MagdaZZZ 08.12.2011 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No właśnie;) Wiecie, ja nie mam jakiejś mani prześladowczej i bardzo cieszą mnie zdjęcia elewacji kolegów/koleżanek z forum... nie uważam, żeby jakoś specjalnie ryzykowali, bo to trochę na zasadzie szukania igły w stogu siana... przeważnie nawet nie wiadomo w jakim mieście dom stoi, a co dopiero jaka dzielnica, jaka ulica... ale u mnie nazwa ulicy wielokrotnie padała... jest to ulica, którą zna każdy warszawiak (a już na pewno ten, co dom buduje:lol2:), dlatego uważam, że pokazywanie elewacji jest wysoce ryzykowne;) Już czasem mam wrażenie, że strasznie sie wystwiam:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.12.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja też nie i chodziło mi o same deski, kolor szerokość żeby było widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.12.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Nie no, jasne, mi też o widok tarasu chodzi. Plus Magda, nie przejmuj się. Ja uchodzę za osobę, która nie robi błędów i która posługuje się ładną polszczyzną, ale potrafią wyjść takie byki... Zwłaszcza, jak mówię. Wtedy okazuje się, że "jechając" brzmi lepiej niż "jadąc" (sprzed paru lat, ale jednak...). Niemniej w pewnym sensie Yokasta miewa rację. Kiedy patrzymy na wypowiedzi z błędami, jesteśmy skłonni sobie te błędy utrwalać, nawet podświadomie. Ja kiedyś naprawdę nie robiłam błędów, w ogóle. Teraz też raczej nie robię, ale już zdarza mi się zastanowić, sprawdzić, jak coś wygląda. Na pewno fakt, że siedzę na forach różnego rodzaju ma z tym związek. No i oczywiście nie jesteś żadną matolicą , jesteś, pozwolę sobie na złamanie reguł pięknej polszczyzny, po prostu MEGA kocham Cię czytać Emocje u Ciebie zawsze są po prostu prawdziwe i jesteś niezwykle ekspresyjną osobą. I to jest super! Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Maszenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.12.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Na pewno Twój mózg omija miły przekaz mojej wiadomości Ja nie pisałam nic o tym, że szerzysz analfabetyzm, ogólnie tylko zgodziłam się w pewnym sensie z obserwacją Yokasty, że to, że czytamy teksty z błędami może wpływać na nasz język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No błagam, ale już tak nie gadajcie, ze to ja szerzę ten analfabetyzm:mad: Robię błedy raczej na takiej zasadzie jak mówisz... znam wszystkie zasady ortografii, korzystam z nich, wiem, jak jest poprawnie, a jednak mi sie zdarza - i proszę, nie wmawiajcie mi, ze jest to nagminne:mad: Moje błedy wynikają głównie z bardzo szybkiego pisania i robienia wielu rzeczy jednoczesnie... podejrzewam, ze gdybym miała słownik jak Yokasta, to nie robiłabym ich wcale... a tak czasem robię po prostu absurdalne:o Kiedyś napisałam "może' przez "rz" (takie "może byśmy coś zrobili...") - raz w życiu, ale jednak;) - ale nikt mi nie wmówi, ze to nieznajomosć ortografii:mad: Po prostu czasem gdy człowiek sie spieszy i klika robi durne błędy... tym bardziej, że wpisaniu na klawiaturze jest coś dziwnego... człowiek jakby stawiał każdą literkę osono, a nie jedno słowo razem... stąd mi sie wydaje, ze wynikają te błedy - mój mózg czasem mam wrażenie, że bardzo szybko szuka pojedynczych liter, a nie zastanawia sie do jakiego to słowa ma być... i wtedy wychodzą takie kwiatki;) Przyznaję, że w formie pisanej ręcznie robię stanowczo mniej błędów, praktycznie w ogóle... Okej, zaraz ktoś powie, ze mu się nie zdarza! No to super! Ale mi się zdarza, nie jestem nieomylna:no: Ale też nie uważam, żeby moje wypowiedzi świadczyły o braku wykształcenia czy jakiejś tępocie... a dziś mam wrażenie próbujecie to mi udowodnić Na podstawie 3 błędów:roll: No jakiś absurd:mad: Już zaczyna mnie to wkurzać... i od dziś zaczynam wszystkim zwracać uwgę na błedy - ostrzegam. Bo mam wrażenie, że sie na mnie uparliscie... a ja naprawdę widzę u innych dużo więcej i dużo gorszych byków... i nieraz chciałam spytać yokasty np. czemu tej a tej osobie uwagi nie zwraca? Od dziś ja zwracam:lol2: Zobaczymy mądrale:P PS Ja też uchodzę za osobę, która nie robi błędów:P I co z tego, wy wszystkim i tak umiecie co innego udowodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.12.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja o Twojej tępocie też niczego nie napisałam! Miałam napisać, że zareagowałaś na moje pytanie z klasą, Magdo... Teraz zaczynasz nadintepretować te wypowiedzi, a to już fajne nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.12.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Madzia, to sobie zainstaluj słownik i nie będzie problemu Instaluje się go do przeglądarki. Błędy zdarzają się chyba każdemu. Szczególnie jeśli piszemy szybko myśląc o czymś innym. Ja zawsze staram się przeczytać, to co napisałam. I czasem jakiś byk aż w oczy kole I w sumie, to proponuję zakończyć dyskusję :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.12.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ej, myślałam, że moja wiadomość Cię ucieszy, a nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.12.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Heheh, zwracam uwagę Madziu, zwracam chyba...że czegoś nie przeczytam . Znów zmieniłyście temat, a już tak pięknie było o sidingu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 08.12.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Senmon, nie przejmuj się, ja też*mam z tym problem Czasami jak trzeba było podać wiek w latach, robiłam hyc do naszej klasy (tam w profilu miałam jak na dłoni ) W ogóle tego nie kontrluję, a czas tak zasuwa Witaj w klubie A ja lubię te Twoje błędy. Pisząc na forum też je robięi nie dlatego że nie znam ortografii lecz dlatego że szybko pisząc zwłaszcza na forum one same się robią Edytowane 8 Grudnia 2011 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 joliska, bo umiem przyznać sie do błedu, umiem się śmiać ze swoich słabości i popełnianych błędów... ale po prostu już mnie dziś zmęczyłyście:sick: No jakoś dziwnie sie czuję... napiętnowana:confused: 5 stron na ten temat natrzaskałyście... hasła w stylu "ale i tak lubimy cię czytać..." mnie dziwią i oburzają Czuję sie naprawdę jak analfabetka, przez której wypowiedzi pełne byków ciężko przebrnąć... wasze wypowiedzi wskazują a to, ze ja robie błąd w co drugim słowie, a wy mi to łaskawie wybaczacie i się z tym godzicie:roll: I Maszenko, to nie było jakoś specjalnie odnośnie Twojej wypowiedzi... to było odnośnie całej dzisiejszej dyskusji... a raczej tego, że sie tak ciągnie i jakoś skończyć nie może... no jakoś dziwnie dziś sie tu czuję Po prostu już mnie meczą hasła w stylu "ja nie robię błędów, ale się nie przejmuj, że ty robisz...":sick: No kurczę... PS próbuję sobie zainstalować ten cholerny słownik, żeby już mieć takie komentarze z głowy, ale coś mi nie wychodzi:mad: Wysya mnie na stronę iespell.com, a tam w końcu na jakieś inne... coś poinstalowałam, ale to nic nie daje:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 08.12.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Madziu nie przejmuj się tymi komentarzami o tej cholernej ortografii :hug: Lampa śliczna. Wracając do telefonu dla Twojego męża , pokazałam go mojej mamie i skomentowała zakup tak " ta dziewczyna to ma naprawdę dobry gust " Edytowane 8 Grudnia 2011 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 PS próbuję sobie zainstalować ten cholerny słownik, żeby już mieć takie komentarze z głowy, ale coś mi nie wychodzi:mad: Wysya mnie na stronę iespell.com, a tam w końcu na jakieś inne... coś poinstalowałam, ale to nic nie daje:sick: Madzia, a nie masz słownika w ms office? Trzeba go tylko odhaczyć i działa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.12.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Madzia, jaką masz przeglądarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.12.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Magda a wracając do lampy łazienkowej...czy oświetlenie górne już wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Madzia, a nie masz słownika w ms office? Trzeba go tylko odhaczyć i działa:yes: No mam... ale co to ma wspólnego z fm??? Tu jest osobny słownik, i ja go włączyć nie mogę:wrrr: Madzia, jaką masz przeglądarkę? IE 8-kę chyba... a co? Magda a wracając do lampy łazienkowej...czy oświetlenie górne już wybrałaś? Nie, nie wybrałam jeszcze... ale chyba powracam do pomysłu kryształowego, ciemnego pająka... teraz z tą stojącą sie nie pogryzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 08.12.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Każdy z nas popełnia błędy językowe. Jedni ortograficzne rażące, inni ortograficzne mniej rażące. Jedni składniowe, inni frazeologiczne ale czy naprawde trzeba je wytykać?Strasznie dużo polonistek tu jest!Profesor Miodek czasmi się przyznaje do robienia błędów w pisowni a Wy z powodu byka w wyrazie "obrus" czy "obróz" zrobiliście wielkie Hallo i dyskusję na kilka stron!Sens jest ten sam?Wiadomo było o co chodzi?To chyba było niepotrzebne zwracanie uwagi na forum publicznym i bardzo nietaktowne pytanie! Dajcie sobie spokój i zakończcie temat!Amen! A tak przy okazji to jest Forum budowlane a nie Forum "Ojczyzna Polszczyzna"! PS.Jak zrobiłam błędy to przepraszam wzrokowców ale nie ma słownika:) Magda lampa Śliczna i jak przymierzysz w miejscu dla niej przeznaczonym to pokaż koniecznie:) Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Tosiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wracając do telefonu dla Twojego męża , pokazałam go mojej mamie i skomentowała zakup tak " ta dziewczyna to ma naprawdę dobry gust " Naprawdę? Magda lampa Śliczna i jak przymierzysz w miejscu dla niej przeznaczonym to pokaż koniecznie:) Pokażę, pokaże:yes: na pewno:yes: Tylko teraz łazienka przykryta plandekami i zastawiona płytą k-g;) Jeszcze sobie poczekamy... A ja cały czas na nią patrzę i się zachwycam:wiggle: Zdjęcia nie oddają jej uroku;) PS Tosiaczku - przesyłka już wysłana... jutro powinna być u ciebie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 08.12.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Naprawdę a moja mama wie co mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 08.12.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 W ten sposób świat wyglądałby przepięknie. Mówię o tym forum, a nie o całym świecie. Niech każdy pilnuje czy w swoim wątku pisze poprawnie. Jeśli pojawiłby się tu forumowicz, który faktycznie jest dyslektykiem to współczuję mu takiej akcji jak ta dzisiejsza... a być może gorszej. Każdy jego post musiałby być poprawiany?? Prawdę mówiąc ja też czuję się już zmęczona tą dyskusją, bo sama nie chciałabym żeby mi wytykano,że szybko pisząc zrobiłam 2 czy 3 byki. Ten wątek pędzi po kilka stron dziennie, jest zazwyczaj żywą dyskusją, więc trudno czytać 2 razy każdego posta pod względem popełnianych błędów. Magda, możesz olać szukanie tego słownika i wrócić na tematy wnętrzarskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts