po pracy - myk prosto na budowę spotkać się z wykonawcami. Oczywiście, jak przyszło do realizacji, to się okazuje, ze jest masa cała problemów i komplikacji, które nie zostały uwzględnione w projekcie. Więc panowie radzą... i radzą... i radzą Mam nadzieję, ze coś sensownego uradzą Ja na to wszystko patrzę z przerażeniem... z prawdziwą trwogą wręcz... Dziś sobie uświadomiłam, ze jeżeli oni mają to robić do końca października, to może się okazać, ze bedzie już za późno (za zimno, za deszczowo) żeby przemalować okna (akcja ta wymaga wymontowania ich wszystkich, a potem potrzebują warunkó aby wyschnąć). To może opóźnić kolejne prace i wykończeniówkę przeunąć na wiosnę Takich problemów jest tysiące, jeśli nie miliony... chce mi się wyć Już dawno pogodziłam się z tym, ze termin grudniowy na przeprowadzkę jest nierealny... ale powoli zaczynam drżeć o kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.09.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Oj Madziu, strasznie mi przykro, że tak wszystko się ślimaczy:hug::hug: Wiem, co przeżywasz, bo u nas na budowie tez tak czasami bywało:sick: Główny problem u Was to te okna, zróbice co w waszej mocy, aby je jednak pomalować w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.09.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Rzeczywiście, nieciekawie to wygląda. Ale może się uda? Może się panowie uwiną? Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.09.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Madzia - może zadzwoń od razu od panów od okien i się ich zapytaj, jak oni to widzą. Dobrzy fachowcy - może cos wymyślą.Będziesz lepiej wiedziała na czym stoisz, to i mniej nerwów będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.09.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Wczoraj rozłożyłam sobie próbki podłogi... drewniana podłoga to sam jesion thermo w trzech różnych lakierach. Najbardziej podoba mi się pierwsza wersja (na samym dole i po prawej), czyli ta pod lakierem wodnym... ale nie wiem, czy ona zmieniła kolor na taki ładny, czy od początku taka była:roll: Pozostałe dwa lakiery to chemiczny i chemiczny+wodny - podłoga wtedy robi się juz zbyt ruda:no: ale ma połysk... przy wodnym jest matowa prawie jak pod olejem. Gres, to Opoczno Lazzo Bianco - taki jak ma u siebie MarJelka. Same płytki są piękne, ale jak je rozłożyłam, to stwierdzam, ze za dużo się tam dzieje... mają masę żył, ich rysunek przypomina trochę dym z papierosa;) Mają sporo kolorów, bo i pojawia się żółć, i szarości i beże...Muszę koniecznie wypożyczyć mój pierwotny typ, czyli gres Pietra di Vicenza. Niestety obawiam sie, ze będzie bezkonkurencyjny:roll: (niestety, bo jak już pisałam, jest pieruńsko dorgi;) trzykrotnie droższy od tego) Zdjęcia: http://i3.fmix.pl/fmi1300/585d21f00015b40d4e85c5f2/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2279/fd381b95001c2b6e4e85c5f6/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi669/3f4c5f04002cf2e74e85c5f9/zdjecie.jpg Jako, że ten sam gres będzie w holu kuchni i małym wuceciku, wrzucam fotkę jakby sie prezentował z kibelkowymi kaflami: http://i2.fmix.pl/fmi2910/f2816845000c7a534e85c5f4/zdjecie.jpg Myślę też, ze ten drugi gres będzie miał jeszcze jedną przewagę - format. Ja ciągle myślę o tym 120x60 (najdroższy)... ale jest też 40x60 (albo na 80) i taki sam jak Opoczno - 60x60. Przy tym ostatnim rozmiarze mam wrażenie, ze robi sie za dużo kwadratów:no: Chyba wolałabym gres w prostokącie. Edit: Aha, chciałam jeszcze raz podpytać Was o lakier wodny... ktoś coś wie? Zaczęłam sobie o nim czytac i jest dość chwalony. Ale który konkretnie? Zdążyłam sie zorientować, ze są zwykłe i dodatkowo utwardzane... help:rolleyes: Edytowane 30 Września 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts