Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

gabi i nihiru dostają ode mnie medal za czytanie ze zrozumieniem:rotfl:

Tak:yes: - chodzi jedynie o wysokość podciagów. Wysokość sufitów zostaje taka, jaka jest...

Wypraszam sobie:P:P Wiadomo cały czas, że chodziło tylko o zmianę wys podciągów:P:P Nieuważnie nas czytasz:mad:

A poniżej opcja nr 2- którą praktycznie całkowicie odrzuciłam (większość z Was również;)) - bardzo "płaski" podciąg, dosłownie parę centymetrów pod listwą - czyli dokładnie taki, jak teraz u mnie wyszedł... może nie jest taka zła:???:

Dobra też nie jest- ja bym unikała takich malusieńkich podciągów pod listwą;)

Pytanie z innej beczki... Jak wykańczacie tapety prtzy oknie? Wjeżdżacie tapetą w glify czy zostawiacie je białe???

Ja tak miałam w starym mieszkaniu - na glifach właśnie, ale ta opcja średnio mi się podoba, bo robi się takie pudełko:sick:

Teraz mamy tapety na pojedynczych ścianach z dala od glifów:p

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wypraszam sobie:P:P Wiadomo cały czas, że chodziło tylko o zmianę wys podciągów:P:P Nieuważnie nas czytasz:mad:

uważnie, uważnie:P:P:P Tak jak nihiru na przykład - miałam wrażenie, że dyskusję trochę znosi na boki;) Bo porównywanie wysokości mieszkań swoich obecnych i swoich byłych do wysokosci podciagu chyba nie może wpłynąć na tą decyzję... no nie wiem, tak mi się wydaje;) Jakoś nie łączę tych dwóch spraw:lol2:

Natalio - bardzo mi pomogłaś:yes: Ja też coraz intensywniej myślę nad takim niedużym winklem po każdej stronie:yes:

Ja tak miałam w starym mieszkaniu - na glifach właśnie, ale ta opcja średnio mi się podoba, bo robi się takie pudełko:sick:

Teraz mamy tapety na pojedynczych ścianach z dala od glifów:p

No to mi pomogłaś kochana:lol2: Ja nie mam jak uciec od tematu, bo aż przy 3 dużych oknach, w trzech pokojach mam tapetę:roll: No i nie wiem co dalej... Boże, tapeta w pasy zawinięta w glify - to jakiś dramat:sick:

A znowu tak ucięta na rogu to jako też mnie nie przekonuje:roll: - Choć Pan Stasiu potrafi tak to zrobić, że nic się nie będzie odklejać, narożniki nie bedą narażone na obskubywanie tapety... Ale jakoś NIE:no:

Edytowane przez MagdaZZZ

Madzia na zdjeciu ten płytki podciąg i szeroka listwa wygladaja ok, Musisz sama sobie odpowiedziec na pytanie co wolisz. Moje ściany to taka nie do konca biel, w tłumaczeniu dosłownym "biel jajkowa" i moje podciągi tym kolorem sa pomalowane, jak dla mnie tak jest ok, żresztą chyba większośc forumowa też tak ma...

Madziu, moim zdaniem podciąg na wys. 240cm nie wpływa na wrażenie opadajacego sufitu :no: (przecież to nie sufit tylko sam podciąg!) a wysokie listwy wyglądaja obłędnie! nie rezygnuj z nich http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif. W sprawie tapety się nie wypowiem... i jeszcze jedno...pożycz Pana Stasia !!!http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif

Magda, nie nadążam, tyle się u Ciebie dzieje :-). Ja jestem za opcją minimalisycznego podciągu, czyli jeśli jest możliwość, żeby kończył kilka centrymetrów pod listwą, to dobrze. Co do malowania podciągów, to jeśli nie jest to element, który ma się odcinać od reszty, to wyznaję zasadę od listwy do góry w kolorze sufitu, a co pod listwą w kolorze ścian. W tym przypadku sufit podciągu, ponieważ też będzie pod listwą pomalowałabym na kolor ściany :-)

Madzia na zdjeciu ten płytki podciąg i szeroka listwa wygladaja ok, Musisz sama sobie odpowiedziec na pytanie co wolisz. Moje ściany to taka nie do konca biel, w tłumaczeniu dosłownym "biel jajkowa" i moje podciągi tym kolorem sa pomalowane, jak dla mnie tak jest ok, żresztą chyba większośc forumowa też tak ma...

ale sufity masz tym samym "jajkiem" pociągnięte?;) To się nazywa chyba dokładniej "skorupka jajka"... bardzo ładny kolor:yes:

i jeszcze jedno...pożycz Pana Stasia !!!http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif

:lol2::lol2::lol2:

Nie ma sprawy;) Stachu bardzo chętny do współpracy:lol:

Magda, nie nadążam, tyle się u Ciebie dzieje :-). Ja jestem za opcją minimalisycznego podciągu, czyli jeśli jest możliwość, żeby kończył kilka centrymetrów pod listwą, to dobrze. Co do malowania podciągów, to jeśli nie jest to element, który ma się odcinać od reszty, to wyznaję zasadę od listwy do góry w kolorze sufitu, a co pod listwą w kolorze ścian. W tym przypadku sufit podciągu, ponieważ też będzie pod listwą pomalowałabym na kolor ściany :-)

