narendil 02.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Czytałam o czymś takim:kit do parkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 02.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Magda,ja mam połączone korkiem i wygląda to naprawdę ładnie:) O kicie nie słyszałam, jeszcze;) Wiem, że niektórzy mają silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 02.01.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ja też mam korek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.01.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 a ja listewki cieniutkie robione przez stolarza. i przy innym łaczeniu listwy aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.01.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ja mam listwę cienką metalową, nie wygląda moim zdaniem źle, ale mogłoby być lepiej. A ktoś pokaże zdjęcia tego łączenia korkiem? Może sobie wymienię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.01.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Czytałam o czymś takim: kit do parkietów O tym nie słyszałam:no: Ale jak tak czytam, to raczej do ubytków i łączeń typu drewno-drewno, a nie drewno-kamień Magda, ja mam połączone korkiem i wygląda to naprawdę ładnie:) O kicie nie słyszałam, jeszcze;) Wiem, że niektórzy mają silikon. ja też mam korek:yes: a ja listewki cieniutkie robione przez stolarza. i przy innym łaczeniu listwy aluminiowe No własnie - za Myszonikiem - pokażcie zdjęcia Bo wiecie co... o ile łączenia gresu z dechami przy pomocy korka widziałam i uważam, że wygląda świetnie:yes: To jakoś boję się, ze ten korek odbierze urody kominkowi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 02.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 (edytowane) Proszę bardzo:) W dużym zbliżeniu Praktycznie go nie widać Edytowane 2 Stycznia 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.01.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 qrczę, u Ciebie wygląda to świetnie, bo twój kolor podłogi jest praktycznie identyczny z kolorem korka... a u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elwi 02.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Madziu, nie, nie! ten kit nie stosuje się tylko i wyłącznie drewno+ drewno Proszę spójrz jak wygląda tu : http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/nAIn6jRMGyWL2bGbbX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Magda, z tego, co wiem, to korek jest najbardziej estetycznym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 02.01.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 qrczę, u Ciebie wygląda to świetnie, bo twój kolor podłogi jest praktycznie identyczny z kolorem korka... a u mnie? Madziu, ale właśnie korek barwi się/bejcuje na kolor podłogi. U mnie był bielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Madziu, nie, nie! ten kit nie stosuje się tylko i wyłącznie drewno+ drewno Proszę spójrz jak wygląda tu : http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/nAIn6jRMGyWL2bGbbX.jpg Elwi, dzięki za zdjęcie. O to mi właśnie chodziło Ale ja tylko o tym czytałam. Doświadczeń nie mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.01.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 elwi dzięki wielkie:) miło, że się odezwałaś Rozważę tą opcją przypołączeniu parkiet-gres:yes: Ale przy kominku, zedna z tych metod mnie nie przekonuje:roll: No same zobaczcie: http://i2.fmix.pl/fmi148/64081b70000f0e1d4d83d404/zdjecie.jpg Wyobrażacie sobie tu ten korek w około kamienia? Nie wiem, czemu kamieniarz powiedział, ze nie można zrobić kamienia częściowo nałożonego na parkiet:confused: Powiedział, że narożniki będą narażone na uszkodzenia... a tak nie będą? Co myślicie - zarządać takiego rozwiązania mimo jego zastrzeżeń??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ale jak kamień na parkiet? Przecież wtedy będziesz miała krawędzie na wierzchu... Z wypełniaczem masz obydwie krawędzie w jednym poziomie, nic nie wystaje, wiec się nie niszczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.01.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ale jak krawędzie w jednym poziomie? Przecież nawet jeśli najpierw zamontuję kominek, to wysokość płyty i tak będzie ok. 5-10 mm wyższa niż podłogi... chcę aby wystawała nad podłogę tak jak na tym zdjęciu, czyli ok. 1 cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Aaaaaaa, to już rozumiem Twoją koncepcję, ale teraz to ani tyle pomysłu na zabezpieczenie tego nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Wymyślił ktoś kiedyś korek... Tysiące ludzi to zastosowało szukając innego lepszego rozwiązania i nie znaleźli, zastosowali korek...To po co sobie głowę będziesz zaprzątać tym co jest już wymyślone???Zastosuj korek i z głowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Korek jest ok, ale kiedy łączą się dwa materiały na jednym poziomie U Magdy będą dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A coś w rodzaju silikonu? Nie wierzę, że nie ma jakiejś opcji! Magda, to Twój parkieciarz powinien o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 02.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Kurcze, ja nie mam pomysłu czym zabezpieczyć ten kamień - korek może być a kamień i tak będzie wystawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts