MagdaZZZ 11.01.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Już się wygadałaś.. I jak ja teraz wrócę na wątek o odchudzaniu...? Byłam z Madzią na budowie i wiecie co ...?. Podziwiam ją , jak ona to wszystko ogarnia. Widzę że Madzi jeszcze nie ma więc ... napiszę za nią że okna bardzo ładnie się prezentują. I w ogóle to jej mieszkanko będzie cudne.(ja już to wiem). e tam ładnie, e tam ładnie;) własnie jakoś tak przeciętnie się prezentują te okna... bez efektu wow:roll: Jak je zobaczyłam, to poczułam spore rozczarowanie i nie mogłam pojąć czemu... ale w końcu pojęłam;) Okazuje się, że moje rozczarowanie wynika z faktu, że okno nie jest wielka taflą szkła (jak na wizualizacji) tylko jest dzielone na 3... oczywiście wiedziałam że będzie dzielone;) wiedziałam, ze tak musi być, żeby można było je jakoś umyć ale jednak mimo, że decyzje podejmowałam inne, to w głowie miałam zakodowany taki widok jadalni: http://i3.fmix.pl/fmi626/89cf43040021b8bf4d7ea0c8/zdjecie.jpg a jest tak:roll: http://i3.fmix.pl/fmi262/e4bb2617002bd66b4f0dcdb2/zdjecie.jpg No jakoś to nie to samo;) Okno było wzorowane na tym w sypialni, więc doskonale mogłam sobie wyobrazić jak będzie wyglądało... a jednak okazuje się, że wizja architekta była bardzo silnie we mnie zakorzeniona:lol2:- widać, nie umiałam jej wyprzeć ze swojej świadomosci;) No ale jest jak jest... też nie ma co płakać... mam nadzieję, że jak przyjdą ściany, kolor, podłoga, zasłony, stół, krzesła... to zapomne o tym małym rozczarowaniu;) No i aż wstyd... bo nie bardzo mam wam co pokazać oprócz tego słabego zdjecia powyżej;) Może chcecie zobaczyć klimatyzację... w części dziennej: http://i2.fmix.pl/fmi857/1f3be584001273e24f0dcdc1/zdjecie.jpg i w sypialni: http://i1.fmix.pl/fmi1707/d6c8dd5a0028d8614f0dcddc/zdjecie.jpg Jak przybyłyśmy z Monią na miejce, to Stachu już wysprzątał wszystkie sypialnie:yes: już pogonił wszystkich do roboty;) aż miło:wiggle: Teraz najważniejsze - muszę zamówić gres. Najlepiej, żeby był jeszcze w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 11.01.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Madziu nie narzekaj !!. Weź pod uwagę że te okna nie są jeszcze wykończone (pianka, itp...). Pan Stachu wygląda na osobę która wie co robi więc zobaczysz będzie dobrze. Edytowane 11 Stycznia 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 11.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Magda jest dobrze dojdą przede wszystkim zasłony + cała reszta i na te dzielenia wogóle nie będziesz zwracać uwagi Najważniejsze że okna już są i że zabieracie się do roboty na czele z Panem Stasiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.01.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Madzia, ale masz piękną klimatyzację A z oknem jest dobrze. Naprawdę Jaki gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.01.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Magda jest dobrze dojdą przede wszystkim zasłony + cała reszta i na te dzielenia wogóle nie będziesz zwracać uwagi Najważniejsze że okna już są i że zabieracie się do roboty na czele z Panem Stasiem admente dobrze mówi. Jestem pewna, że efekt końcowy będzie świetny - z "dzieleniem" czy bez! Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Magda jest dobrze, będzie pani zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 11.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Magda, śliczne okna i zobaczysz, że za jakieś 2 tygodnie w ogóle nie będziesz zauważać tego, że jest dzielone Jak wrócę z nart, to koniecznie muszę się z dziewczynami zmówić i zrobimy ci mały nalocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 11.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Teraz najważniejsze - muszę zamówić gres. Najlepiej, żeby był jeszcze w tym tygodniu. Jestem strasznie ciekawa.... jaki? Okna dobrze wyglądają, nie przesadzaj Madziuchna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 11.01.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 niejedna wzdycha z zazdrości nad takim przeszkleniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 11.01.2012 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Magda, śliczne okna i zobaczysz, że za jakieś 2 tygodnie w ogóle nie będziesz zauważać tego, że jest dzielone Jak wrócę z nart, to koniecznie muszę się z dziewczynami zmówić i zrobimy ci mały nalocik O - i to jest doskonała myśl:lol: Ja serdecznie zapraszam:yes: Mam nadzieję, ze za ten tydzień-dwa to już będzie co pokazać Dzięki za te opinie dotyczące okien:hug: Na was zawsze można liczyć Wiem, że troche przesadzam;) że przecież normalne są, nic dziwnego, nic strasznego.. i tylko sobie marudzę, bo jakoś w głowie inny obraz miałam (choć dobrze wiedziałam jak będą wygladać) No i tyle w temacie:lol2: Też mam nadzieję, że jak dojdą choćby parapety, a potem zasłony - to zapomnę, że w ogóle miałam takie dylematy;) Gres? Oczywiście Piertę biorę Tylko kombinuję jak to zrobić, żeby na niej nie zbankrutować... narazie stanęło na tym, że ten duży format kupuję tylko do ramki na hol - 120x360, a wszystko w około polecę jednak tymi 60x60 w drugim gatunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 11.01.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Super Madziu. Kolejny duży krok naprzód. Nie mogę się doczekać aż prace wykończeniowe nabiorą rozpędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.01.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Okienka śliczne- ważne że wszystko do przodu:wiggle:Widzę, że rury do klimy masz takie same jak my mieliśmy do wentylacji. Księżycowy krajobraz:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.01.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Widzę, że rury do klimy masz takie same jak my mieliśmy do wentylacji. Księżycowy krajobraz:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Magda, a weź przestań z taką wielką taflą okna! Mnie się kojarzy z 28 piętrem biurowca, w którym jakiś czas temu pracowałam (z pokojami przeszklonymi od sufitu do podłogi) i z tym, że takiego okna nie otworzysz, bo (a) nie możesz, bo to jest właśnie jedna zespolona tafla, (b) nie za bardzo chcesz, bo nawet boisz się do niego podchodzić, nawet za cenę wspaniałego widoku Ten podział w Twoim oknie jest bardzo proporcjonalny i wygląda bardzo klasycznie (w przeciwieństwie do mega-nowoczesnej tafli), a jeszcze jak sobie zwizualizujesz (ostatnio moje ulubione słowo - dużo rzeczy sobie wizualizuję ) białe ściany, piękną podłogę, mięsiste zasłony i wygodny fotel przy tych oknach, to dasz radę, dziewczyno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.01.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Magda, a weź przestań z taką wielką taflą okna! Mnie się kojarzy z 28 piętrem biurowca, w którym jakiś czas temu pracowałam (z pokojami przeszklonymi od sufitu do podłogi) i z tym, że takiego okna nie otworzysz, bo (a) nie możesz, bo to jest właśnie jedna zespolona tafla, (b) nie za bardzo chcesz, bo nawet boisz się do niego podchodzić, nawet za cenę wspaniałego widoku Ten podział w Twoim oknie jest bardzo proporcjonalny i wygląda bardzo klasycznie (w przeciwieństwie do mega-nowoczesnej tafli), a jeszcze jak sobie zwizualizujesz (ostatnio moje ulubione słowo - dużo rzeczy sobie wizualizuję ) białe ściany, piękną podłogę, mięsiste zasłony i wygodny fotel przy tych oknach, to dasz radę, dziewczyno! lubię takie kopy w dupę dobrze powiedziane... sporo racji:yes: A wy mi tu z mojego księżycowego krajobrazu się nie nabijajcie:evil: mam nadzieję, ze jutro już go nie będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 I to się nazywa POSTĘP! Nie mogę się doczekać ciągu dalszego a okna wyglądają super. Od razu pozazdrościłam, że są białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.01.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 lubię takie kopy w dupę masochistka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.01.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 masochistka! :lol2: I to się nazywa POSTĘP! Nie mogę się doczekać ciągu dalszego a okna wyglądają super. Od razu pozazdrościłam, że są białe Dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.01.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 :lol2:zadnego pop cornu!!!!odchudzanie, zdrowa żywność!!!!! madzia nareszcie coś ruszyło!!!! okna ok, o i już klima jest!!! a jaki widok z tych okien będziesz miała!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.01.2012 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Dobra dzieczyny i chłopaki - HELP HELP HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko wrócił Stachu, pierwsze roboty ruszyły i już tysiąc problemów i wątpliwości... a na męża nie mam co liczyć- znowu usłyszałam: "To zrób tak... a nie, to jednak tak... Przecież i tak, i tak jest dobrze." Czy on nie rozumie, że i tak, i tak jest źle Może wy mi pomożecie... Kwestia podciagów w salonie-kuchni... Jak już może wiecie, od początku remontu próbuję pogodzić listwy które chcę mieć w salonie: http://i1.fmix.pl/fmi1815/ce56bee8001a29454f0f5fd3/zdjecie.jpg z listwami, które muszą być w holu i kuchni: http://i3.fmix.pl/fmi1244/13abe940001a82594f0f5fd2/zdjecie.jpg (tamte nie wchodzą w grę ani w holu, ani w kuchni:no: za duże... co tu dużo gadać) - problem polega na tym, że przestrzeń jest otwarta i nie ma jak płynnie przejsć z jednej w drugą listwę... Już jakiś czas temu wymyśliłam, że dorobię podciągi rozgraniczające sufit kuchni i holu od sufitu salonu... Plan był dobry, aż do dziś Gdy Pan Stasiu spytał, jakiej wysokości ma być ten podciąg, odpowiedziałam, ze taki jak ten, który powstał w wyniku przebudowy tarasu (czerwona belka)... i tak Pan Stasiu zrobił http://i2.fmix.pl/fmi2974/026ae92e002781b24f0f5d67/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi2825/13d86a49001c9fc64f0f5d91/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2091/d5853516002cdabc4f0f5dbc/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi215/5ee59249002c03414f0f5e4e/zdjecie.jpg Ale niestety, nie przewidziałam/nie zauważyłam/nie skojarzyłam tego, że ta belka nie będzie takiej wysokości jak jest teraz, tylko będzie 12 cm niższa - bo przcież dojdą podwieszane sufitu:( Gdy zobaczyłam ten podciąg zestawiony z już podwieszonym sufitem (na zdjęciach po lewej stronie filara) to się załamałam:cry: Jest płaski i okropny... ma 11 cm wysokości... listwy mają 6 i 6,5 cm wysokości - czyli pod listwą zostanie 5 cm podciągu - fatalnie to będzie wyglądało (już wyglada, nawet bez listwy:bash:) Bardzo podoba mi się taki podciąg jak ten po prawej stronie filara (jeszcze bez podwieszonego sufitu)... ale żeby tak wygladał, trzeba go obniżyć o 12 cm... i tu pojawia się problem - dla naszego niskiego mieszkania to zabujstwo:cry: Tak niski i długi podciąg... jakby na głowy chciał się zwalić Na zdjęciach może tego nie widać... ale na żywo wygląda to fatalnie (znaczy wyglądałoby, tak się nam wszystkim wydaje...) No i teraz pytanie - co byście zrobili... Opcja nr 1) - zrezygnować z podciagów, a co za tym idzie zrezygnować z tych dużych listew - wszędzie zrobić takie małe (boję się, że zginą w tej przestrzeni... poza tym płaskie listwy (niskie a szerokie - miały optynie podwyższać to pomieszczenie - te małe listwy nie mają tych własciowości:() Opcja nr 2) - zostawić takie "płaskie" podciągi - okropne, z którymi potem będzie problem jak to coś pomalować Bo w kolorze ściany to absurd, a w kolorze listwy/sufitu też nie dobre, bo takie 2 cm ściany pod listwą w tym samym kolorze optycznię tą liswę wydłużą - i będzie wrażenie, jakby na sąsiednich ścianach dała listwy różnych wysokosci:bash: Opcja nr 3) - obniżyć podciagi... czyli listwy jak chcę, podciągi dobra - ALE sufit walący się na głowę Przygnębiający widok:( Pikanterii temu wszystkiemu dodaje fakt, że nawet jeśli z podciagów między kuchnią a salonem zrezygnuję, to podciąg nad filarami (ten oddzielający jadalnię od salonu) - zostaje:yes: I to samo pytanie jw. tyczy się też niego...czy obniżać, tak, żeby ładnie listwa wygldała,a pod listwą móc jeszcze zrobić tą ozdobną ramę z czarnego drewna jak na wizualizacji - ale wtedy ten podciąg bedzie bardzo nisko:(... Czy zostawić go na takiej wysokosci jak jest, czyli pod listwą zostanie niespełna 5 cm? I o czarnej ramce mogę zapomnieć http://i3.fmix.pl/fmi626/89cf43040021b8bf4d7ea0c8/zdjecie.jpg Jak to ostatnimi czasy bywa - gdy chcę wrzucić zdjęcia na fmix'a - nie mogę Macie dużą wyobraźnię??? Tam gdzie ............... powinny być foty;) Edit: udało się wgrać zdjęcia:) Okazuje sie, ze tylko pomniejszonych nie wgrywa:o Wielkie pliki już tak... to już kolejny raz - o so chozi:wtf: Edytowane 12 Stycznia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts