Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Ale ja je chce zobaczyc bo szukam obrazkow do lazienki wlasnie ..nie bede krytykowac tylko zobacze czy moze mnie by pasowaly! Mozesz mi wrzucic na priv jesli nie chcesz ich wklejac tu. Oka? bylabym wdzieczna

oka;) już je oddałam, ale zdjecia jeszcze mam;)

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziu,jeny...wiesz ze ja musialam 2x przeczytac,co Ty napisalas o swojej podlodze i tych kwadratach, zeby zrozumiec:lol: Matko kochana...czy to tylko ja tak mam?:D

W kwestii kanalowych-u mnie tez sa ok 15 cm od okien i nie wiem, czy one nie wygladalyby dziwnie, gdyby byly tak blisko sciany/okna...przepraszam, bo wiem ze nie pomoglam ale sama bylabym w kropce...

O matko jeden dzień czasem u was nadrobić to wyczyn ;)

Dzięki za pozdrowienia, ja w sobotę na szybcika byłam w BLue City, obrazków nie widziałam ale wiem które...sama nad nimi myślałam, ale mąż od razu powiedział ZAPOMNIJ i rozwiał moją chwilową wątpliwość. Lampka śliczna, w BC była i mąż mówił właśnie że abażur ładny :yes:

Ramki jak zobaczę to na pewno kupię, chociaż jak teraz pomyślę, to takich na pewno nie było :no: na ramkach spędziłam chyba z pół godziny grzebiąc w regałach.

Kupiłam świetny stojak na ręcznik kuchenny (jutro wstawię fotki) z 99 na 19 zł :lol2: przeceniony, do kompletu był jeszcze bardzo ładny stojak na wino ;)

Madziu,jeny...wiesz ze ja musialam 2x przeczytac,co Ty napisalas o swojej podlodze i tych kwadratach, zeby zrozumiec:lol: Matko kochana...czy to tylko ja tak mam?:D

W kwestii kanalowych-u mnie tez sa ok 15 cm od okien i nie wiem, czy one nie wygladalyby dziwnie, gdyby byly tak blisko sciany/okna...przepraszam, bo wiem ze nie pomoglam ale sama bylabym w kropce...

to dlatego, że po napisaniu nawet tego nie przeczytałam:rotfl:

Zrobiłam to teraz, i widzę, ze jest sporo nieścisłosci... a tak sie starałam obrazowo problem przedstawić;)

Nie tylko ty Olu :bye: :rotfl:

Madziu hmm, ja w tej kwestii nic nie doradzę chyba :(

ufffff, bo już myślalam cos ze mną nie tak albo ze znowu jakis quiz:lol2:

Dobra, dobra, już trochę poprawiłam ten mój elaborat:lol2:

Justynko, pokaż koniecznie łupy - najlepiej jeszcze dziś - na co tu czekać?:lol:

A ja od razu zrozumiałam o co Magdzie chodzi:lol2:http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/tongue.gif Bystrzacha jestem, coooo?http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/lol.gifhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/lol.gif

Magda, a czy ta pomniejszona ramka bardzo będzie się rzucała w oczy jak ustawisz wszystkie graty - w tym sofy na środku?

Aa i zapomniałam napisać, że fajniutka ostatnia kupiona lampa i rameczki:yes:

magda staram się zrozumieć.

a czy ostatni kwadrat przy ramce nie może być skrócony o 4 cm.? wiem ,że to nie wyjdzie wtedy kwadrat:( ale może sie zgodzi???

Trafiłaś w sedno;) To najnowsze rozwiązanie, świeżutkie jak ciepłe bułeczki... dosłownie sprzed 3 minut;)

Na początku nie brałam pod uwagę innej możliwosci, jak to, że KWADRATÓW NIE TNIEMY:no: Ale teraz, tak tu sobie rozmawiamy... i uznałam, że może lepiej przyciąć te kwadraty od strony ściany, okien... bo tam i tak będzie stała szafka rtv, biurko, zasłony... niewiele tej podłogi będzie widać:roll: - może faktyznie to najlepsze rozwiązanie;)

Edytowane przez MagdaZZZ

A ja od razu zrozumiałam o co Magdzie chodzi:lol2:http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/tongue.gif Bystrzacha jestem, coooo?http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/lol.gifhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/lol.gif

Magda, a czy ta pomniejszona ramka bardzo będzie się rzucała w oczy jak ustawisz wszystkie graty - w tym sofy na środku?

Aa i zapomniałam napisać, że fajniutka ostatnia kupiona lampa i rameczki:yes:

Niestety aguś to nie jest dobre rozwiązanie:no: Ilość mebli dodatkowo może zmniejszyć tą powierzchnię... a do tego kanapa stanie wtedy na ramce:bash: To już wolę ją przerwać grzejnikami;)

A najlepiej chyba zrobić tak jak mówiłyśmy powyżej...

magda narysuj sobie jutro tę podłogę , pokoloruj :) na pewno jak zobaczysz to będziesz wiedziała , czy to jest to co chcesz:)

Próbowałam:( Ale nie mam takiej dużej kartki... przy takiej małej skali i tak nie mogę nic narysować... a jak próbowałam zrobić sobie szkic w excel'u to nie mogłam się połąpać co i jak - tyle tych linii na takiej powierzchni...

Bo jeśli sam salon (bez kuchni, bez jadalni) ma 40 m2, to powierzchnia, ten jakby "dywan" z kwadratów zajmie jedynie 26,53 m2 - i to ta powierzchnia będzie odbierana przez ludzkie oko jako właściwa:cry: Czyli optycznie salon zmniejszy mi się o ok. 15 m2:bash:

Moim zdaniem nie będzie tego widać, po pierwsze musiałabyś mieć puste pomieszczenie, bez mebli itp., po drugie oprócz podłogi są też odległości przy ścianach a po trzecie jednak salon masz z jadalnią i kuchnią, nie da się ot tak "optycznie" zmniejszyć powierzchni podłogi samego salonu.

Tak czy siak - przycięcie kwadratów uważam za najlepsze rozwiązanie :)

Próbowałam:( Ale nie mam takiej dużej kartki... przy takiej małej skali i tak nie mogę nic narysować... a jak próbowałam zrobić sobie szkic w excel'u to nie mogłam się połąpać co i jak - tyle tych linii na takiej powierzchni...

Magda, a może narysuj sobie w programie graficznym jedną ramkę, a potem powiel ją ile tam Ci trzeba razy, a potem wydrukuj w jakimś punkcie poligraficznym. Będziesz miała duże :)

Jeśli damy tylko 7 kwadratów, to szerokość ramki wyniesie aż 65 cm - ale tu główny problem polega na tym, że optycznie strasznie zmniejszy to przestrzeń:cry::cry::cry:

Magda, ja jestem za tą opcją...jeżeli to mają być kwadraty to nie przycinałbym ich nigdzie :yes: są inne sposoby żeby pomieszczenie powiększyć optycznie :yes: