MagdaZZZ 08.12.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Ps: Ależ Ty masz talent do budzenia emocji:) a no mam:lol2: Ja nie będę się wdawać w tą dyskusję, bo po co;) Powiem tylko, że ja trochę inaczej czytam w tym kontekście słowo "luksus". Nie jako drogie ciuchy, samochody czy kosmetyki... ale wszystko to, czym się otaczamy z potrzeby piękna i wygody... niekoniecznie tymi rzeczami najdroższymi, ale po prostu tymi wytęsknionymi, przemyślanymi, wartościowymi dla nas... i to jest luksus. I faktycznie jest przeciwieństwem wulgarności, czyli takiego podejścia do świata, że wszystko mi jedno, typowych abnegatów... Nieważne jaki obrus (stary-nowy, ładny-brudny, czysty czy brudny:sick:), nieważne, czy sweter skulkowany, nieważne czy odrosty do pasa... Edytowane 8 Grudnia 2011 przez MagdaZZZ Magda, zlituj się nad czytającymi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 08.12.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No chyba że tak... Dla mnie luksus ma bardziej, że tak powiem, wymierne i obiektywne znaczenie. Ktoś może sobie marzyć... nie wiem... o kamieniu na ścianie. Kupi taki z supermarketu i będzie zachwycony, ale czy to jest luksus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.12.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ale ta definicja luksusu to z pewnością nie definicja świata mody i Coco Chanel. Poza tym nie wie, czy wiecie, ale ludzie kreowali przedmioty, które uznawali za piękne w każdej grupie społecznej, w każdym czasie. Weźmy pod uwagę np. tradycyjną chłopską sztukę w Polsce, czyli wycinanki, rzeźby, święte obrazy - nie jest tak, że ludzie je kupowali, bo przymus religijny. Kupowali je, bo uznawali je za piękne, bo w tej grupie w tamtym czasie za piękny uznawano określony tup urody (vide przedstawienia Madonny). Lubili jaskrawe kolory, jakie są w sztuce ludowej, bo takie kolory uznawano wtedy za piękne. Historia piękna czy sztuki jest bardzo dawna. Wątpię jednak, by ktoś uznał wieszanie świętych obrazów w chatach jako "dowód luksusu", chociaż ludzie robili to z tego powodu, dla którego Magda poluje na zabójcze ramki w TkMaxxie etc. Nie wspominając o tym, że ludzie malujący tutti-frutti na ścianach też robią to z potrzeby piękna, ich własnej. Na pewno nie o to nieszczęsnej Coco chodziło. Btw polecam Wam "Sleeping with the enemy". Ja np. lubię projekty Coco, ale to obrzydliwe babsko było w sumie, nie ukrywajmy. Chociaż garderoba luksusowa, to serce/umysł mogą być pełne wulgarności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 edit - jak jest sajding to czemu nie ma zdjęć? Ano nie ma, bo nie chę budynku z zewnątrz;) Już i tak wszyscy wiedzą jak wyglądam, przy jakiej ulicy mieszkam:lol2: Jak pokrzę jeszcze budynek, to będziecie mogli mnie odwiedzać bez zapowiedzi:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.12.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ano nie ma, bo nie chę budynku z zewnątrz;) Już i tak wszyscy wiedzą jak wyglądam, przy jakiej ulicy mieszkam:lol2: Jak pokrzę jeszcze budynek, to będziecie mogli mnie odwiedzać bez zapowiedzi:rotfl: Pokazuj, pokazuj. I mogłabyś zrobić odnośnik do Picasy czy czego używasz, jakiś wybrany album, bo przekopanie się dla mnie by zobaczyć postępy...Horror. A ciekawa jestem np. łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 08.12.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Akurat o Coco nie słyszałam, ale za to czytałam o Elizabeth Arden i Helenie Rubinstein - też słodkich charakterów nie miały.Ale może bez tego nie uda się odnieść sukcesu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.12.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Magda,będzie pytanie z gatunku niedyskretnych: czy Ty jesteś dyslektykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 dlaczego Jolcia? Co znowu przeskrobałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 dlaczego Jolcia? Co znowu przeskrobałam? No COŚ przeskrobałaś:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 no... aż jestem ciekawa:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) no... aż jestem ciekawa:cool: A wracając do budynku to i tak kiedyś pokazywałaś więc czekamy na foty nowego sidingu:wiggle: Edytowane 8 Grudnia 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 umieram z ciekawości:wiggle:Czy to jakiś duży kaliber... czy pierdoła, literówa a ty tu palcami wytykasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ej no mów - nie chce mi się cofać, czytać swojej wypowiedzi... (nigdy tego nie robie, stąd tyle błędów u mnie:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Madzia, no raczej kaliber i nie ja zaczęłam wytykać Mogę tamto malutkimi usunąć Edytowane 8 Grudnia 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Coś na literkę "p" A wracając do budynku to i tak kiedyś pokazywałaś więc czekamy na foty nowego sidingu:wiggle: No ale może teraz nie poznacie po wprowadzonych przez nas zmianach:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja już Ci napisałam w edycji, więc usuwam- ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.12.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No ale może teraz nie poznacie po wprowadzonych przez nas zmianach:rotfl: POKAŻ! Plus mogłabyś napaść na kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt elewacji w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.12.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 dlaczego Jolcia? Co znowu przeskrobałam? ja już nie zwracam uwagi bo mi się raz oberwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 eee, tam;) Z poarzę/pokażę zawsze muszę sie zastanowić sobie wytłumaczyć, czy od karać, czy od pokazywać piszę A jak sie spieszę i robię w międzyczasie soś innego (np. obieram dziecku 5 mandarynkę) to se nie odmienie i wcisnę słówko o innym znaczeniu... Tak mam:lol: Ale nie, nie jestem dyslektyczką - zapewniam... Tych błędów byłoby znacznie więcej;) Tym bardziej jak joliska prześledziła, to byś tego pyania nie zadała;) bo tego słowa używam dość często i nigdy błędu nie robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie wszyscy wiedzą jak wyglądasz, jak mieszkasz, jaką masz elewację itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts