Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Anno-Mario,

mam to samo :hug: Normalna pora, by wstać, to 6.00-6.10; kiedy zdarzy mi się pospać do ok. 7, określam to jako długo spałam/zaspałam itd. Żeby nie było wątpliwości: nie pracuję od rana i budzik mnie nie dopinguje do wstania :) Wstanę ok. 7, nawet jeśli pójdę spać o 4...

Skoro tak sobie milutko offtopujemy, to zapytam warszawianki: czy któraś perfumeria w centrum ma w ofercie Hermesa?

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anno-Mario,

mam to samo :hug: Normalna pora, by wstać, to 6.00-6.10; kiedy zdarzy mi się pospać do ok. 7, określam to jako długo spałam/zaspałam itd. Żeby nie było wątpliwości: nie pracuję od rana i budzik mnie nie dopinguje do wstania :) Wstanę ok. 7, nawet jeśli pójdę spać o 4...

Skoro tak sobie milutko offtopujemy, to zapytam warszawianki: czy któraś perfumeria w centrum ma w ofercie Hermesa?

boże, ja już nawet nie pamiętam, jak świat o 7 wydląda:lol2:

o rany - mąż by się zapłakał jakby to przeczytał:)

jak w weekend nie uda mi się go ściągnąć do 8.30 to potem mu burczę przez pół dnia że leniuch jest:).

tyle że zawsze mamy dużo do zrobienia koło domu, a nie da się np: rąbać drewna czy kosić trawy o 11 wieczór.

oczywiście - on jest typowy nocny marek, a ja typowy skowronek (a w zasadzie to kura - bo z kurami bym chodziła spać, za to ze wstawaniem to różnie bywa:))

Nihiru, z rąbaniem to się zgodzę :sick: próbowałam ostatnio właśnie koło 11 ale stwierdziłam że jednak za bardzo się pogłos po wsi niesie :lol:.

Nocy marek :lol: to nasz (mój i męża) przydomek w rodzinie.....

Madziula, a co z tej cielęcinki ? Tzn. pieczeń ale z czym :D ? Ja dzisiaj nie mam pomysłu na obiad i będą pierogi :( (smutna minka bo kupione ale ręcznie robione :) i pyszne).

Agawi,

Sephora wycofała Hermesa :(

Ooo, nie wiedziałam. Pamiętam, że kiedyś były...

W takim razie spróbuj joliska w Douglas. Najbliżej centrum będzie na Chmielnej lub w Złotych Tarasach;)

http://www.douglas.pl/home/adresy-perfumerii/adresy-perfumerii/warszawa/121/

Edytowane przez agawi74

Hmn...a propo Douglasa, to chyba największy jest w Arkadii przy Rondzie Radosława (z centrum tramwaj 35 pod samą galerię:) ) Nie wiem jak z tymi o które pytasz Jola. Ja długo polowałam na Jill Sander Style Essence i w końcu kupiłam przez internet - jeden jedyny sklep miał je w ofercie :) Z internetowych mogę polecić http://www.perfumeria.pl - zawsze tam zamawiam jeżeli nie kupuję na miejscu, ewentualnie Super Pharm (np w Arkadii) też ma dobre promocje.

Madzia to Hanutka mistrzyni :D Wszystkich znajomych dzieciaki śpią maks do 7, może kładą je za wcześnie. Fajnie jak dziecko śpi już ok 20 bo wtedy wieczór można z mężem spędzić, ale żeby tak jeszcze spało do 10 :D

Jolcia, ja widziałam ostatnio (ok. 2 tyg. temu) Hermesa własnie w Sephorze, albo Douglasie... skoro w Sephorze wiesz, że ich nie ma, to musiało być w Douglasie:D I na pewno są na lotniku na Okęciu:D Dużo tańsze, bo koleżance kupowałam...

Venus, no Hanut chodzi później spać, ale to dlatego, że gdyby chodził o 20. to by Tatusia w ogóle nie widywał:roll: Ogólnie dziecko dostosowało sie do naszego trybu życia i nam wszystkim z tym dobrze:wiggle:

yokasia, no taką normalną pieczeń robię... marynuję, potem do brytfanki, zalewam pół szklanką wody i do piekarnika na godzinę... w połowie pieczenia kładę na mieso pół kostki masła:oops: wiem, wiem... niezbyt dietetyczne:roll: Ale za to jakie pyszne:D Przepis teściowej... to jedyne, czego musiałam się nauczyć po wejściu w zwiazek małżeński:lol2:

Podaję z pure ziemniaczanymi (idealne do tego maślanego sosiku:rolleyes:) i duszoną marchewką w plasterkach http://emoty.blox.pl/resource/hungry.gif

Edit: A, a na pierwsze była gotowana kolba kukurydzy... moje dziecko aż sie trzęsie jak ją widzi:lol2: Ludzie to sikają ze śmiechu, ze ona taka na kukurydze jest żarta... chyba o nic nie umie takiej awantury zrobić, jak o to, że ktoś jej nie chce jej dać (niestety o surową też robi:roll:)

Edytowane przez MagdaZZZ

To Hanka własnie też nad morzem odkryła ten smakołyk:lol2: I teraz regularnie... w knajpach, w domu, u cioci...

anetko, ale to i tak ci ładnie śpią te maluchy... 10 godzin - nie jest źle:D No tylko ja własnie później kładę - stąd te spektakularne efekty:lol2:... no i moja śpi zawsze 12 godzin, a jak widać i 13-14 potrafi przespać:lol2: I żebyście nie myślały - drzemki też są, ok. 1,5 godziny. Właśnie śpi już od pół godzinki:D

O rany! 10 godzin? I więcej???

Jakub sypia po 7-8. Od samego początku swojego istnienia.

Jak się robi takie śpiące dzieci?

Pierwsze nam takie nie wyszło, ale może o czymś nie wiedzieliśmy? :p

joliska, ja też tak mam, że nie ma znaczenia, o ktorej się kładę, pobudka zawsze jest o tej samej. Czy to Sylwester, czy wesele do 4 rano, ja i tak od 7 na nogach i w sumie dobrze mi z tym. Szkoda życia na sen :p A dzieci kładą się koło 20. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, bo szczerze mówiąc chcę mieć choć trochę czasu dla siebie, po prostu. Poza tym, po 7 zbieramy się już do przedszkola i dzieki temu, że mamy ustaloną porę snu, dzieciaki nie mają problemu ze wstawianiem. Nie wyobrażam sobie zrywania ich codziennie... Juz widzę ich humory (a raczej brak).

O rany! 10 godzin? I więcej???

Jakub sypia po 7-8. Od samego początku swojego istnienia.

Jak się robi takie śpiące dzieci?

Pierwsze nam takie nie wyszło, ale może o czymś nie wiedzieliśmy? :p

nam też takie pierwsze nie wyszło;) ale za to drugie przesypia bite 12 a czasem i 13 godzin:D jedno w mamusie a drugie w tatusia poszło;)