Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Ano faktycznie, jak się okazuje, zupełnie nie znałam sytuacji :oops::oops: Sprawę rzeczywiście załatwiłaś wzorowo i tylko jakaś wyjątkowo wredna pinda ;) mogłaby się przyczepić. Skoro przegadane wszystko z sąsiadami, to dodatkowe czekoladki są bardzo miłym bonusem. Swoją drogą, to naprawdę bardzo fajny pomysł i żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam.

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzisz:yes:, czasem sprawy wyglądają inaczej niż nam się zdaje;) To nie było tak, że sąsiedzi zostali zaskoczeni remontem... wiedzieli o nim od miesięcy... ci bezpośrednio pod nami nawet zaplanowali wyjazd na ten czas:) Remont straszny, ale myślę, że załatwiliśmy wszystko po bożemu;) Mam nadzieję, ze kiedyś nam zapomną i wybaczą:lol2:

Na pewno zapomną i wybaczą! Z tymi piekielnymi remontami jest jak z wyrywaniem (nomen omen) ósemek: człowiek idzie jak na ścięcie, potem ma wrażenie, że ból nigdy nie minie, ale jak już minie, to po wszystkim czuje ogromną ulgę i z radością patrzy na świat. Mówię Ci to ja, weteranka remontowa ;)

a ja placki cukiniowe (już kolejny raz zresztą:))

wnioski?

placki bez łososia tracą połowę uroku:)

dodanie startego parmezanu nie szkodzi

do smażenia się nie nadają - ale pieczone - super

jest nawet szansa że zapamiętam przepis i nie będę musiała za każdym razem sięgać do wydruku - co mi się rzaadko zdarza i nawet jak robię po raz kolejny swoją ulubioną tartę, to zawsze z przepisem. nie wiem - może jakiś magnez powinnam łykać, czy co?

aha, ogłoszenie: jakby ktoś miał jakiś fajny patent na sushi, to ja chętnie skorzystam, bo zamierzam robić w niedzielę :)

ale deserek z mascarpone?;) czy tiramisu?:lol2:

No i mów - JAK??? Która wersja wyszła naj? Dawaj przepis;)

Magda twoj przepis przecie:p małokaloryczny z białkami RANY !! RATUNKU MIAŁO BYĆ ZE ŚMIETANĄ:spam: i dużokaloryczny z żółtkami

. ALE WYSZŁY OK.

MOŻNA TO JESC WYMIESZANE Z SUROWYM BIAŁKIEM. DAŁAM SYNOWI. A Z MĘŻEM ZJEDLIŚMY Z SERKIEM:sick:

a ja placki cukiniowe (już kolejny raz zresztą:))

wnioski?

placki bez łososia tracą połowę uroku:)

dodanie startego parmezanu nie szkodzi

do smażenia się nie nadają - ale pieczone - super

jest nawet szansa że zapamiętam przepis i nie będę musiała za każdym razem sięgać do wydruku - co mi się rzaadko zdarza i nawet jak robię po raz kolejny swoją ulubioną tartę, to zawsze z przepisem. nie wiem - może jakiś magnez powinnam łykać, czy co?

aha, ogłoszenie: jakby ktoś miał jakiś fajny patent na sushi, to ja chętnie skorzystam, bo zamierzam robić w niedzielę :)

co masz na myśli patent na sushi, chętnie pomogę, robię kilka razy w miesiącu. Ja dzisiaj upiekłam pierwszy raz chleb, był pyszny i sąsiadom też smakował :)

Magda, pralinki wyglądały super :

Magda twoj przepis przecie:p małokaloryczny z białkami RANY !! RATUNKU MIAŁO BYĆ ZE ŚMIETANĄ:spam: i dużokaloryczny z żółtkami

. ALE WYSZŁY OK.

MOŻNA TO JESC WYMIESZANE Z SUROWYM BIAŁKIEM. DAŁAM SYNOWI. A Z MĘŻEM ZJEDLIŚMY Z SERKIEM:sick:

Monika, Ty to jesteś boska hahaha

Edytowane przez joliska
nie mnożymy postów

co masz na myśli patent na sushi, chętnie pomogę, robię kilka razy w miesiącu. :

jakieś ciekawe wariacje. robiłam parę razy, więc podstawy znam. najchętniej robię z ogórkiem, awokado i łososiem wędzonym (surowy miecznik czy tuńczyk jest rzadki i odpowiednio drogi ).

kiedyś byłam w knajpie, gdzie kucharz podał nam fantastyczne i nietypowe sushi: z gorącymi (?!!!) krewetkami, z sezamem, a nawet z naleśnikiem na słodko.

tego typu zestawienia chętnie bym wypróbowała.

nihiru, sa takie fajne zestawy do sushi- tam sa algi, ryz, wasabi i sos sojowy. Dokupuje tylko lososia i ogorek do srodka i... ready;) Ale sie narazilam...dziewczynom, ktore nie korzystaja z gotowcow:oops:

EDIT: Doczytalam juz, ze jestes ekspertka w tej dziedzinie, wiec zapomnij o mojej radzie:lol2:

ależ skąd - ja sama właśnie od tego zestawu zaczynałam, tylko teraz muszę go uzupełnić, bo mi się pozużywało:)

i to wcale nie jest gotowiec, tylko po prostu zestaw podstawowych produktów do sushi. produkt finalny trzeba zrobić tak samo jakby się kupowało wszystko oddzielnie:)

Ps: dziewczyny - a może lepiej przenieśmy się na mój wątek, zanim Magda się zirytuje, że jej licznik nabijamy i znowu nie może nadążyć z własnym wątkiem?:)

te gorące krewety były na pewno w panierce, nazywa się to tempura i smaży się na oleju, naleśnik to omlet tamago ja akurat za nim nie przepadam. Mój ulubiony zestaw to standard - surowy łosoś, majonez, marynowana rzodkiew, awokado, sałata i nie muszę mieć innych rolek. Ostatnio robiłam z wędzonym dorszem, sałatą ogórem i melonem, wędzonego dorsza można zmieszać najpierw z majo, wyjdzie delikatna pasta, też fajna.

a mnie dzisiaj nie ubiła się kremówka i deser wyszedł do d..py ;(

te gorące krewety były na pewno w panierce, nazywa się to tempura i smaży się na oleju, naleśnik to omlet tamago ja akurat za nim nie przepadam. Mój ulubiony zestaw to standard - surowy łosoś, majonez, marynowana rzodkiew, awokado, sałata i nie muszę mieć innych rolek. Ostatnio robiłam z wędzonym dorszem, sałatą ogórem i melonem, wędzonego dorsza można zmieszać najpierw z majo, wyjdzie delikatna pasta, też fajna.

;(

o takich cudach jak marynowana rzodkiew to nawet nie słyszałam!

a sałata do sushi też mnie zaskakuje, ale jestem gotowa popróbować:)

. ALE WYSZŁY OK.

nic nie zrozumiałam:rotfl:

nie wiem z czym w końcu zrobiłaś:lol2: Ale smaczne chociaż było?;)

No tak- kota nie ma a myszy harcują http://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/kookoo.gif

Wiecie, że mi to nie przeszkadza:D U mnie można zawsze i o wszystkim... tak długo dopóki i mnie dopuszczacie do "stołu" (do dyskusji znaczy się;)):lol2:

krokusik, a schłodziłaś śmietankę? Bo jeśli tak, to dziwne, że się nie ubiła:roll:

Magda zrobiłam deserek . w twoim przepisie była smietana plus maskarpone plus oczywiście TRUSKAWKI. ( ja ubiłam białka):p II wersja sam maskarpone z żółtakmi plus TRUSKAWKI( to zrobiłam normalnie). ZJADLAM 2 NORMALNE I 1 NIENORMALNY:confused:

No czyli wszysto git - pełna improwizacja, jak u mnie:lol2: ALe podejrzewam, że wszystkie były smaczne... bo ten deser ciężko popsuć;)

Ja tylko z ubitymi białkami jeszcze nie robiłam... ciekawi mnie czy ten był smaczny... i czy puszysty?:)

z tą śmietanką to było tak, że mąż kupił, ale okazała się jakaś zepsuta więc mając już wszystko rozstawione na blacie i cieknącą ślinkę poleciałam do sklepu po nową no i ta była ciepła, ale jej część jest już dzisiaj zimna to sprawdzę ;)

No tak, ciepłą śmietankę to ciężko ubić... ja nawet miskę schładzam przed ubijaniem...