Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darcy, mniam.

Lubię gotowe ciasto francuskie. Tyle świetnych szybciochów można wyczarować w kilka minut

Ja co jakiś czas robię świderki z parmezanem, pastą pomidorową i chili, ... chłopakom jak przyjdą na piwo ;)

Swiderki???Monia jak???

tak mówiłaś ,że pieczesz w naczyniu:jawdrop:, a ja upiekłam na blasze do pieczenia.

moj syn kazał mi zrobić takie roladki z serkiem kozim , pom, suszonymi i szpinakiem . ale po chwili rozmyślił sie i powiedział,że mi nie wyjdą;)

Dawaj, dawaj... Uwielbiam wszystkie kulinarne nowinki. Jak już kupię dzisiaj ciasto na zapiekanki z cukinią, to przy okazji świderki zrobię :D

ale to w sumie nic poza tym co napisałam

płat ciasta kroisz na pół, smarujesz pastą pomidorową z tubki (może być jakiś dobry koncentrat), posypujesz tartym parmezanem, płatkami chili, oregano, solisz, drugi smarujesz tylko pastą, składasz razem, kroisz nożykiem do pizzy na paski i skręcasz każdy pasek w odwrotnym kierunku. Pieczesz do zezłocenia

Gdzieś mam zdjęcie, spróbuję poszukać

Monia, puk, puk, jestes tam?

potrzebuje na cito jakiegos pysznego, prostego przepisu na makaron... Bez ryby! HELP!

bez ryby ale z czym? :p

o, jak mi tu napaplały baby:lol2:

kupiłam dziś dwie piersi, będę jutro robić (jedną z fetą, drugą z mozarellą;))

PS Ja też farsz wymieszałam:yes:

A ciasto francuskie... no cóż, może powiem tylko, że wczoraj zrobiłam francuzy ze śliwkami, lukrowane (mniammmm:rolleyes:) Ciasto miało być na pierożki z pieczarkami, ale wyszło jak zawsze;) Też uwielbiam wszelkie przepisy z użyciem ciasta francuskiego:yes:

Byłam na budowie... lubicie horrory? To proszę...

http://i1.fmix.pl/fmi2873/27724622000f86024ea59226/zdjecie.jpg

:rotfl:

no masakra po prostu:no:

Zabezpieczyłam parapety... oczywiście ten w naszej sypialni już zniszczony:bash: Ma sporo żółtych plam-przebarwień. Takich co to raczej są nie do usunięcia:( Nie wiem czym to zrobili...

juź wyjmowałam nóż zza pazuchy :mad: ;)

nie no, pisałam że w naczyniu piekę przeca!

Madzia, ja kocham ser kozi i jeśli nie mam w lodówce pysznej pleśniowej roladki z miękką obwódką i twardym środkiem to chora jestem.

Do tego dania używam sera podpuszczkowego, nie twarogowego, czy pleśniowego.

Ale tak jak napisała anna - zastąpić fetą. Twój pomysł na owczy bułgarski teź fajny. Generalnie to nadzienie to pole do popisu, można modyfikować :yes:

Ser pleśniowy to też ser podpuszczkowy;)

O matko! Sąsiadom ściany nie popękały?

No aż sama sie dziwię:o Dziś spędziłam tam prawie 2 godziny i hałas jest niemiłosierny:no Oni tych żelbetonów nawet nie skuwają młotami pneumatycznymi, a tną piłami tarczowymi:jawdrop: No doznania akustyczne, co tu dużo gadać- nie do pozazdroszczenia:lol2:

Madzia, wlasnie mialam pytac o sasiadow-jak sie trzymaja,bidulki;)

Rozpierducha niezla:) a co do parapetu-nogi z tylka...! Tylko tak to widze

raczej jakieś samobiczowanie:bash: Ja nie wiem jak do tego doszło, że przez dwa miesiace od ich zamontowania nie wpadłam na to, żeby je zabezpieczyć:no:

Tak, tak moniczko, są z lakierowanego na biało mdf'u.

A rozpierduchy moje kochane, to dopiero początek;) Widzicie te filary? One wsyztskie będą usuwane/przesuwane:roll:

Panowie powiedzieli, ze do jutra skończą:wiggle: