Kasia_1982 04.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Kurcze,próbowałam zamówić ten boski katalog ze strony internetowej,ale wygląda na to,że wysyłają tylko we Francji... w każdym razie po wpisaniu wszystkich danych, w okienku "kraj" nie można było zmienić France na Pologne eh... Francuzi! pozostaje uruchomić francuskich znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.10.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Mama, przed chwilą dzwoni i mówi, ze właśnie weszła na wątek, i że rozumie, że to dla niej jest przeznaczony ten drugi katalog? No cóż - oczywiście Mamusiu:D:lol2: Ją też urzekła cała historia:rolleyes: Mówi, ze to niesłychane i przesympatyczne:D Poruszę jeszcze temat butowy... u monsabi butowo się zrobiło, wiec i ja się podzielę refleksją Zaczynam bać się o swoją garderobę... to jedna z tych rzeczy, która spędza mi sen z powiek. Bo tego, czego najbardziej nienawidzę w obecnym mieszkaniu, to tego, że za chiny nie możemy pomiścić się w szafach:bash: Choć mamy w każdej sypialni zabudowę jednej ściany od podłogi do sufitu (w naszej sypialni są to jakby 4 dwudrzwiowe szafy obok siebie:o) i trzydrzwiową szafę w holu (też do sufitu), to łachy i buty wyłażą bokami:sick: W nowym też jest planowanych pełno zabudów... w gościnnym dwie szafy... w naszej sypialni garderoba + 2 szafy... wielka w holu... przy kuchni... a ja i tak drzę, że za mało:( Ciąglę przeliczam mb relingów na wieszaki;) No i jak kiedyś wspominałąm, w garderobie będę miałą miejsce jedynie na 25 par szpilek - wydaje się sporo? Nie dla mnie:no: Wczoraj cały dzień spędziłam w domu (mimo niani i pani od sprzątania) i zrobiłam generalne porządki (uwielbiam to uczucie, gdy odzyskuję na chwilę przestrzeń) Wyrzuciłam ze trzy wielkie wory makulatury, kosmetyków, przeterminowanej zywności i innych dupereli, których już nikt nie używa i nie potrzebuje... ale największa heca była z butami:o Od pewnego czasu było już tak źle, że buty w szafach leżały jedne na drugich (a moje trzymam na 5. metrowych głębokich półkach)... najlepsze, najnowsze egzemplarze stały w sypialni na podłodze (żeby się nie poniszczyły na tych stertach) - no koszmar jakiś Aby cośz tym robić, wczoraj podjęłam męską decyzję i postanowiłam oddać wszystkie te, w których nie chodziłam od ponad roku-dwóch... oczywiscie parę razy oszukałam (samą siebie;)), ale ogólnie byłam dzielna... i oddałam 25 par butów... i 6 par wyrzuciłam:o Boże ile ja miałam tych butów, skoro pozbyłam się nie więcej niż 1/3:jawdrop: Boję się o swoją przyszłość... Edytowane 4 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 04.10.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Madzia, rozbroiłaś mnie... 25 par...i to tylko 1/3 mówisz.... ech jak ja bym chciała mieć takie zmartwienie na przyszłość :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.10.2011 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 No wiesz, może zakupoholizm to nie jest najgorsza przypadłosć na świecie.. ale zawsze;) Grunt to umieć się do niej przyznać Ja już od ok. 3 miesięcy przestałam się tego wypierać Ale wczoraj nastąpił prawdziwy przełom... Tylko jeszcze nie zdecydowłam, czy chcę z tym walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 04.10.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 jeśli nie musisz to nie walcz .... ...(ot, babska porada ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.10.2011 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Dzięki:hug: to właśnie chciałam usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.10.2011 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Wiesz, Magda, są gorsze "holizmy" niż zakupoholizm Dopóki Twoja rodzina na tym nie cierpi, to po co masz się męczyć i walczyć? A porządki w szafie potrzebna rzecz - robi się miejsce na nowe nabytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.10.2011 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Magda, buty uwielbiam, mam co prawda tylko nieco ponad 40 par, moja koleżanka ponad 60, więc 1. Ty się swoimi 75 parami nie zamartwiaj, 2. przyznaj się, jaki masz rozmiar? Oczywiście po to, żebym mogła podać Ci adres, pod którym dobry dom znajdą Twoje "niechciane" buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 05.10.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 O rany - czy wyjdę na fleję, jeśli przyznam się że na każdy sezon mam w zasadzie po dwie pary butów (brązowo/beżowe i czarne) na wysokim obcasie i dwie na niskim i tylko je wymieniam jak się zniszczą? Do tego jedną czy dwie pary do biegania "dookoła domu" i wsio. Rany, jak pomyślę że bym miała wybierać z 25 par! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.10.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Spokojnie Nihiru widać masz inne koniki... U mnie buty są na drugim miejscu za książkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 05.10.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Magda,a jakby Twój rozmiar nie pasował na Joliskę, to ja chętnie podam swój:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.10.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Oj dziewczynki, wątpię, zebyście miały mój rozmiar:lol2: Ja mam teraz najwiekszy możliwy, czyli 41. Właśnie większość butów, które oddałam, to była 40, bo taki nosiłam przed ciążą, ale po ciąży stópka mi się "rozklapała" i nagle wszystkie buty okazały się za małe:( - niezły pretekst do uzupełnienia zapasów, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 05.10.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 No, wiedziałam, że jesteś tak wysoka, więc i solidny rozmiar musisz mieć - prawie jak ja (40). Szkoda tylko, że nie mam Twojego wzrostu, 8 cm czyni dużą różnicę A pretekst do zakupów jak najbardziej rozumiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewcze 05.10.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 jeszcze raz dziękuję duży uśmiech! radość podwójna. zabawny ten telefon od mamy. wiem, ze wersja pdf to inny standard niż papierowa ale dla zainteresowanych podaje linka http://catalogue.maisonsdumonde.com/FR_2011/data/catalogue.pdf dla osób, którym brak cierpliwości na czekanie aż 'odpali sie' na stronie MDM. spakowany do ściągnięcia. ok 200MB. http://szarymary.pl/mdm2011 co do butów ilość może nie dziwi ale rzeczywiście robi wrażenie. http://galeria.tipy.pl/zdjecie,b,1560_0, czasami ciężko się z niektórymi rozstać, ja zawsze na 'do widzenia' robię zdjęcie i but ląduje na wirtualnej półce. nasżło mnie pytanie jak radzicie sobie w realu, jakieś specjalne pudełka? http://bi.gazeta.pl/im/4/4392/z4392274X.jpg http://www.fash-eccentric.com/blog/wp-content/uploads/2008/04/shoe-storage-rakku.jpg http://www.warmel.pl/allegro/pudelko_na_buty_damskie_strzalki.jpg.gif gdzieś kiedyś /nie pamiętam/ czytałam, że pewna chyba aktorka ma zwyczajne kartonowe pudełka z naklejonym na przodzie zdjęciem butów odnośnie sklepów www, szukając zamiennika butyk'u natrafiłam na yavari.co.uk, jeśli ma się niestandardowy wymiar buta np.41 i lubi niechodliwe kolory można natrafić na dobre okazje. przesyłka do pl sprawnie, szybko i co istotne .. za free! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 05.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ja mam rozmiar 41, ale niestety szpilek nie noszę. W innym przypadku sama załatwiłabym transport z Warszawy hihi Magda nie przejmuj się swoją przypadłością. Też znam gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.10.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ja jestem z tej grupy (mam wrażenie pokoleniowej), która przy wzroście ponad 170 cm ma niewielkie stopy - 24.4 cm, czyli 37-37.5, choć ostatnio mierzyłam kozaki 36 i były dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.10.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ja też się martwiłam o swoje buty, bo u mnie generalnie przyrastają dwie - trzy pary co wypłata i wszystkie potrzebne Ja nosząc szpilki do 14 cm obcas informuję, że szuflady o szerokości 80 cm, głębokości 50 oraz wysokości 22 cm mieszczą 10 par butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.10.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Jak się cieszę, że nie mam tego problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 05.10.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Ja również nie mam tego problemu (choć mąż uważa inaczej, bo dla niego moje 10 par to rozpusta) a po budowie, wstyd przyznać, nie zostanie już do noszenia chyba nic. Kiedy wy macie czas na te zakupy? Ja cały czas biegam w sandałach bo ostatnie cichobiegi zdarłam na wiosnę a w szpilach po budowie, no same rozumiecie... Zmieniając nieco temat:, Madziu oraz inne wspaniałe kobitki, czy znacie jakiś fajny sklep/stronę do niego z klamkami do drzwi wewnętrznych? I czy lepsza klamka z zamkiem w 1 ciągu czy jako osobne elementy? Będę zobowiązana. Edytowane 5 Października 2011 przez skibusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Magdo Zet Strasznie fajna historia z tymi katalogami:D Pokazane próbki ukazują śliczne rzeczy:yes: Co do butków, to ja zrobiłam generalny remont przy przeprowadzce w zeszłym roku i też wywaliłam ze 2 wory:lol2: Co jak co, ale butów muszę mieć dużo:yes: Mogę mieć przetarte dżinsy na kolanach, ale buty z klasą Tak już mam i nic na to nie poradzę, także solidaryzuję się z Tobą w sprawie wystarczającej ilości półek na buty. Z ciuchami problemów raczej nie mam, te kupuję z umiarem:D ps. Ja rozmiar mam mniejszy, bo 39- także nici z wymiany:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts