E.J.P. 20.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 No pewnie ze sie da! Jaka kula magdo? Poszlam obejrzec swoj i kuli nie ma ha ha. Jest mnostwo wokow do gotowania na indukcji a bo ty masz moze cos a'la taki? (pierwsze lepsze zdjecie) http://cookgeeks.wordpress.com/2009/12/16/kitchen-tools/ ? nie nie, sa tez z plaskim dnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.10.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Tego się nigdy nie dowiemy, niestety, ale wolę wierzyć, że od początku nie mieli złych intencji My mamy płytkę Siemens EH651TE11E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.10.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 tak, tak, no dla mnie TO jest wok;)ale wbiłam hało wok indukcja i już wiem, jak wygląda taki z bardziej płaskim dnem... trochę wygląda jak zwykła głęboka patelnia:lol2: ale zaliczam;) niech będzie, ze to wok:D Moze nawet se sprawię... ja nigdy nie miałam woka, bo myślałam, że da się w takim gotować tylko na gazie:o Jak to się człowiek całe życie uczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E.J.P. 20.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 oj ja bez woka jak bez reki! Uwielbiam potrawy z woka, mniam. No ale rzeczywiscie ten indukcyjny bardziej przypomina gleboka patelnie choc masz te taki (http://www.bk.nl/producten.php?command=product_detail&sre_id=2&nim_id=2&pdt_id=45 )skoro jestesmy przy temacie garow to uciekam wyciagnac swoje ze zmywarki bo syf nieziemski a jutro pewnie tesciowa wpadnie. Jakos odkad jest mala trudniej mi to wszystko ogarnac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_D 20.10.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) Jak czytam te posty o kuchniach to aż mi głupio, że tak słabo lekcje odrobiłam i póki co w jednym sklepie byłam je oglądać Musze nadrobić zaległości w tej kwestii. Nie znacie może jakichś stolarzy z okolic trójmiasta Oglądając zdjęcie indukcyjnego woka też bym nie wpadła ma to że to WOK Edit: oo, też już prędzej go przypomina:yes: Edytowane 20 Października 2011 przez Gosia_D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.10.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 A ja nie mam woka:) muszę go nabyć? czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Madzia tylko się Monsabii o indukcje nie pytaj;) odradzi na bank:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 No tak , bo monia tylko gaz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Madzia zrobilam dzis cukiniowe placuszki i wyszly rewelacyjnie - dzieki za przepis:hug: co do kuchni...Dziewczyny a Wy myslicie, ze w tych kuchennych studiach to kto pracuje i robi te meble? kosmici? moja kuchnie robil stolarz, byly pracownik studia kuchennego - tam cena mega bo placi sie za pogaduszki, lokal ktory kosztuje, wizualizacje wlasnie i mase innych dupereli i czesto jest tak jak pisala Ilona - trzeba wziasc wszystko bo szantazuja cenowo...stad studia kuchenne sa srednio 50% drozsze. Madzia Ty wiesz o mojej wrodzonej niecheci do Mdfu...a jednak moje fronty to Mdf wlasnie...:lol2:My fronty zamawialismy u znajomego, ktory ma fabryke miedzy innymi frontow, upieralam sie przy drewnie a On na to ok ale , ze cos mi pokaze - no i przyniosl mi 2 fronty polakierowane w polysku na bialo - kazal pomacac i poogladac a potem wybrac, Wiesz juz czym sie to skonczylo...:lol2:On odradzal drewniane bo drozsze a pod lakier nie ma sensu isc w koszty, ciezsze wiec dodatkowy balast dla prowadnic, no i mniej stabilne - u mnie duze elementy wiec nawet na nie nie byliby w stanie dac gwarancji...ja jestem mega zadowolona z mdfu. Jeszcze jedno - Wez pod uwage ze systemy prowadnic do szuflad nie moga miec dowolnych wymiarow - tzn nie ma manewru, bynajmniej nie w blumie - tu szuflada musi miec 60, 80... cm a nie powiedzmy 65 Tez mam w kuchni subwaya ale nablatowego - Bedziesz z niego na bank zadowolona:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.10.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) pasie, monika to to ja wiem:) Ja też bym gaz chciała gdyby była taka możliwość. No ale nie ma, cóż... Edytowane 20 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 co do kuchni...Dziewczyny a Wy myslicie, ze w tych kuchennych studiach to kto pracuje i robi te meble? kosmici? moja kuchnie robil stolarz, byly pracownik studia kuchennego - tam cena mega bo placi sie za pogaduszki, lokal ktory kosztuje, wizualizacje wlasnie i mase innych dupereli Dokładnie tak jest Anetko Można wziąć stolarza, a fronty z fabryki (ja tak zrobiłam). No ale można też dać zarobić właścicielowi studia... Madzia, a czemu boisz się indukcji? Ja poprzednio miałam płytę ceramiczną elektryczną, teraz mam indukcję i jestem zachwycona. Nie przypala i szybko się gotuje, no piorunem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E.J.P. 20.