MagdaZZZ 24.11.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No fakt przy takim wymiarze to na pewno nie 8 stówek Madzia a zamierzasz szanowną PA poinformować o tym fakcie? Jeśli juz, to raczej przez prawnika;) Gadać na stopie koleżeńskiej mi się z nią nie chce - nie ma to myślę sensu... Jak będę miała czas i siły, to sprawdzę u rzecznika praw konsumenta czy ona powinna za to odpowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.11.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Magda jak już wszystko zrobisz. to proszę o zdjęcie stołu twojej roboty.jutro aż te winogronową robię. ja robiłam taka okrojoną od tej Fiolki z telewizji. ser żołty starty na grubej tarce plus sos czosnkowo- majonezowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.11.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 kurcze, aż się głodna zrobiłam:rolleyes: a tą winogronową z serem muszę spróbować - a sos z czego - czosnek i ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.11.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A żurawina ma być mrożona, świeża, kandyzowana, suszona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ludzie toż to bankiet się szykuje a nie urodziny dziecka:jawdrop: Historię z oknem czytałam i współczuję Madziu przyszły twoje wieszaki :jawdrop:, ale one są piękne! i takie duże, jesteśmy z mężem zachwyceni, jeszcze raz Ci dziękuję, a w ten świąteczny czas, będą mi ciebie przypominać Wyślij proszę na priw nr. konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.11.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Magda jak już wszystko zrobisz. to proszę o zdjęcie stołu twojej roboty. jutro aż te winogronową robię. ja robiłam taka okrojoną od tej Fiolki z telewizji. ser żołty starty na grubej tarce plus sos czosnkowo- majonezowy:) kurcze, aż się głodna zrobiłam:rolleyes: a tą winogronową z serem muszę spróbować - a sos z czego - czosnek i ???? Dziewczyny, ja zapomniałam dodać, ze kukurydza w tej sałątce jeszcze jest:o No właśnie czegoś mi brakowało:lol2: Tak sobie myślałam... że 2 składniki to jeszcze nie sałatka:rotfl: W więc jeszcze raz: 1/5 kg żółtego sera (gat. wg uznania) kiść winogron (mogą być mieszane - zielone i czerwone - ładniej wygląda;)) duża puszka kukurydzy sos (majonez i jogurt naturalny w proporcjach 1:1, dużo czosnku,pieprz) I voila;) A żurawina ma być mrożona, świeża, kandyzowana, suszona??? suszona/kandyzowana... taka słodkawa... Ludzie toż to bankiet się szykuje a nie urodziny dziecka:jawdrop: Historię z oknem czytałam i współczuję Madziu przyszły twoje wieszaki :jawdrop:, ale one są piękne! i takie duże, jesteśmy z mężem zachwyceni, jeszcze raz Ci dziękuję, a w ten świąteczny czas, będą mi ciebie przypominać Wyślij proszę na priw nr. konta Kochana, strasznie, strasznie sie cieszę, że ci sie spodobały:hug: (już u ciebie pisałam;) i prosiłam o zdjecia:lol:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 24.11.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Madzia oprócz tej strony http://familyfun.go.com/ proponuje te lizaczki http://mojewypieki.blox.pl/2011/11/Mikolajkowe-Cake-Pops-Reniferki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.11.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Helou, przybyłam sprawdzić co tu podają ... do stołu Mniam mniam Chetnie bym wszystkiego popróbowała (zmiel pieprz na każdą łódkę) Mówisz że ta sałatka taka dobra jest? Muszę spróbować! Nigdy takiej nie jadłam Też*robiłam 2 razy urodzinki małej w domu. Ale to co się działo przed w trakcie i po .... 3 dni w Spa po takim przedsięwzięciu to mało I ja nie mam 80m tylko 40. No i robiłam 2 dania ciepłe. Najpierw zupkę i drugie danie, potem jeszcze coś jednogarnkowego. Za pierwszym razem powiedziałam - nigdy więcej, za drugim ... ciekawe czy będzie trzeci Może zrób jakąś musakę jak stwierdzisz że mało. Ostatnio wyszła mi taka pyszna, że po nocy ją podjadałam Sycące, jedno naczynie, po zjedzeniu nie ma bajzlu CZY KTOŚ SIĘ MOŻE ZLITOWAĆ I POKAZAĆ MI TE WIESZAKI WIDMA???!!! Wciąż nie wiem o co chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Monsanbia,wieszak kominkowy na prezenty świąteczne z TKMaxxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Monia wieszaku z TK maxxx na kominek na których pewnie mają zawisnąć skarpety na mikołaja a w nich cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.11.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Monsanbia, wieszak kominkowy na prezenty świąteczne z TKMaxxa... Ja się zabiję! Wiem że z TKMaxxx! (od jakichś 2 tyg dziewczyny o nim gadają) Ale nie wiem jakie to? Buuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ja się zabiję! Wiem że z TKMaxxx! (od jakichś 2 tyg dziewczyny o nim gadają) Ale nie wiem jakie to? Buuuuuuu Pyknąć Ci na szybko foty tel. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Strona 263: http://i1.fmix.pl/fmi2048/0bc99ad100099ad44ebd6293/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Madziu przepraszam, ze przedtem tak na szybko ale dzieciaki kladlam...ta ramka od razu jakos z Toba mi sie skojarzyla, dlatego dalam Ci znac. Co do okna i PA...ja swoja mialam ochote kilka razy zamordowac...:mad::mad:projekt indywidualny a bledow starczyloby na wiezowiec...:bash:dobrze, ze Tesc po budownictwie to na biezaco wylapywal...w kazdym razie tez mielismy okienna przygode - okna w sypialniach dzieciecych wg wyliczen wychodzily od wewnatrz w dach bo pani nie uwzglednila ocieplenia dachu i zabudowy gipsowej... :lol2:Madzia bedzie dobrze, troche bedziecie miec poslizgu ale przynajmniej tak jak chcecie:yes:. Oczywiscie za cala impreze PA powinna zaplacic ale jesli nie uda sie wyegzekwowac to tak naprawde wartosc tego okna do calej reszty to pikus... Menu fajne, ja jednak dolozylabym cos na cieplo, moze zapiekanke - moja kolezanka tydzien temu zrobila taka mega smaczna ale jeszcze nie dopytalam co dokladnie to bylo...u nas jest tak ze urodziny Dzieciakow to doskonala okazja do wspolnych spotkan i niby imrezka dla dzieci a tak naprawde to nie wiem kto ma wiecej radochy - dzieci czy my dorosli,zwlaszcza ze w tym pedzacym swiecie na takie spotkania coraz mniej czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 24.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Magda na ciepło polecam:Quiche z boczkiem : 175 g mąki pszennej125 g masła 25 g startego sera żółtego 3 łyżki wody 2 łyżki suszonego oregano (lub inne zioła prowansalskie) 250 g wędzonego boczku 4-5 duże cebule duży pęczek pietruszki garść oliwek zielonych lub czarnych 3 jajka 1 łyżeczka mielonego chili albo ostrej czerwonej papryki 250 ml kwaśnej śmietany 18% 1 mały jogurt grecki bądź naturalny sól i pieprzPycha jest też z miesem mielonym i brokułami zamiast boczku i cebuli oraz zamiast oregano do ciasta dodajemy tymianek.Na to jakieś kiełki:)Świetne z dobrym winem aczkolwiek nie wiem czy akurat mile będzie widziane na Kinder Party;)A z sałatek REWELACYJNA jest z roszponką z tym,ze my jej niggdy nie robimy na kolacje a raczej w okolicach śniadania:ż 1 filet z piersi kurczaka kilka listków świeżego rozmarynu sałata roszponka 1 dojrzała gruszka kilka plasterków czerwonej papryki garść suszonej żurawiny garść pestek z dyni sos do sałaty: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka octu balsamicznego kilka kropel cytryny (opcjonalnie) 1 łyżka miodu sól i pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.11.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 [ATTACH=CONFIG]86880[/ATTACH]Madzia oprócz tej strony http://familyfun.go.com/ proponuje te lizaczki http://mojewypieki.blox.pl/2011/11/Mikolajkowe-Cake-Pops-Reniferki.html Dzięki:hug: Super reniferki - na urodziny raczej nie bardzo ale na święta moze wykorzystam:yes: Helou, przybyłam sprawdzić co tu podają ... do stołu Mniam mniam Chetnie bym wszystkiego popróbowała (zmiel pieprz na każdą łódkę) Mówisz że ta sałatka taka dobra jest? Muszę spróbować! Nigdy takiej nie jadłam Też*robiłam 2 razy urodzinki małej w domu. Ale to co się działo przed w trakcie i po .... 3 dni w Spa po takim przedsięwzięciu to mało I ja nie mam 80m tylko 40. No i robiłam 2 dania ciepłe. Najpierw zupkę i drugie danie, potem jeszcze coś jednogarnkowego. Za pierwszym razem powiedziałam - nigdy więcej, za drugim ... ciekawe czy będzie trzeci Może zrób jakąś musakę jak stwierdzisz że mało. Ostatnio wyszła mi taka pyszna, że po nocy ją podjadałam Sycące, jedno naczynie, po zjedzeniu nie ma bajzlu monia, nasze dziewczyny nie zdążyły się poznać... ale ja serdecznie was zapraszam - będzie okazja;) Wpadnij z musaką A tak na poważnie, to oczywiście zapraszam i poproszę o przepis:lol: Madziu przepraszam, ze przedtem tak na szybko ale dzieciaki kladlam...ta ramka od razu jakos z Toba mi sie skojarzyla, dlatego dalam Ci znac. Co do okna i PA...ja swoja mialam ochote kilka razy zamordowac...:mad::mad:projekt indywidualny a bledow starczyloby na wiezowiec...:bash:dobrze, ze Tesc po budownictwie to na biezaco wylapywal...w kazdym razie tez mielismy okienna przygode - okna w sypialniach dzieciecych wg wyliczen wychodzily od wewnatrz w dach bo pani nie uwzglednila ocieplenia dachu i zabudowy gipsowej... :lol2:Madzia bedzie dobrze, troche bedziecie miec poslizgu ale przynajmniej tak jak chcecie:yes:. Oczywiscie za cala impreze PA powinna zaplacic ale jesli nie uda sie wyegzekwowac to tak naprawde wartosc tego okna do calej reszty to pikus... Menu fajne, ja jednak dolozylabym cos na cieplo, moze zapiekanke - moja kolezanka tydzien temu zrobila taka mega smaczna ale jeszcze nie dopytalam co dokladnie to bylo...u nas jest tak ze urodziny Dzieciakow to doskonala okazja do wspolnych spotkan i niby imrezka dla dzieci a tak naprawde to nie wiem kto ma wiecej radochy - dzieci czy my dorosli,zwlaszcza ze w tym pedzacym swiecie na takie spotkania coraz mniej czasu... anetko, może to źle zabrzmi... ale mnie troche pociesz, że jednak to nie z nami jest coś nie tak, nie tylko my mamy takiego pecha i trafiamy na takich ludzi na drodze tego remontu... widać to częstsze niż myślałam;) Dzięki:hug: I właśnie ja też tak sobie pomyślałam... że dużo roboty z tą imprezą, ale z drugiej strony kolejne urodzinki pewnie bedzie chciała mieć w jakichś "kolorowych misiach", "tęczowych krainach" itp... A teraz jeszcze jest okazja do spędzenia tego dnia w gronie najbliższych, dobrze się bawiąc, jedząc pyszne jedzonko i pijąc zimne vinho verde:lol: A dzieciaki poszaleą - będą same najbliższe Haneczce dzieciaczki... bardzo przeżywa już od tygodnia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.11.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Madzia no ja nie wiem co jest z tym "budowlanym swiatkiem" ale ja mam wrazenie, ze u nas 50% ekip , ktore pracowaly to popaprancy...co gorsza wszyscy z polecenia - sprawdzeni...z tego wszystkiego moglabym z reka na sercu polecic dwoch, gora trzech wykonawcow...smutne ale prawdziwe... Dziewczynki ja wszystkie przepisy kopiuje do siebie bo ja kulinarny antytalent jestem...a wiem, ze Wasze przepisy sa mega...ja jestem zakochana w cukiniowych plackach Madzi - u nas cukinia juz niedostepna....buuuuu i w makaronie z tunczykiem od Monsabi:yes: Edytowane 24 Listopada 2011 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.11.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Beznadzieja z tymi fachowcami-paprochami:bash: Skoro te cukiniowe placuchy tak wam smakują, to jeszcze pownna ci podać przepis na tą faszerowaną cukienię, o której dziś wspominałam:yes: Tylko z mięsem - nie wiem czy jecie:???: Dziewczynki, wrzuciałam na Franiową aukcję jeszcze jeden fancik (a raczej 2 - takie same)... to bardzo fajne stojaczki na winietki w kształcie reniferków... upolowałam je parę dni temu w outlecie Tchibo i kupiłam aż 8 paczek (3 dla mnie, 2-3 dla mamy i 2-3 z myślą o którejś z was - jakby się spodobały;)) Ale potem uznałam, że i owszem - jak którejś sie spodoba to proszę bardzo - trzeba zalicytować Takie oto (treść zamieszczona na stronie aukcji): To ja jeszcze dorzucę do fantów bardzo fajny świąteczny gadżecik... Mam do zaoferowania 2 pudełka stojaczków na winietki z motywem renifera z Tchibo... pakowane po 6 sztuk z dąłączonymi kartonikami na imiona. Zdjecia nie oddają ich uroku - są maleńkie, ciężkie i po prostu przepiękne:yes: http://i1.fmix.pl/fmi1903/deeed3de001339d74eceb196/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2955/fb5921f6000631134eceb185/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2358/911a1d550018aa1c4eceb188/zdjecie.jpg I moje nieudane zdjecie - pokazuje jedynie proprcje ozdoby (jest naprawdę malutka i zgrabniutka:yes:): http://i3.fmix.pl/fmi2787/07faabbd000403044eceb182/zdjecie.jpg Cena wywoławcza: 25 zł każdy Naprawdę polecam:yes: Jeszcze raz przypominam: Tu do obejrzenia i dodania fanty: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190254-Tu-wklejamy-i-oglądamy-fanty&p=5024969#post5024969 Tu licytujemy: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190265-Tu-licytujemy.&p=5024977#post5024977 Edytowane 24 Listopada 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.11.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Madzia:hug: no to czekam na przepis:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Narazie takie menu mam: 1.) Sałatka z rukoli z żurawiną, orzechami serem pleśniowym i gruszką w sosie balsamico... 2.) Sałatka krabowa (paluszki krabowe, jajka, zielony groszek, kukurydza, sos majonezowo-jogurtowy z koperkiem) 3.) Sałatka z sera żótego i winogron z sosem czosnkowym 4.) Club Sandwich'e z indykiem 5.) Łódeczki z cykorii z serkiem filadephia, łososiem i kawiorem (dzięki monia) 6.) Seler naciowy z niebieskim serem pleśniowym i orzechami włoskimi (dzięki monia) 7.) Paluszki serowe z ciasta francuskiego (dzięki agawi) Dla dzieci: 8.) Jakieś śmieszne kanapeczki (z łódeczkami, kwiatkami i innymi pierdołami;)) 9.) Paluszki ptysiowe z cukrem 10.) Chrupki z suszonych jabłek i marchewki (moja mała to uwielbia:rolleyes:) Nie wiem czy 3 sałatki to nie za dużo w tym zestawie? Będzie 8-9 osób dorosłych i 5-6 dzieci... I nie wiem, czy którejś nie zamienić na zwykłą sałatkę jarzynową... może bezpieczniejsza i bardziej treściwa;)... no i dzieci chyba ją lubią (przynajmniej moje dziecko;) nawet bardzo...) No i z chęcią bym zrobiła bruschettę z pomidorami i drugą np. z pastą z czarnych oliwek... ale one dobre jak ciepłe... a ja mam otwartą kuchnię i chce wszystko przygotować wcześniej, żeby zdążyć uchnię wysprzątać przed przyjściem gości... Myślicie, że jeszcze jakieś kanapeczki wskazane??? Że mało będzie? O rany... Mniam. Daj przepisy na te cuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts