agawi74 25.10.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 a czy tłumaczy mnie fakt, że jajka biorę od znajomego rolnika NIE TŁUMACZY!!! Popraw się nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 25.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 http://img69.imageshack.us/img69/6546/deser.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.10.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 http://img69.imageshack.us/img69/6546/deser.th.jpg zrobiłAŚ ? czy to w koktajlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 25.10.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) zrobiłam, było pyszne możecie mi zazdrościć dałam całą śmietankę 200g, 2/3 z 250g kubeczka serka, do smaku cukru i sok z połówki cytryny. Wyszła porcja gigant i smak lata mniaam Edytowane 25 Października 2011 przez krokusik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.10.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 a te truskawki mrożone nie są ciapowate i jak z kompotu (nie wiem, bo nie używam ) wygląda śłicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 25.10.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Magda, mysle, ze dziewczyny maja racje, z tymi bialkami (chyba ze monsanbia nas zaskoczy !?). W moim przepisie na tiramisu krem jest lekki, jak dodam na koniec bialka i lekko wymieszam, ma wlasnie takie drobinki pecherzykow, ale potem jak sie ulezy gotowe ciasto w lodowce troche sie zbije, pewnie przez ciezkie biszkopty itp.. Moja wersja tiramisu... Wszystkim samkuje TIRAMISU - 30 dag podłużnych biszkoptów , - 1 kg (4 opakowania x 250 gram) sera Mascarpone, - 4 jajka, - 4-5 łyżek drobnego cukru, - 2 szklanki zimnej dosc mocnej kawy, - 50 ml alkoholu (do wyboru: Amaretto, likier migdałowy lub rum), zawsze daje amaretto - ciemne kakao, blaszka mniej wiecej 37x25 Do zimnej kawy dodać alkohol. Krotko utrzeć zoltka z 3 łyżki cukru, następnie dodać ser mascarpone, wymieszac, potem ubijać mikserem, do całkowitego połączenia składników. Do białek dodać troszke soli i ubić na sztywną pianę, na koniec dodać 2 lyzki cukru i ubijać jeszcze przez pare minut. Dodac do masy i delikatnie wymieszac. Biszkopty zamaczać na krotko w kawie, aby były lekko wilgotne z wierzchu i wylozyc nimi dno blachy. Ja mocze strone bez cukru, z cukrem do dolu. Na biszkopty wyłożyć połowę sera maskarpone i posypać połową kakao. Ułożyć drugą warstwę namoczonych biszkoptów, wyłożyć na nie pozostały ser i wstawić do lodówki, najlepiej na cala noc. Przed podaniem posypać kakao. Edytowane 25 Października 2011 przez Hanneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 25.10.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 a te truskawki mrożone nie są ciapowate i jak z kompotu (nie wiem, bo nie używam ) wygląda śłicznie no takie delikatnie są, ale smak i zapach jak świeżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E.J.P. 25.10.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 ojojoj ,jaki watek kucharski sie zrobil:) nie mam czasu czytac a tym bardziej pichcic bo jutro lecimy na wakacje:) dziewcze-ja tez kumoterstwa na sile,jak to nazywasz,nie lubie.co do wina to nie znam sie ,nie odrozniam ale maz sprowadza do domu a ja sobie szczelam po kieliszku do kolacji.jedyne co mi zapadlo w pamiec to ze hamilton russell (ale roku nie pamietam) jest pyszne.do tego stopnia ze az sie zainteresowalam co to za jedno:) magda-na pewno byloby im milo.na pewno wyklinaja nowych sasiadow a tak troche im oslodzisz (oczywiscie w przenosni bo wino wytrawne nie slodkie) zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.10.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Madzia ja widze mega rozpierduche , normalnie jakby bomba tam wpadla... uciekam bo Wy znowu o jedzeniu o nieprzyzwoitej porze piszecie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.10.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 a ja jutro zrobię albo tiramisu Hanneczki albo deserek Madzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.10.