MagdaZZZ 25.11.2011 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Matko, to dopiero będzie imprezka i takie żarełko...:rolleyes: Dziewczyny, może się załapiemy, cooo??? W końcu 2 urodzinki Hanutka to ważna rzecz i wszystkie forumowe ciotki się zlecąhttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_witch.gif dawajta - przylatujta;) Co tam Madziu słychać na froncie (niekoniecznie budowlanym...) Urodzinkowe przygotowania idą pełną parą? Madzia czyzbys w kuchni sie zaszyla??? dziekuje za przepisik:hug: No co wy... kochane - w kuchni to ja dopiero się zaszyję Ja dziś 4 godziny na zakupach spożywczych:o Muszę upiec pierś indyka (znaczy kawałek piersi;))... pierwszy raz w życiu:o No i próbuję znaleźć w necie jakie przyprawy najlepiej pasują i ile piec... ale nie mogę znaleźć (same jakieś przepisy na słodko... z żurawiną, morelami itp...) A ja potrzebuję do Club Sandwicha takeij zwykłej, fajnie przyprawionej, super soczystej piersi indyczej w plastrach... Ktoś coś wie na ten temat? monia, agawi - HELP!!!!!!! A my dziś dostaliśmy odpowiedź w sprawie okien... będę za 2 tygonie:wave: Oczywiście pewnie będzie obsuwa, pewnie się nie uda... ale i tak to lepszy termin niż 6 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.11.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Tosiaczku, dziękuję za nowy przepis i przypomnienie tego na Quiche Lorraine;) Sałątka brzmi smakowicie... zrobię w najbliższej:yes: Zrobiłaś serową? I naprawdę dobra wyszła? A ile dałaś sera?... bo ja potem się skapnęłam, ze chyba trochę za dużo podałam... pół kilo to jednak przesada (wielka porcja wychodzi:o)... No i wtedy trzeba więcej sosu, bo sałattka nie może być zbyt sucha.. .Lepiej dać tak ok. 300 g tego sera... A ja jednak postawnowiłam nie robić nieczego na ciepło... mąż powiedział, że to przecież będzie 17, wszyscy po obiedzie... przed kolacją - nikt nie będzie wpierdzielał na potęgę Uznał, że i tak wszyscy się opchają tym co jest... I przyznałam mu rację Dziś zrobie tylko sałatkę jarzynową i zamaceruję indora... wszędzie czytam, ze on powinien dobę w oliwie i ziołach poleżeć A reszta jutro od rana... żeby świeżutkie było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 25.11.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Dziewczyny jak bedziecie robić sałatke z przepisu Magdy,odłóżcie w jakąś małą miseczke czy na talerzyk i dorzućcie orzechy włoskie;) monsanbia talerze Magdy są z firmy SIA i mogą być np.w Home Conceprt Story albo w Mooi w Szczecicie:( Ja też ich szukałam razem z paterą ale na szukaniu pozostało.Mam jeszcze cichą nadzieje ale będe wiedziała czy są moje za jakiś czas Edytowane 25 Listopada 2011 przez Tosiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 25.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Może pierś kurczaka z teriyaki• 1/2 szklanki gotowej marynaty/sosu teriyaki• sok z 1/2 limonki (bez też jest dobra)• 3 łyżki syropu klonowego (lub 2 łyżki płynnego miodu, ewentualnie 4 łyżeczki cukru)• 1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany• 1 łyżeczka tartego korzenia imbiru(może być bez)• około 1 łyżeczki drobno posiekanej pikantnej papryczki chilli (lub ilość do smaku)lub 2 przepis na teriyakiMarynata teriyaki: • 120 ml sosu sojowego• 40 ml sosu (marynaty) teriyaki• 1 łyżka konfitury pomarańczowej (brzoskwiniowej lub ananasowej)• 1 łagodna większa papryczka chilli (lub 1/4 pikantnej malutkiej), drobno posiekana• 2 ząbki czosnku, drobno starte na tarce• sok z 1/2 cytryny• 4 łyżeczki brązowego lub białego cukru Edytowane 25 Listopada 2011 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 25.11.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Madziu ja miałam na oko jakies 0,25 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.11.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Magda jak masz czas powiedz ile winogron do 30 dkg sera i czy dużo tego sosu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Moniko - tak na chłopski rozum: nie da się udzielić precyzyjnej odpowiedzi na Twoje pytanie To zależy, ile weźmiesz sera, jaki będzie tłusty, jakie będą winogrona, jaką konsystencję sałatki wolicie itd. Na oko najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.11.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 na oko;); magda dobra wiadomość z tymi oknami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.11.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Madziu ja miałam na oko jakies 0,25 kg. Mądra dziewczynka:lol2: Muszę zaraz poprawić ilości w przepisie... Moniko - tak na chłopski rozum: nie da się udzielić precyzyjnej odpowiedzi na Twoje pytanie To zależy, ile weźmiesz sera, jaki będzie tłusty, jakie będą winogrona, jaką konsystencję sałatki wolicie itd. Na oko najlepiej dokłądnie;) To trzeba na oko... winogron wkrawać ż będzie ich tyle, że praktycznie na każdą łyżkę się załapie jedno:lol2: No nie wiem jak to inaczej opisać Na pewno kiść wystarczy;) Jak zrobię swoją sałatkę, to cyknę fotę... będzie widać proporcje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.11.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Mądra dziewczynka:lol2: Muszę zaraz poprawić ilości w przepisie... dokłądnie;) To trzeba na oko... winogron wkrawać ż będzie ich tyle, że praktycznie na każdą łyżkę się załapie jedno:lol2: No nie wiem jak to inaczej opisać Na pewno kiść wystarczy;) Jak zrobię swoją sałatkę, to cyknę fotę... będzie widać proporcje:D Magda dokładnie opisałaś zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.11.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Super wiadomość z oknem!Będzie na tej samej wysokości, co pozostałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Madzia ja bardzo czesto pieke piers z indyka w naczyniu zaroodpornym. Ja daje jedynie pieprz, sol, wrzucam lisc laurowy i sporo ziol prowansalskich, no i nacieram oliwa i podlewam woda. Pieke ok godziny w 200 stopniach, w zaleznosci jaka duza jest. no i super, ze sa dobre wiesci okienne! Edytowane 25 Listopada 2011 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.11.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dzięki dziewczynki:lol: też się sieszę z okien... anetko, no właśnie się zastanawiam czy w zioła iść... czy jednak w paprykę (słodka plus ostra)... jakoś ta druga opcja bardziej mi do smażonego boczku w club sandwichu pasuje;) Ale długo trzymasz w marynacie? czy prosto do pieca??? Ja też oczywiście planuję w żaroodpornym pod przykryciem robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Madzia, ja piekę pierś indyczą kilka kilka razy w roku i zawsze robię tak samo . Na noc trzymam w marynacie z oliwy, soli czosnkowej, papryki (sporo) słodkiej i ostrej, pieprzu, u mnie zioła - majeranek+połamane listki laurowe+2-3 ziarenka ziela angielskiego. Bez majeranku sobie pieczonej piers, udek nie wyobrażam, daje charakterystyczny posmak i fajnie marynuje mięsko Piekę ok godz w 180st, na ostatnie 10 minut podkręcam do 200 i koniecznie trzymam w naczyniu jakieś pół godz po upieczeniu Wychodzi smaczna, soczysta, można podgrzać i w plastrach podać do obiadu za dzień, dwa Czyli te talerzyki były kupowane w Szczecinie? Ile one w ogóle kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ktoś coś wie na ten temat? monia, agawi - HELP!!!!!!! Madzia, indyka żeby był soczysty możesz upiec w naczyniu żaroodpornym lub takim specjalnym worku foliowym. Istnieje specjalna przyprawa do indyka, np. kamisa lub prymat. Jak jej nie mam to używam soli, pieprzu, trochę majeranku, ziół prowansalskich, listek laurowy oraz kilka goździków dla aromatu:) Piecze się ok. godzinki- sprawdzaj widelcem:yes: http://znam.to/userfiles/R/021/R021-1a7c7e6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.11.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dzięki dziewczynki:hug: Ja zawsze byłąm przekonana, że indyka nie znoszę Jadłam z 2-3 razy w życiu i mi potwornie nie smakował... ale ostatnio zostałam poczęstowana piersią i była zaskakująco mniami:p Okazało się, że ja nie znoszę udek indyczych... I pomyśleć, że broniłam się przed tym mięsem przez tyle lat:rolleyes: Zaraz marynuję i wstawiam do lodówki... agawi, wiem wiem:yes: ja wiele mięs piekę w rękawie... np. schab czy boczek... ale jakoś drób wolę w naczyniu żaroodpornym... łatwiej otworzyć i podlać czy zarumienić na koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 25.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ale żarełka pysznego.... Madzia porob fotki koniecznie tych pysznosci i udanej imprezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ale żarełka pysznego.... Madzia porob fotki koniecznie tych pysznosci i udanej imprezki ooo, właśnie właśnie, fotki koniecznie. Uwielbiam patrzeć na fajne jedzonko Mam fajnych kilka zdjęć z urodzinek Lili, chcesz Madzia na chwilę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.11.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ooo, właśnie właśnie, fotki koniecznie. Uwielbiam patrzeć na fajne jedzonko Mam fajnych kilka zdjęć z urodzinek Lili, chcesz Madzia na chwilę? Zdjęć stołu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ale żarełka pysznego.... Madzia porob fotki koniecznie tych pysznosci i udanej imprezki Nie to że, bym była wymagająca , ale najlepiej fota, a pod fotą przepis, tak dla kuleżanek blondynek:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.