Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siedzę od godziny i gapie się w monitor jak zaczarowana :jawdrop:Była któraś z Was dziewczyny w ich sklepie?Magda ty pewnie znasz doskonale,co?;)

http://artdevivre.pl/

Ooooo, Art De Vivre... Jakoś zupełnie wyparłam ze świadomości, że oni oferują cokolwiek innego poza MOIMI przenajpiękniejszymi płytkami cementowymi... Chyba ze trzy razy byłam u nich na Kopernika macać je i oglądać z każdej strony. I faktycznie, JAKIEŚ meble tam były ;) Teraz to pewnie do nich bym się śliniła, ale w fazie "płytkowej" mijałam je z absolutną obojętnością. Chyba znowu tam się wybiorę, ale najpierw muszę pomyśleć o jakiejś charakteryzacji, bo pewnie już mnie tam pamiętają ;)

Splot jest ok moim zdaniem, ale nie wiem czego szukałaś... To mi trochę wygląda na welur - mięsisty i porządny.

Moje łóżko i fotel w sypialni mają bardzo podobny:) Za to sofy są już w prawdziwym pluszu i są gładkie bez żadnego splotu. Gładki może być jeszcze aksamit.

Splot jest ok moim zdaniem, ale nie wiem czego szukałaś... To mi trochę wygląda na welur - mięsisty i porządny.

Moje łóżko i fotel w sypialni mają bardzo podobny:) Za to sofy są już w prawdziwym pluszu i są gładkie bez żadnego splotu. Gładki może być jeszcze aksamit.

oo - welur, to jest chyba właściwa nazwa dla tego materiału:yes: (jakoś o nim zupełnie zapomniałam;)) Ja szukałam raczej aksamiru...

Twoje łóżko to taki materiał? Zrób zbliżenie:hug:

Chyba znowu tam się wybiorę, ale najpierw muszę pomyśleć o jakiejś charakteryzacji, bo pewnie już mnie tam pamiętają ;)

:rotfl:

też jestem spalona w wielu miejscach;)

Twoje łóżko to taki materiał? Zrób zbliżenie:hug:

Nie ma sprawy- jutro cyknę :) Magda mój materiał nie jest taki sam, splot ma dużo delikatniejszy, ale ma:yes:

Pisałaś, że w nie można zamówić u nich ze swoim materiałem, więc albo go zaakceptujesz albo szukamy nowej sofy...:(

Ale kolorki pokazałaś cudne:D

Ale narazie nikt nie styrał, nie sponiewierał tej sofy - jest dobrze:)

Ja jej nie sponiewieram, bo ma boski kształt. Uwielbiam takie wysokie boki.

Tylko czemu tak ciężko znaleźć narożniki w takim stylu? :bash:

Co do tkaniny, to ja głosuję za Sofią.

Podoba mi się ten grubszy splot :)

no to padło na mnie ...ja zjadę :(

sofa ma bardzo fajny kształt ale te poduszki :no: i nie dlatego, że nie pasują ...pasują a i owszem ...ale na zdjęciu ...w trakcie użytkowania jest to rozwiązanie szalenie niewygodne (tu mówię opierając się na własnym doświadczeniu)

o kolorze słów kilka ...bardzo fajne oba ale wybrałabym Sofię ...jednak materiał w ogóle mi się nie podoba ...mam wrażenie, że na sofie będzie układał się w różne "cienie" i elegancka sofa zrobi się ciapata jak na zdjęciu Agawi

to mówiłem ja Jarząbek na podstawie 3 zdjęć (no dobra kilku więcej ;) ) a za zdjęcie lamp bardzo dziękuję ...czy Wy też tak chodzicie po sklepach? ja ciągle myślę to w stylu Pani X to podobało by się Y ...muszę zrobić zdjęcie dla Z ...no obłęd jakiś :)

no to padło na mnie ...ja zjadę :(

(...)

o kolorze słów kilka ...bardzo fajne oba ale wybrałabym Sofię ...jednak materiał w ogóle mi się nie podoba ...mam wrażenie, że na sofie będzie układał się w różne "cienie" i elegancka sofa zrobi się ciapata jak na zdjęciu Agawi

Nie chciałambyć pierwsza, ale skoro już KTOŚ zaczął ;)

Mnie też się żaden materiał nie podoba. Zdecydowanie będzie się cieniował po przejechaniu ręką. No, chyba że o to Ci chodzi :???: Ja z tych dwóch wybieram ten trzeci :p

nie podejmuję się wyrokować o tkaninach na podstawie zdjęć, ale sofa piękna - dokładnie taka jakiej szukam do siebie, czyli na nóżkach, o prostych liniach, klasyczna, ale nie w stylu ektorpa:). sofy w podobnym stylu robi chyba jeszcze dller i mti furninova, ale patrzyłam tylko na strony internetowe - na żywo żadnej nie widziałam. u mnie jest tylko problem z szerokością: pasuje mi 180-190 (czyli najszerszy możliwy), a najczęściej są albo dwójki - ok. 170 albo trójki - powyżej 2m.

no ale to pieśń przyszłości, a tymczasem kibicuję Madzi:)

O wy:evil: Tak zbesztać moją sofę:lol2: A ja taka w niej zakochana jestem:rolleyes: Będę walczyć o własny materiał... powiem, że zapłacę jak za sofę w najdrożeszej wersji obiciowej (bez ich materiału - tyle oszczedzą) a sama dokupię materiał...

Choć ta Sofia... im dłużej o niej myślę - tym mniej mi przeszkadza;)

Madziu, zależnie od światła albo 1 albo 2:) i choć nazwa Eros bardziej przypadła mi do gustu (pewnie przez sentyment-mój samochód ma tak na imię;D ) to jednak Sofia jest dla mnie bardziej "obliczalna", tzn. chodzi mi o to, że najmniejsze są różnice między kolorami w różnym oświetleniu.

Aha, jeszcze jedno, ten sklep z którego są fotki to Farma kolonialna, tak? dobrze zrozumiałam?

Nie kochana, to Inne Meble, nie Farma:no:

nie podejmuję się wyrokować o tkaninach na podstawie zdjęć, ale sofa piękna - dokładnie taka jakiej szukam do siebie, czyli na nóżkach, o prostych liniach, klasyczna, ale nie w stylu ektorpa:). sofy w podobnym stylu robi chyba jeszcze dller i mti furninova, ale patrzyłam tylko na strony internetowe - na żywo żadnej nie widziałam. u mnie jest tylko problem z szerokością: pasuje mi 180-190 (czyli najszerszy możliwy), a najczęściej są albo dwójki - ok. 170 albo trójki - powyżej 2m.

no ale to pieśń przyszłości, a tymczasem kibicuję Madzi:)

To sofa z MTI Furninova właśnie:)

O widzisz... a ta kanapa występuje w najmniejszej wersji 2,5 osobowej i ma już 204 cm...

Na zywo możesz ją obejrzeć w Innych Meblach właśnie na Puławskiej:yes: Kiedyś była też w Bad&Breakfast - ale równo 2x droższa:o

Edytowane przez MagdaZZZ

Magda,

sofa piękna, klasyczna, stonowana - już sobie zapisałam ją do inspiracji:yes: - kolory i tkaniny też wydają się fajne! (co prawda fajniejsze w świetle dziennym, niż w sztucznym, bo takie typowe szaraki).

Dzięki sharlot:hug:

A ja z innej beczki teraz... w sobotę są drugie urodzinki mojej małej (znaczy w niedzielę, ale w sobotę jest kinderbal;))

No i nie mogę się zdecydować, który tort zlecić do zrobienia... obydwa ze świnką Peppa (ostrzegam;)). Tu naprawdę liczę na wasze głosy...

1) http://i1.fmix.pl/fmi1549/3fc212e5002577dc4eccbc73/zdjecie.jpg

2) http://i1.fmix.pl/fmi1541/6c7c72c400276b684eccbc76/zdjecie.jpg

No i druga pomoc, jakiej potrzebuję... Błagam o przepisy na jakieś pyszne żarełko, najlepiej typowe fingerfoods'y i sałatki... - jak na złość, akurat teraz - głowa wolna od pomysłów:(:(:(

Będę walczyć o własny materiał... powiem, że zapłacę jak za sofę w najdrożeszej wersji obiciowej (bez ich materiału - tyle oszczedzą) a sama dokupię materiał...

A nie prościej kupić tę sofę w najtańszej tapicerce i zawieźć do tapicera, żeby obił Twoim materiałem???

A ja z innej beczki teraz... w sobotę są drugie urodzinki mojej małej (znaczy w niedzielę, ale w sobotę jest kinderbal;))

No i nie mogę się zdecydować, który tort zlecić do zrobienia... obydwa ze świnką Peppa (ostrzegam;)).

A żarełko to dla kinder czy dla rodziców?

Tu naprawdę liczę na wasze głosy..

Hmm, tzn. że przy sofie pytałaś sobie a muzom? :evil:

z tych dwóch tortów stawiam na pierwszy :yes: niewielki ten wybór..

a nie ma w Warszawie cukierni A. Sowa ? Ja byłam bardzo zadowolona jak zamawiałam u nich torta... bo te, które pokazałaś to TAKIE SE :)

a...kanapa ekstra...głosuję za SOFIĄ

Edytowane przez Leia

A nie prościej kupić tę sofę w najtańszej tapicerce i zawieźć do tapicera, żeby obił Twoim materiałem???

... muszę to przemyśleć... co taniej wyjdzie? Bo jedna tu dodatkowe koszty robocizny... no i samo wożenie tej kanapy może być kosztowne i problematyczne;)

A żarełko to dla kinder czy dla rodziców?

both;) ale głównie rodzice jednak... dzieciaki pewnie i tak się chrupkami, owocami i tortem będą zapychać;)

Hmm, tzn. że przy sofie pytałaś sobie a muzom? :evil:

no nie;) ale tam już miałam jakieś wyrobione, choćby "kruche" zdanie... i mam pełno czasu - pewnie bym sobie bez was dała radę;) A z tych tortów od wczoraj w ogóle nie mogę wybrać:roll:

z tych dwóch tortów stawiam na pierwszy :yes: niewielki ten wybór..

a nie ma w Warszawie cukierni A. Sowa ? Ja byłam bardzo zadowolona jak zamawiałam u nich torta... bo te, które pokazałaś to TAKIE SE :)

a...kanapa ekstra...głosuję za SOFIĄ

Dzięki za głos na Sofię:)

A tort... w Sowie są raczej takie "dorosłe" torty... typowe, zdobione czekoladą, wisienkami, plastrami cytryny, laską cynamonu bitą śmietaną i kawą;) A ja potrzebuję czegoś "dzieciowego", koiecznie ze świnką Peppą w roli głównej;) Zamawiać będę w Kreatywnym Cukrze... to tylko inspiracje znalezione w sieci...

Ja bym wzięła pierwszy torcik.

Co do żarełka, to mogę zaproponować grissini. Ale jest przy tym trochę roboty.

Nie wiem co to, ale jak dużo roboty - to nie, dziękuję;)

I tak będę miała pełne ręce tej soboty...

Edytowane przez MagdaZZZ