Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki maduś, dzięki pasie:hug:

Ale wiecie co... niech to po prostu gęś kopnie:mad: Moje urodziny, a ja siedzę sama z maluchem i wcinamy tort bezowy - bez taty:mad: Akurat dziś mu taki przekichany dzień się trafił:mad; Nie dosć, ze mukontrahenci z Włoch zjechali, to on ich musiał na chwilkę zostawić, zeby jechać załatwić papier na przebudowę z podpisem sąsiadki i wspólnoty. Po drodze złapał gumę:bash: Spóźnił się 40 minut, to baba sobie poszła, powiedziała, że bedzie za 15, była za pół godziny... no i z pół godzinki zrobiły się 2 godzinki. Kontrahenci wkur^&*@#$ni, a mój mąż teraz siedzi z nimi na kolacji i próbuje ich udobruchać*^&%$#@:mad:

Mam nadzieję, że będzie przed 22:mad::evil:

A ja zaraz muszę się was poradzić, bo mam dylemacik łazienkowy... ale pewnie dopóki szkraba nie położę, to mi się nie uda:roll:

A na koniec muszę się poskarżyć na IKEA:mad: No tu już można powiedzieć, ze świat się kończy:o Ikei można zarzucić rózne rzeczy, ale jedna rzecz wydawała mi się u nich niezawodna - system składania. Wyjmuje się instrukcję, a tam wszystko czarno na białym, na rysunku każdy szczegół poszczególnego elementu, wszystko opisane 3 x, żeby nikt nie miał wątpliwości... a tu nagle zonk:roll:

Wczoraj kupiliśmy zwykły prosty regał Besta, żeby go wstawić za drzwi, bo już nam miejsca totalnie brakuje:( i do niego 2 szuflady. I sobie wyobraźcie, ze do szuflad nie dołączono 12 śrubek (po 6 na każdą). I to nie błąd pakowacza. Błąd już jest w instrukcji. Na pierwszej stronie pokazują zawartosć torebeczki ze śrubkami, i tam nie ma 6 śrubek, których trzeba użyć wg strony 11 do zamontowania prowadnic szuflad do regału.

Dziś pojechałam do ikei ponownie. Pani zniknęła na 20 minut, po czym pojawiła się i powiedziałą, ze takich srubek w ogóle nie ma w ofercie i że to błąd instrukcji, ale kolega powiedział, ze te powinny pasować. Dała mi 12 śrubek o 1/3 krótszych i 2x grubsze niż te z rysunku. Potem poszłam kupić "otwieracze" do tych szuflad, które okazały sie niezbędnne. Patzrę a w tych otwieraczach są całkiem inne śruby (sporo chudsze), mimo, że bedą montowane dokładnie w te same boki regału, w te same dziurki. Idę do Pani i zgłaszam swoje uwagi. Zniknęła na kolejne 15 minut, po czymm wraca z 4 rodzajem śrubek. i zapewnia, ze te juz na pewno będą git:)

I wiecie co? Nie pasują żadne z tych dwóch:mad: Efekt taki, że dwie złożone szuflady leżą na podłodze, w regale brakuje 2 półek - czyli dalej totalny burdel:mad:

I co mam robić dalej? Jechać 3 raz? Jak oni nawet nie wiedzą jakimi to śrubkami przymocować:mad:

Mniam uwielbiam tort bezowy a szczególnie z sosem malinowym z Polskiej Różanej:yes:

ja z Ikea nigdy jeszcze żadnych problemów nie miałam:no:

ja też:o Dlatego w ogóle nie wiem o co kaman:wtf:

Mąż przed chwilą przyszedł i sam próbował - mówi, że za diabłą sie nie wkręci nawet tej chudszej - to co dopierą tą grbą, którą pierwszą dałą:o

Mam zamiar zadzwonić jutro ze straszną aferą i zarządać, aby w ciągu paru godzin przysłali montera, który na miejsu dobierze śruby i zamontuje - ja w cimno nie będę jeździć 10 razy:mad:

