Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

To ja się wyłamię - mnie się bardziej mauve podoba, ale ja lubię fiolety, śliwki i wrzosy... a sypialnię mam pomalowaną właśnie na szarość pochodzącą od fioletu - ta tapeta bardzo posowałaby mi odcieniem.

Dasz jakieś namiary co to (producent, nazwy)?

Jasne, że się podzielę:) To Zoffany Esme Mauve

Tylko ostrzegam - to tradycyjna, papierowa tapeta (żadnego winylu, żadnego połysku;)) - naszukałam się takiej wiele, wiele miesięcy...

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MagdaZZZ - czy ta ściana za tapetami jest biała?

Bo jeśli tak, to trzeba na zdjęciu wyciągnąć balans bieli z tej ściany i wtedy wszystko powinno mieć naturalne kolory.

Teraz ani tapety nie wyglądają jak naturalne kolory, ani nie są tak naprawdę różne od siebie :)

I jeszcze małe wtrącenie odnośnie focenia mody.

Najlepiej mieć dostęp do jakiegoś studia foto albo chociaż mieć (jeśli warunki bardziej domowe) zestaw świateł.

Bez grania światłem, ciężko zrobić dobre zdjęcia ubrań, bo wszystko będzie wyglądało 'płasko'.

salik, ta ściana nie jest biała:no: Jest kremowa...

Ale wiecie co, te kolory naprawdę są bardzo podobne i jak przewracam strony, to sama nie wiem, na którym kolorze się zatrzymałam;) Różnicę widać, gdy się zestawi je koło siebie... Wydaje mi sie, że te zdjęcia (szczególnie 2 pierwsze, przy kanapie) dość dobrze odzwierciedlają kolory... ale różnicę między nimi można by dostrzec dopiero po zestawieniu ich obok siebie...

W każdym razie, teraz patrząc na nie wieczorem, jestem na 90% pewna, że jednak Silver:yes: ALe wszystko się wyjaśni na dniach, gdy tpetę zatacham na budowę i przystawię do grzejnika;)

Madziu! :)

Oddaję głosik za tapetę w odcieniu oliwki (choć nie widać większej różnicy na zdjęciach-ale wierzę Ci,że te różnica jest) ;).

Ciekwy wzór tapety :yes:

Pasie

Katalog tapet możesz pozyczyć za kaucją chyba w każdym punkcie :).Przynajmniej u nas :)

P.S.mam nadzieję,że nie strzeliłam "byka " ;) :D

Madzia, skrzynka!
już;)

Madziu tapeta boska. Ty to masz rękę do zakupów. Zazdroszczę Ci tego. :)

dzięki;) ciekawe czy naprawdę tak myślisz:lol2:

Nie wiem czy mam rękę, ale na pewno wiem czego chcę... i jak widać czasem wiele miesięcy zajmuje mi szukanie tego, ale czasem się udaje;)

18 stron :jawdrop:

Normalnie człowiek nie może sobie urlopu od komputera zrobić, bo wraca do innej rzeczywistości i już nadrobić nie ma jak...

Ja tylko w kwestii telefonu napiszę... Chociaż pewnie nie powinnam, bo moja ignorancja przez wielkie "I" na jaw wyjdzie :oops:

Moja mama miała taki telefon. I już nawet dzwoniłam do niej spytać, czy nadal ma, bo pomyślałam, że komuś sprezentuję, ale wyrzuciła po tym, jak JA JEJ KAZAŁAM kilka miesięcy temu :bash: Bo on taki stary już był... Nie myślałam, że kogoś mogą takie rzeczy interesować :oops:

Aniu :rotfl: dobre sobie!

Magda, tapeta ma rewelacyjny wzór. Nie jestem zwolenniczką tapet ale jest kilka typów, które potrafią mnie zachwycić. Ta jest świetna - subtelna i delikatna. Na monitorze nie widzę większej różnicy w odcieniach ale zdając się na Twoje słowa, zdecydowanie wybrałabym tę bardziej oliwkową :yes:.

Phi :) Wątpisz ?:) To w styczniu się zdziwisz, bom będę miała prośbę albo inaczej będę chciała Ciebie wykorzystać a raczej Twój dobry gust :rotfl:

hęęę? Ale jestem ciekawa co wymyślisz:wiggle:

Kochana, nie znałam, ale już znam;) - wspaniała stronka, dziekuje:hug:

18 stron :jawdrop:

Normalnie człowiek nie może sobie urlopu od komputera zrobić, bo wraca do innej rzeczywistości i już nadrobić nie ma jak...

Ja tylko w kwestii telefonu napiszę... Chociaż pewnie nie powinnam, bo moja ignorancja przez wielkie "I" na jaw wyjdzie :oops:

Moja mama miała taki telefon. I już nawet dzwoniłam do niej spytać, czy nadal ma, bo pomyślałam, że komuś sprezentuję, ale wyrzuciła po tym, jak JA JEJ KAZAŁAM kilka miesięcy temu :bash: Bo on taki stary już był... Nie myślałam, że kogoś mogą takie rzeczy interesować :oops:

Moja droga - to ty jeszcze nie wiesz????:o Nie ma wakacji od forum! Albo jesteś z nami, albo bez nas - nic pomiędzy;):lol2:

A z tym telefonem to niezły numer;) Ale nie martw się... jak moja mama zobaczyła ten telefon, to zadzwoniła i mówi - dziecko, babcia jeszcze 6-8 lat temu miała taki, ale w końcu wyrzuciła, bo stał i sie kurzył... Byłam w szoku, bo owszem, pamietałam taki czysto komunistyczny twór - taki żółty, plastikowy... ale okazało się, że taki właśnie czarny bakelitowy też miała... tylko już od dawna schowany;)

Magda, tapeta ma rewelacyjny wzór. Nie jestem zwolenniczką tapet ale jest kilka typów, które potrafią mnie zachwycić. Ta jest świetna - subtelna i delikatna. Na monitorze nie widzę większej różnicy w odcieniach ale zdając się na Twoje słowa, zdecydowanie wybrałabym tę bardziej oliwkową :yes:.

:hug: Jakoś tak poczułam, że ty naprawdę doceniłaś jej urok:hug: Mam wrażenie, że reszta mówi, że ładna raczej grzecznościowo;), albo w ogóle wstrzymuje się od głosu:lol2: (może mi się zdaje;), przepraszam jeśli kogoś uraziłam...)

Ale wiecie co?! Pojechaliśmy dziś z tymi tapetami do mieszkania i się okazało, ze ta oliwkowa wyglada tam fatalnie:o Normalnie w szoku byliśmy. Wygladała na jakąś taką... zżółkniętą:roll: A ta wpadajaca w fiolet, tam wpadała w ten fiolet znacznie mniej i wygląda bosko:o Jednak tak jak to się mówi - kolory trzeba dobierać do konkretnych wnętrz:yes: W naszym obecnym mieszkaniu te tapety wyglądały całkiem inaczej...

No widzisz :) i jest zwycięzca! Zdjęcia oczywiście zrobiłaś :cool:?

Doceniam naprawdę. Fajne są takie tapety, które z większej odległości mają określony wzór - jak tutaj romby, a kiedy przyjrzymy się bliżej pokazują się te piękne drobne listeczki :) fantastyczne!

Jestem bardzo ciekawa efektu na ścianie. Sama planuję tapetę do górnej łazienki :oops: ale jaką? Nie mam pojęcia :). Żebym tylko nie musiała szukać kilka miesięcy :D.

Szkoda, że wczoraj nie zajrzałam- od razu wybrałabym tapetę w chłodniejszej tonacji.:yes: Za oliwkowym specjalnie nie przepadam, a do Twoich wnętrz Madziu jakoś bardziej pasują mi chłodniejsze odcienie:D

Wzór super- klasyka. Wiesz, że takie lubię;)

Aaa i byliśmy na Sylwester w NY- fajny, a JBJ bossski:lol2:

Edytowane przez agawi74