Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziulka, możesz nieco rozwinąć temat klimy? Muszę coś wybrać do siebie a nawet nie wiem, z której strony ugryźć. Muszę tylko wybrać sprzęt i miejsce, gdzie chcę klimę mieć. O ile z tym drugim to sprawa prosta, o tyle pierwsze to dla mnie czarna dziura. Jakiekolwiek słowo naprowadzające na temat będzie baaardzo mile widziane ;)

A przy okazji, wybrałam się do tego outletu Crate&Barrela i takiego zawodu dawno nie przeżyłam. Nawet outlet Pottery Barn nie był w stanie mnie pocieszyć... Za to odkryłam sieć, która jest jak TJMaxxx tylko że w całości dla domu. Nazywa się Home Goods i powiem Wam, że takich obłędnych lamp to ja nie widziałam. Ze 40 bym przygarnęła, a ceny po trzy dychy...

wyannka ty dalej w stanach siedzisz? przywiozłabyś parę dla nas cacuszek:rolleyes: - wiesz jaki by popyt był:o:lol:

Zazdroszczę ci strasznie...

Jeśli chodzi o klimę to ja jestem równie zielona jak ty:oops: Mój mąż widzę to nieźle ogarnia... ja na początku nie mogłam w ogóle zrozumieć zasady jej działani... gdzie ile jak dużych urządzeń:???: - to było dla mnie nie do ogarnięcia;)

Myślę, że po prostu musisz (tak jak my) - sprowadzić na miejce pana od klimy - i on pomoże, doradzi:)

moni - no wiesz... być do tyłu z zakupami:o:no: wstyd normalnie;) Dla mnie to jedenaste przykazanie, najbardziej przestrzegane - "11. Będziesz regularnie zakupy czynić.":rotfl:

Madziuchna, cudne te wieszaki na skarpety!!!!! Dlaczego tego sklepu nie ma w Lublinie:cry: Ja już mam skarpety i kominek też:lol2: i cały czas kombinuje jak je mam powiesić a ty tu wklejasz takie cuda.

Dziewuszki jakby któraś była przy okazji w tikeju, to błagam pamiętajcie o Marjelce, będę ogromnie wdzięczna.

Oczywiście nie muszę pisać, że wszystkie koszty pokryję:yes:

ps. Madzia, demolka zaczyna wyglądać co raz lepiej, efekt końcowy nas powali, tego jestem pewna:eek: Nie mogę się już doczekać!

Kochanie - ja ci kupię te wieszaczki:yes:

Powiedz tylko ile szt. potrzebujesz - ok. 35 zł/szt. A jak podasz mi nr tel. to nawet ci na miejscu zdjęcia porobię i mms prześlę:lol2:

Naaaprawdę?:hug::lol:jesteś nieoceniona! Zastanawiam się bo na razie mam 3 skarpety, ale w domu jest nas czworo i chyba wypada dokupić jeszcze jedną :D, czy to nie ma znaczenia?a skarpety to wiszą tylko tak symbolicznie?

To tak dużo tych wieszaków do wyboru jest? te twoje mi się podobają i mogłyby być takie, żeby ci już nie zawracać głowy :rolleyes: ale jakby co tel. wyślę.

Ja kupiłam 3 bo nas jest trójka:lol: Dla dzieci to chyba ważne, żeby każdy swoją miał;) Chyba, że rodziców wspólna...:D

Wszystkie były w chromie... ale było wiele różnych kształtów i zdobień... moje były najprostsze i jedyne pakowane po 3 (było takie jeszcze jedno opakowanie, ale tam jedna figurka była jakby trochę uszkodzona, znaczy na jelonku jakby ten metl nie był dobrze pokryty czy wypolerowny miejscami). Większość była sprzedawana pojedynczo, ale były też pary np. jelonków:) Część ozdób była pokryta jakby regularną siatką perełek albo kryształków... dlatego wyślę ci zdjęcia:D

Tylko będę tam dop. w poniedziałek:( Mam nadzieję, że coś jeszcze zostanie:)

Dla pocieszenia dodam, że moje wymieniłam po 3 dniach i nadal wszystkie były:lol: (może ludzie nie wiedzą do czego to służy?;) - zobaczymy ile się ostanie po mojej rekomendacji na fm:lol:

Tylko będę tam dop. w poniedziałek:( Mam nadzieję, że coś jeszcze zostanie:)

Dla pocieszenia dodam, że moje wymieniłam po 3 dniach i nadal wszystkie były:lol: (może ludzie nie wiedzą do czego to służy?;) - zobaczymy ile się ostanie po mojej rekomendacji na fm:lol:

No właśnie, znając moje szczęście pewnie teraz wieszaki będą cieszyć się dużym powodzeniem:roll:

Madziu, to wstrzymajmy się do poniedziałku, a na razie idę do siebie bo Renia coś pisze, że dziś będzie tikeju to jakby były u niej to może ona mogłaby mi kupić :)

Ja mogę mieć wspólną skarpetę z moim mężem bo jedną mam taką wielką na 70cm dł. to mój zegarek na rękę się zmieści :Da, i na męża prezencik miejsce zostanie ;)

Większe prezenty będą pod choinką:popcorn:

Rany, ten wątek NAPRAWDĘ strasznie pędzi! Wczoraj zaglądałam i jeszcze nie było zdjęć zabudowy, a dzisiaj to już stare, dawno obgadane dzieje:).

Chciałam tylko powiedzieć, że ani minutę za wcześnie te roboty się kończą, bo w tiwi przebąkują coś o śniegu w połowie tygodnia...

a co do wieszaczków, to co prawda sama nie mam na nie zapotrzebowania (za często w kominku palimy:)), ale przynajmniej przestanę się zastanawiać, na czym Amerykanie wieszają te skarpety. nigdy nie mogłam tego rozgryźć:D

Wiem, że nie pomogłam... no przykro mi:( Ale trzymam kciuki i daj znać jak się sprawa rozwija:)

Madziu ,nie ma sprawy.Ja tylko tak rzuciłam to pytanie ,bo u nas o takie firmy dość ciężko..;) a co do planu ,to ja najchętniej ten korytarz dobudowałabym bez planu....gdyby nie sąsiedztwo Urzędu gminy...;)wiem ,że do 35m2 można budować bez planu ,ale budynek wolnostojący typu garaż .Pewnie będę musiała i tak wziąć architekta ,bo chodzi tez o plan poszczególnych pomieszczeń ,by rozmieszczenie drzwi ,zlewów itp.było zgodne z zaleceniami sanepidu.Myślę ,że przez okres zimowy zgromadzimy dokumenty i na wiosnę ruszymy .Mnie to się wcale nie uśmiecha ,bo jeszcze dom nie jest skończony ,ale M się uparł ,bo w tej chwili mamy niewykorzystaną powierzchnię ok 100m2 w starym domu ,a ogrzewać to wszystko trzeba(olej;)),a tak parę złoty by wpadło z wynajęcia...Pozdrawiam serdecznie i kibicuję ,abyście się jak najszybciej wprowadzili do swojego cudnego domku.

Piszę tu ,bo nie mogę się dokopać do skrzynki:)

słuchajcie... u mnie taka masakra z tą skrzynką, bo ja już nie mam co usuwać:( Wszystkie maile co zaostały to jakieś ważne, z jakimiś linkami, z jakimiś zdjeciami... z jakimiś ważnymi informacjami itp. No nie wiem już co usuwać:( Usuwam swoje ostatnie wysłane, ale to mam miejsce na 3-4 kolejne wiadomosci, i jak w takiej jest coś istotnego co chę zachować, to już kolejny mail się robi nie do ruszenia... zaczynam się dusić na tej swojej skrzynce;)

joliska, hophop, słyszysz mnie??? -RATUJ:(

Slyszu, slyszu, ale co ja mogę? skrzynek sprzątać ani naciągać nie umiem :(

A nie mogłabyś z osobami, z którymi najczęściej się kontaktujesz, przejść na kontakt normalnomailowy? Wtedy te 2 x 200 miejsc, które masz w skrzynce powinno wystarczyć :)

MAM: Zaznacz sobie całą skrzynkę nadawczą/odbiorczą, zjedź na dół, wybierz opcję "przenieś do folderu", potem wyskoczy Ci okienko "przenieś do folderu zaimportowanych..." i kliknij ok.

Slyszu, slyszu, ale co ja mogę? skrzynek sprzątać ani naciągać nie umiem :(

A nie mogłabyś z osobami, z którymi najczęściej się kontaktujesz, przejść na kontakt normalnomailowy? Wtedy te 2 x 200 miejsc, które masz w skrzynce powinno wystarczyć :)

tak właśnie robię:yes: tak rozmawiam już z wieloma dziwczynami:yes: nie pomaga;)

ale ja mam tylko miejsce na 200 wiadomości (nie 2x po 200:no:) - może w tym tkwi problem...

MAM: Zaznacz sobie całą skrzynkę nadawczą/odbiorczą, zjedź na dół, wybierz opcję "przenieś do folderu", potem wyskoczy Ci okienko "przenieś do folderu zaimportowanych..." i kliknij ok.

Za pierwszym razem zaznaczyłam wszystko, wybrałam opcję przenieś do folderu... ale wyświetliło mi się hasło "Najpierws stwórz folder"... Stworzyłam dwa foldery archiwalne... ale teraz gdy zaznaczam wszystko opcja przenieś do folderu nie pojawia mi się:(:bash: