narendil 22.10.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Magda, w win95 już było Wojna? Jaka wojna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.10.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Tylko jest o tyle lepszy, że możesz dodać dowolne aplikacje, jako te "dostępne od ręki" Magda błagam Cię!!!!!! To jest po pierwsze patent apple Po drugie mogę włożyć WSZYSTKO, wszystko co sobie wybiorę! każdą*jedną*aplikację, i ile chcę I cały czas mówię jedno - mac to miał wtedy kiedy pecet kulał na windows 98!!!! O czym my rozmawiamy Znajdzie mi najszybszego della który wystartuje chociaż 2 razy wolniej od maca Stickies to też*patent maca. Wszystko jest zżynane. Tyle że po 10 latach No i pokażcie mi windowsa który chodzi 12 lat i nie wymaga przeinstalowania Czy możecie pracować na pececie bez programu antywirusowego Co się dzieje kiedy procesor szatkuje te wirusy. Magda, rozśmieszylaś mnie Zapraszam Cię na wizję lokalną. Zobaczysz docka (sprzed 10 lat!!! kiedy chlopcy z windowsa drapali sie po glowach jak coś takiego zrobić i dlugo dlugo nie umieli) który są*ZAWSZE widoczne apliokacje których nie używam, nawet w widoku pełnoekranowym, rozszerzają się kiedy na nie najadę Wszystko co piszesz mam w macbooku, miałam w powerbooku i w imacu g3 w 2000 roku! Ludzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 aha, i wrzucę jeszcze takie brutalne porównanie.... mówisz, że za żadne skarby nie przesiadłabyś sie teraz na peceta. Powiem tak, z twoją wiedzą, nawet gdybyś chciała byś nie dała rady:roll: Nie umiałabyś go obsłużyć... no może po paru miesiącach intensywnej pracy.Za to z peceta na maca, jak to mówią - kwestia dwóch tygodni, zeby pływać jak ryba w wodzie (o ile się chce oczywiscie;)) To trochę jak z autami. Jeśli umiesz obsługiwać ręczną skrzynie biegów, zawsze pojedziesz automatem... trochę najpierw dziwnie, ze dwa razy się pomylisz i wciszniech gwałtownie hamulec, ale drugiego dnia już jeździsz swobodnie... Natomiast jeśli, tak jak amerykańcy, szkolą cię na automacie, jeździsz tak od lat, to przesiąść się na manuala graniczy z cudem. Tygodnie ciężkiej parcy, prakycznie nauka od początku. Podsumowując... czułabym się, ze coś straciłam gdybym w ogóle nie znała sie na obsłudze peceta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Magda, w win95 już było Wojna? Jaka wojna? no to widzisz:P czyli przed maciem, to moni pokaż język, nie mi:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.10.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Posłuszeństwo gospodyni przede wszystkim! Magda Monia I Monika, jeszcze jedno. Proszę, nie utożsamiaj pecetów z windowsem. Tak to przynajmniej wynika z Twoich postów. A teraz idę uczyć programowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Magda błagam Cię!!!!!! To jest po pierwsze patent apple Po drugie mogę włożyć WSZYSTKO, wszystko co sobie wybiorę! każdą*jedną*aplikację, i ile chcę I cały czas mówię jedno - mac to miał wtedy kiedy pecet kulał na windows 98!!!! O czym my rozmawiamy Znajdzie mi najszybszego della który wystartuje chociaż 2 razy wolniej od maca Stickies to też*patent maca. Wszystko jest zżynane. Tyle że po 10 latach No i pokażcie mi windowsa który chodzi 12 lat i nie wymaga przeinstalowania Czy możecie pracować na pececie bez programu antywirusowego Co się dzieje kiedy procesor szatkuje te wirusy. Magda, rozśmieszylaś mnie Zapraszam Cię na wizję lokalną. Zobaczysz docka (sprzed 10 lat!!! kiedy chlopcy z windowsa drapali sie po glowach jak coś takiego zrobić i dlugo dlugo nie umieli) który są*ZAWSZE widoczne apliokacje których nie używam, nawet w widoku pełnoekranowym, rozszerzają się kiedy na nie najadę Wszystko co piszesz mam w macbooku, miałam w powerbooku i w imacu g3 w 2000 roku! Ludzie ... monia, nie znasz w ogóle interfejsu windowsa:no: (pewnie tak, jak ja nie znam możliwości maca;)) Nie rozumiesz nawet o co mi chodzi... nie o ilość aplikacji:no: Tu też można dać ile sie chce, ale o wyróżnienie poszczególnych plików w danej aplikacji, o dostęp do każdego poszczególnego z tego samego paska zadań... tego (zdaje mi się) nie ma w "docku"... Najlepiej się spotkajmy i porównajmy możliwosci:P:lol2: Ja z chęcią bym sie przekonała, czy mac ma te wszystkie funkcje, które ja tak cenię i do których przywykłam w windowsach... to by mnie może ostatecznie przekonało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.10.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Podsumowaujac, wszystkie aplikacje na maka sa jednakowe jak na windzie, kazda dziala duzo sprawniej i szybciej na tej samej konfiguracji sprzetowej (odpowiednik szybkosciowy) z powodu dużo wydajniejszego systemu operacyjnego jakim jest macOSX z kernelem UNIXOWYM, zadnych problemow z wirusami, wszystko smiga nieporównalnie szybciej A tylko podajcie jaki okres czasu upływa pomiędzy koniecznymi przeinstalowaniami windy. Wiem od najbliższych znajomych o jakiś magicznych kopiach zapasowych systemu który siE odtwarza po takiej reinstalacji, jakaś paranoja !!! Tego w macosx po prostu nie ma i taka zbędna wiedza mechanika czy serwisanta nie jest w ogóle potrzebna System operacyjny ma byc własnie prosty, intuicyjny i przyjazny - taki jak MacOSX, reszta to obsługa aplikacji, ktore sa w 90% identyczne, a pozostałe 10% aplikacji to odpowiedniki robiące to samo, przy większość w windows jest zżynana z maca (tych właśnie przyjaznych do codziennej pracy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 System operacyjny ma byc własnie prosty, intuicyjny i przyjazny - taki jak MacOSX, reszta to obsługa aplikacji, ktore sa w 90% identyczne, a pozostałe 10% aplikacji to odpowiedniki robiące to samo, przy większość w windows jest zżynana z maca (tych właśnie przyjaznych do codziennej pracy) Tak? Np. MS office:P No dobra, koniec dyskusji;) Twoje argumenty do mnie przemawiają... też mam dosyć tej "nistabilności" systemu i jego wiecznej pielęgnacji... obchodzenia sie jak z jajem, czyszczenia, przeprowadzania defragmentcji:sick: Tu się zgodzę w całej rozciagłości... jeśli w macach tego nie ma, to górują nad pecetem, dla mnie bez watpliwości... Tylko uważam, ze jakiś szacunek pecetom się należy... to jednak one wciąż stanowią 90% rynku (nie wiem dokładnie, na takie dane się jakiś czas temu natknęłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.10.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Najlepiej się spotkajmy i porównajmy możliwosci:P:lol2: Ja z chęcią bym sie przekonała, czy mac ma te wszystkie funkcje, które ja tak cenię i do których przywykłam w windowsach... to by mnie może ostatecznie przekonało... Tak myślę, spotkajmy się*i porównajmy. MieliśĶy kolegę, programistę. Spotkaliśmy się kilka lat temu, przyszedł ze swoim dellem i próbował: A to masz? a to mozesz? A tak się da? Zrobisz to? Mam, tylko czytelniej, mogę tylko łatwiej, da się, tylko szybciej, zrobię Tak to wyglądało, kilka godzin trzepania w klawiaturę, chłopak był w szoku, nie mógł spać kilka nocy, wróci do nas na kolejne spotkanie już se swoim maczkiem Właśnie Magda - przywykłaś Ja przywykłam do maca Zrobią to samo I wisienka na torcie - urok Nerendi, tak, masz rację, utożsamianie pecetów z windowsem - tego robić*nie powinnam. Ja narzekam i krytykuję windows. A że pecety zawsze kojarzyły mi się*ze startującą 5 minut windą ... Do tej pory tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Doberek:) tematy kibelkowe przeczytałam;) pozdrowienia z trasy na Lublin zostawiam:) patrz pasie, przez tą zagorzałą dyskusję, pominęłam twoje "doberek":lol2: Doberek:bye: Powiem krótko... mam nadzieję, ze to nie ty prowadziłaś samochód w trakcie przeglądania i pisania postów na fm:mad: Spokojnej drogi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Nerendi, tak, masz rację, utożsamianie pecetów z windowsem - tego robić*nie powinnam. Ja narzekam i krytykuję windows. A że pecety zawsze kojarzyły mi się*ze startującą 5 minut windą ... Do tej pory tak jest jak się płaci tyle co za maca (czyli od 4 tys. w górę) to starują w 8 sekund:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.10.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Tylko uważam, ze jakiś szacunek pecetom się należy... to jednak one wciąż stanowią 90% rynku (nie wiem dokładnie, na takie dane się jakiś czas temu natknęłam) jedyny argument - ekonomiczny = cena Zamiast MSOffice jest OpenOffice, żródło 100% zgodne z MSem I o to właśnie mi chodziło, o te argumenty, które do Ciebie przemawiają a dla nas były pobudką do przejścia na maci. Po co mi coś z czym się będę męczyć codziennie? jak się płaci tyle co za maca (czyli od 4 tys. w górę) to starują w 8 sekund:lol2: Ale porównywałam z Dellem za 10 i jakoś mój za 4 wystartował szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 10% aplikacji to odpowiedniki robiące to samo, przy większość w windows jest zżynana z maca (tych właśnie przyjaznych do codziennej pracy) Tak? Np. MS office:P Zamiast MSOffice jest OpenOffice, żródło 100% zgodne z MSem No własnie o to mi chodziło... że jednak mac też coś zrzyna z windowsów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Ale porównywałam z Dellem za 10 i jakoś mój za 4 wystartował szybciej ale kiedy? ja już od paru lat mam takie laptopy, że startują w parę sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.10.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 No własnie o to mi chodziło... że jednak mac też coś zrzyna z windowsów... Tak, bo to jest tak popularne, stało się pakietem biurowym, że stało się standardem. Chodzi tylko o zgodność plików ale kiedy? ja już od paru lat mam takie laptopy, że startują w parę sekund A jak zamkniesz klapę, w macu jest to uśpienie, w windowsach hibernacja, i podniesiesz za 3 godziny, pełna gotowość następuje w pół sekundy jak w macu? Czy te kilka sekund? Chyba że ten Dell jest lewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 monia, a powiedz... jak z trzymaniem baterii? Ile godzin pracy bez kabla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 A jak zamkniesz klapę, w macu jest to uśpienie, w windowsach hibernacja, i podniesiesz za 3 godziny, pełna gotowość następuje w pół sekundy jak w macu? Czy te kilka sekund? Chyba że ten Dell jest lewy? nie no, raczej kilka sekund, nie jest to ułamek sekundy:no: No ale cóż... wachlarz pecetów, ilość marek, modeli, parametrów - jest tak wielka, ze to naprawdę ciężko porównywać w macach jednak prawie każdy z tego samego okresu jest do siebie podobny i am podobne konfiguracje... to naprawdę nie takie łątwe do porównania:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Zamiast MSOffice jest OpenOffice, żródło 100% zgodne z MSem Mam nadzieję, że nie wyjdę teraz na zwolenniczkę M$, ale nie do końca jest zgodny Nad czym boleję PEFS, system do ewidencji uczestników projektów współfinansowawych ze środków UE, jest Excel-only :bash: I "dzięki temu" mam windowsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.10.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 dobra, idę się szykować... muszę jechać po moje szczęście na lotnisko, a stamtąd może na budowę... zobaczyć czy te gamonie robia, czy nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.10.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Dziewczyny więcej takich rozmów o komputerach a to nie ja będę pisać na wątku u Madzi tylko mój mąż - informatyk, grafik i programista w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts