Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)


Recommended Posts

agawi, ale jadlas to?

Bo to ma konsystencje takiego czegos sztywniejszego (nie sztywnego, ale sporo bardziej niż krem do Tiramisu). Jak bita śmietana z zelatyną do tortów

monsanbia, nie jadłam, ale jak piszecie, że puszyste to musi być piana z białek, ewentualnie sztuczne spulchniacze, ale nie sądzę;) Jadłam za to wiele musów, które uwielbiam i one są bardzooo puszyste:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agawi, o pianie z białek też myślałam:yes: Tylko ja się trochę boję, czy takie surowe białko to dobre jest... bo żółtko, to jak kogel-mogel;) A białko ma taki specyficzny smak... ale też mi to tak właśnie wygląda:yes: No cóż, ten deser robię co najmniej raz w miesiącu, więc za chwilę bedzie następna okazja...:lol2: Zacznę od białek (jakoś tak bardziej mnie przekonują;))
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tylko ja się trochę boję, czy takie surowe białko to dobre jest... bo żółtko, to jak kogel-mogel;)

Tak czy siak, jajka trzeba sparzyć, a białko jak wymieszasz z resztą składników, to myślę, że nie będzie go bardzo czuć. Za to deser zrobi się puszysty;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

agawi, o pianie z białek też myślałam:yes: Tylko ja się trochę boję, czy takie surowe białko to dobre jest... bo żółtko, to jak kogel-mogel;) A białko ma taki specyficzny smak... ale też mi to tak właśnie wygląda:yes: No cóż, ten deser robię co najmniej raz w miesiącu, więc za chwilę bedzie następna okazja...:lol2: Zacznę od białek (jakoś tak bardziej mnie przekonują;))

 

A ja się zapytam następnym razem :p

Jak zadam pytanie o to czy w tym są*białka, to na pewno mi odpowiedzą. Powiem że dziecko uczulone :lol:

Good plan?

 

Hazel, w Bordo czasami jem (czytałaś, gdzie jada Doda? :lol2:), ale wolę inną*włoską na Chmielnej, a następnym razem uderzaj :yes: Jak Ci Magda nawymienia swoje, ja swoje, to będziesz musiała od rana do nocy w knajpach siedzieć :lol2:

 

Magda Ja jadę na Bartycką, więc się może miniemy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No dobra to ja się przyznam: wiem co to znaczy sparzyć jajka, ale nigdy tego nie robię.

częściowo z wrodzonego lenistwa, a częściowo z wyjątkowo luzackiego podejścia do niebezpieczeństwa różnych bakterii.

Jakoś się ich nie boję (podobnie jak pająków i myszy - nawiązując do ostatnich dyskusji:)) i jak dotąd się nie przejechałam na tym swoim olewactwie:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie było mnie pół dnia i poszalałyście/Madzia zrobię ten deserek. choć do deserów to ze mnie kompletna noga. jeszcze gotuję , ale słodkie:rolleyes:

Magda tam gdzie jest demolka , ma być jadalnia ? jakie przeszklenia tam planujecie>?

A z tą kokardą i winem:wiggle: oby sąsiad sobie nić innego nie pomyślał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a czy tłumaczy mnie fakt, że jajka biorę od znajomego rolnika, u którego kury biegają luzem? czy raczej wręcz przeciwnie?

 

Wręcz przeciwnie nihiru :)

Ale słusznie się nie boisz, bo obecnie salmonella jest wyjątkowo rzadko spotykaną bakterią wśród drobiu. Kiedyś*to była plaga, teraz są*takie restrykcje i tak tego pilnują, że można się nie obawiać (wiem, bo klepałam do na hodowli drobiu pół roku).

Tak czy inaczej prędzej się salmonelloza zdarzy u tych rolnikowych kur niż w hodowli przemysłowej

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

prawdę powiedziawszy, takie miałam przeczucia, że na fermach mają takie kontrole, wymogi, hacapy itp że ich jajka są bezpieczniejsze niż od jakiegoś rolnika, który pilnuje tylko, żeby mu lis do kurnika nie wpadł:)

 

ale cóż z tego że higienieczne, skoro i tak ani zdrowe nie są ani smaczne...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...