Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

O mamo, co za cudny sklep, a stół z politurą mniammmm....

Magda, jesli nadal cię interesuje tapeta z Cole&son polecam ten sklep

http://www.selectwallpaper.co.uk/store/cole-son/cat_129.html zamawialam z niego mojego Fornassetiego i jest o wiele taniej niż w Polsce.

Wybralam w Domotece tapetę z wzornika ale zamawialam już w internecie

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak już mowa o cenach, to i ja sobie ulżę :mad:...

Jestem na etapie wyboru mebli łazienkowych :yes:

Wymarzyłam sobie długą wiszącą szafkę pod umywalkę. Z szyfladami (co by wszystkie łazienkowe graty pochować) i toaletką (moje marzenie od dawna)np. taką konsolę:

http://www.esprit.com/index.php?command=Display&navi_id=774 , w kolorze makassar, kombinacja z dwiema umywalkami.

Madziu, może spodoba ci się politura ;)

Policzyłam wczoraj ile to cudo może kosztować i wymiękłam :bash:

Ale może się z tym jakoś przegryzę...bo na większość oferowanych u nas mebli łazienkowych, w tzw. przyzwoitej cenie, patrzeć nie mogę:sick:

Magda cudne te wynalazki wekendowe, co prawda nie moja bajka ale widze je u Ciebie:yes:.

Co do cen to ja naprawde nie wiem skad one sie biora:mad::mad::mad:, czasem jak jestem w sklepie to sprawdzam czy przypadkiem tych 0 jest tyle ile widze...:mad: no i niestety z powodu ceny pozostaje mi tylko wzdychac do wielu wymarzonych cudnosci:mad:

Co do mebli lazienkowych to wedlug mnie najlepiej zrobic na zamowienie, z kilku powodow, przede wszystkim - taniej, idealnie dopasowane wymiarami do naszych potrzeb a wlasciwie do naszych wnetrz, no i takie jak chcemy jest tylko jeden warunek - znalezc dobrego fachowca a to latwe nie jest:sick::(

Madzia gama bezykow jest tak wielka , ze na pewno wybierzesz te wlasciwe i bedzie cudnie, ja wierze ze u Ciebie bedzie cudnie a lazienki powala nas na kolana, dawkuj tylko nam z umiarem, zebysmy na zawal nie padly z wrazenia:yes:.

Tak z ciekawosci powiedz mi z czego robisz ta sztukaterie - listewki - nie wiem jaka jest wlasciwa nazwa, chodzi mi miedzy innymi o te elementy na scianie u Twojwj Krolewny, to drewno?gips?

kasiorek dzięki za stronkę:D Wszystkie paski zgromadzone w jednym miejscu:D od rana siedzę i przeszukuję - końca nie widać;)

aga pomyśl faktycznie o robionej na zamówienie. Na pewno taniej wyjdzie, i na wymiar będzie. Ta, którą pokazujesz - bardzo fajna, ale płacisz za markę (która niech lepiej t-shiry robi:lol2:)

anetko listwy z oraca. Jak chcesz, mogę znaleźć dokładne numery. Te na ścianę są dużo twardsze niż przysufitowe. Nie ma opcji, żeby coś się wgniotło czy obłupało:no:

u mnie wszystko z drewna

Qrczę- z drewna to mały ryzyk-fizyk.

Mieliśmy w starym mieszkaniu listwy dębowe przysufitowe i niestety w zależności od pory roku robiły się szpary- latem mniejsze, zimą większe. Drewno jak to drewno pracuje i na efekty nie trzeba było długo czekać.:confused:

Za to jako jedyne styropianowe sztukaterie mieliśmy w sypialni i tam nie było najmniejszych problemów.

polecam fmix albo program google :)

konto na fmixie mam już odkąd poprzednio były cyrki z tym fotosikiem. Ale tamte zdjęcia zostawiłam. I teraz, choć w ogóle na fotosika nawet nie wchodzę, żadnych zdjęć nie wrzucam, to oni nagle, że przekroczyłam transfer i blokują zdjęcia:mad: oszaleć można:mad:

Qrczę- z drewna to mały ryzyk-fizyk.

Mieliśmy w starym mieszkaniu listwy dębowe przysufitowe i niestety w zależności od pory roku robiły się szpary- latem mniejsze, zimą większe. Drewno jak to drewno pracuje i na efekty nie trzeba było długo czekać.:confused:

Ale za to jak szlachetnie:yes: Męża długo musiałam przekonywać do tych z Oraca. Początkowo, w ogóle nie chciał się zgodzić. Mówił, że jak boazeria, to tylko panete drewniane. Że nie będę mu tu "plastikiem" ścian oklejać itp. A teraz jest zachwycony:yes:

Kochana przekroczyłaś transfer co oznacza ni mniej ni więcej, że masz dużo odwiedzin i odsłon zdjęć tam, gdzie je umieściłaś :D

Dlatego właśnie zrezygnowałam z konta na fotosiku. (FOTO - SIKU!)

POWAGA???:jawdrop: Tak to działa???:jawdrop: To jakieś chore!!! Myslałam, ze transfer zależy od tego ile i jak ciężkich zdjęć wrzuciłam, a nie, czy ktoś je ogląda. I ja mam za to płacić???:mad: Po#$%&%$bani jacyś:mad:

Ale z tą podmianką, to średnio. Wielu zdjęć nie pamiętam jakie były:(

Dobra, nadszedł dzień sądny:( Muszę zadecydować w końcu co z tymi kaflami do dużej łazienki. Ciężko jest znaleźć kogoś, kto przeszkli mi kwadraciki na szary kolor, więc coraz częściej zastanawiam się nad czarnymi. Same oceńcie, która wersja lepsza, bo moim zdaniem nadal jednak ta szara (choćby ze względu na tapetę). Ale jakby się nie dało, to czarne też mogą być? Czy już za dużo (kolorystycznych) grzybów w braszcz?;)

wersja a)

http://i2.fmix.pl/fmi1683/16960db8000804ed4d80812d/zdjecie.jpg

wersja b)

http://i3.fmix.pl/fmi292/cba209e1001dfeec4d808128/zdjecie.jpg

Przypominam, że ta "złota" mozaika na wizualce będzie z kamienia Crema Marfil, podobnie jak blat przy umywalce. Mniej więcej tak taka mozaika wygląda:

http://i1.fmix.pl/fmi1736/5bd5b9b90001608c4d808430/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi783/239d2505002406ae4d8082cc/zdjecie.jpg

Bo jest jeszcze trzecia wersja zdarzeń (i tu ostrzegam - możecie już się nie połapać o co kaman;)). Otórz zamiast białych kafli wziąć te w kolorze beach, ale na żywo są naprawdę beżowe i boję się, ze przy tym kamieniu będzie przebeeeeeeżowo. Choć na zdjęciu wyglądają pięknie (nieraz już wklejane przeze mnie) - wersja c):

http://i1.fmix.pl/fmi2559/5529801200071a034d8084ef/zdjecie.jpg

Edytowane przez MagdaZZZ

To ja też powiem :-) wersja A jest "spokojna" i spójna. Wersja B myślę, że tu jeśli do czarnego doszłyby czarne ramki do zdjęć + czarne wieszaki, czarne kinkiety (tylko część mosiężna - nie klosze), czarna rama lustra na lustrze - wszystko może stworzyć efekt WOW (w wersji z kafelkami C też, zwłaszcza przy wyborze czarnego kafelki z C będą lepsze).