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 I znowu tyle gości a gospodarza pół dnia nima Boszszsz, wiecie, że mi znieczulenie dopiero godzinę temu puściło:/ Coś nie chciało dziś na mnie zadziałać i miałam dokładane... dziś wycierpiałam się na fotelu tak jak juz od ponad 10 lat nie było:no: Ale na szczęscie z głowy:D A ja się zapytam następnym razem Jak zadam pytanie o to czy w tym są*białka, to na pewno mi odpowiedzą. Powiem że dziecko uczulone Good plan? Hazel, w Bordo czasami jem (czytałaś, gdzie jada Doda? ), ale wolę inną*włoską na Chmielnej, a następnym razem uderzaj Jak Ci Magda nawymienia swoje, ja swoje, to będziesz musiała od rana do nocy w knajpach siedzieć Magda Ja jadę na Bartycką, więc się może miniemy The best one;) Do it then:D No to pewnie się minęłyśmy;) nie było mnie pół dnia i poszalałyście/Madzia zrobię ten deserek. choć do deserów to ze mnie kompletna noga. jeszcze gotuję , ale słodkie:rolleyes: Magda tam gdzie jest demolka , ma być jadalnia ? jakie przeszklenia tam planujecie>? A z tą kokardą i winem:wiggle: oby sąsiad sobie nić innego nie pomyślał Tak:yes: w tej części ma być jadalnia... przeszkleń jakiś specjalnych nie będzie. Duże drzwi na taras i narożne okno do ziemi (takie jak mam w sypialni). A deserek polecam:) krokusik z resztą chyba już też - ładnie ci wyszło:yes: Resztę, którzy coś chcieli, o coś pytali, się witali itp.itd. - witam, ściskam, całuję Nie mam siły indywidualnie;) Jak było ważne, to się przypomnicie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.10.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 a ja jutro zrobię albo tiramisu Hanneczki albo deserek Madzi No włąśnie, to tiramisu też brzmi meeegahttp://emoty.blox.pl/resource/mniam.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Magda co robiiłas leczyłaś zęba?ja idę pooglądac Przepis na życie , potem Wojewódzkiego:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.10.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 ja idę pooglądac Przepis na życie , potem Wojewódzkiego:bye: to sobie oglądamy razem omlecik smakowity był (ja w tym czasie kukurydze wpierniczałam, z mega ilością cayene do tego sałata z kozim serem, cebulką, kawiorem i winegretem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Monia pooglądałyśmy. ja kanapki z pomidorkiem zjadłam , a teraz pol opakowania małego Grycana czekoladowego:o jutro fitness mnie czeka , więc co tam.lecę spać. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.10.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 no patrzcie ją... a ze mną się nie pożegnała:mad: Aaa, ja też przez ten Przepis, na pytanie nie odpowiedziałam... zęba leczyłam:yes: Ósemkę... boli mnie teraz całe dziąsło... bo aż 3 wkłucia miałam:( Dlatego też chyba idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 zęba leczyłam:yes: Ósemkę... boli mnie teraz całe dziąsło... bo aż 3 wkłucia miałam:( Bidulka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Madzia:rolleyes: sorry. jak ósemka tak cię boli ? leczenie??? ja miałam ze 4 tygodnie temu wyrwaną dolną. koszmar,,zszycie , opuchlizna. ale tylko tydzień , po wyjęciu szwów miałam już ok.mówią , ze ósemki się wyrywa, moja była taka pozioma , i prawie niewyrznięta tzn. nie wyszła na zewnątrz dokońca. ale górnych nie wyrywam. za duży stres i ból. ale leczyć pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.10.2011 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Po zrobieniu zdjecia i konsultacji z chirurgiem okazało się, że ja mam tak pozawijane korzenie, że usunięcie moich ósemek może skończyć sie tragicznie:roll: Urazem paru nerwów, częściowym paraliżem itp... Moja p. stomatolog i chirurg uznali, że lepiej wyleczyć tą chorą ósemkę, bo wszystkie są ogólnie w dobrym stanie i warto je zachować Tylko ubytek po "rozkopaniu" okazał się większy niż wszyscy przypuszczali, trzeba było wiercić naprawdę głęboko, a pierwsze znieczulenie tam nie doszło:roll: Dlatego miałam dwa kolejne wkłucia tą olbrzymią igłą... i stąd wczoraj jak znieczulenie puściło, dziąsło bardzo mnie bolało:yes: Bolała też szczęka, bo przez 5 godz. musiałam trzymać ją maxymalnie otwartą... i tyle;) Dziś już nic nie boli:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.10.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Przed chwilą usłyszałam Wielką Mądrość Garfielda... "Zdrowa lazania? To sie wyklucza" A później był krótki przepis: "Robi się ją z tofu i sosu sojowego, a potem dodaje się sos sojowy i tofu" :http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif To tak a propos naszych kulinarnych wynurzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.