joliska 06.10.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Anno-Mario, mam to samo Normalna pora, by wstać, to 6.00-6.10; kiedy zdarzy mi się pospać do ok. 7, określam to jako długo spałam/zaspałam itd. Żeby nie było wątpliwości: nie pracuję od rana i budzik mnie nie dopinguje do wstania Wstanę ok. 7, nawet jeśli pójdę spać o 4... Skoro tak sobie milutko offtopujemy, to zapytam warszawianki: czy któraś perfumeria w centrum ma w ofercie Hermesa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.10.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A o której godzinie Hanutek idzie wieczorem spać? ok. 22. Ale wczoraj faktycznie zasnęła bliżej 23. (przez Tap Madl;)) Dobra, wymeldowuję sie... idę na jakiś spacer i po cielęcinkę na pieczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.10.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Anno-Mario, mam to samo Normalna pora, by wstać, to 6.00-6.10; kiedy zdarzy mi się pospać do ok. 7, określam to jako długo spałam/zaspałam itd. Żeby nie było wątpliwości: nie pracuję od rana i budzik mnie nie dopinguje do wstania Wstanę ok. 7, nawet jeśli pójdę spać o 4... Skoro tak sobie milutko offtopujemy, to zapytam warszawianki: czy któraś perfumeria w centrum ma w ofercie Hermesa? boże, ja już nawet nie pamiętam, jak świat o 7 wydląda:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Nie wiem, czy w ogóle jest sens się ubierać, czy już w szlafroku zostać Zostań w szlafrokuhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/rofl.gifhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/rofl.gif Madzia, Ty to jesteś bezbłędna:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.10.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jak wygląda świat o 7 rano??? Pięknie... Jesienią wyłania się pomarańczowe słońce, które cudownie rozprasza ciepłe światło nad lekko zamglonymi polami pełnymi wciąż kwitnącej nawłoci Bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Skoro tak sobie milutko offtopujemy, to zapytam warszawianki: czy któraś perfumeria w centrum ma w ofercie Hermesa? Widziałam kiedyś w Sephorze, ale lepiej przedzwoń http://www.sephora.pl/pl/pid55-magid32-Sephora.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 06.10.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 o rany - mąż by się zapłakał jakby to przeczytał jak w weekend nie uda mi się go ściągnąć do 8.30 to potem mu burczę przez pół dnia że leniuch jest:). tyle że zawsze mamy dużo do zrobienia koło domu, a nie da się np: rąbać drewna czy kosić trawy o 11 wieczór. oczywiście - on jest typowy nocny marek, a ja typowy skowronek (a w zasadzie to kura - bo z kurami bym chodziła spać, za to ze wstawaniem to różnie bywa:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.10.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Nihiru, z rąbaniem to się zgodzę próbowałam ostatnio właśnie koło 11 ale stwierdziłam że jednak za bardzo się pogłos po wsi niesie . Nocy marek to nasz (mój i męża) przydomek w rodzinie..... Madziula, a co z tej cielęcinki ? Tzn. pieczeń ale z czym ? Ja dzisiaj nie mam pomysłu na obiad i będą pierogi (smutna minka bo kupione ale ręcznie robione i pyszne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 06.10.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 kupione ale ręcznie robione i pyszne). opcja: pyszne i przez_kogoś_innego_robione to moja ulubiona:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.10.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Agawi, Sephora wycofała Hermesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Agawi, Sephora wycofała Hermesa Ooo, nie wiedziałam. Pamiętam, że kiedyś były... W takim razie spróbuj joliska w Douglas. Najbliżej centrum będzie na Chmielnej lub w Złotych Tarasach;) http://www.douglas.pl/home/adresy-perfumerii/adresy-perfumerii/warszawa/121/ Edytowane 6 Października 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.10.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Hmn...a propo Douglasa, to chyba największy jest w Arkadii przy Rondzie Radosława (z centrum tramwaj 35 pod samą galerię ) Nie wiem jak z tymi o które pytasz Jola. Ja długo polowałam na Jill Sander Style Essence i w końcu kupiłam przez internet - jeden jedyny sklep miał je w ofercie Z internetowych mogę polecić http://www.perfumeria.pl - zawsze tam zamawiam jeżeli nie kupuję na miejscu, ewentualnie Super Pharm (np w Arkadii) też ma dobre promocje. Madzia to Hanutka mistrzyni Wszystkich znajomych dzieciaki śpią maks do 7, może kładą je za wcześnie. Fajnie jak dziecko śpi już ok 20 bo wtedy wieczór można z mężem spędzić, ale żeby tak jeszcze spało do 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.10.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Jolcia, ja widziałam ostatnio (ok. 2 tyg. temu) Hermesa własnie w Sephorze, albo Douglasie... skoro w Sephorze wiesz, że ich nie ma, to musiało być w Douglasie:D I na pewno są na lotniku na Okęciu:D Dużo tańsze, bo koleżance kupowałam... Venus, no Hanut chodzi później spać, ale to dlatego, że gdyby chodził o 20. to by Tatusia w ogóle nie widywał Ogólnie dziecko dostosowało sie do naszego trybu życia i nam wszystkim z tym dobrze:wiggle: yokasia, no taką normalną pieczeń robię... marynuję, potem do brytfanki, zalewam pół szklanką wody i do piekarnika na godzinę... w połowie pieczenia kładę na mieso pół kostki masła:oops: wiem, wiem... niezbyt dietetyczne:roll: Ale za to jakie pyszne:D Przepis teściowej... to jedyne, czego musiałam się nauczyć po wejściu w zwiazek małżeński:lol2: Podaję z pure ziemniaczanymi (idealne do tego maślanego sosiku:rolleyes:) i duszoną marchewką w plasterkach http://emoty.blox.pl/resource/hungry.gif Edit: A, a na pierwsze była gotowana kolba kukurydzy... moje dziecko aż sie trzęsie jak ją widzi:lol2: Ludzie to sikają ze śmiechu, ze ona taka na kukurydze jest żarta... chyba o nic nie umie takiej awantury zrobić, jak o to, że ktoś jej nie chce jej dać (niestety o surową też robi:roll:) Edytowane 6 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 06.10.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 no poszalalyscie z tym spaniem:jawdrop: chyba wysle do Was dzieci na szkolenie :lol2:moje spia od ok 20 do 5.30 max do 6;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.10.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Moja też bardzo lubi kukurydzę - w lato na plaży żadnego dnia nie odpuściła a raczej kiepsko u niej z jedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.10.2011 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To Hanka własnie też nad morzem odkryła ten smakołyk:lol2: I teraz regularnie... w knajpach, w domu, u cioci... anetko, ale to i tak ci ładnie śpią te maluchy... 10 godzin - nie jest źle:D No tylko ja własnie później kładę - stąd te spektakularne efekty:lol2:... no i moja śpi zawsze 12 godzin, a jak widać i 13-14 potrafi przespać I żebyście nie myślały - drzemki też są, ok. 1,5 godziny. Właśnie śpi już od pół godzinki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.10.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 O rany! 10 godzin? I więcej??? Jakub sypia po 7-8. Od samego początku swojego istnienia. Jak się robi takie śpiące dzieci? Pierwsze nam takie nie wyszło, ale może o czymś nie wiedzieliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.10.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 joliska, ja też tak mam, że nie ma znaczenia, o ktorej się kładę, pobudka zawsze jest o tej samej. Czy to Sylwester, czy wesele do 4 rano, ja i tak od 7 na nogach i w sumie dobrze mi z tym. Szkoda życia na sen A dzieci kładą się koło 20. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, bo szczerze mówiąc chcę mieć choć trochę czasu dla siebie, po prostu. Poza tym, po 7 zbieramy się już do przedszkola i dzieki temu, że mamy ustaloną porę snu, dzieciaki nie mają problemu ze wstawianiem. Nie wyobrażam sobie zrywania ich codziennie... Juz widzę ich humory (a raczej brak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 O rany! 10 godzin? I więcej??? Jakub sypia po 7-8. Od samego początku swojego istnienia. Jak się robi takie śpiące dzieci? Pierwsze nam takie nie wyszło, ale może o czymś nie wiedzieliśmy? nam też takie pierwsze nie wyszło;) ale za to drugie przesypia bite 12 a czasem i 13 godzin:D jedno w mamusie a drugie w tatusia poszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 06.10.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 tak spia 10 godzin ale potrafia sie 3, 4 razy w ciagu tych 10 godzin przebudzic...bywaja noce ze kraze miedzy 3 sypialniami:lol2:nigdy nie przespali 10 godzin ciurkiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts