monika996 18.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 HA!!! A ja na to - nie do wiary!. Jakby maggi mało słone było. Bleh .. Moni, spróbuj, jednak ze śmietaną*najlepsze :yes co wy:cool: tesciowa nigdy by mnie nie zaprosiła na pierogi już Magda jutro na obiad robie twoje placuszki . mniam. a czy wy używacie takich silikonowych matek do blach do pieczenia. są super , nie trzeba smarować blach. wszystko samo odchodzi. ja na tym piekę moje hot -dogi, pizzę , ciasteczka . nie wolno tylko na .tym kroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.10.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 nadrobiłam ze 100 stron;) pierniczki cudne, klamki jeszcze bardziej a już te, których małż nie chce to po prostu mega wypas;)a i jeszcze blllle wszelkie vegety, maggi i kostki to świństwo - ja jestem na to uczulona i lepiej nie oglądać mnie jak zjem coś z tego typu dodatkami:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 a czy wy używacie takich silikonowych matek do blach do pieczenia. są super , nie trzeba smarować blach. wszystko samo odchodzi. ja na tym piekę moje hot -dogi, pizzę , ciasteczka . nie wolno tylko na .tym kroić. a wiesz, że nie:o a brzmi to rewelacyjnie:D muszę się, za taką rozejrzeć... pasie, to widzę, że za chromem nikt nie jest:no: Powiem wam jakie zarzuty do tych ciemnych ma mój mężowaty. Mówi, że do niczego nie bedą pasowały:no: Że będą takie ni z gruchy ni z pietruchy (bo zawiasy w drzwich, bo gałki w meblach, bo klamki w oknach... itp. itd...) Zarzuca mi, ze ja już TAM chcę upchnąć wszystko, co tylko mi się podoba, i to wszystko w ogóle do siebie nie bedzie pasowało:cry: Szkoda, że nie chce pojać, że ja wiem co robię No może ma trochę racji... bo w takieł łazience np. Baterie i część dodatków w niklu, część (niestety) pewnie będzie w chromi, i nagle taka klamka w czarnym niklu... no jest się czego bac;) Ale ja uważam, że potem tak sie na to nie patrzy:no: Patzry się jedynie na drzwi, które pieknie z tą klamką wyglądają I nie przyrównuje się jej do otoczenia... Facet w salonie powiedział jedynie, że kolor klamki dobiera się do zawiasów - te będą chroowane oczywiści. Ale je można przecież pomalować od razu razem z drzwiami na biało, żeby sie nie gryzły. Nawet będą takie baardziej w NYStyle:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Magda jutro na obiad robie twoje placuszki . mniam. daj znać jak wyszły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 18.10.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Madziu, a co z tą fetą i łosiem bo na fotce jest, a w przepisie niet:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 nie ma fety? a to numer, już poprawiam:lol2: fetę zetrzeć na małych oczkach i dorzucić do cukini... kleks śmietany i łosoś na wierzch, jak na zdjęciu, więc nie ma o czym pisać Warto dać taki cieniusieńko pokrojony plasterek cytryny - pyszna z łososiem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 18.10.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 To dobrze że zapytałam, bo ja myślałam że, ten kleks śmietany to ta feta właśnie:lol2:Wygląda pysznie, tez zrobię na dniach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 To dobrze że zapytałam, bo ja myślałam że, ten kleks śmietany to ta feta właśnie:lol2: Wygląda pysznie, tez zrobię na dniach:) o matko:o to myślisz, że dodać tę adnotację w przepisie? już nie pisłam o śmietanie i łososiu, bo to każdy może sobie zjeść z czym tam chce;) Mąż łososia nie jada właśnie, więc dostał z samym kawiorem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 18.10.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 o matko:o to myślisz, że dodać tę adnotację w przepisie? już nie pisłam o śmietanie i łososiu, bo to każdy może sobie zjeść z czym tam chce;) Mąż łososia nie jada właśnie, więc dostał z samym kawiorem:) No wiesz:rolleyes:, myślę że oprócz mnie, to jest tu trochę blondynek dodaj adnotację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.10.2011 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Edit2: adnotacja dla MarJelki i jej koleżanek:lol2: Placki dekorujemy kleksem śmietany, łososiem i opcjonalnie kawiorem. Warto dodać też cieniusieńko skrojony plasterek cytryny (ćwiartkę) - świetnie idzie z łososiem właśnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.10.2011 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Madziu, zdjęcie fantastycznie wygląda (a raczej jedzonko na nim) przepis pycha, dzięki forum mam prawie codziennie "pomysł" na obiad Fajnie wygląda, a placki z cukinii są MNIAM (ja do tej pory ścierałam cukinię i inne warzywa na tarce i to piekłam ). Pierogi ruskie jem oczywiście ze śmietaną, z jogurtem nie przejdą. Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem - pycha. Z maggi? BLE ! (Zdarzyło mi się użyć kilku kropelek do gołąbków, ale nie miałam wtedy sosu pomidorowego ) Wiecie co jeszcze dobrze smakuje ze śmietaną, cukrem i startym jabłkiem? Kisiel :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.10.2011 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 śmietany nigdy nie zastąpię śmietaną ? Da się ? zastąpić śmietanę śmietaną ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.10.2011 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Magda, super te placki wyglądają! Chętnie bym spróbowała, tylko czemu ja mam syna alergika? Gotujemy głownie tylko, to co on może jeść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 19.10.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 dagunia, to o łazience coś było 30 stron temu? Ja myślałam, że to temat sprzed conajmniej 100 stron:lol2: Już tak dawno wnętrzarsko nic się nie działo:roll: Fajnie, że już jesteś eeee no kochana , ja nadrabiam swoje zaległości więc czasem mogę się wracać do tematów... ale nadrabiam ! Przepis na placuszki pychotka ale chyba musze z nim jeszcze troche poczekać ze względu na fete ... mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.10.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 cholerne krakusy:mad: Mój też jeszcze to soli:sick: hi, hi ja nie Krakus, ja napływowy element nauczony po krakowsku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.10.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 daj znać jak wyszły:) ok:) jej nie wiem już z tymi klamkami. sprobujcie wziać 2 na początek i zamontujcie do drzwi. zobaczycie jak będą wyglądały. chyba ,że zawiasy też takie zrobicie.ja zreszta nie wiem , czy ktoś zwróci uwagę na te zawiasy:eek: ja się wybiera to się na wszystko patrzy a potem wszystko sie zlewa ze sobą podkładki z silikonu są we FLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E.J.P. 19.10.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja rowniez nadrobilam sporo stron.Zawsze mam fajna lekture w drodze do pracy a pozniej jestem wkorzona ze do niej dojezdzam.Po ulicy tez ide z nosem w telefonie wiec o czyms to swiadczy.Lektura mnie porywa.Bardzo zaluje ze nigdy nie zalapalam sie na twoje zdjecia bo mysle ze byly tak piekne jak i wnetrza no ale fotki dzieciatka tez mnie zadowalaja:)Moze fakt ze sama mam mala dziewczynke sprawia ze zwracam na nie szczegolna uwage?U nas rowniez pasy w kolorach bialy i roz, konik bujany, przezroczyste krzeselko:)Mimo tego ze styl naszych domow tak baaardzo sie rozni:)Nie moge sie doczekac az ten pokoik malutkiej wykonczony zobacze. Serce mocniej mi zabilo widzac jedno zdjecie z twojego slubu.No na wszystkich tych twoich zdjeciach widac po prostu klase .Naprawde milo sie to wszystko oglada.Lazienki piekne,szczegolnie ta duza z tym ze caly obraz rzeczywiscie burzy wc.No strasznie to do siebie nie pasuje ale wiem ze do wymiany wiec i ty o tym wiesz.W mniejszej lazience ,tej coreczki i dla gosci, za kazdym razem zastanawiam sie dlaczego ta konsolka tak blisko wanny jest?Nie wiem,moze cos o tym pisalas a ja po prostu czytajac masowo ,nie zwrocilam na to uwagi?Za kazdym razem jak ja widze to pchnelabym ja bardziej na prawo no ale moze to po prostu ja sie nie znam? ciekawa tez jestem czy kamien stal sie mniej pstrokaty po wyschnieciu bo do tego jeszcze nie doszlam he he.Widzialam tez ze umywalka (ta dluga,wysoka) wzbudzala dyskusje.To jeszcze jedna i chyba poki co jedyna rzecz na minus jak dla mnie.Nie wiem,nie pasuje mi tam zarowno forma jak i kolorem no ale tak poza tym to juz chyba tylko cud i miod a poza tym w rezultacie najwazniejsze jest to by podobalo sie tobie;wam!a propos was.Widze ze wszystkie decyzje najchetniej podejmowalabys sama co nie jest takie zle szczegolnie ze znasz sie na tym co robisz ale mam wrazenie ze i twoj maz jakies pojecie ma i skoro mowa o kalmkach to mnie sie akurat z chromu podobaja i mysle ze pieknie by w tych drzwiach pasowaly.Skoro mezowi tak zalezy to moze czasem warto dac mu szanse na realizacje rowniez jego pomyslow?Poprzedniczka doradzila by wziac obie na probe i ja sie z nia zgadzam.Sprobujcie po prostu i mam nadzieje ze szybko okaze sie co wyglada lepiej.Pozdrawiam.czytam sobie nadal i jesli nie masz nic przeciwko to wrzuce czasem swoje 5 groszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.10.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jeśli o godzinę chodzi to ja bym u mnie zarządzila o jakiejś 11:30-12:00, a potem do Ani To ja zarządzam najpierw u mnie, a później sobie pojedziecie do Moni. Jak się zaczniecie wybierać, to dotrzecie do mnie na 14 albo wcale i ja się będę musiała zwijać. Może tak być? U mnie jak Wam pasuje np. 12-12.30? Jeszcze pasie! I ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.10.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Madziu, zdjęcie fantastycznie wygląda (a raczej jedzonko na nim) przepis pycha, dzięki forum mam prawie codziennie "pomysł" na obiad Ja też Uważam to za wieeelka zaletę forum:) Wiecie co jeszcze dobrze smakuje ze śmietaną, cukrem i startym jabłkiem? Kisiel :D:D A ja z tym zestawem jem ryż na mleku (jeszcze z cynamonem) - mmmmmm uwielbiam:rolleyes: No to teraz się nie obejdzie;) ? Da się ? zastąpić śmietanę śmietaną ? :) mądralo... Przepis na placuszki pychotka ale chyba musze z nim jeszcze troche poczekać ze względu na fete ... mniam śmiało możesz robić bez fety. Ja nie zawze dodaję jak nie mam. Czasem też jak gęste ciasto mi wyjdzie dodaję odrobinkę kefiru... raczej za każdym razem robię trochę inaczej:lol2: To przepis z wczoraj;) hi, hi ja nie Krakus, ja napływowy element nauczony po krakowsku:) No to szybko cię przekabacili na swoją stronę Ja się nie daję Jak jadę do teściowej na pierogi to od razu uprzedzam, żeby śmietana była;) A propos FLO, dla tych co swego czasu poszukiwali emaliowaneo durszlaka w tkmaxxie. We flo są identyczne tylko szare, bardzo ładne:yes: No ale droższe - prawie 3 dychy. EJP, bardzo luię jak wrzucasz swoje 3 grosze:D Umywalka w mniejszej łazience nie jest bardziej w prawo, bo wtedy nie byłoby do niej dostępu. Tam będzie przecież jeszcze kibelek. A tak jest w miarę symetrycznie względem ściny. To pierwszy głos za chroem widzę... przemyslę to:lol2: I masz rację, mój mąż zna się na rzeczy, ma świetny gust, szczególnie zna się na antykach. Ogólnie lubimty to samo... ale podobnie jak pisała nihiru - to ja od ponad roku się przygotowywałam do tego przedsięwzięcia, gromadziłam inspiracje, wyciągałam smaczki... teraz próbuję połączyć to w całość, a on tej wizji nie ma w głowi:no: Dlatego mnie wkurza, gdy coś neguje. Ja wiem, ze by to pasowało, a on nie wie, bo nie wie jakie będą zasłony, jakie obicie kanap (mówiłam mu 10 razy, nie jest w stanie zapamiętać kkonceptu:roll), jakie oświetlenie (nie ogarnia...). No po prostu nawet nie chce sobie zaprzątać tym głowy, tylko czasem lubi pobruździć - oczywiscie żartuję Ogólnie jedno jest pewne - wspólnie wybraliśmy styl w jakim urządzić to mieszkanie. Obydwoje jesteśmy tym zafascynowani. Tylko ja poznałam detale tego stylu, on nie. Dlatego się boi niektórych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.10.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Nastukałam posta i przy wysyłaniu pojawił się jakiś głupi komunikat. Wrrrrr Pisałam że też*planuję matę*do piekarnika i taką*silikonową*stolnicę. Widziałam ją ostatnio w IKEA w komplecie z nożykiem plastikowym do ciasta. No i nie wiem dalej o czym było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts