Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...z kulinarnego na wnętrzarski...:rotfl::rotfl:

Nie widziałam podłogi Jandy- jaka, jaka czyżby kasetony?;)

Tam jest MOJA PODŁOGA:wiggle: Duże kwadraty w ciemnym, rudawym odcieniu. Stawiam na jesion thermo:D Pięęęęknie wygląda:rolleyes: Jak będziecie mieli okazję, oglądajcie w piątki...

Przepraszam, że zmienię temat...

Czy ktoś ogląda "Bez tajemnic" na HBO? Jeśli tak, to zwróćcie uwagę na podłogę w mieszkaniu Jandy... czy coś wam to przypomina?:D

tak to jest.. człowiek ledwo co wsiąka w klimat wnętrzarski ale potem już wszystko odbiera inaczej..

to jak założenie okularów 3D.. tylko, że my mamy rozwarstwienie na podłogi, meble, kafelki.. to one wychodzą przekornie na pierwszy plan ;)

z ciekawości obejrzę ;) to będzie taki test. zwykle Janda pochłania mnie zupełnie ;)

tak to jest.. człowiek ledwo co wsiąka w klimat wnętrzarski ale potem już wszystko odbiera inaczej..

to jak założenie okularów 3D.. tylko, że my mamy rozwarstwienie na podłogi, meble, kafelki.. to one wychodzą przekornie na pierwszy plan ;)

z ciekawości obejrzę ;) to będzie taki test. zwykle Janda pochłania mnie zupełnie ;)

dokładnie:yes::D

Mieszkanie Jandy pokazywane jest tylko w piątki... nie wiem, czy w kolejnych odcinkach tak dobrze będzie widoczna ta podłoga... we wczorajszym była, a ja oczu oderwać nie mogłam:o Zaraz po powrocie zamawiam - teraz na 100%;)

Dzwonili dziś wykonawcy, a raczej inżynier nadzoru, z raportem w sprawie przebudowy. Wycinki zakończone, konstrukcja już osadzona, wszystko przykryte plandeką... a pod nią toczą się dalsze prace wykonczeniowe... umieram z ciekawości:wiggle:

Oczywiście nie obyło się bez drobnych szkód:roll: Na sam koniec, dzieląc jakiś fragment konstrukcji żelbetonowej (nie wiem dlaczego w mieszkaniu:evil:) parę gorących iskier (stopionego żelaza) poleciało w kierunku kafli w kuchni. Chwila nieuwagi i trzy kafle do wymiany (oby tylko 3... bo pani uprzedzała, ze różne partie tych płytek różnią się odcieniem bieli... może jeszcze być cyrk:mad:... mam nadzieję, że dekor wyszedł z tego bez szwanku:mad:)

Tam jest MOJA PODŁOGA:wiggle: Duże kwadraty w ciemnym, rudawym odcieniu. Stawiam na jesion thermo:D Pięęęęknie wygląda:rolleyes: Jak będziecie mieli okazję, oglądajcie w piątki...

Magda, jak na moje oko to ta podłoga "u Jandy" nie jest ani ruda, ani nie jest to jesion.

Wydaje mi się, że to są jakby dwa rodzaje kwadratów - ciemniejsze i jaśniejsze. W ogóle mi to na parkiet nie wygląda... panel jakiś czy coś... :(

To na pewno NIE jest panel:no::no: Drewno, drewno- może to być orzech amerykański, który jest wielobarwny:p

Orzech amerykański ma bardzo charakterystyczne usłojenie - tutaj tego nie widzę. Chociaż - kto go tam wie... Za to kolor pasowałby do orzecha, bo on właśnie jest taki czekoladowy.

A dlaczego uważasz, że to na pewno nie jest panel? Wydaje mi się, że wyraźnie widoczne są kwadraty, takie ca. 60x60 cm.

A dlaczego uważasz, że to na pewno nie jest panel? Wydaje mi się, że wyraźnie widoczne są kwadraty, takie ca. 60x60 cm.

To charakterystyczny sposób układania drewna. Właśnie Magda taki planuje;) Co do rodzaju drewna to się nie sprzeczam, bo trudno dokładnie ocenić jakie:)

Właśnie wróciłam z imprezy halloweenowej;) ale nie jestem aż tak pijana, więc jeszcze dam radę odpisać:lolw:

gabi widać wyraźnie, że każdy kwadrat złożony jest z 5-6 klepek ułożonych w tym samym kierunku - tak będzie u mnie:yes: Usłojenie identyczne jak w jesionie. To na pewno nie żaden orzech.. ani dąb np.:no: Stawiam wszystko co mam, że to jesion, ew. akacja;)

A kolor?... jak widać pojęcie "rudości" jest względne;) Ja to oceniam jako "rudawe", tak samo jak mój Jesion Thermo... ale już mój mąż nie do końca, a pan w sklepie patrzy na mnie jak na kosmitę gdy mówię, ze ta podłoga jest ruda:wtf::lol2: Widać, każdy ma inne postrzeganie barw;) Jedno jest pewn... gdyby do tej podłogi (u Jandy również) przyłożyć orzech amerykański, to będzie on dużo bardziej czekoladowy:yes: I wtedy wyjdzie "rudość" tej podłogi. Mogę wam to obiecać...

ale tak czy siak, ja się cieszę, że nie wszyscy uważają ją za rudą, bo przypominam - ja rudej nie chciałam i się przed nią mocno broniłam;) A teraz taka właśnie chcę:yes: "rudawą, ale nie rudą";)

Usłojenie identyczne jak w jesionie. To na pewno nie żaden orzech.. ani dąb np.:no: Stawiam wszystko co mam, że to jesion, ew. akacja;)

A dlaczego nie dąb? Każdy stolarz Ci powie Madziu i ja też Ci to mówię, że jesion i dąb mają bardzoooo podobne usłojenie. Różnią się tylko kolorem w stanie surowym- dąb jest bardziej sino-siwy, a jesion ma cieplejszy odcień:p Ja na pewno nie postawię wszystkiego co mam na tą akację:lol2: