Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

No właśnie chodzi mi o te z platynową obwódką :yes:

Widziałam je w tikeju, ale pomyślałam że to jakiś badziewik

Pytam dlatego że od nie wiem, 5ciu? lat się nad nimi zastanawiam :lol: i co temat wraca, odkładam na później

Boję*się*tej platyny, a tak nie lubię*zmywać ręcznie :no:

No to jak zwykle mamy podobnie - też chodzę za tymi z Duki od paru dobrych lat... jestem zakochana w takiej platynowej obwódce - mam z nią 6 pięknych szklanek z ZONE (póki jeszcze był w Polsce;) - tam właśnie pierwszy raz zobaczyłam taką zastawę i przepadłam:rolleyes:), 12 kieliszków do wina, 12 do szampana, i 12 wysokich szklanek z Tchibo... no i do tego szukam zastawy... te talerze w tikeju kupiłam właśnie po to, by sprawdzic jak się ta obwódka zachowuje w zmywarce (takie 6 małych króliczków doświadczalnych sobie zafundowałam:lol2:) ... i powiem Ci, że zmywałam je w maszynie 2 razy podczas tych świąt i nic się z nią narazie nie dzieje:no: Ale pilnowałam, żeby program przestawić na ten delikatny - 35-40 st.C.

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A nie jest na nich napisane czy nadają się do zmywarki?:rolleyes:

2 razy w duce powiedziano mi, że nie nadają się, ale ostatnio rozmawiałam z panem który twierdził, że można, ale nie wiadomo ile razy :lol:

O tego czasu zaczęłam myć w zmywarce swoje platynowane 2 kpl do kawy z Kruka. Na razie (po kilkunastu razach) nie widzię by coś się z tym działo

Chodzi o to, że z mocnymi środkami, w wysokiej temp platyna się*ściera

na produkcie z tkmaxxx?:o:rotfl:

A czemu nie?:o:p

2 razy w duce powiedziano mi, że nie nadają się, ale ostatnio rozmawiałam z panem który twierdził, że można, ale nie wiadomo ile razy :lol:

:lol2: Dobre:lol2: Tak, wiem, że te wszelakie paseczki się ścierają niestety:bash: Także pozostają rączki...:rolleyes:

Ano właśnie. Dziewczyny, po jednym czy dwóch myciach nie widać ale stopniowo ta platyna się ściera.

Moja mama ma właśnie taką "gościową" zastawę: piękne talerze z ręcznie malowanymi czarną farbą pejzażami, wyłącznie do mycia ręcznego. przy każdej imprezie rodzinnej zastanawiam się czy warto. Jak na razie bilans wychodzi że warto:)

madi jak fajnie cię widzieć -faktycznie dawno cię nie było:o

A jaką fajną mi tu retrospekcję zrobiłaś - o niektórych sprawach już prawie zapomniałam (np. o żółtej stopie:rotfl:)

lascheńko:hug:

senmon - mhmm, jjjasne;)

A, nie odpisałam na smsa... zdziwiłam się, że strona zablokowana... ale potem sobie przypomniałam, że ze 3 miesiące temu przekroczyłsm miejsce na serwerah i faktycznie pojawiały się co 3 minuty komunikaty... alezamiast wyczyścić serwery - usunełam komunikaty:rotfl:

Chyba nie chce mi się uż tego robić;)

PS peeling zaje... :hug:

Dobra Madziu jesteś. Myślałam że tylko ja usuwam to czego nie powinnam :rotfl:

Nie pisałam bo jakoś czasu nie maiłam, aby powiedzieć, że Mała Gwiazda cudna jest :)

Ja mam ze śląskiej porcelany filiżanki ze srebrnymi paskami... permanentnie wsadzam do zmywary i może ciut zmatowił się paseczek ale trzeba się przyjrzeć....

A filiżanek używam kilkanaście dziennie i wszystko piorę w zmywarce na 50-70* więc nie w delikatnym programie....

Zapomniałam Ci pokazać ...

Zobacz jakie cudo znalazłam !Jak je zobaczyłam nie wiem czemu od razu z Tobą skojarzyłam:lol2:

O, fajowe:lol: Masz jakiś namiar na nie?:)

Madziu jakiś czas temu pisałam o kinkietach z Rh ale chyba gdzieś ci umknęło . Niestety przy zrywaniu naklejki schodzi farba !! tak jak pisała któraś z dziewczyn

o boże:o o jezu:(:o weźcie... aż się boję te moje z kartonu wyjąć:(

Dziewczyny, ja Wam radzę:

kontakt z federacją konsumentów lub inspekcją handlową - można reklamować towar niezgodny z umową przez 2 lata od daty zakupu, posiadając paragon/ fakturę/ dowód zakupu, a nie w ciągu 14 dni, jak twierdzi sklep.

A tu ewidentnie kinkiety SĄ NIEZGODNE z umową!

A czemu nie?:o:p

Uśmiałam się :lol2:

Ostatnio spodobała mi się tam torebka i nikt w sklepie nie był w stanie powiedzieć mi, z czego jest wykonana :roll: Zaryzykowałam i wzięłam, a co tam, najwyżej mam świetnie wykonany skaj w cenie skóry :bash:

No właśnie aga o to mi chodziło:lol2: To były talerze nie jakoś pakowane w kartonie z opisem co tao i jakie ma właściwości... talerze wystawione na stole na sztuki z nalepką z ceną na wierzchu (nie od spodu;))... i tyle - kto ma tam mi powiedzieć czy to się do zmywarki nadaje:confused::lol2:

Dobra Madziu jesteś. Myślałam że tylko ja usuwam to czego nie powinnam :rotfl:

Kochana, ale ja nie przypadkowo;) Wkurzały mnie te komunikaty... wiedziałam, że i tak porządku na serwerach nie zrobię, bo już mi się nie chce;) I kazałam je usunąć informatykom:lol:

Boże, dziewczyny... czyli co? Chcecie powiedzieć, ze w miejsce tej widocznej na zdjeciu naklejki:

http://i3.fmix.pl/fmi1904/2f7be119001159294d71634e/zdjecie.jpg

teraz będę miała kawał metalu bez powłoki?:(:(:(

Shatlot ma rację :) Federacja konsumentów to dobry trop.

Nadmienię jeszcze, że czasem wystarczy tylko poinformować sprzedawcę o takim zamiarze i już się robią bardziej chętni do współpracy :rotfl:

Shatlot ma rację :) Federacja konsumentów to dobry trop.

Nadmienię jeszcze, że czasem wystarczy tylko poinformować sprzedawcę o takim zamiarze i już się robią bardziej chętni do współpracy :rotfl:

Otóż to;) Ale żeby aż takie siupy z naklejkami:no: Szkoda, bo są naprawdę piękne.

Hanutek w czarnym wymiata:D W białym też;)

Tosiaczek, napisz koniecznie gdzie znalazłaś to biurko i czy mają takiego typu więcej. Chociaż to, które Magda wkleiła chyba bardziej mi się podobało. No ale nie musiałabyś blaciku obijać skórą.

A z kinkietami z RH to jestem w szoku. Też chciałam tam kupić, ale chyba się nie zdecyduję.

I jeszcze odnośnie zdobień na talerzach. Ja postanowiłam nie przejmować się tym, czy zdobienia zejdą i dwa komplety ślubne ze złotym i srebrnym paseczkiem non stop myję w zmywarce od 4 lat. Używamy ich cały czas, bo stwierdziłam, że nie będę przetrzymywała gratów, które używam tylko od wielkiego dzwonu. Oczywiście ja miałam wprost napisane, że do zmywary się nie nadają. Efekt jest taki, że miejscami paseczki się poprzecierały, ale nie na tyle, żeby się tym przejmować. A za kilka lat, kiedy będzie to już bardziej widoczne kupię sobie nowy komplet i będzie po sprawie. Myślę, że to nawet dobry pomysł, bo inaczej byłabym skazana na te same talerze przez następne 20 lat. A tak będę miała pretekst, żeby je wymienić. Wiadomo, że jakby się nie zniszczyły, to byłoby szkoda je wywalać.