aneta s 13.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 tutaj je widać http://img442.imageshack.us/img442/9559/img3397y.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masajka 13.01.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Przyłączam się do opinii, że 240 to wcale nie jest tak nisko. Tym bardziej, że taka będzie wysokość tylko w miejscu, gdzie będą podciągi, prawda? Ja w tej chwili w całym mieszkaniu mam ok 248 i wcale nie mam wrażenia, że sufit wali mi się na głowę. A listwy są piękne i dodają wnętrzu charakteru. Mam też pytanie: Wspominałaś niedawno o hurtowni tkanin w Warszawie. Czy mogłabyś podać jakieś namiary na nią i napisać czy duży mają wybór materiałów? Polecasz? Szukam bawełny w groszki beżowe lub turkusowe na podusie u synka i może tam bym znalazła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.01.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Nie no dziewczyny nie przesadzajcie, że się każdy centymetr liczy i pomieszczenie się stanie przytłaczające, bo będzie o 2 cm niższe po położeniu parkietu:)Ciekawe, która by zauważyła na żywo owe 2 cm różnicy? Im dłużej o tym myślę, tym bardziej jestem za obniżeniem podciągu - 240 cm wysokości to wcale nie jest jakoś skrajnie mało, a poza tym jak słusznie masajka napisała to nie jest w całym pomieszczeniu, a tylko na podciągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina0316 13.01.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 I ja uważam, że podciąg 2,40 będzie ok. Sama mam na tej wysokości między holem a salonem, szeroki na 3 metry. I wygląda dobrze, nie ma wrażenia że sufit "kładzie się na głowę". Pomieszczenia mają wysokość 2,70, czyli mój podciąg ma 30cm wysokości. Tak jak napisała Aneta s, wizualnie oddziela od siebie oba pomieszczenia. Ja bym na Twoim miejscu obniżyła podciąg i dała te listwy przysufitowe o których marzysz. Wydaje mi się, że to najlepsze wyjście z tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A ja nadal twierdzę, że 240 to dość nisko:( Ja w starym mieszkaniu miałam wysokość 285 cm, teraz mamy 265 i dla mnie to już jest mało. Pamiętajcie, że u Magdy ma być wrażenie apartamentu NYS czyli przestronność i im wyżej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.01.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Aguś tak ale Madzia z tego co pisała nie może mieć wszystkiego w obecnej sytuacji, ja bym nie odpusciła listew bo one naprawdę mogą okazać się przysłowiową wisienką na torcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.01.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 To zrezygnowałabym z podciągów pomiędzy holem i kuchnią a salonem i dała listwy po obwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Aguś tak ale Madzia z tego co pisała nie może mieć wszystkiego w obecnej sytuacji, ja bym nie odpusciła listew bo one naprawdę mogą okazać się przysłowiową wisienką na torcie... Wiem Anetko, zobaczymy co Madzia uradzi z p. Stasiem:lol: To zrezygnowałabym z podciągów pomiędzy holem i kuchnią a salonem i dała listwy po obwodzie Dobry pomysł tylko ciekawe czy tak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.01.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Wiem Anetko, zobaczymy co Madzia uradzi z p. Stasiem:lol: Dobry pomysł tylko ciekawe czy tak można? Mnie się wydawało, że ten jeden podciąg (węższy) to artapa, a ten drugi prawdziwy, konstrukcyjny, więc chyba nie da rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 13.01.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 To zrezygnowałabym z podciągów pomiędzy holem i kuchnią a salonem i dała listwy po obwodzie Tak się nie da, bo listwy w kuchni/holu i w salonie są różne - węższe w kuchni/holu i te szersze w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 13.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Madziu ja bym nie robiła podciągów na 240, to naprawdę mało (myślę, że zdjęcie joliski idealnie oddaje istotę problemu), najbardziej bezproblemowa będzie opcja 1, ale 2 bym też nie odrzucała. Rozumiem twój ból, bo ja przez podciąg musiałam zrezygnować z większości listew w domu. Życzę dobrej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 13.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dziewczyny - ale tu chodzi o obniżenie tylko podciągów, a nie całych sufitów? czy ja czegoś nie zrozumiałam?jeśli same podciągi to nie ma bólu. Właśnie zmierzyłam podciąg u siebie, między salonem a holem - ma 225 cm! I nie sprawia wrażenia niskiego, a cała ta przestrzeń ma prawie 50 m2. Z tym że połowa tej przestrzeni ciągnie się aż pod sam dach, więc .... Ale tak czy inaczej, wydaje mi się że zarówno obniżenie podciągów jak i węższe listwy to akceptowalne rozwiązania. A trudno doradzać na podstawie zdjęć, bo wiadomo że zawsze trochę przekłamują. Wystarczy innego obiektywu użyć i już przestrzeń inaczej wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.01.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 gabi i nihiru dostają ode mnie medal za czytanie ze zrozumieniem:rotfl: Tak:yes: - chodzi jedynie o wysokość podciagów. Wysokość sufitów zostaje taka, jaka jest... i nie:no: nie można zastosować tej listwy po obwodzie, wchodząc nią też do kuchni i holu - jest za wielka, musiałabym z niej w ogóle zrezygnować... Dziś zadecydowałam, żeby dodać 5 cm do podciagu - czyli będzie te 240 cm... Ale Pan Stasiu jeszcze nie zmienił tego... jeszcze mam szansę zmienić zdanie;) anetko - strasznie mi pomogłaś tym zdjeciem:hug: U Ciebie naprawdę fajnie to wygląda:yes: CHoc już Ci zazdroszczę, że masz białe ściany - i zero problemu z tym, na jaki kolor pomalować podciąg - w kolorze sufitu, czy ściany:confused: Już się zaczynam nad tym głowić... narazie stoi na kolorze ściany ze wszystkich 3 stron... ale nie jestem przekonana;) Boże, te podciągi mi sie tam marzyły (bo nie:no: nie są konstrukcyjne... konstrukcyjny jest jedynie ten na sąsiedniej ścianie z filarami)... i pamiętam, ze jak kacha tak na nie psioczyła, nie mogła sobie poradzić z ich pomalowaniem... strasznie sie dziwiłam:o A teraz widzę, że podciąg to jeden z najtrudniejszych problemów podczas urządzania:lol2: Wrzucam dla siebie i dla Was kilka inspiracji podciągaowych... może coś jeszcze do jutra, do 7 rano wymyślimy;) - zanim Stachu sie za robotę weźmie:rotfl: Może pod tym długim podciągiem dodać taki winkielek (krótką ściankę) jak na zdjęciu poniżej? http://i1.fmix.pl/fmi1646/b36abcaf0016aaea4f10a2ac/zdjecie.jpg tu też jakby taki dodatkkowy winkielek;) http://i3.fmix.pl/fmi2465/5b5e651a0018e3f74f10a2ae/zdjecie.jpg To podciąg Darcy - pewnie poznajecie;) Bardzo ładnie się komponuje moim zdaniem:yes: http://i2.fmix.pl/fmi2512/afea7267002960bf4f10a2b1/zdjecie.jpg A poniżej opcja nr 2- którą praktycznie całkowicie odrzuciłam (większość z Was również) - bardzo "płaski" podciąg, dosłownie parę centymetrów pod listwą - czyli dokładnie taki, jak teraz u mnie wyszedł... może nie jest taka zła:???: http://i1.fmix.pl/fmi320/a1e989b5001f82924f10a2b3/zdjecie.jpg A tu znowu bardzo wysoki podciąg http://i2.fmix.pl/fmi1502/de90253c001ee5e14f10a2b4/zdjecie.jpg No i co Wy na to??? Pytanie z innej beczki... Jak wykańczacie tapety prtzy oknie? Wjeżdżacie tapetą w glify czy zostawiacie je białe??? Możecie pokazać zdjecia jak to wygląda? Bo mi ani ta, ani ta opcja nie odpowiada:roll: Mam pomysł na opcję nr 3 - ale mój mąż nie jest nią zachwycony;) No i powiem jeszcze, że zamontowali mi na próbę kinkiet zewnętrzny (ten z LM, nihiru - ten sam:yes:)... i niestety faktycznie daje światło jak na dworcu:roll: - mąż miał rację Choć sam, szczególnie wyłączony:lol2: - wygląda bosko... nihiru - zmieniłaś już szybki na matowe? Jak to wygląda??? PS Byliśmy dziś na Mission Impossible - świetny film:lol: Polecam wam bardzo - naprawdę zaskakująco dobre kino akcji - choć nie jestem wielkim fanem tak owego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.01.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Cały czas pisałam o podciągu, jak gros piszących... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Magda która to część tego MIssion???a podciągi na ostatnim zdjeciu za wysokie, choć całe wnetrze piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Darcy ma idealne podciągi:yes: a ten bardzo wysoki to raczej ściana z wyciętą wnęką w kształcie prostokąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 13.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Magda zbytnio nie ogarniam tych twoich podciągów jeśli chcesz zobacz jak to u mnie wyszło http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194006-Karolkowy-Dworek-prze%C5%82amujemy-angielsk%C4%85-klasyk%C4%99/page4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 13.01.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Madziula, ponieważ na podciągach, ba nawet na całym tym fachowym nazewnictwie się nie znam, to się nie wypowiadam w tym temacie, żeby nie mącić. Mam za to inne pytanie, o grzejniki. Muszę na szybcika podjąć decyzję, czy wywalać podokienne i wrzucić podłogowe, czy może coś pośredniego. (podłogówki nie chcę). Ty pod tymi dużymi oknami chyba miałaś kanałówkę, prawda? Opowiesz coś o nich? Były w pakiecie od developera, czy sami wymieniliście? Głębokie te korytka? / kosztowne? / Warto wogóle rozgrzebywać temat, czy dać developerowi wieszać, co tam chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 13.01.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Najbardziej podobają mi się podciągi z inspiracji nr 1 i 4. Jak dla mnie taki bardzo płaski podciąg nie wygląda na tej inspiracji źle. Wręcz przeciwnie - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masajka 13.01.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Przyłączam się do opinii, że 240 to wcale nie jest tak nisko. Tym bardziej, że taka będzie wysokość tylko w miejscu, gdzie będą podciągi, prawda? gabi i nihiru dostają ode mnie medal za czytanie ze zrozumieniem:rotfl: To ja też się upominam Sama miałam jako przykład wkleić to zdjęcie, które ty teraz wkleiłaś z jak piszesz "płaskim podciągiem" . Właśnie ten wąziutki pasek koloru świetnie będzie podkreślał Twoje piękne listwy. Pokazywałaś podciąg Darcy. Zobacz, że w innym miejscu ma jeszcze mniejszy i jest bardzo ok.: Edytowane 13 Stycznia 2012 przez masajka dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts