yokasta 24.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 O jakie to ładne. Nawet się uśmiechnełam dzięki Tobie . Zjadłabym taką piękną słodycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.10.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Panowie powiedzieli, ze do jutra skończą Pod warunkiem, że będą pracować całą noc:lol2: Madzia, wierzysz im? I co to za smakowite deserki o tej porze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Eeeeej Madzia! Ale zeby od razu taka ciezka artylerię wytaczac?O tej porze? Litosci nie masz... Pasie, nie wiem, jak Ty ale ja ide cos wszamac:D trafiony-zatopiony:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 24.10.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja jestem TWARDA nie dam się a mój małż właśnie obok pieczona golonkę wcina:bash: Atakuja Cie z kazdej strony:D Nawet maz przeciwko Tobie z ta golonka:lol2: Madzia, co to za cudo nam "zaserwowalas"? (na nasze nieszczescie:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.10.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ser pleśniowy to też ser podpuszczkowy;) chodziło mi o ser twardy, nie twarogowy, typu sera żółtego, coś takiego http://www.google.pl/imgres?q=ser+kozi&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1279&bih=622&tbm=isch&tbnid=EtKz7XrcvEJmoM:&imgrefurl=http://www.swiat-serow.pl/-/typy-serow/sery-twarde/&docid=OFt0Lc0j01ZTAM&imgurl=http://www.swiat-serow.pl/wp-content/uploads/hollandse_chevre_ciach.jpg&w=500&h=428&ei=rd2lTvaXOIvHswaSxInfDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=291&vpy=195&dur=1352&hovh=208&hovw=243&tx=146&ty=135&sig=104092833884157771076&page=2&tbnh=110&tbnw=128&start=19&ndsp=20&ved=1t:429,r:1,s:19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja jestem TWARDA nie dam się a mój małż właśnie obok pieczona golonkę wcina:bash: No no, Twardzielka:no: O jakie to ładne. Nawet się uśmiechnełam dzięki Tobie . Zjadłabym taką piękną słodycz. Szkoda, że tak daleko jesteś... mam w lodówce jeszcze dwa takie cacuszla;) Pod warunkiem, że będą pracować całą noc:lol2: Madzia, wierzysz im? I co to za smakowite deserki o tej porze? ALe nie nie:no: Nie myślcie, że jutro będzie stała już moja jadalnia:lol2: Jutro skończą wycinkę. Dziś murek już był wycięty, daszek wycięty, zostały tylko te filary... a dalej wchodzi ekipa od "donków kanadyjskich":wiggle: agawi - deserek? Ty masz bliżej:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.10.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Magda, ciekawa jestem który sąsiad będzie kolejny ... Tak to zwykle jest, kiedyś jeden zrobił balkon opleciony kolorowym pcv, za chwilę robili wszyscy To samo będzie u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.10.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Szkoda, że tak daleko jesteś... mam w lodówce jeszcze dwa takie cacuszla;) Oooo mogłaś mi tego nie pisać może za kilka dni sobie zrobię i mężowi (żeby nie było ). Trzymam kciuki, żeby szybko skończyła się ta - jak ją pieszczotliwie nazywamy - rozpierducha. A potem? Już bym chciała zobaczyć efekt finalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.10.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 mam w lodówce jeszcze dwa takie cacuszla;) Ja jestem dość blisko!!! To mascarpone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Atakuja Cie z kazdej strony:D Nawet maz przeciwko Tobie z ta golonka:lol2: Madzia, co to za cudo nam "zaserwowalas"? (na nasze nieszczescie:D) eee, to mój ekspresowy deser na "gorsze dni":lol2: Truskaweczki (tym razem mrożone) pod kremem z bitej śmietany i mascarpone - mniooodzio:rolleyes: Mam różne wersje tego desru... czasem z ubitym żółtkiem (kogel-mogel), z wanilią... zależy co mam;) Dziś nie miałam nic oprócz kremówki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja jestem dość blisko!!! To mascarpone? Zapraszam:D Choć Ty monia to takie coś ukręcisz w 3 minuty:lol2: Wpadaj;) A swoja drogą... ustalone już terminy? Mam nadzieję, że nie jutro, bo dentysta mi wyskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 24.10.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 A jak bedziemy grzeczne i sie ladnie usmiechniemy do Ciebie to dostaniemy dokladniejszy przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.10.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 agawi - deserek? Ty masz bliżej:lol2: No w sumie czemu nie...http://emoty.blox.pl/resource/mniam.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Oczywiście Oleńko... choć tam nie ma co podawać Dobrze schłodzoną słodką kremówkę (30-36%) ubić na sztywno, dodać cukier puder i sok z cytryny (wg. upodobań, choć polecam przesadzić na plus, niż na minus... mascarpone niedosłodzone robi się bardzo mdłe, niesmaczne...). Do śmietany dodać mascarpone i nadal ubijać aż uzyskamy jednolity, puszysty krem. Na dnie w pucharku ułożyć truskawki (rozmrożone oczywiście;)) a na wierzch krem. Posypać kakao - 3 minuty i gotowe;) aha, warto schłodzić - na godzinkę, dwie do lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 24.10.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Skopiowane. Dzieeeeeki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 aha, dla tych co kalorie liczą robie też czasem bez bitej śmietany... czyli ubijam 2 żółtka (na małe opakowanie serka) i dodaję mascarpone - ubijam. Cukier, trochę soku z cytryny - coby mdłe nie było... do tego zestawu (jako, że krem jest bardziej żółty) pasują zairna świeŻej wanilii:yes: - fajnie to wtedy wyglada (i smakuje też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.10.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 aha, dla tych co kalorie liczą robie też czasem bez bitej śmietany... czyli ubijam 2 żółtka (na małe opakowanie serka) i dodaję mascarpone Lepiej zrobić samą śmietanę, to będzie mniej kalorycznie:rotfl: Mascarpone ma 430 kCal w 100g:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) Lepiej zrobić samą śmietanę, to będzie mniej kalorycznie:rotfl: Mascarpone ma 430 kCal w 100g:sick: Dlatego już sobie tej śmietany nie odpuszczam:rotfl: W końcu ona ma tylko 30% I tak pomniejsza kaloryczność jakby z tego średnia wyciagnąć A mascarpone... to jednak mascrpone;) Z tego mi trudno zrezygnować Swoją drogą... ja mam straszną słabość do deserów z mascarpone... nie przepuszczę żadnego:no:... ale jest jeden, który jest dla mnie wybitny i właśnie ten swój na nim wzoruję... ale jeszcze ideału nie osiągnęłam:( To deser z restauracji Va Piano... mają tam taki właśnie z truskawkami... ale jest tak puszysty, tak lekki, że ja już nie wiem jak oni to robia:( Może ktoś z was wie? Nie wiem w jakich miastach w Polsce jest jeszcze ta sieć restauracji... jest w ogóle gdzieś poza wawą? Edytowane 24 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.10.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 A mascarpone... to jednak mascrpone;) Z tego mi trudno zrezygnować Pewnie, bez mascarpone to nie to samo:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E.J.P. 25.10.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ja to bym sie po sasiadach przeszla z butelka dobrego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.