MagdaZZZ 03.01.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No właśnie... ale prawda jest taka, że szczególnie zachwycił mnie tu okap i jego obudowa... znacie takie okapy??? Myślicie, że to taki zwykły "grzybek" obudowany? Jakiś taki łądniejszy mi się wydaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.01.2012 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) no na pewno fajnie:) ale za kilka lat inwencja się u was też pojawi:) moj M dogorywa bo sie saunował przed północą , a mieliśmy fajerwerki na dworze. a tram było mrożno:rolleyes: aha to podeślij fotkę z waszego :wiggle:sylwestra a wyślę ci - odwdzięczę się Edytowane 3 Stycznia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.01.2012 00:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki za opinie. dobranoc:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.01.2012 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki za opinie. dobranoc:P Niecierpliwiec:P No już już nie denerwuj się No właśnie... ale prawda jest taka, że szczególnie zachwycił mnie tu okap i jego obudowa... znacie takie okapy??? Myślicie, że to taki zwykły "grzybek" obudowany? Jakiś taki łądniejszy mi się wydaje;) Odnośnie zmian w kuchni, to ja bardzo chętnie poczekam na wizualki, bo bez nich jakoś tak trudno to wszystko sobie wyobrazić. Obie wersje wydaję się ciekawe:wiggle: A okap... myślę, że to jest po prostu wkład do zabudowy- ja nie widzę różnicy, że ładniejszy:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.01.2012 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Magda, przed Świętami miałam montowany zlew ceramiczny i przypomniało mi się, że szukałaś takiego z ociekaczem po prawej stronie? ....... Ja mam wprawdzie jednokomorowy bez ociekacza (Mera 57), ale gdybyś była ciekawa, jak ta seria wygląda na żywo, a nie w katalogu, to załączam zdjęcie z mojej kuchni (bateria wygląda na nieproporcjonalnie dużą w stosunku do zlewu, ale to wina perspektywy). W razie czego sklep masz po sąsiedzku barbee a co to masz za baterię? bardzo ładna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.01.2012 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Niecierpliwiec:P No już już nie denerwuj się :lol2: Odnośnie zmian w kuchni, to ja bardzo chętnie poczekam na wizualki, bo bez nich jakoś tak trudno to wszystko sobie wyobrazić. Obie wersje wydaję się ciekawe:wiggle: A okap... myślę, że to jest po prostu wkład do zabudowy- ja nie widzę różnicy, że ładniejszy:no: Zwykły? No to pokaż mi proszę taki z tak grubym rantem... ja nie mogę nic takiego znaleźć A te do zabudowy to w og,óle są takie, że prowie nic nie wystaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.01.2012 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Magda a jakby zrobić na zamówienie taki okap? Nasz wielki kosztował 900 zł...a ten napewno taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.01.2012 00:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 cały okap? z bebechami? i ufasz takiemu robionemu? czy tylko obudowa metalowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.01.2012 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 My bebechy mieliśmy oryginalne, tylko obudowa była robiona od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.01.2012 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Zwykły? No to pokaż mi proszę taki z tak grubym rantem... ja nie mogę nic takiego znaleźć A te do zabudowy to w og,óle są takie, że prowie nic nie wystaje;) Aaa myślałam, że chodzi Ci o ten jak na focie z lampami. Taki z grubym rantem to jest zwykły podszafkowy:) A tak swoją drogą, to po co Ci ten rant? Ozdoba? Myślałam, że im mniej okapu widać tym lepiej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.01.2012 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Aaa myślałam, że chodzi Ci o ten jak na focie z lampami. Ja też tak zrozumiałam i patrzę się w ten (chyba kamienny) okap i patrzę i nie mogę nic metalowego wypatrzeć Madziu żeby ocenić to faktycznie wizualizacja potrzebna - ja wczoraj chwilowo przestałam wierzyć w moją wnętrzarską wyobraźnię (pomysł na moja kuchnię ) i żeby doradzić potrzeba "naocznego" porównania A jeszcze pytanko - jak przeniesiesz sprzęty (które były po lewej stronie w zabudowie - tak?) co powstanie w ich miejsce? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.01.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Obiecane fotki:Przyklejona deska trójwarstwowa i płytki - wypełnienie korkiem (jakimś płynnym ?):http://img198.imageshack.us/img198/6257/dscf5762d.jpghttp://img32.imageshack.us/img32/244/dscf5760q.jpg Parkiet przemysłowy - wypełnienie jak wyżej:http://img256.imageshack.us/img256/2492/dscf5753i.jpghttp://img850.imageshack.us/img850/8135/dscf5756r.jpghttp://img705.imageshack.us/img705/9968/dscf5759b.jpg Panele, pierwszy przyklejony, brak wypełnienia:http://img15.imageshack.us/img15/2650/dscf5765w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.01.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No właśnie... ale prawda jest taka, że szczególnie zachwycił mnie tu okap i jego obudowa... znacie takie okapy??? Myślicie, że to taki zwykły "grzybek" obudowany? Jakiś taki łądniejszy mi się wydaje;) Nie znam, ale taka szeroka stalowa opaska faktycznie ładnie wygląda Moim zdaniem to jest doróbka albo specjalna linia (brak marki i/lub choćby namiastki sterowania), zob.: http://www.akcesoria-meblowe.eu/akcesoriameblowe/okapy_kuchenne_vbd/okap_kuchenny_vdb_traffi_6090,15,1,0.html Przemawia też za tym opaska od spodu okapu - zerknij, ta czarna dziura wygląda, jakby okap był wewnątrz tej wiszącej obudowy. Czy u Ciebie da się tak zrobić? Masz płytkę 60 cm, jeśli odejmiesz szeroką opaskę wewnętrzną zostanie Ci nieco ponad 40 cm na okap... Chyba że wyjdziesz symetrycznie na sąsiednie płytki Co mnie trochę razi - różne uchwyty w Twoim projekcie: dałabym albo wszędzie "rączki", albo gałki (jak na zdjęciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.01.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 wtedy niestety symetria okapu by się zmieniłai trzeba by było skuć kafle - ale co to dla nas:rotfl: Właśnie! Na szczęście te kafle są w ciągłej sprzedaży. Jak uważacie - która koncepcja lepsza? Mam w planie wybrać się jednak do tej pani ze studia kuchennego, zapłacić za projekt i zobaczyć jak to by wyglądało u mnie...[\QUOTE] Magda, to jest dobry pomysł Jeśli sama nie umiesz zwizualizować, to idź. Mnie się sporo rozjaśnia jak zobaczę na żywo. Dzięki za opinie. dobranoc:P Dzień dobry Opinię już piszę. No właśnie... ale prawda jest taka, że szczególnie zachwycił mnie tu okap i jego obudowa... znacie takie okapy??? Myślicie, że to taki zwykły "grzybek" obudowany? Jakiś taki łądniejszy mi się wydaje;) Według mnie, to jest zwykły okap (a raczej sam mechanizm) obudowany np. płytą kg z dołożoną stalową opaską. Bardzo ładnie to wygląda. Tylko, nie wiem, czy u Ciebie nie będzie jednak za wąsko. Chociaż, poczekaj. Niech sobie przeliczę. U Ciebie jest 5*60cm + 120 na witrynę, tak? Na zdjęciu wychodzi mi na 60+30+120(okap, bo kuchenka to chyba 90-tka)+30+60 + witryna. Chyba wychodzi podobnie. Na pewno musiałabyć kuć? A może chcesz mieć wysokie szafki po obu stronach? Tak jest na zdjęciu. Ale na to masz chyba za mało miejsca. Ale niech ktoś to jeszcze sprawdzi. Mi się od kilku dni bardzo ciężko myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 04.01.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja mam zabudowany okap tylko ze bez tez ozdobnej ramy jeśli będziesz chciała mogę ci podesłać zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.01.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 magda śliczne zdjęcia a wiesz ,że ja miałam taką rustykalną kuchnię . z takim okapem. to był zwykły okap zabudowany płytą meblową. nie wiem czy znajdę zdjęcia takie komputerowe, bo to było w 2000 roku!!! potem te meble przeniosłam do nowego domu, tylko dolne szafki i polączyłam z nowoczesną ścianą z urzadzeniami i blatem z listwami aluminiowymi. może będą gdzieś zdjęcia to ci pokaże:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 04.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 a wyślę ci - odwdzięczę się Ej,no ja też poproszę bardzo proszę Kuchnia ja śliczna. Oj pozazdrościć jej. Madziu doszedł mail ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A to zdjęcie podkradłam admette ze zwzględu na lampy... takie własnie mi się marzą nad wyspę - ktoś coś wie na ten temat? http://i2.fmix.pl/fmi769/76620d49001486724f02d5e1/zdjecie.jpg Mi coś wpadło w oko w tym temacie Może nie idealna ale w klimacie markslojd asnen http://www.infloral.pl/murator/markslojdasnen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.01.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Widzę, że niepotrzebnie powiedziałam, że planuję wizualki - teraz cwaniarki wszystkie na nie czekacie i nic nie powiecie;) Nie znam, ale taka szeroka stalowa opaska faktycznie ładnie wygląda Moim zdaniem to jest doróbka albo specjalna linia (brak marki i/lub choćby namiastki sterowania), zob.: http://www.akcesoria-meblowe.eu/akcesoriameblowe/okapy_kuchenne_vbd/okap_kuchenny_vdb_traffi_6090,15,1,0.html Przemawia też za tym opaska od spodu okapu - zerknij, ta czarna dziura wygląda, jakby okap był wewnątrz tej wiszącej obudowy. Czy u Ciebie da się tak zrobić? Masz płytkę 60 cm, jeśli odejmiesz szeroką opaskę wewnętrzną zostanie Ci nieco ponad 40 cm na okap... Chyba że wyjdziesz symetrycznie na sąsiednie płytki Co mnie trochę razi - różne uchwyty w Twoim projekcie: dałabym albo wszędzie "rączki", albo gałki (jak na zdjęciu). Wiesz co... gdybym zminiała projekt kuchni na tą drugą, to zrobiłabym płytę 80 i większy okap:yes: Zastanawiam się, czy jeśli zostanę przy pierwotnym projekcie, też nie zmienić tego okapu na taki... szerszy obudowany:???: A zamysł z uchwytami był taki, żeby witryna miała inne od pozostałej części kuchni... żeby stanowiła jej indywidualną część a nie zlewała się z całością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 04.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Madzia, wiesz że lepsze jest wrogiem dobrego? Masz bardzo piękny projekt kuchni:yes:. Jeżeli będziesz go zmieniać za każdym razem, kiedy wypatrzysz inny piękny projekt, to nigdy się nie wprowadzisz do tego mieszkania! Czy ten nowy projekt jest bardziej funkcjonalny niż stary? czy też chodzi tylko o estetykę? bo jeśli to drugie, to biorąc pod uwagę kucie glazury, naprawdę uważam że niewarta skórka wyprawki. Poza tym zastanów się dobrze, czy na tym zdjęciu zachwyca Cię bardziej układ szafek czy też ich wykończenie (bardzo fajnie wyszedł ten ciemny pasek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts