Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

mirelka dzięki za zdjęcia:) fajnie to u ciebie wyglada:yes:

Ja też tak zrozumiałam :lol2: i patrzę się w ten (chyba kamienny) okap i patrzę i nie mogę nic metalowego wypatrzeć:rolleyes:

Madziu żeby ocenić to faktycznie wizualizacja potrzebna - ja wczoraj chwilowo przestałam wierzyć w moją wnętrzarską wyobraźnię (pomysł na moja kuchnię ;)) i żeby doradzić potrzeba "naocznego" porównania :)

A jeszcze pytanko - jak przeniesiesz sprzęty (które były po lewej stronie w zabudowie - tak?) co powstanie w ich miejsce?

Kochana, tam mam projekcie teraz 3 słupki. po lewej lodówka, w środku kawiarka pod mikrofalówką, i na końcu szafki na blacie... po zmianie zamieniłabym tą zwykłą lodówkę na sbs (akurat w miejsce kawiarki i mikrofali) a z szafek musiałabym zrezygnować, bo szafki wiszące dochodziły do nich... zamieniłabym na ściankę z k-g. Czyli powstałabym wnęka na sbs i tyle;)

Właśnie! :rotfl:

Na szczęście te kafle są w ciągłej sprzedaży.

:rotfl:

Tylko, nie wiem, czy u Ciebie nie będzie jednak za wąsko.

Chociaż, poczekaj. Niech sobie przeliczę.

U Ciebie jest 5*60cm + 120 na witrynę, tak?

Na zdjęciu wychodzi mi na 60+30+120(okap, bo kuchenka to chyba 90-tka)+30+60 + witryna.

Chyba wychodzi podobnie. Na pewno musiałabyć kuć?

A może chcesz mieć wysokie szafki po obu stronach? Tak jest na zdjęciu. Ale na to masz chyba za mało miejsca.

Ale niech ktoś to jeszcze sprawdzi.

Mi się od kilku dni bardzo ciężko myśli...

myślę, że jest w miarę pdoobnie z tymi wymiarami... na pewno odrobinę wężej, ale nieznacznie;)

Ja mam zabudowany okap tylko ze bez tez ozdobnej ramy jeśli będziesz chciała mogę ci podesłać zdjęcie.

ja zawsze chętna:lol:

Moniś bodeślę ci fotki jak będę miałą chwilę... ale najpierw ty;)

Two, ale właśnie te niklowane obręczee mi się tak podobają;) ale jest to jakaś alternatywa...

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madzia, wiesz że lepsze jest wrogiem dobrego?:lol2:

Masz bardzo piękny projekt kuchni:yes:. Jeżeli będziesz go zmieniać za każdym razem, kiedy wypatrzysz inny piękny projekt, to nigdy się nie wprowadzisz do tego mieszkania! :lol2:

Czy ten nowy projekt jest bardziej funkcjonalny niż stary? czy też chodzi tylko o estetykę? bo jeśli to drugie, to biorąc pod uwagę kucie glazury, naprawdę uważam że niewarta skórka wyprawki.

Poza tym zastanów się dobrze, czy na tym zdjęciu zachwyca Cię bardziej układ szafek czy też ich wykończenie (bardzo fajnie wyszedł ten ciemny pasek) :yes:

:lol2::lol2:

jakiś tu głos rozsądku rozgrzmiał;) ale ta kuchnia mi się okrutnie podoba - cała:p łącznie z tym ciętym marmurem na ścianie;) już myślę czy jednak tych moich kafli na coś takiego nie zamienić:rotfl:

ale faktycznie muszę to dobrze przemyśleć... funkcjonalnie? nie wiem czy lepiej? na pewno uda się wtedy wstawić lodówkę sbs... czego do tej pory za chiny zrobić nie można było;) tracę parę szafek po lewej... ale zyskuję wiecej witryn (nie wiem czy to do końca bilansna plus;) muszę to przemyśleć...)

ten marmur faktycznie jest piękny:yes:

w dodatku znam (a dokładniej - moja krewna zna, ja tylko raz byłam) znakomity zakład kamieniarski w okolicach Milanówka, gdzie mają cudownej piękności marmury, w dużym wyborze. Oczywiście bardzo drogie, ale są też "ścinki" w bardzo przyzwoitych już cenach, czyli marmur pocięty na kawałki wielkości płytek kuchennych. trzeba tylko samemu sobie powybierać kawałki.

zastanawiam się tylko, jak ten marmur jest kładziony (pewnie z białą/jasnoszarą fugą) i czy zwykłe impregnaty wystarczą, żeby go zabezpieczyć przed plamami.

na pewno uda się wtedy wstawić lodówkę sbs... czego do tej pory za chiny zrobić nie można było;) tracę parę szafek po lewej... ale zyskuję wiecej witryn (nie wiem czy to do końca bilansna plus;) muszę to przemyśleć...)

wstawienie dużej lodówki jest moim zdaniem dużym plusem :yes:

jestem też za witrynami (bo sama je bardzo lubię - i u siebie mam nadzieję zrobię taką dużą od samej podłogi :))

tylko czy zostanie Ci wystarczająca ilość szafek - i to jest ważne pytanie!!! - czy starczy Ci zakrytych szafek na wszystkie rzeczy które trzeba pochować a nie można postawić za szkłem......

wstawienie dużej lodówki jest moim zdaniem dużym plusem :yes:

jestem też za witrynami (bo sama je bardzo lubię - i u siebie mam nadzieję zrobię taką dużą od samej podłogi :))

tylko czy zostanie Ci wystarczająca ilość szafek - i to jest ważne pytanie!!! - czy starczy Ci zakrytych szafek na wszystkie rzeczy które trzeba pochować a nie można postawić za szkłem......

no własnie:roll: oto jest pytanie:)

nihiru to już wiem do kogo się zgłoszę w razie czego;) ale faktcyznie ciekawa sprawa z tą impregnacją? granit to granit... a jasny marmur w kuchni? czy to ma rację bytu?

:no::no: Marmur bardzo łatwo wchłania tłuszcz i łatwo się plami. Możesz oczywiście stosować rożne impregnaty, ale staje się to zabawą na całe życie:sick:

Dokładnie jak napisała Agawi ;) Znajomi też mają i nas przestrzegali ;)

P.S. Lodówka sbs jest warta tego zachodu, nawet gdyby miało stanąć na wersji pierwotnej.

Dokładnie jak napisała Agawi ;) Znajomi też mają i nas przestrzegali ;)

P.S. Lodówka sbs jest warta tego zachodu, nawet gdyby miało stanąć na wersji pierwotnej.

No nie, ale własnie w wersji pierwotnej nie ma mowy o sbs:no: bo wtedy gdzie wcisnę kawiarkę i MW?

Myślę że Venus sie przejęzyczyła:)

a w sumie, kucie płytek będzie tylko w przypadku zwężenia słupka. to może go nie zwężać, tylko zostawić jak jest? i nie robić wtedy kawiarki i mikrofali jedna nad drugą, tylko obok siebie. co Ty na to?

co prawda nie mam lodówki sbs, ale skoro mówicie że warto...

no dobrze - to skutecznie mnie wyleczyłyście z tego marmurku;) a czy z moimi kaflami na ścianie ta wersja kuchni też taka ładna wyjdzie:???: Już sama nie wiem, co mi się w niej najbardziej podoba (na pewno całość;))... ale czy bez marmuru na ścianie, z mniejszym okapem itp. też taka ładna będzie???

no dobrze - to skutecznie mnie wyleczyłyście z tego marmurku;) a czy z moimi kaflami na ścianie ta wersja kuchni też taka ładna wyjdzie:???: Już sama nie wiem, co mi się w niej najbardziej podoba (na pewno całość;))... ale czy bez marmuru na ścianie, z mniejszym okapem itp. też taka ładna będzie???

Czy będzie - nie wiem. sama zdecyduj:) tylko niestety tych kafli nie mam na zdjęciu żeby wkleić zamiast marmuru:(

co umiałam, to zrobiłam

http://i2.fmix.pl/fmi2041/4f72423700096bee4f04a9d4/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1884/9182a81400000abd4f04a9d7/zdjecie.jpg

barbee;) a co to masz za baterię? bardzo ładna:yes:

Prawda, że ładna? :) To jest Tres retro. Kupowałam tutaj: http://www.mizar.pl/Tres/23044, podobnie jak baterie do łazienki (również Tres). Trochę się bałam, jak się będą prezentować, bo nie widziałam ich wcześniej na żywo (na Bartyckiej nigdzie nie mieli). Ale są super! Kuchenna ma wyciąganą i łamaną wylewkę (przydatna do zlewu przy oknie). W razie czego trzeba się upewnić przy zamawianiu, bo ten sam model jest też bez wyciąganej wylewki. Rączka jest na 90% z porcelany, ale musiałabym to sprawdzić. W każdym razie wygląda bardzo porządnie.

A to "po sąsiedzku" odnosiło się do zlewu - tego z kolei nie mieli nigdzie w internecie (był tylko model z ubiegłego roku, z trochę innym rantem i z otworem na baterię po lewej lub prawej stronie, a nie na środku). Zamówiłam też na Bartyckiej i też po raz pierwszy zobaczyłam go po zamontowaniu ;)

============

Lampy z metalową obwódką - obłędne!

Nigdzie takich nie namierzyłam, ale zerknij tu: http://www.agamartin.com/pl/c/SWIATLO/71 Nie wiem jak Ty, ale ja bym chętnie parę modeli przygarnęła...

Dziewczynki - ja Was wszystkie kocham i uwielbiamhttp://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

Dzięki za te "szybkie" wizualki - jesteście nieocenione:hug:

karola dzięki za zdjęcia - fajnie ta obudowa u Ciebie wyszła:yes:

barbee dzięki za linki:hug: bateria świetna... dwa razy droższa od tej upatrzonej przeze mnie:roll: ale wyciągana wylewka - jest o czym myśleć;)

Venusko - a to teraz się z Tobą zgadzam:yes: