Venus_m 28.10.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Jak patrzę na te zdjęcia to faktycznie mają z tym bzika, a z drugiej strony to trochę żałuję, że u nas nie ma takich tradycji - a może to tylko ja mam takich znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.10.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Venus, w PL Halloween to nie tradycja, to moda Tradycyjnie to my powinniśmy dziady obchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.10.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Przepraszam, że zmienię temat... Czy ktoś ogląda "Bez tajemnic" na HBO? Jeśli tak, to zwróćcie uwagę na podłogę w mieszkaniu Jandy... czy coś wam to przypomina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.10.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Przepraszam, że zmienię temat... ...z kulinarnego na wnętrzarski...:rotfl: Nie widziałam podłogi Jandy- jaka, jaka czyżby kasetony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.10.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 NIE WIDZIAŁAM:spam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.10.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ...z kulinarnego na wnętrzarski...:rotfl: Nie widziałam podłogi Jandy- jaka, jaka czyżby kasetony? Tam jest MOJA PODŁOGA:wiggle: Duże kwadraty w ciemnym, rudawym odcieniu. Stawiam na jesion thermo:D Pięęęęknie wygląda:rolleyes: Jak będziecie mieli okazję, oglądajcie w piątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 to znaczy taka bedziesz miała!! a te poucinane paluchy :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Tam jest MOJA PODŁOGA Czyli tylko się utwierdziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewcze 28.10.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Przepraszam, że zmienię temat... Czy ktoś ogląda "Bez tajemnic" na HBO? Jeśli tak, to zwróćcie uwagę na podłogę w mieszkaniu Jandy... czy coś wam to przypomina? tak to jest.. człowiek ledwo co wsiąka w klimat wnętrzarski ale potem już wszystko odbiera inaczej.. to jak założenie okularów 3D.. tylko, że my mamy rozwarstwienie na podłogi, meble, kafelki.. to one wychodzą przekornie na pierwszy plan z ciekawości obejrzę to będzie taki test. zwykle Janda pochłania mnie zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.10.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 tak to jest.. człowiek ledwo co wsiąka w klimat wnętrzarski ale potem już wszystko odbiera inaczej.. to jak założenie okularów 3D.. tylko, że my mamy rozwarstwienie na podłogi, meble, kafelki.. to one wychodzą przekornie na pierwszy plan z ciekawości obejrzę to będzie taki test. zwykle Janda pochłania mnie zupełnie dokładnie:yes: Mieszkanie Jandy pokazywane jest tylko w piątki... nie wiem, czy w kolejnych odcinkach tak dobrze będzie widoczna ta podłoga... we wczorajszym była, a ja oczu oderwać nie mogłam:o Zaraz po powrocie zamawiam - teraz na 100% Dzwonili dziś wykonawcy, a raczej inżynier nadzoru, z raportem w sprawie przebudowy. Wycinki zakończone, konstrukcja już osadzona, wszystko przykryte plandeką... a pod nią toczą się dalsze prace wykonczeniowe... umieram z ciekawości:wiggle: Oczywiście nie obyło się bez drobnych szkód:roll: Na sam koniec, dzieląc jakiś fragment konstrukcji żelbetonowej (nie wiem dlaczego w mieszkaniu:evil:) parę gorących iskier (stopionego żelaza) poleciało w kierunku kafli w kuchni. Chwila nieuwagi i trzy kafle do wymiany (oby tylko 3... bo pani uprzedzała, ze różne partie tych płytek różnią się odcieniem bieli... może jeszcze być cyrk:mad:... mam nadzieję, że dekor wyszedł z tego bez szwanku:mad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.10.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Oj Madzia szkoda z tym końcowym zniszczeniem. Ja te twoje kafle widziałam na pewno w Castoramie niedaleko Blue City, na ścianie co prawda. Nie mam HBO to nie zobaczę, ale ta podłoga to w końcu połysk czy półmat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewcze 29.10.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Nie mam HBO to nie zobaczę, ale ta podłoga to w końcu połysk czy półmat? chyba mat ? proszę Venus : http://www.hbo.pl/siteimages/galleryimages/39000/39316/resized/03_-_768.jpg http://m.onet.pl/_m/05789fabe7e6e85c760194a92f7bc78d,10,1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 29.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Tam jest MOJA PODŁOGA:wiggle: Duże kwadraty w ciemnym, rudawym odcieniu. Stawiam na jesion thermo:D Pięęęęknie wygląda:rolleyes: Jak będziecie mieli okazję, oglądajcie w piątki... Magda, jak na moje oko to ta podłoga "u Jandy" nie jest ani ruda, ani nie jest to jesion. Wydaje mi się, że to są jakby dwa rodzaje kwadratów - ciemniejsze i jaśniejsze. W ogóle mi to na parkiet nie wygląda... panel jakiś czy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 W ogóle mi to na parkiet nie wygląda... panel jakiś czy coś... To na pewno NIE jest panel:no: Drewno, drewno- może to być orzech amerykański, który jest wielobarwny:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 29.10.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 To na pewno NIE jest panel:no: Drewno, drewno- może to być orzech amerykański, który jest wielobarwny:p Orzech amerykański ma bardzo charakterystyczne usłojenie - tutaj tego nie widzę. Chociaż - kto go tam wie... Za to kolor pasowałby do orzecha, bo on właśnie jest taki czekoladowy. A dlaczego uważasz, że to na pewno nie jest panel? Wydaje mi się, że wyraźnie widoczne są kwadraty, takie ca. 60x60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 A dlaczego uważasz, że to na pewno nie jest panel? Wydaje mi się, że wyraźnie widoczne są kwadraty, takie ca. 60x60 cm. To charakterystyczny sposób układania drewna. Właśnie Magda taki planuje;) Co do rodzaju drewna to się nie sprzeczam, bo trudno dokładnie ocenić jakie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 29.10.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 To charakterystyczny sposób układania drewna. Właśnie Magda taki planuje;) Co do rodzaju drewna to się nie sprzeczam, bo trudno dokładnie ocenić jakie:) Tak, ale Magda planuje ułożyć kwadraty z klepek, a mnie się wydaje, że "u Jandy" są całe kwadraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.10.2011 00:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Właśnie wróciłam z imprezy halloweenowej;) ale nie jestem aż tak pijana, więc jeszcze dam radę odpisać:lolw: gabi widać wyraźnie, że każdy kwadrat złożony jest z 5-6 klepek ułożonych w tym samym kierunku - tak będzie u mnie:yes: Usłojenie identyczne jak w jesionie. To na pewno nie żaden orzech.. ani dąb np. Stawiam wszystko co mam, że to jesion, ew. akacja;) A kolor?... jak widać pojęcie "rudości" jest względne;) Ja to oceniam jako "rudawe", tak samo jak mój Jesion Thermo... ale już mój mąż nie do końca, a pan w sklepie patrzy na mnie jak na kosmitę gdy mówię, ze ta podłoga jest ruda:wtf: Widać, każdy ma inne postrzeganie barw;) Jedno jest pewn... gdyby do tej podłogi (u Jandy również) przyłożyć orzech amerykański, to będzie on dużo bardziej czekoladowy:yes: I wtedy wyjdzie "rudość" tej podłogi. Mogę wam to obiecać... ale tak czy siak, ja się cieszę, że nie wszyscy uważają ją za rudą, bo przypominam - ja rudej nie chciałam i się przed nią mocno broniłam;) A teraz taka właśnie chcę "rudawą, ale nie rudą";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.10.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Dziewcze dziękuję Ze zdjęć mogę powiedzieć, że podłoga jest rudawa ale nie ruda na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.10.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Usłojenie identyczne jak w jesionie. To na pewno nie żaden orzech.. ani dąb np. Stawiam wszystko co mam, że to jesion, ew. akacja;) A dlaczego nie dąb? Każdy stolarz Ci powie Madziu i ja też Ci to mówię, że jesion i dąb mają bardzoooo podobne usłojenie. Różnią się tylko kolorem w stanie surowym- dąb jest bardziej sino-siwy, a jesion ma cieplejszy odcień Ja na pewno nie postawię wszystkiego co mam na tą akację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts