Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny sposób ragazzy jest ok, tylko jak komuś wyświetla się możliwośc załadowania tylko adresu http to proponuje wcisnac w prawym górnym rogu znaczek A/A , u mnie dopiero po kliknieciu tej ikonki pojawia sie mozliwosc ładowania zdjec z kompa.

Potwierdzam, u mnie też wtedy to zaczyna działać :)

Dobra, na fmixie, przez firefoxa załadowały mi się pojedynczo 2 zdjęcia (ale też jedno np. na końcu galerii - standardowo, a drugie na początku - :wtf:)...

2 zdjecia okien (podciągów nie mogę załadowoać:( nawet jednego zdjęcia...)

No więc okna... pomyślałam, że zamiast robić takie opaski wokół okien z drewna czy mdf'u (otworingi? jakoś ta nazwa mnie nie przekonuje;))... które wycenili mi na ok. 800 zł sztuka:roll:... pomyślałam, że zrobię je ze sztukaterii... na pierwszy ogień poszła listwa, która jest użyta u Hani w pokoju na lamperii/boazerii (też nie wiem nigdy której nazwy użyć:lol2: bo boazeria to drewniana raczej;) a lamperia to chyba właśnie poziome odcięcie na ścianie... ale raczej częście przy sztukaterii spotykam się z nazwą boazerii)... o taka listwa: http://www.clusiv.pl/orac_axxent,profile_dekoracyjne/p374/px120.html

Dało to taki efekt:

http://i3.fmix.pl/fmi2875/d112919e00109bb24f13410b/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi452/1dbad49b001af5764f1342a8/zdjecie.jpg

Moim zdaniem słaby o tyle, że listwy są dość wąskie, a zbyt grube, zbyt wypukłe... i jednak zbyt ozdobne...

Zaczęłam szukać czegoś odrobinę szerszego i bardziej płaskiego (bez takich wyobleń)... znalazłam jedynie taką listwę: http://www.clusiv.pl/orac_axxent,profile_dekoracyjne/p382/px144.html, która też jest u Hani w pokoju, więc wiem, ze też jest zbyt ozdobna:(

I wiecie co mój mąż wymyślił?http://forum.barcis.pl/images/smilies/pomysl.gif... żeby zrobić te listwy z wąskich kawałków k-g -GENIALNE:lol: Już wszystko uzgodnione z Panem Stasiem... jutro część tych listew ze zdjęcia zastąpią właśnie takie - na 6 cm szeroki, 1,5 grube, wykończone kątownikami... będą sie kończyć wraz z dolną linią parapetu - powinno wyjść fajnie:wiggle: co sądzicie? Jdyne co mnie niepokoi, to to, ze pomysł wydaje się być tak prosty, że aż dziw bierze, ze nikt tak nie robi:o Tu moż być pies pogrzebany:lol2:

Edytowane przez MagdaZZZ

Jakie A/A w górnym prawnym rogu:wtf: Ja mam tam tylko czerwonego X;)

dziewcze, kochanie moje - ty mi zaczęłaś wchodzić do smietnika:( Dziś z rana odkryłam tam 3 Twoje maile... a teraz kolejny bym przegapiła, gdybyś mnie o nim nie poinformowała:(

Jak ja teraz nadrobię odpisywanie?:lol2:

:jawdrop: DZIAŁA:hug::hug::hug: Uściski dla Was wszystkich:hug:

Nowa jakość życia:wave::wave:

Ale wy niektóre mądre jesteście;)

Ja wiem, ze niedowidzę, ale w moim prawym górnym rogu są tylko dwie "szczałki" --> zwiększ pole i zmniejsz pole. Cały śmietnik przycisków jest po lewej, jakieś coś w styli a/a jest w lewym górnym rogu, ale służy totalnie do czego innego...:x

Ja za każdym razem muszę nacisnąć ten znaczek żebym mogła wkleić zdjęcie prosto z kompa.

wyanna, zjedź na sam dół, gdzie masz okno szybkiej odpowiedzi. W tym oknie znajduje się magiczna A przez A (A/A)

No właśnie nie ma! jest jeden przycisk z podwójnym AA który oznacza "usuń formatowanie tekstu" i drugie A które zmienia kolor czcionki. Innych A mi nie dano. Pierdzielę to forum, idę książkę poczytać.

Ooo super podciągi:lol: Madzia z tą opaską wokół okien super pomysł- skoro można tak robić na zewnątrz to czemu nie w środku?:lol2: Bardziej proste i płaskie będą świetne:yes: A i nie będzie problemu z tapetą:lol2: Bo pomysł z tapetą na gifach był :sick:

Docięcie do gifów też słabe, bo narożniki są przeważnie metalowe i tapeta się z czasem nie trzyma:no:

Matko, czemu Ty masz takie problemy z tymi zdjęciami?:o:o

Nareszcie :wave: :wave:

No więc okna... pomyślałam, że zamiast robić takie opaski wokół okien z drewna czy mdf'u (otworingi? jakoś ta nazwa mnie nie przekonuje;))... które wycenili mi na ok. 800 zł sztuka:roll:... pomyślałam, że zrobię je ze sztukaterii...

Coś takiego Ci napisałam!

Ależ ja jestem genialna :rotfl:

Na podciągi już nie mam siły dziś patrzeć. Oczy mi się zamykają.

Rano się wypowiem :)

Ooo super podciągi:lol: Madzia z tą opaską wokół okien super pomysł- skoro można tak robić na zewnątrz to czemu nie w środku?:lol2: Bardziej proste i płaskie będą świetne:yes: A i nie będzie problemu z tapetą:lol2: Bo pomysł z tapetą na gifach był :sick:

Docięcie do gifów też słabe, bo narożniki są przeważnie metalowe i tapeta się z czasem nie trzyma:no:

Matko, czemu Ty masz takie problemy z tymi zdjęciami?:o:o

No właśnie nie wiem czemu:o To nie fair;)

Ale dziewczyny pomogły jak widzisz:wiggle:

A tapeta na glifach nie wchodziła w grę:no: Za to docięcie do glifów mój Pan stasiu robi po mistrzowsku i by się trzymało - ale też nie chciała:no: On kawałkiem tapety wjeżdża w glif i potem tą tapetę szpachluje na równiutko do narożnika, a na koniec maluje... także nic nie miałoby prawa się odklejać:no: - mówiłam, że to miszczuniu jest:lol2:

Ale i tak ta opcja mi się nie widzi:( A teraz powinno być super:wiggle:

Nareszcie :wave: :wave:

Coś takiego Ci napisałam!

Ależ ja jestem genialna :rotfl:

Na podciągi już nie mam siły dziś patrzeć. Oczy mi się zamykają.

Rano się wypowiem :)

No własnie wpadliśmy na to w tym samym czasie:lol2: My już mieliśmy to "na tapecie", a ty o tym napisałaś;)

Witam nocną porą :)

Uff...przeczytałam CAŁĄ (sic!) Twoją galerię, dołączam więc oficjalnie i otwarcie do grona osób, dla których Twoje wybory są prawdziwymi inspiracjami! Ja wkrótce będę wykańczała swój dom, mam więc nadzieję, że źródełko pomysłów i wzorów w Twojej galerii będzie bogate, a ze swej strony chętnie się również jakimiś pomysłami podzielę :) Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystki przemiłe Forumki, które u Ciebie codziennie goszczą i które, po lekturze Twojego wątku, już jakbym znała! ;) :yes: Do wielu Waszych pięknych galerii już zresztą zdążyłam zajrzeć i sporo podpatrzyłam; z pewną zazdrością (ale taką w pozytywnym sensie!), że u Was już praca wre albo już za Wami i pięknie sobie mieszkacie, a przede mną cały ten trud. Licząc na wsparcie dla początkującej - pozdrawiam raz jeszcze! :D

Edytowane przez Jotka_