aneta s 18.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dziewczyny kurdcze czy temat jedzeniowy zawsze musi sie w okolicach 22 zaczynac...:bash:matko od razu glodna sie robie i jak tu zrzucic ciazowy balast przy Was ja sie pytam. Madzia a dawalas gdzies ten przepis na placuszki?umknely mi a wygladaja smakowicie, ja uwielbiam cukinie, my nawet cukiniowy pasztet robimy. A klamki koniecznie ciemne i na dlugim szyldzie, no coz latwego zycia z nami ten Twoj maz mial nie bedzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 I jeszcze sosik z jogurtu bałkańskiego czosnku i koperku zamiast śmietany (z łososiem się super kompomuje) Taki sosik uwielbiam, ale śa dwa dania, a właściwie trzy, w których śmietany nigdy nie zastpię śmietaną To pierogi ruskie (jadam ZAWSZE gotowane, z podsmażoną cebulką i kwaśną śmietaną - podsmażanych nie tknę), placki ziemniaczane i te właśnie z cukini. Takie moje zboczenie:lol2: (i żeby nie było, próbowałam zastąpić mniej kalorycznym jogurtem - to nie to:no:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 śa dwa dania, a właściwie trzy, w których śmietany nigdy nie zastpię śmietaną ale ja nie zastępuję, i nie robię tego z powodu kaloryczności śmietany, znam smak ze śmietaną i z jogurtem bałkańskim i po prostu z nim jest lepsze (i z żadnym innym, greckim już*nieeeee), wg mnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 anetko, nie dawałam jeszcze, ale mogę to nadrobić Tylko jak małą położę, bo ogląda "przepis na życie" i jeszcze nie chce iść spać (no dobra, mamusia też ogląda:p) A klamki koniecznie ciemne i na dlugim szyldzie, no coz latwego zycia z nami ten Twoj maz mial nie bedzie:lol2: Oj, to prawda:lol2: Już delikatnie sprawę próbowałam przeforsować, ale narazie się nie daje;) Będę nad tym pracować - faceci po prostu nie mają wyobraźni:roll: Lubią melodie, które już raz słyszeli - jak mawiał klasyk:Lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 ale ja nie zastępuję, Ale co? Podajesz i z tym i z tym jednocześnie? A który bałkański kupujesz? Z tym takim chłopkiem roztropkiem na wieczku? Ja od pewnego czasu kupuję też te francuskie (ze względu na najmniejszą kaloryczność właśnie:oops:) ale też są b. dobre:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.10.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ja na wykłądy nigdy nie chodziłam, tylko na ćiwczenia:P:lol2: No to co z tym czwartkiem??? Opowiecie się w końcu baby:???: No podobno rekonesans u Moni i potem do mnie. Zapraszam - najchętniej gdybyście dotarły po 12-tej. Będę mogła zostać na budowie do ok. 15 tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Taki sosik uwielbiam, ale śa dwa dania, a właściwie trzy, w których śmietany nigdy nie zastpię śmietaną To pierogi ruskie (jadam ZAWSZE gotowane, z podsmażoną cebulką i kwaśną śmietaną - podsmażanych nie tknę), placki ziemniaczane i te właśnie z cukini. Takie moje zboczenie:lol2: (i żeby nie było, próbowałam zastąpić mniej kalorycznym jogurtem - to nie to:no:) jak to ruskie ze śmietaną????? Madzia podaj przepis na te placuszki z cukini z fetę do piekarnika anetko, nie dawałam jeszcze, ale mogę to nadrobić Tylko jak małą położę, bo ogląda "przepis na życie" i jeszcze nie chce iść spać (no dobra, mamusia też ogląda:p) Oj, to prawda:lol2: Już delikatnie sprawę próbowałam przeforsować, ale narazie się nie daje;) Będę nad tym pracować - faceci po prostu nie mają wyobraźni:roll: Lubią melodie, które już raz słyszeli - jak mawiał klasyk:Lol2: otworzysz paczkę i powiesz do męza.. Zobacz kochanie pomylili się w sklepie. spróbujmy założyć jedną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 jak to ruskie ze śmietaną????? A da się jakoś inaczej? Bez śmietany, to jakby nie ruskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ale co? Podajesz i z tym i z tym jednocześnie? A który bałkański kupujesz? Z tym takim chłopkiem roztropkiem na wieczku? Ja od pewnego czasu kupuję też te francuskie (ze względu na najmniejszą kaloryczność właśnie:oops:) ale też są b. dobre:yes: Nie nie, jednocześnie nie, ten z jogurtem, czosnkiem i koperkiem po prostu mi bardziej podchodzi Kupuję ten z Bułgarem Light też jest, ale kupuję normalny. I od jakiegoś czasu przymierzam się*do zrobienia z niego domowych Labneh z przepisu mojej ukochanej chillitki vel szellki http://www.chillibite.pl/2011/06/labneh-i-domowy-jogurt.html tylko ciągle miejsca w lodówce brak Ania, Magda, to weźmy się umówmy. A czy z dziećmi, czy bez, jak która może. Jak możesz Magda, to zostaw z nianią, ja nie wiem czy mąż będzie się mógł zająć, więc nie potrafię się określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A da się jakoś inaczej? Bez śmietany, to jakby nie ruskie przyjed do Krakowa i zjesz wtedy ruskiebez śmietany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabs 18.10.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Ja na jedną cukinie dałam ok. 1/3 takiego pojemniczka arla apetiny (tylko taką fetę miałam w lodówce;)) - oczywiście startej na drobnych oczkach. Do tego duuużo czosnku i jeszcze więcej pieprzu:rolleyes: i oregano (odrobinkę) Muszę koniecznie zrobić pieczone. Śmietanę do ruskich pierogów i placków ziemniaczanych nauczyła mnie jeść Białorusinka. Oczy mi wyszły z wrażenia, że tak można Klamka bardzo elegancka. Z szyldem wygląda genialnie. Nie wiem jak ten chrom wygląda na żywo, ale skoro Ty się zakochałaś w 'czarnym niklu' to może warto zaciągnąć męża i dać mu szansę pokochać Twój wybór Edytowane 18 Października 2011 przez Gabs zjadłam 'czarny nikiel' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 otworzysz paczkę i powiesz do męza.. Zobacz kochanie pomylili się w sklepie. spróbujmy założyć jedną.... Dokładnie taki plan mam:rotfl: monia, a uda Ci się jutro (o w miarę przyzwoitej porze) określić, czy będziesz z Lili czy nie? Bo jeśli tak, to ja Hankę z chęcią zabiorę A jeśli nie, to musze koniecznie nianię załatwić i muszę ją uprzedzić trochę wcześniej. Wyślij mi na priva adres, co? No i o której? Bo chyba wcześniej niż na 13 się nie wyrobię Pamiętajcie, że moje dziecię o 11 wstaje:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mój mąż - nad czym strasznie ubolewam:cry: ruskie je tylko z maggie - przyprawa której w ogóle nie uznaję Nigdy jej u mnie w domu nie było. A on na początku małżeństwa wywalczył tę namiastkę niepodległości i kazał obiecać, że nigdy mu tego nie zabronię. Boże, jak Hanka też tak zacznie jeść, to się zastrzelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 No i o której? Bo chyba wcześniej niż na 13 się nie wyrobię Pamiętajcie, że moje dziecię o 11 wstaje:lol2: No to połóż ją o ludzkiej porze. Może wystarczy, że TapMadl jutro z Tobą nie obejrzy Moja dziś od 19:30 chrapie Dam jutro znać co zaplanowaliśmy. Po prostu nie wiem jak będzie wyglądał czwartek, a to się okaże jutro w połowie dnia pewnie Jeśli o godzinę chodzi to ja bym u mnie zarządzila o jakiejś 11:30-12:00, a potem do Ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.10.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 O ja też poprosze o przepis na placuszki, wyglądają ekstra, a nikiel czarny to doskonały pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mój mąż - nad czym strasznie ubolewam:cry: ruskie je tylko z maggie - przyprawa której w ogóle nie uznaję Nigdy jej u mnie w domu nie było. A on na początku małżeństwa wywalczył tę namiastkę niepodległości i kazał obiecać, że nigdy mu tego nie zabronię. Boże, jak Hanka też tak zacznie jeść, to się zastrzelę To tak jak moja koleżanka z akademika!!! Tylko ona jeszcze po polaniu maggi ... soliła !!!! (jest z Tomaszowa Lubelskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.10.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mój mąż - nad czym strasznie ubolewam:cry: ruskie je tylko z maggie - przyprawa której w ogóle nie uznaję Nigdy jej u mnie w domu nie było. A on na początku małżeństwa wywalczył tę namiastkę niepodległości i kazał obiecać, że nigdy mu tego nie zabronię. Boże, jak Hanka też tak zacznie jeść, to się zastrzelę ja też tak jem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) aha, no i przepis na PLACKI Z CUKINI Z FETĄ: To przepis na małą porcje (ok. 8 placków z tego wyjdzie). Można mnożyć proporcje oczywiście w nieskończoność 1 cukinia ok. 70 g fety 2 ząbki czosnku nieduża cebulka 2 jajka 2-3 łyżki mąki (zależy od tego jak dobrze odsączymy cukinię) oregano sól pieprz Cukinię zetrzeć na grubych oczkach (ja ścieram ze skórą), zasypać pół łyżeczką soli i najlepiej na godzinę odwiesić w sicie do odsączenia. Potem, przed przełożeniem do miski dobrze jeszcze wycisnąć. Dodać startą na małych oczkach fetę, wyciśnięty czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, oregano, wbić jaja i dodać mąkę. Wszystko wymieszać. Posolić i popieprzyć wg uznania (ja pieprzę placki straaaaasznie dużo), można też dodać oregano. Na blasze wyłożonej papierem uformować placuchy, i do rozgrzanego piekarnika na 15 minut (200 st.C) Nie wiem jak wasze piekarniki, u mnie trzeba się trochę namęczyć. Bo najpierw nastawiam na górę-dół z termoobiegiem, a na ostatnie 3-4 minuty zmieniam na grill z termoobiegiem ( z góry) - inaczej u mnie się nie zarumienią I voila:lol: Smacznego! Edit: aha, tak po 10 minutach, jak już są takie "ścięte" psikam oliwą z oliwek (tak po jednym psiku na placka, nie więcej:no:). To po to, aby ładnie błyszczały i się lepiej zarumieniły;) Edit2: adnotacja dla MarJelki i jej koleżanek:lol2: Placki dekorujemy kleksem śmietany, łososiem i opcjonalnie kawiorem. Warto dodać też cieniusieńko skrojony plasterek cytryny (ćwiartkę) - świetnie idzie z łososiem właśnie:yes: Edytowane 18 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 ja też tak jem:lol2: cholerne krakusy:mad: Mój też jeszcze to soli:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mój też jeszcze to soli:sick: HA!!! A ja na to - nie do wiary!. Jakby maggi mało słone było. Bleh .. Moni, spróbuj, jednak ze śmietaną*najlepsze :yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.