Dzięki Kasiu... tak właśnie pomaluję:yes: Ale podciąg jednak chyba będzie wyższy... jak znam życie, Stachu już go zrobił - za późno na zmiany;)

Przychodzę do Was ze świeżymi bułeczkami... właśnie mama podrzuciła mi linka - ja go nie znałam:no: ale może się wygłupię;):lol2:

W każdym razie masa fajnych inspiracji...

http://www.domowladni.pl/galeria/page:7

Edytowane przez MagdaZZZ

No i nie wiem co dalej... Boże, tapeta w pasy zawinięta w glify - to jakiś dramat:sick:

A znowu tak ucięta na rogu to jako też mnie nie przekonuje:roll: - Choć Pan Stasiu potrafi tak to zrobić, że nic się nie będzie odklejać, narożniki nie bedą narażone na obskubywanie tapety... Ale jakoś NIE:no:

Glify, to te ściany prostopadłe do okien, tak?

A gdyby zrobić coś w stylu otworingów, takich jak ma Aneta?

Albo jakieś listwy dekoracyjne?

Tylko, czy będzie u Ciebie pasować?

ja go nie znałam:no: ale może się wygłupię;):lol2:

W każdym razie masa fajnych inspiracji...

http://www.domowladni.pl/galeria/page:7

Ja też nie znałam. Wsiąkłam :lol2:

A poniżej opcja nr 2- którą praktycznie całkowicie odrzuciłam (większość z Was również;)) - bardzo "płaski" podciąg, dosłownie parę centymetrów pod listwą - czyli dokładnie taki, jak teraz u mnie wyszedł... może nie jest taka zła:???:

http://i1.fmix.pl/fmi320/a1e989b5001f82924f10a2b3/zdjecie.jpg

No i powiem jeszcze, że zamontowali mi na próbę kinkiet zewnętrzny (ten z LM, nihiru - ten sam:yes:)... i niestety faktycznie daje światło jak na dworcu:roll: - mąż miał rację;) Choć sam, szczególnie wyłączony:lol2: - wygląda bosko... nihiru - zmieniłaś już szybki na matowe? Jak to wygląda???

Madziu, wstyd się przyznać ale jeszcze nie - mąż zamontował i jak na razie nie znalazł jeszcze motywacji żeby je rozmontować:); brakuje nam jeszcze jednej sztuki, jak dokupimy, to uzupełnimy braki. poza tym chciałabym sprostować, że nie będę wymieniać szybek, tylko dokleję folię, która ma wygląd piaskowanej szyby. mam nadzieję że nie będzie widać różnicy:yes:

A w sprawie podciągów - jak to dobrze że wrzuciłaś to zdjęcie:) nie sądziłam, że taki wąski podciąg może tak dobrze wyglądać:yes: tylko zwróć uwagę, że małą wysokość nadrabia dużą szerokością - jeżeli u Ciebie te podciągi byłyby węższe, to prawdopodobnie nie będzie takiego efektu

A gdyby zrobić coś w stylu otworingów, takich jak ma Aneta?

Albo jakieś listwy dekoracyjne?

Tylko, czy będzie u Ciebie pasować?

Też chciałam to zaproponować. do NY style na pewno będą znakomicie pasować, tylko styl zrobi się mniej nowoczesny a bardziej klasyczny.

Madziu, wstyd się przyznać ale jeszcze nie - mąż zamontował i jak na razie nie znalazł jeszcze motywacji żeby je rozmontować:); brakuje nam jeszcze jednej sztuki, jak dokupimy, to uzupełnimy braki. poza tym chciałabym sprostować, że nie będę wymieniać szybek, tylko dokleję folię, która ma wygląd piaskowanej szyby. mam nadzieję że nie będzie widać różnicy:yes:

Kochana, u nas mąż ten kinkiet odrzucił:roll: a majster zbił szybkę;) więc już go nie oddam... jeśli chcesz, za kawkę mogę ci go odstąpić:lol2: Tylko szybkę będziesz musiała dorobić;)

A w sprawie podciągów - jak to dobrze że wrzuciłaś to zdjęcie:) nie sądziłam, że taki wąski podciąg może tak dobrze wyglądać:yes: tylko zwróć uwagę, że małą wysokość nadrabia dużą szerokością - jeżeli u Ciebie te podciągi byłyby węższe, to prawdopodobnie nie będzie takiego efektu

Podciągi już zrobione i wyglądają nieźle:yes: Zaraz wrzucę jakieś fotki...

Też chciałam to zaproponować. do NY style na pewno będą znakomicie pasować, tylko styl zrobi się mniej nowoczesny a bardziej klasyczny.

No właśnie taki mamy pomysł:yes: Ale nie z drewna/mdf'u:no: Tylko ze sztukateri... ale mąż dziś wpadł na jeszcze lepszy pomysł:lol: Zaraz będę wam się tu zwierzać;)

Kochana, u nas mąż ten kinkiet odrzucił:roll: a majster zbił szybkę;) więc już go nie oddam... jeśli chcesz, za kawkę mogę ci go odstąpić:lol2: Tylko szybkę będziesz musiała dorobić;)

Biorę!:)

No właśnie taki mamy pomysł:yes: Ale nie z drewna/mdf'u:no: Tylko ze sztukateri... ale mąż dziś wpadł na jeszcze lepszy pomysł:lol: Zaraz będę wam się tu zwierzać;)

A czemu sztukateria? Taniej wychodzi czy estetycznie bardziej Wam pasuje?