ewelina0316 03.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ja użyłam zwykłego octu i czyściłam gąbeczką, tą miękką stroną. Klej zszedł w mgnieniu oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.01.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Informacja z ostatniej chwili - octem winnym nie zeszło:( Może ten balsamiczny z Modeny dałby radę, ale nie mam;) Zwykłego też nie:( To co teraz? Masło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 03.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Madzia masz na pewno oliwke albo oliwe z oliwek albo coś tłustego. Albo ciepła woda z płynem do mycia np. Pur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 A ciepła woda ? oczywiście nie bieżąca tylko delikatnie namoczona ściereczka , klej schodzi pod wpływem ciepła - tak ściągałam ceny z talerzy bo właśnie klej zostawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.01.2012 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 ale to chyba inny klej niż cen yoka To wyglada jak jakieś akrylowe dziadostwo:sick: próbuję oliwą z oliwek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 03.01.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 I jak ta oliwa? Działa? Może spirytusem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.01.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Oliwą z oliwek nie zeszło:( Co za dziadostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 03.01.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Madzia to może spróbuj wodą ciepłą w najgorszym wypadku spirytusem. Choć znająćmnie ja bym już potraktowała to Cifem ale... żeby nie było gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 03.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Madziu, pamiętam, że ja do usunięcia akrylu (też dziadowski klej!)ze srebrnego świecznika używałam takiego środka do usuwania silikonu. Zaraz poszukam i napiszę Ci jak się toto nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 03.01.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Mam. Silicone Remover Soudal'a.Kupiony w jakimś markecie budowlanym. Troszeczkę na miękką szmatkę i zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.01.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 O Maduś - dzięki:hug:Chyba będę takiego szukała... ten klej to naprawdę jakiś koszmar:roll: I tak lepiej ten kinkiet wygląda z klejem niż bez wierzchniej warstwy... w najgorszym wypadku tak zostanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 03.01.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam Madziu!Ktoś już wcześniej o tym pisał: gorąca woda i płyn do naczyń (u mnie zwykły Ludwik). Miałam ten sam problem, nie mogłam domyć kleju na oknach, a też nie chciałam porysować szyby. Zwykła gąbka kuchenna, woda i np. ludwik. Mam nadzieję, że w końcu coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.01.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Warmia czy mam wrażenie, czy to pierwszy raz u mnie? Spróbuję jeszcze w takim razie tą wodą z płynem... dam temu klejowi ostatnią szansę ale dopiero jak wrócę... teraz lecę pedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 03.01.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 To a jeszcze sie wtrace. POmaga plyn do mycia szyb. W Almi Decor zawsze tak zdjemujaceny, ja też później stosowalam w domu, madzi spróbuj Ty juz w Wawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 03.01.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 A co do połączenia gres-podłoga to ja mam kątownik - Magda widziałas a moze tak wygląda, ze nie zwrócilas uwagi - jest srebrna kreska 1mm, nie hcialam miec korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 03.01.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 A co do połączenia gres-podłoga to ja mam kątownik - Magda widziałas a moze tak wygląda, ze nie zwrócilas uwagi - jest srebrna kreska 1mm, nie hcialam miec korka oczywsicie chcialam mialo byc, c sie nie wcisnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 03.01.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 To jeszcze ja się wtrącę Na klej proponuję zmywacz do paznokci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.01.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 To jeszcze ja się wtrącę Na klej proponuję zmywacz do paznokci:) To samo miałam napisać- zmywaczem zawsze schodzi, tylko zrób próbkę w niewidocznym miejscu, czy aby na pewno zmywacz nie zniszczy chromowanej powłoki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.01.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ależ spryciarze w tym RH! Dali taki klej, że albo schodzi z powłoką albo nie schodzi wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 03.01.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 A propos połączenia kamień/drewno. Kominek i płyta kamienna pod nim były robione po ponad roku po położeniu paneli. Kamień wystaje nad panele ok. 0,5-1 cm i żeby nie było ostrych krawędzi, a także żeby uniknąć nagłej różnicy wysokości powierzchni (bezpieczeństwo synka, nasze zresztą też) kamień został na brzegach "zaoblony". Na tę chwilę połączenie kamień - panele zostało zamaskowane listwą metalową w okleinie. Niestety nie mogliśmy dobrać koloru listwy (dąb) do koloru paneli (jakaś tam pinia), bo w pinii po prostu listew nie robią. Ponieważ latem będziemy zmieniać panele, wtedy dopiero dobierzemy dokładnie kolory listew/paneli. Sama jestem ciekawa, jak wygląda połączenie z silikonem, bo z korkiem u nas nie wchodziło w grę (z powodów technicznych). Spróbuję wstawić fotki. Nie oceniaj proszę kolorystyki (zresztą, jak widać, mój aparat "dobiera" kolory jak chce), ale metodę po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts