Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Menu mnie zachwyciło! No i ja również pierwszy raz mam okazję Cię zobaczyć. I rzeczywiście jest tak jak wcześniej pisały dziewczyny. Masz elegancką urodę- jestem kobietą, ale pewnie bym Ci się przyglądała jak zboczeniec gdybym zobaczyła Cię na żywo ;) Musze też się przyznać, że przez Twoje wnętrza ja również zmieniłam koncepcję wystroju wnętrz. Powoli też zaraziłam nimi mojego męża ;) Dzięki!

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Menu mnie zachwyciło! No i ja również pierwszy raz mam okazję Cię zobaczyć. I rzeczywiście jest tak jak wcześniej pisały dziewczyny. Masz elegancką urodę- jestem kobietą, ale pewnie bym Ci się przyglądała jak zboczeniec gdybym zobaczyła Cię na żywo ;) Musze też się przyznać, że przez Twoje wnętrza ja również zmieniłam koncepcję wystroju wnętrz. Powoli też zaraziłam nimi mojego męża ;) Dzięki!

To zazdroszczę. Mojemu też się bardzo podobają ale usłyszała " Słońce nasze meiszkanie jest za małe do takiego wystroju. Pomyśl nad innym" a ja nie mam nad czym myśleć bom ja już wymyśliłam jak zobaczyłam zdjęcia Madzi :). Najgorsze w tym wszystkim jest to że może faktycznie ma racje ale wstawie swoje zdjęcia u siebie i liczę na Waszą pomoc :)

Same śliczności i pyszności na tej imprezce byłyhttp://emoty.blox.pl/resource/party.gif

Królowa uroczahttp://www.matrax.net/forum/images/keny/king.gif (tak jak jej mamusia):D

I ty to wszystko Madziu zrobiłaś SAMA?http://www.matrax.net/forum/images/keny/bialaflaga.gif

Madziu, sliczne jestescie obie z Hania:)

Wloski masz proste i sliczne. Ja dzis bylam u mojego fryzjera i rozmawialam na temat tego prostowania- byl na jakims szkoleniu w krakowie i dziala juz w tym temacie:yes:.Ale mowil, ze mimo wszystko,po zabiegu trzeba czasem cos przyprostowac i to nie tak, ze one sa idealnie proste...to prawda?

Jedzonko ...mniam-mniam. Jak te sandwich'e robilas? Normalnie chleb w tosterze i potem te dodatki przekladane majonezem?

No proszę i ja się po raz pierwszy na zdjęcia załapałam:)

Świetnie kobietki wyglądacie,obie!

Jak znajdziesz chwilkę podaj nam przepisy z tymi pysznościami co serwowałaś.Ja poproszę z resztę składników do sosu z sałatką z żurawiną bo jedyne co obstawiam to ocet balsamico;)

Dziewczynki ile Was tu dzisiaj zawitało:o Dziękuję za te wszystkie komplementy (ach, uwielbiam je wyłudzać;)), ale niektóre są mocno na wyrost... choćby te dotyczące jedzenia, np.

I ty to wszystko Madziu zrobiłaś SAMA?

No nie wiem, czy sobie jajka robicie, czy poważnie mówicie:lol2: Bo przecież tego wszystkiego ani dużo nie było, ani też nic specjalnego... Nawet mam wrażenie, ze ten stół jakoś bidnie wyglądał;) Ale jedzenia i tak było za dużo... jak zawsze;)

Dziekuję za troskę o zdrówko:hug: Dziś o niebo epiej... wziełam jakieś leki na grypę żołądkową i przeszło jak ręką odjął - trzeba było od tego zacząć;)

Hania to faktycznie królowa, śliczna i chłopczyk który ją całuje też podobny - z rodziny? ;)

Tak, to jej osobisty, ukochany brat cioteczny - wielka miłość;) reszta gosci była nieważna:lol2: Szaleli we dwójkę do 21.30 - reszta maluchów wymiękła;)

odnośnie balsamico to do sałatek polecam balsamy balsamiczne (masło maślane:P) o smaku pomarańczy lub czarnej porzeczki niam niam :D

W tej sałątce jest właśnie taki krem balsamiczny:yes: Ale noramlny, nie jakiś smakowy... Do tego dałam do sałatki oliwy z oliwek z sokiem z cytryny (najpierw, potem wszystko wymieszałam i dopiero po wierzchy polałam kremem balsamico)

Madziu, sliczne jestescie obie z Hania:)

Wloski masz proste i sliczne. Ja dzis bylam u mojego fryzjera i rozmawialam na temat tego prostowania- byl na jakims szkoleniu w krakowie i dziala juz w tym temacie:yes:.Ale mowil, ze mimo wszystko,po zabiegu trzeba czasem cos przyprostowac i to nie tak, ze one sa idealnie proste...to prawda?

Jedzonko ...mniam-mniam. Jak te sandwich'e robilas? Normalnie chleb w tosterze i potem te dodatki przekladane majonezem?

Club Sandwich robi się dokładnie tak:yes: Tostuje się 3 kromki pieczywa, smaruje się jedną z wierzchu majonezem, na to liść sałaty (najlepiej rzymskiej młodziutkiej), indyk i na to plasterki smażonego boczku; nastepną kromkę smaruje się majonezem z dwóch stron i kładzie na wierzch, na to liść sałaty i plastry pomidora; na to kolejna kromka stostowanego pieczywa posmarowana majonezem... ważne, aby wszystkie warstwy były równomierne... tj. jeśli układamy boczek, to tak aby zapełnił całe pięterko, a nie jeden plasterek na środku kanapki;)... no i potem wbijamy dwie długie wykałaczki (najlepsze takie plastikowe patyczki do drinków, ale nigdzie nie dostałam:roll:) i przyciskając kanapkę okrawamy brzegi z 4 stron... na koniec przeciąć ją na 2 trójkąty... i tyle:lol:

Dziewczynki, naprawdę mam wrzucać przepisy na te 3 dania jeszcze raz? Bo wydaje mi się, że juz wszystko zostało powiedziane;)

Olcia, tak, to prawda - czasem trzeba coś podprostować:yes: Szczególnie po nocy;) Ale i tak efekt jest bardzo zadowalający:yes: Powiem ci, że włosy są tak gładkie... że dla mnie aż za bardzo:lol: Ja zaczęłam pierwszy raz w życiu używać kosmetyków (np. lakieru do włosów) zwiększających objętość:lol2: Kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia, bo miałam zawsze tak puszyste włosy, że taki lakier mógł sprawić, że się w drzwiach nie zmieszczę;) A teraz jedynie on nadaje im jakiejś objętości... coś za coś;)

Ojej, Caffe jak miło:hug: Jak czytam takie rzeczy, to tak mi ciepło na sercu się robi... niesamowite wrażenie, dowiedzieć sie, że na kogoś, nieświadomie, wywiera sie wpływ...;)

senmon, no to czekamy na Twoją galerię:popcorn:

Edytowane przez MagdaZZZ

Madziulka, widziałaś kiedyś the Land of Nod? Przysłali mi właśnie katalog, chociaż ja nie jestem w kręgu odbiorców, ale może Ciebie zainteresuje :)

http://www.landofnod.com/

Mnie to zauroczyło : http://www.landofnod.com/kitchen-and-grocery/toys-gifts/1

A wiesz, że Hanusia dostała właśnie od babci na urodzinki taką śliczną drewnianą kuchnię? (w Tchibo były niedawno) - fantastyczna jest:lol: A te warzywka wszystkie i inne drobiazgi, co są na stronece są dostępne w TKmaxx... ostatnio identyczny zestaw kupiłam też w SMYKU (chleb + marchewka, ogórek, jabłko i inne do krojenia...) A skad to idzie? Wysyłają bezpośrednio do Polski? Pytam, bo nie znam w ogóle tego sklepu:no:

Moniu wygrzebałam taką inspirację

widać na niej pokaźność tych wieszaczków i niekoniecznie trzeba mieć tyle ile skarpet. można więcej ;) ogólnie fajnie to wygląda

http://www.szarymary.pl/images/78392348644821503459.jpg

sałatkę tą z winogronami znałam ale w wersji z ananasem. Wczoraj wymieniłam ananasa na winogrona i rzeczywiście nie dość, że wygląda bardziej estetycznie to zwyczajnie wydaje się smaczniejsza.

Piękna ta inspiracja skarpetowa:) Ja szczerze mówiąc też po raz pierwszy widzę, jak wyglądają te wieszaczki na kominku (MarJelka miała mi pokazać, ale się wymigała widzę:mad:;))

A wiecie, ze mam w planach szyć swoje skarpety:oops: Nie mogę nigdzie łądnych znaleźć w sklepach... kupiłam już nawet materiały w ikei;)

Magda, szukałam dla Ciebie tych ramek w tikeju w Gdańsku...niestety muszę Cię zmartwić... nie ma ich :( za to sporo było wieszaczków na skarpety :yes:

Urodzinki z pewnością się udały :yes: a jak Hania zareagowała na torcik z Peppą ???

:hug: No nie mogę się nadziwić za każdym razem, gdy słyszę, że czegoś dla mnie szukacie:hug: Nesamowita jest moc tego forum...

A Hanusia, tak jak sie spodziewałam, tortem była zachwycona i mówiła "Pepa, Pepa" tym swoim uroczym głosikiem...:lol2: I dzieciaczki wszystkie zamiast tortu od razu w łapiki chwyciły po prezenciku (tym z masy marcepanowej;)) - to był fajny pomysł - bardzo im sie podobało:lol:

Madziu !! !! !!

SAŁATKA Z WINOGRONAMI JEST FANTASTYCZNA! PRZEPYSZNA! CUDNA!

Ląduje na moim Sylwestrowym menu jako must have :lol2:.

Mój mąż dziwnie spoglądał na połączenie winogrono + czosnek :D ale....jest tak samo zachwycony jak ja :D:D:D

Mniam, dziękuję :hug:

:hug::hug::hug: uwielbiam kiedy wam coś smakuje:wave:

I rozumiem, że czosnku dałaś ze 2 ząbki, a nie 4 jak... Tosiaczek chyba?:oops::lol2::lol2: To musiała być zabójcza ilosć:rotfl: No chyba, ze jednak na pół kilo sera;)

Ja dałam tak: kiść winogron takich i takich na oko ser, ale chyba z 30 dag :D, puszka kukurydzy, spoooro pieprzu, troszkę soli, jogurt naturalny z majonezem i czosnku: 1 suchy ząbek :mad::mad::mad: i 3 malutkie z naszej działki :D ilość moim zdaniem ok, wyszło bardzo smacznie :).

Chciałam zrobić zdjęcie, ale zobaczyłam Twoją i....moja wygląda tak samo :lol2:.

No tak, bo ciężko, żeby ta sałatka wyglądała inaczej:rotfl:

Ja tylko już jej nie solę...

Ale strasznie się cieszę, ze WAM posmakowała (mężczyźni faktycznie podchodzą do takich specjałów bardziej nieufnie;) a potem stają się ich wiernymi fanami:wiggle:)