Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madzia jak Cie rozumiem z tymi bucikami:hug:

to moje zyciowe motto - wlascicielki grubo ponad 100 par butow w rozmiarze 36 i 37:lol2:

http://img585.imageshack.us/img585/861/img1770p.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mam spora polke na buty ( u mnie w galerii), niestety do podzialu z pozostalymi domownikami. wciaz mysle gdzie jeszcze moge zorganizowac miejsce na buty :)poki co czesc lezy na strychu:lol2:

Katalog super, zazdraszczam bardzo mocnoooooo:cool:

co do podlogi to sie nie wypowiadam bo nie znam sie na jasnych kaflach:lol2:ale drewniana satynowa- tzn ta jakby olejowana, prawie matowa bedzie git:yes::D

Przyszłam bo mnie buty zwabiły:lol2:....... i Monako i sukienki, których nie zobaczyłam;):) no i oczywiście świetny gust Madzi:D

a tak na serio to już tu kiedyś cichcem zaglądałam tylko czasu mi zbrakło na pisanie:yes: teraz chwilowo mam go więcej to i zaglądać będę częściej, pozdrawiam

Dziewczynki, jak miło się dowiedzieć, ze jest Nas więcej, Nas - Butowych Szajbusów:lol2::hug:

Ja nie lubię trzymać ich w pudełkach:no: Wtedy najczęściej o niech zapominam... zdaża się nawet, że w pudełkach znajduję jakieś nieużywane szpilki z metkami, ostatnio znalazłam tak dwie pary jednego dnia (przed chrzcinami) i to jedne kupione 3 lata wcześniej:o:lol2:

Dlatego w głowę zachodzę, jak to zrobić, zeby je wszystkie mieć na widoku:confused: Bo jak poukrywam na półkat, to tych wysoko i z tyłu też nie zakładam:( Bo mi się nie chce ich tam szukać... to samo mam z torebkami:roll:

Ogólnie marzy mi się, żeby moja garderoba wyglądała TAK:

http://i2.fmix.pl/fmi1275/468842b2000da9834e8cd54a/zdjecie.jpg

No. Ale marzenia marzeniami... a rzeczywistość będzie taka:

http://i1.fmix.pl/fmi1729/7f7d93b10007e8f34e8cdbb9/zdjecie.jpg

Po lewej wieszaki u góry na ciuszki krótkie, na dole na długie i spodnie... Na wprost komoda a nad nią zamykana szafka na rzeczy składane. Ta kratka pod nią, to półki-wnęki na szale i chusty (to kolejna moja słabość;))... A po prawej BUTY:D Nad nimi przegrody na torebki.

Szkoda, że już wiem, że wszystkiego nie zmieszczę:cry:

Edytowane przez MagdaZZZ

Szali(ków) też mam od groma, torebek nie liczę :D

Magda, zdjęcie ilustrujące Twoje garderobiane marzenie, to w rzeczywistości pokój dla butów :yes: Nie pamiętam, w domu której z gwiazd, były takie chyba 3 w amfiladzie. Ogółem pewnie z 80 mkw :lol2:

mi podczas przeprowadzki zginął jeden karto na moimi butami - więc trochę problem się rozwiązał;) na szczęście nie było tam żadnych na których mi baaardzo zależało:) a i tak przy okazji przeprowadzania się sporo rzeczy pooddawałam, ja mam ogólnie taką manię jak tylko nie chodzę (obojętnie buty czy ciuchy) w czymś przez sezon to oddaje i mam miejsce na nowe:D

Ja też oddaję ale zawsze w rodzinę i czasem jest tak że coś wróci do mnie po 5 latach co ja kiedyś oddałam i nagle okazuję się modne :rolleyes:

Zawsze śmiałam się z takich długich spódnic mojej mamy przywiezionych z Indii, wszystkie spektakle na wiejską babę w nich robiłam, wszystkie przebieranki. Przyszła moda na falbaniaste spódnice i się z nią natychmiast przeprosiłam, przerobiłam i do tej pory mam :)

P.S. W ogóle najlepiej lubię grzebać w szafie 83 letniej babci Halinki ;) Takie sukienki retro czasem się trafią że omg :D Wtedy jak ktoś pyta gdzie kupiłam zawsze odpowiadam "kolekcja Halina's fashion" :D

Magda, pomysły mam dwa na rozwiązania problemu:) albo

a) na wewnętrznej stronie drzwi przyklejasz wszystkie fotki butów;)

b) a nie da rady zrobić wysuwanych tych półek na buty? wtedy łatwiej te z tyłu będzie i dojrzeć i wyciągnąć;)

Classiczku, w garderobie nie będę miała problemu z zagubionymi butami, bo ta część zabudowy będzie miała 40 cm głębokości (nawet nie wiem, czy nie za dużo:confused:) Buty będą tylko w jednym rzędzie... to czego nie lubię, to właśnie głębokie szafki na buty - tam mi zawsze giną.

I tak jak mówiłam, tu będę miała miejsce na 35 par szpilek i innych wyjściowych butów (przeprawszam, mówiłam o 25, a zapomniałam, ze zmieniłam już trochę projekt...), a na dole miejsce na 6-7 par kozaków. W sumie... nie jest tak źle:D

Resztę buciorkw, tych mniej wyjściowych;), bedę trzymać w holu... powinno być okej:D

pasie, ja też oddaję rzeczy co najmniej 2 razy w roku... tylko nie mam aż tyle samozaparcia, żeby oddać wszystko, w czym nie chodziłam od sezonu:( A wiem, ze tak sie powinno, bo prawdopodobieństwo, że ciuch czy but się jeszcze raz założy jest równe zeru:roll: Choć ja mam parę butów, któe już mają 3-4 lata... i czasem nie zakłądam ich wiele, wiele miesięcy, a potem nagle okazuje się, że znawou stają się namber łan:D

Venusku "kolekcja Halina's Fashion", no nie mogę:rotfl:

dobre jesteście:jawdrop:

:lol2:

Powiem ci, że aż sama nie myślałam, że kiedyś powiem "przesadzamy":o Jak wstawała o 9. to płakałam czemu tak wcześnie:cry: Przeważnie wstaje o 10. - uwielbiam tę porę:D Od 2 tyg. wstaje o 11. - taż jest fajnie:wiggle: (ale jednak trochę sie później z obowiązkami nie wyrabiam;))... ale dziś:jawdrop: Nie wiem, czy w ogóle jest sens się ubierać, czy już w szlafroku zostać:confused::lol2:

A ja nawet nie wiem, co znaczy pospać... Ranny ptaszek ze mnie i nawet w weekendy wstaję maksymalnie o 7.00. I chociaż bym chciała spać dłużej, to nie da rady. No bo jak mam się zmusić... ;) Dzieci podobnie. Syn wstaje przed 7.00, córa pół godziny później. Tylko mąż potrafi spać do woli. Jeśli mu pozwolimy :wiggle: