Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak, tak, no dla mnie TO jest wok;)

ale wbiłam hało wok indukcja i już wiem, jak wygląda taki z bardziej płaskim dnem... trochę wygląda jak zwykła głęboka patelnia:lol2: ale zaliczam;) niech będzie, ze to wok:D Moze nawet se sprawię... ja nigdy nie miałam woka, bo myślałam, że da się w takim gotować tylko na gazie:o Jak to się człowiek całe życie uczy...

oj ja bez woka jak bez reki! Uwielbiam potrawy z woka, mniam. No ale rzeczywiscie ten indukcyjny bardziej przypomina gleboka patelnie choc masz te taki (http://www.bk.nl/producten.php?command=product_detail&sre_id=2&nim_id=2&pdt_id=45 )

skoro jestesmy przy temacie garow to uciekam wyciagnac swoje ze zmywarki bo syf nieziemski a jutro pewnie tesciowa wpadnie. Jakos odkad jest mala trudniej mi to wszystko ogarnac...

Jak czytam te posty o kuchniach to aż mi głupio, że tak słabo lekcje odrobiłam i póki co w jednym sklepie byłam je oglądać ;) Musze nadrobić zaległości w tej kwestii. Nie znacie może jakichś stolarzy z okolic trójmiasta :D

Oglądając zdjęcie indukcyjnego woka też bym nie wpadła ma to że to WOK :lol2:

Edit: oo, też już prędzej go przypomina:yes:

Edytowane przez Gosia_D

Madzia zrobilam dzis cukiniowe placuszki i wyszly rewelacyjnie - dzieki za przepis:hug:

co do kuchni...Dziewczyny a Wy myslicie, ze w tych kuchennych studiach to kto pracuje i robi te meble? kosmici?:D moja kuchnie robil stolarz, byly pracownik studia kuchennego - tam cena mega bo placi sie za pogaduszki, lokal ktory kosztuje, wizualizacje wlasnie i mase innych dupereli i czesto jest tak jak pisala Ilona - trzeba wziasc wszystko bo szantazuja cenowo...stad studia kuchenne sa srednio 50% drozsze.:bash:

Madzia Ty wiesz o mojej wrodzonej niecheci do Mdfu...a jednak moje fronty to Mdf wlasnie...:lol2:My fronty zamawialismy u znajomego, ktory ma fabryke miedzy innymi frontow, upieralam sie przy drewnie a On na to ok ale , ze cos mi pokaze - no i przyniosl mi 2 fronty polakierowane w polysku na bialo - kazal pomacac i poogladac a potem wybrac, Wiesz juz czym sie to skonczylo...:lol2:On odradzal drewniane bo drozsze a pod lakier nie ma sensu isc w koszty, ciezsze wiec dodatkowy balast dla prowadnic, no i mniej stabilne - u mnie duze elementy wiec nawet na nie nie byliby w stanie dac gwarancji...ja jestem mega zadowolona z mdfu.

Jeszcze jedno - Wez pod uwage ze systemy prowadnic do szuflad nie moga miec dowolnych wymiarow - tzn nie ma manewru, bynajmniej nie w blumie - tu szuflada musi miec 60, 80... cm a nie powiedzmy 65

Tez mam w kuchni subwaya ale nablatowego - Bedziesz z niego na bank zadowolona:yes:

co do kuchni...Dziewczyny a Wy myslicie, ze w tych kuchennych studiach to kto pracuje i robi te meble? kosmici?:D moja kuchnie robil stolarz, byly pracownik studia kuchennego - tam cena mega bo placi sie za pogaduszki, lokal ktory kosztuje, wizualizacje wlasnie i mase innych dupereli

Dokładnie tak jest Anetko:yes::( Można wziąć stolarza, a fronty z fabryki (ja tak zrobiłam). No ale można też dać zarobić właścicielowi studia...;)

Madzia, a czemu boisz się indukcji? Ja poprzednio miałam płytę ceramiczną elektryczną, teraz mam indukcję i jestem zachwycona. Nie przypala i szybko się gotuje, no piorunem:lol2:

Ciesze sie Aga, ze Podzielasz moj poglad:yes::D. No moze studio to i jest jakis komfort psychiczny ale czy wart takiej kasy...:(

Wedlug mnie indukcja jest super - debatowalysmy o kuchenkach niedawno u Monsabi. Szybko gotuje, nie ma oparow tak tlustych jak po gazie i latwo ja czyscic - przecierasz szmatka i gotowe. Ja mialam i gaz i zwykla ceramiczna no i indukcje teraz. Indukcja wygrywa jak dla mnie:lol2:

anetko, bardzo mi pomogłaś:yes: Na pewno zarządam wyceny na mdf, jak tylko wszystkie rabaty poustalam;)

indukcji si nie boję aguś:no: Po prostu nie znam, nigdy nie miałam przyjemności, więc pytam;) Po prostu wydaje mi się to dziwne, ze można gotować na zimnej płycie (i nie musicie mi robić wykładu jak;) jak to wygląda pod względem fizyki to wiem i rozumiem, ale i tak wydaje mi się, że będzie to dla mnie kosmiczne doznanie:lol2:)

A co macie na myśli mówiąc o tych frontach z fabryki? Że co? Dogaduję się ze stolarzem, że zrobi same korpusy, skrzynie, a osobno zamawiam pasujące fronty? A pilastry, deszczułki (boazerię jakby) do pleców witryny, które przechodzą po ścianie pod nią a także są na plecach wyspy to u kogo? W studio mi tego nie zrobią, a jak zrobi stolarz, to może się różnić kolorem:roll: No nie widzę tego:no:

indukcji si nie boję aguś:no:

Będzie Pani zadowolona:lol2:

A co macie na myśli mówiąc o tych frontach z fabryki? Że co? Dogaduję się ze stolarzem, że zrobi same korpusy, skrzynie, a osobno zamawiam pasujące fronty? A pilastry, deszczułki (boazerię jakby) do pleców witryny, które przechodzą po ścianie pod nią a także są na plecach wyspy to u kogo? W studio mi tego nie zrobią, a jak zrobi stolarz, to może się różnić kolorem:roll: No nie widzę tego:no:

U mnie dokładnie tak było. Wszystko było zamówione w fabryce frontów- pilastry, kwadraciki, listwa górna, dolna, fronty, maskownice, boki do szafy z lodówką i piekarnikiem z mikrofalą:yes: A korpusy robił inny stolarz, który to wszystko montował.

Kolor korpusów bez problemu dobierzesz do koloru szafek:)

Magda, tylko musisz zainwestować w dobry projekt, nie tam w wizualkę. Wizualka jest bardziej dla Ciebie, fabryka potrzebuje dokładnych wymiarów poszczególnych elementów. I tyle. Możesz w ten sposób zaoszczędzić sporo kaski- w sam raz na sprzęt AGD:D

Madzia u mnie wszystko mierzyl stolarz, potem dostalam rozpiske ile czego kupic - ile blatu ile frontow. U nas stolarz robil tylko "bebechy" - to co schowane, zamocowal zakupiony przez nas osprzet bluma no i fronty. Ja zamawialam bezposrednio w fabryce bo tak jak pisalam mam znajomego - zrobili wszystkie elementy ktore sa widoczne - fronty, cokoly, maskownice, boki zabudowy a stolarz to zamontowal i jest git!