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ah jak go zwal tak go zwal ,dla mnie wok ale moze i gleboka patelnia byc:) wazne ze w nim potrawy "wokowe" robic moge.Ja tam gazu nie chcialam.Boje sie go he he.No i mialam okazje gotowac na gazie, elektrycznej i indukcji i na dwoch ostatnich gotuje mi sie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Ciesze sie Aga, ze Podzielasz moj poglad:yes:. No moze studio to i jest jakis komfort psychiczny ale czy wart takiej kasy... Wedlug mnie indukcja jest super - debatowalysmy o kuchenkach niedawno u Monsabi. Szybko gotuje, nie ma oparow tak tlustych jak po gazie i latwo ja czyscic - przecierasz szmatka i gotowe. Ja mialam i gaz i zwykla ceramiczna no i indukcje teraz. Indukcja wygrywa jak dla mnie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.10.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 anetko, bardzo mi pomogłaś Na pewno zarządam wyceny na mdf, jak tylko wszystkie rabaty poustalam;) indukcji si nie boję aguś Po prostu nie znam, nigdy nie miałam przyjemności, więc pytam;) Po prostu wydaje mi się to dziwne, ze można gotować na zimnej płycie (i nie musicie mi robić wykładu jak;) jak to wygląda pod względem fizyki to wiem i rozumiem, ale i tak wydaje mi się, że będzie to dla mnie kosmiczne doznanie:lol2:) A co macie na myśli mówiąc o tych frontach z fabryki? Że co? Dogaduję się ze stolarzem, że zrobi same korpusy, skrzynie, a osobno zamawiam pasujące fronty? A pilastry, deszczułki (boazerię jakby) do pleców witryny, które przechodzą po ścianie pod nią a także są na plecach wyspy to u kogo? W studio mi tego nie zrobią, a jak zrobi stolarz, to może się różnić kolorem:roll: No nie widzę tego:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.10.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Madzia zrobilam dzis cukiniowe placuszki i wyszly rewelacyjnie - dzieki za przepis:hug: ach, zapomniałam powiedzieć - bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E.J.P. 20.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Magda-gotowanie na indukcji to wlasciwie niewiele rozni sie od tego na ceramicznej z tym ze szybciej no i trzeba uwazac zeby gar na polu stal.No i tyle:)À jak sobie przypomne czyszczenie kuchenki z gazem to mi sie niedobrze robi.Chocby dlatego bym gazu nie chciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 indukcji si nie boję aguś Będzie Pani zadowolona:lol2: A co macie na myśli mówiąc o tych frontach z fabryki? Że co? Dogaduję się ze stolarzem, że zrobi same korpusy, skrzynie, a osobno zamawiam pasujące fronty? A pilastry, deszczułki (boazerię jakby) do pleców witryny, które przechodzą po ścianie pod nią a także są na plecach wyspy to u kogo? W studio mi tego nie zrobią, a jak zrobi stolarz, to może się różnić kolorem:roll: No nie widzę tego:no: U mnie dokładnie tak było. Wszystko było zamówione w fabryce frontów- pilastry, kwadraciki, listwa górna, dolna, fronty, maskownice, boki do szafy z lodówką i piekarnikiem z mikrofalą A korpusy robił inny stolarz, który to wszystko montował. Kolor korpusów bez problemu dobierzesz do koloru szafek:) Magda, tylko musisz zainwestować w dobry projekt, nie tam w wizualkę. Wizualka jest bardziej dla Ciebie, fabryka potrzebuje dokładnych wymiarów poszczególnych elementów. I tyle. Możesz w ten sposób zaoszczędzić sporo kaski- w sam raz na sprzęt AGD:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.10.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Madzia u mnie wszystko mierzyl stolarz, potem dostalam rozpiske ile czego kupic - ile blatu ile frontow. U nas stolarz robil tylko "bebechy" - to co schowane, zamocowal zakupiony przez nas osprzet bluma no i fronty. Ja zamawialam bezposrednio w fabryce bo tak jak pisalam mam znajomego - zrobili wszystkie elementy ktore sa widoczne - fronty, cokoly, maskownice, boki zabudowy a stolarz to zamontowal i jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.10.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Dobrze Aga napisala - Bedziesz miec na ekstra AGD albo nawet na fajne wakacje:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.10.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Dobrze Aga napisala - Bedziesz miec na ekstra AGD albo nawet na fajne wakacje:lol2: No i nam coś odpalić za dobry PR:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.