Właśnie miałam się zapytać, co robisz Madziu na FM w urodzinki, a tu taka historia...:hug:

Ale mężuś już wrócił taaak?:)

Odnośnie Ikei się nie wypowiadam, bo nigdy co do jakości -pomimo fajnego designu- dobrego zdania nie miałam:no:

Zadzwoń z awanturkąhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/rozne/zly.gifA torcik bezowy uwielbiam...http://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/birthday.gif

Widze ze urodzinki wiec od razu zyczenia skladam.Zdrowia ,szczescia i slodyczy:)

Na watek trafilam baaardzo przypadkowo (szukajac czegos; o ile sobie przypominam krzeselka dla dziecka ha ha).

No i jakos tak sie wciagnelam .Jestem gdzies dopiero na stronie 50-60 wiec kompletnie nie mam pojecia na jakim etapie jestes teraz ale mniejsza z tym.

Mieszkanko szykuje sie ladne choc nie do konca moj styl no ale zreszta ja jesli o styl chodzi nie jestem az tak konsekwentna.Kupuje co mi sie podoba i na co moge sobie pozwolic a o reszty marze lub na nia ciulam;)

Z tego co do tej pory sie zdazylam zorientowac to ze jestes perfekcjonistka.Z jednej strony niby niezdecydowana ale z drugiej wiesz dokladnie czego chcesz i chyba czasem szukasz tylko potwierdzenia dla swoich pomyslow.Szkoda ze przedstawiajac efekty dotychczasowej pracy tak bardzo sie stresujesz,tlumaczysz;to twoj dom w koncu i najwazniejsze zeby tobie sie podobal nawet jesli nie bedzie idealnie.

Wiele rzeczy mialam napisac ale o wielu tez zapomnialam.Obie mamy chyba coreczki w podobnym wieku.Obie nasze coreczki maja sypialnie z tapeta w rozowe pasy (z tym ze u nas szerokie).Obie maja podobne krzeseleczka (ja akurat najpierw sprawilam sobie lampe bourgie kartella a zaraz po tym malej krzeseleczko);obie maja koniki na biegunach ha ha.

Wroce sobie do czytania a gdybym miala jakies uwagi to dorzuce swoje piec groszy jesli mozna.Sama tez jestem w trakcie urzadzania domu do ktorego niedawno sie przeprowadzilam.powolutku bo raz ze mi sie nie spieszy a dwa trudno jest mi sie zdecydowac.

no to nic,tyle poki co,wracam do czytania.

pozdrawiam

a ja jak zwykle spóźniona ...na me usprawiedliwienie mam , że na mej wsi internetu zabrakło ... ale już wróciliśmy do cywilizacji ...Madziu wszystkiego naj naj ...i wiem, że nie wypada w urodziny ale głosuję za podłogą mężowską ;) ale za to za Twymi płytkami ...

Jeszcze raz dziękuję misiaczki:hug:http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif

Swoją drogą, to śmieszne, bo ja takiego długiego posta napisałam, parę kwestii w nim zawarłam, a mam wrażenie, że do was i tak dotarło jedynie to, że wcinam tort bezowyhttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girlcupcake.gif:rotfl:

upojnej nocy ;)

U mnie dziś raczej spokojnie będzie;) Miało być gurls-partyhttp://emoty.blox.pl/resource/gathering.gif, ploty przy kolacyjce i drineczkach, a tu nic z tego:( W środę mamy pogrzeb w rodzinie i jakoś tak nie mam ochoty na zabawę:roll:

Z mężulkiem mieliśmy wychodne w sobotę, więc dziś już tylko przy szampanku siedzimy. Ale jakoś klimatu urodzinowego już złapać nie mogę:roll:

http://emoty.blox.pl/resource/th_WelcomeSign.gif E.J.P.

Witam, zapraszam, i bardzo się cieszę:D

Edytowane przez MagdaZZZ