MagdaZZZ 13.01.2012 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Były, były:yes: no właśnie - były były:yes: Wystarczą Gabi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 13.01.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Faktycznie były, przeoczyłam. Czy dobrze widzę, że w sypialni oświetlenia LED skierowanego na sufit nie będzie? I jeszcze co do wysokości podciągu. 240 cm to naprawdę nie jest nisko. Przecież robiono mieszkania wysokie na 250 cm i jakoś szczególnie się na głowę nie waliło. Wszystko zależy od wnętrza i Tobie Magda jest to najlepiej ocenić na miejscu - na zdjęciach nie najlepiej to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.01.2012 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Gabi, będą ledy w sypialni:yes:No mi też się wydaje, że przejście 240 to nie jest nisko... w końcu czasem ludzie likwidują szerokie drzwi i zostawiają jedynie otwary otwór drzwiowy... a taki ma zazwyczaj 220 cm... ale na żywo u mnie jakoś to śrenio wygląda:cry: I nie wiem, czy jak się wszystko wykonczy, to to "zniknie" czy wręcz przeciwnie - bardzo się uwydatni i wiele odbierze temu wnętrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 13.01.2012 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Dlaczego nie zrobiliście podciągów (tych po lewej stronie) tak jak to jest na wizualizacji - aby dół listwy kończył się równo z dolną płaszczyzną podciągu? Czy tak nie byłoby lepiej? edit: W którym miejscu będą przyklejone te LEDy w sypialni? Edytowane 13 Stycznia 2012 przez Gabi.gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.01.2012 00:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dlaczego nie zrobiliście podciągów (tych po lewej stronie) tak jak to jest na wizualizacji - aby dół listwy kończył się równo z dolną płaszczyzną podciągu? Czy tak nie byłoby lepiej? edit: W którym miejscu będą przyklejone te LEDy w sypialni? Na wizualizacji w ogóle nie ma podciągów:no: Bo są całkiem inne listwy... jedne wszędzie - i w salonie i w kuchni... To są jedynie podwieszane sufity puste w środku z ledami wokoło... jesssu - muszę znaleźć jakieś zdjęcia, bo możecie juz nie kojarzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.01.2012 00:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Te ledy są wszędzie w takich niszach... to hol: http://i1.fmix.pl/fmi400/2f1d467a000a90f34da8ac19/zdjecie.jpg i to co wydaje sie być podciagami na wizualizacji, to fragment tego podwieszonego sufitu pomiędzy dwoma własnie niszami Tak te sufity wyglądają w sypialni: http://i3.fmix.pl/fmi2112/768bf6c6001f6ac44dcacf55/zdjecie.jpg a to ta wielka listwa w salonie, o którą sprawa się rozchodzi;) - gwoli wyjaśnienia... http://i2.fmix.pl/fmi1953/8f2600590001dc4d4dcacf57/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 13.01.2012 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Aaa... teraz wszystko jasne. Za nic nie zrezygnowałabym z tych szerokich listew - wyglądają świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.01.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Magda kurcze problem jest duży i zawiły - nie tego Ci życzyłam jak pisałam że po wstawieniu okien zacznie się DZIAĆ . Zawiły bo trochę mi ciężko tak na szybkiego sobie powyobrażać co i jak by wyglądało gdyby tu było wyżej a tam niżej. Wiem jedno że 240 to nie jest tak niski - wiadomo mogłoby być wyżej. Listwy są przepiękne i to je, tak bardzo chciałaś mieć w tym pomieszczeniu. Kurcze, ale sama musisz ocenić stojąc w salonie i patrząc na te nieszczęsne podciągi czy będziesz z nimi mieszkać w takiej postaci. Ja też będę walczyć z moimi niedługo - bo też sobie tam takich cudów nawymyślałam że hej - może jak bym już przerobiła temat byłabym bardziej pomocna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.01.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Obawiam się, że jestem za najmniej popularnym rozwiązaniem: 1. Dlaczego? 1. wysokość 2.40 przy takiej powierzchni może faktycznie dać efekt walącego się sufitu 2. czy niskie podciągi nie będą zasłaniały widoku na strategiczne elementy wystroju wnętrza? 3. co będzie, jeśli przy układaniu podłogi okaże się, że od dołu trzeba uszczknąć jeszcze 1-2 cm? Zaśmiecę: nad drzwiami do łazienki mam zabudowane rury gazowe: wysokość od podłogi: 236 cm (tzn. od wylewki 238 cm) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.01.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 jolistka takich naocznych przykładów moje oko potrzebuje do oceny Patrząc na Twoje zdjęcie -- u Magdy na tej większej przestrzeni taki długi podciąg może jednak przytłaczać http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif Magda pani PA mogłaby się teraz zrehabilitować i Ci wizualki tych podciągów porobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.01.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 rozwiązanie 3 odpada zdecydowanie (a więc jesteśmy nieco do przodu ) słabo wizualizuję problem ale zdecydowanie dałabym listwy ...a te knypki pod nimi pomalowałabym chyba jednak na kolor ściany ...ale to zdecydowanie musiałabym zobaczyć bo ze zdjęć nie potrafię sobie dokładnie tego wyobrazić (tzn. jak one się łączą z jednolitą ścianą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.01.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A tu przykłady (trochę naciągane;)) zdjęcie czwarte wydaje mi się, że tam właśnie po prawej stronie wystaje taki knypek i jest pomalowany w kolorze ściany ...tylko kolor ściany zbliżony do listew http://simplifiedbee.blogspot.com/2009/06/kermie-and-green-living-rooms.html a tu trzeba sobie więcej wyobrazić ...co prawda zdjęcie drugi pokazuje jakąś konstrukcję wokół kuchni ale widać jak taki drobny ciemniejszy pasek wyglądałby pod listwą http://www.homefurnituremag.com/interior-style-of-lake-house-in-new-york.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 13.01.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 a nie można zrobić tego podciągu dokładnie na wysokość listwy? tak żeby pod listwą juz nic nie wystawało? Pewnie nie, bo ten podciąg przy jadalni będzie niższy, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.01.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ja jestem za zrobieniem podciągu niżej i szerokimi listwami. 240 cm to wcale nie jest tak nisko. Ja mam taki podciąg konstrukcyjny i nie jest naprawdę źle, w ogóle mi nie przeszkadza ani nie sprawia wrażenia walącego się na głowę sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Madziulka, bardzo chciałabym Ci cos doradzic ale najpierw musze przeczytac 30 razy to, co napisalas i jak zakumam o so chozi, to sie odniosę ale ja tez nie wiem o co chodzi:lol2 Magda na pewno będzie ok. widzę ,że jednak dużo osób się orientuje i jest na bieżąco!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.01.2012 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Słuchajcie... przespałam się z tematem, poczytałam co radzicie... i wiem, że dalej nic nie wiem:( A o 11.oo mam być na dywaniku u Stacha:( Przykłady lache niestety pokazuję "pypcie" które będą po obniżeniu podciągów (czyli jakieś 10 cm)... bez obniżenia ich to będzie ok. 2-3 cm, czyli sporo mniej niż na zdjeciach z linków:cry: A ja tak nie chę z tej listwy rezygnować... chyba mnnie rozumiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.01.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Magda, ja bym zrobiła szerokie listwy i niższy podciąg. Tym bardziej, że widzę jak Cię do tych listew ciągnie!Podobnie jak Myszonik uważam, że 240 cm to nie tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 13.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Madziu zastanów się tylko czy kosztem ładnej listwy jest nie stworzysz pomieszczenia przytłaczającego.Kochana im bardziej rozległe wnętrze(a u Ciebie jest otwarta przestrzeń) , tym powinno być wyższe, inaczej wielka płaszczyzna sufitu będzie sprawiała wrażenie ciężkiej i "leżącej" na głowach przebywających we wnętrzu osób.Jedna z dziewczyn dobrze zaznaczyła,że dochodzi Ci jeszcze parkiet czyli kolejne 1.5-2 cm a przy i tak niskiej już wysokości każdy centymetr sie liczy i jest odczuwalny. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez Tosiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 13.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Zastanów się tylko czy kosztem ładnej listwy jest nie stworzysz pomieszczenia przytłaczającego. Kochana im bardziej rozległe wnętrze(a u Ciebie jest otwarta przestrzeń) , tym powinno być wyższe, inaczej wielka płaszczyzna sufitu będzie sprawiała wrażenie ciężkiej i "leżącej" na głowach przebywających we wnętrzu osób. Podciągi właśnie rozcinają przestrzeń i powodują, że nie ma jednej wielkiej płaszczyzny sufitu. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez Gabi.gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Madzia nie wiele pomogę...u mnie sa 2 podciagi 44cm, wysokosc w całym domu to 260cm, zostaje wolnej przestrzeni - tej między podciągiem a podłogą mniej jak 240cm...na poczatku mnie drazniły - bo u nas są konstrukcyjne więc muszą być ale z perspektywy czasu nawet je lubie bo dzielą mi ta otwartą przestrzeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts