admete 16.01.2012 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Magda ale miałaś wczoraj z tymi zdjęciami :o:o Pomysł z listwami wydaje się świetny - i na pewno wyjdzie ok - moja wiedza remontowo - wnętrzarska nie sięga aż tak daleko (dopiero sie uczę od najlepszych - forumowiczek ) - więc pozwolisz że poczekam na efekt końcowy, który być może zgapię u siebie Podciągi na mój gust wyszły dobrze (Ty na nie nie klniesz , więc jest w porządku ?) - widzę je na laptopie - później jak dziecię da siądę do dużego komputerka i się dokładnie poprzyglądam A pana Stasia Madziu no ze świecą szukać -pozazdrościć takiego fachowca U mnie roboty zaczynają się w przyszły poniedziałek już zacieram ręce - u mnie duet wykonawczy w postaci 2 Marcinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 16.01.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Madziu super że się udało załadować się zdjęcia. Pomysł z listwami świetny brawa dla męża . A co z ramkami, jaka decyzja ? Edytowane 16 Stycznia 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.01.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Obejrzałam podciągi.Przepraszam, ale się pogubiłam. Są obniżone, tak?Wyglądają OK. Magda, nie mogę się doczekać Twoich wykończonych wnętrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.01.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 I wiecie co mój mąż wymyślił?http://forum.barcis.pl/images/smilies/pomysl.gif... żeby zrobić te listwy z wąskich kawałków k-g -GENIALNE:lol: Już wszystko uzgodnione z Panem Stasiem... jutro część tych listew ze zdjęcia zastąpią właśnie takie - na 6 cm szeroki, 1,5 grube, wykończone kątownikami... będą sie kończyć wraz z dolną linią parapetu - powinno wyjść fajnie:wiggle: co sądzicie? Jdyne co mnie niepokoi, to to, ze pomysł wydaje się być tak prosty, że aż dziw bierze, ze nikt tak nie robi:o Tu moż być pies pogrzebany:lol2: A czy przy dodatkowych 1.5 cm otworzycie w 100 okna/drzwi? Dystans między zawiasem a glifem wydaje się malutki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 16.01.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 O to A/A mi chodziło. Wciskasz go, potem naciskasz ikonkę z drzewkiem i lecisz ze zdjęciami z własnego kompa [ATTACH=CONFIG]95772[/ATTACH] rere79 dziękuję ci, przynajmniej nie czuję się jak ostatnia debilka Ja nie mam takiej ikonki w tym rogu, tylko te strzałki... Magda, widocznie na tym forum są równi, równiejsi i pospólstwo, które nawet nie ma znaczka a/a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.01.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Magda, widocznie na tym forum są równi, równiejsi i pospólstwo, które nawet nie ma znaczka a/a... Taaaa, a Redakcja siedzi i wklepuje w różne uprawnienia rozmaite IP/nicki... Litości... To kwestia używanych przez nas: systemów operacyjnych, przeglądarek... Nie mam z prawej strony A/A, nie mogę za pomocą skrótów klawiaturowych formatować tekstu, nie mogę pewnie wielu innych rzeczy, o których jeszcze nie wiem - korzystam z Google Chrome... W WE 9 mam to wszystko, ale korzystać z tej przeglądarki nie zamierzam... Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.01.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A czy przy dodatkowych 1.5 cm otworzycie w 100 okna/drzwi? Dystans między zawiasem a glifem wydaje się malutki.... Wydaje mi się, że ta listwa będzie tylko na ścianie. Glif zostaje bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) A czy przy dodatkowych 1.5 cm otworzycie w 100 okna/drzwi? Dystans między zawiasem a glifem wydaje się malutki.... Wydaje mi się, że ta listwa będzie tylko na ścianie. Glif zostaje bez zmian. Dokładnie Jolcia Listwa będzie przyklejona do ściany na krawędzi glifu... więc go wydłuży (pogrubi), ale nie zwęzi otworu okiennego:no: Już dziś wieczorem powinnam móc Wam pokazać efekty:lol: Z podciągów jestem zadowolona:yes: - zapomniałam napisać Cieszę się ze swojej decyzji... myślę jeszcze nad tymi winkielkami podpierającymi ten długi podciag... ale nie wiem, czy za ciasno się nie zrobia:roll: Czy nie wpłynie negatywnie na komunikację między kuchnią a salonem - no bo z jednej strony kanapa z konsolą za plecami, z drugiej wyspa... może być ciasno:( Jotka witam Cię prze- prze- przeserdecznie:welcome: Oczywiście, że możesz liczyć na naszą pomoc:) Już samym tym, że przebrnęłaś przez cały mój wątek - zasłużyłaś sobie na moje uznanie i sympatię więc z wielką przyjemnością będę towarzyszyć ci w tych "trudnych chwilach" jakimi jest wykończeniówka;) Rozumiem, że teraz będziemy się częściej spotykać, więc się nie żegnam;) życzę jedynie miłego dnia - Wszystkim:lol: A ja pędzę, lęcę na budowę (ale wcześniej prysznic, makijaż, pewnie jeszcze ze 2 razy forum;), no zejdzie do 12-tej jak nic:lol2:) Edytowane 16 Stycznia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 16.01.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Taaaa, a Redakcja siedzi i wklepuje w różne uprawnienia rozmaite IP/nicki... Litości... To kwestia używanych przez nas: systemów operacyjnych, przeglądarek... Nie mam z prawej strony A/A, nie mogę za pomocą skrótów klawiaturowych formatować tekstu, nie mogę pewnie wielu innych rzeczy, o których jeszcze nie wiem - korzystam z Google Chrome... W WE 9 mam to wszystko, ale korzystać z tej przeglądarki nie zamierzam... Coś za coś. Magda, mam nadzieję, że mnie nie pogonisz za ten offtop, ale się wzięłam i zezłościłam wczoraj, że ja tego znaczka a/a nie widzę. Joliska, no popatrz, że mi do głowy nie przyszło do razu, że to ta REDAKCJA taka niełaskawa Ale temat nie dawał mi spokoju na tyle, że zaczęłam sprawdzać na różnych przeglądarkach i faktycznie, REDAKCJA mojego chroma nie lubi I REDAKCJA na pewno ma procent za nawracanie na IE, bo jak inaczej wytłumaczyć sabotaż na taką skalę... Chyba się oflaguję w ramach protestu! O! A tak serio, to naprawdę wczoraj poczułam sie jak ten ostatni matołek, któremu tłumaczą, a on nadal nic nie czai... MagdaZZZ, na maila byś czasem odpisała, bo że na moje pytania w Twoim wątku nie odpowiadasz, to już się przyzwyczaiłam... Edytowane 16 Stycznia 2012 przez wyanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 16.01.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Magda, przez Ciebie nie mogę pisać pracy licencjackiej, tak się wciągnełam w Twój wątek!!! Dopiero jestem na 100 stronie ale mam zamiar przebrnąc przez wszystkie. Czy możesz mi napisać skąd jest ta sofa na 1 stronie ( ta z dużą ilością poduszek)? Jest niesamowita! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 MagdaZZZ, na maila byś czasem odpisała, bo że na moje pytania w Twoim wątku nie odpowiadasz, to już się przyzwyczaiłam... och ty potworze:evil: na jakie pytanie nie odpowiedziałam??? Mów mi tu szybko:lol2: A na maila odpowiem po powrocie, koło 18-tej - może być? lov u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Magda, przez Ciebie nie mogę pisać pracy licencjackiej, tak się wciągnełam w Twój wątek!!! Dopiero jestem na 100 stronie ale mam zamiar przebrnąc przez wszystkie. Czy możesz mi napisać skąd jest ta sofa na 1 stronie ( ta z dużą ilością poduszek)? Jest niesamowita! Hej Damaszki Kolejna dzielna forumowiczka;) przedziera sie przez gąszcz mojego wątku:lol2: Oczywiście, ze mogę ci dać namiary na te kanapy... nieraz już w tekście o tym było, ale powiem jeszcze raz (tylko jeśli pozwolisz na priva;) bo zaraz będę musiała swoją zamawiac, i nie chcę im robić zbytniej reklamy, bo jak przyjdzie co do czego, to się okaże że terminy wydłużyły się trzykrotnie a cena wzrosła dwukrotnie;) już takie cuda na forum były:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.01.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Madzia u mnie ściany jajkowa biel dokładnie "egg hvit" a sufity biała...ja juz tez się pogubiłam z tymi podciagami u Was...to na czym w końcu stanęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.01.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 na tym że będzie ładnie, tanio i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.01.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) I jeszcze co do wysokości podciągu. 240 cm to naprawdę nie jest nisko. Przecież robiono mieszkania wysokie na 250 cm i jakoś szczególnie się na głowę nie waliło. Wszystko zależy od wnętrza i Tobie Magda jest to najlepiej ocenić na miejscu - na zdjęciach nie najlepiej to widać. My mamy na dużej powierzchni sufit na 250 cm podciąg 6 metrowy na wysokości 245 cm i jest ok, ale Magda pisała kiedyś że się boi takich niskich pomieszczeń , no nie lubi w sensie. U siebie nie mam wrażenia sufitu na głowie ale sprawa jest iście problematyczna. Madziu, z posta ze zdjęciami NIC nie rozumiem ale mniej więcej się domyślam, zaraz idę czytać dalej do czego doszłaś. EDIT1: ten płaski podciąg wystający pod listwą i pomalowany na kolor ściany łącznie ze spodem - bardzo fajny EDIT2: tapeta przy oknach dobrze by wyglądała gdybyś miała otwory okienne wykończone listwami EDIT3: ta mała listewka sztukateryjna podoba mi się bardziej niż pomysł z gk :/ Edytowane 16 Stycznia 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.01.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Ale jak będzie ten k-g na samym brzegu??? Przecież na fotkach pokazałaś glif wypełniony listwą... Tego to już nie rozumiem... Edytowane 16 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Hej kochani:bye: Dziś w miarę dobry dzień za mną... trochę udało mi się załatwić... Gres zamówiony - powinien być w przyszłym tygodniu. Parkiet zamówiony - będzie na początku lutego. Jutro spotkanie z panią od kuchni i panem od shuttersów - aż boję sie wyceny:( 1500 za m2, to za samo okienne okno wyjdzie mi ok. 5 tys. Ale chyba już nie bedę umiała odpuscić tej koncepcji... Mówiłyście, ze u nas ksieżycowy krajobraz? Teraz to mamy prawdziwy:lol2: http://i2.fmix.pl/fmi733/29e4f1540021cb904f145f91/zdjecie.jpg EDIT2: tapeta przy oknach dobrze by wyglądała gdybyś miała otwory okienne wykończone listwami Czyli miałaś na myśli to, co własnie%2 Edytowane 16 Stycznia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 16.01.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Bosz..... jak to człowiek bez zdjęć nic nie kuma... Ale oświeciło mnie. Jedno zdjęcie lepsze niż tysiąc słów Magda, normalnie podobała by mi się ta listewka sztukateryjna, ale u was tyle tych listew z każdej strony, że jeszcze parę i tylko lwa postawić i kolumienki. Takie proste ramki z k-g o wiele bardziej mi się podobają A co do pytań na które nie odpowiadasz - o grzejniki się pytałam. Ale już sobie sama odpowiedziałam i co więcej, wykluczyłam taką opcję. Tylko się zastanawiam, czy strzelić focha, czy przymknąć oko ze względu na dramaty wykończeniowe. Bo wiesz, foch to taka energia, jak bumerang. Ani chybi wróciłaby do mnie, jak sama się zacznę wykańczać. A w szampańskim nastroju jestem, bo zaraz będą moje pięterko robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Magda już coraz schludniej się robi!!! a te srebności na ścianach i suficie to co????i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Magda już coraz schludniej się robi!!! a te srebności na ścianach i suficie to co????i schludniej:rotfl: To folia alu-therm... odpowiednik 15 cm wełny mineralnej... Bosz..... jak to człowiek bez zdjęć nic nie kuma... Ale oświeciło mnie. Jedno zdjęcie lepsze niż tysiąc słów Magda, normalnie podobała by mi się ta listewka sztukateryjna, ale u was tyle tych listew z każdej strony, że jeszcze parę i tylko lwa postawić i kolumienki. Takie proste ramki z k-g o wiele bardziej mi się podobają A widzisz;) Teraz wszystko jasne w sprawie tch opasek:lol2: A z tymi listwami, to masz komentarz po prostu identyczny jak mój mąż On ciągle mnie "lwami" straszy:rotfl: Ale to dobrze, że stoi nade mną i czuwa:yes: Ten styl, który sobie wybraliśmy, to faktycznie taki balans na krawędzi kiczu;) Trzeba uważać Ciągle na niego narzekam, że się za mało angażuje... ale muszę przyznać, że jego dwa (jedyne) pomysły były genialne - I-szy dotyczacy zabudowy tarasu, a teraz to - można powiedzieć, że jego wkład już jest nieoceniony:lol2: A co do pytań na które nie odpowiadasz - o grzejniki się pytałam. Ale już sobie sama odpowiedziałam i co więcej, wykluczyłam taką opcję. Tylko się zastanawiam, czy strzelić focha, czy przymknąć oko ze względu na dramaty wykończeniowe. Bo wiesz, foch to taka energia, jak bumerang. Ani chybi wróciłaby do mnie, jak sama się zacznę wykańczać. A w szampańskim nastroju jestem, bo zaraz będą moje pięterko robić qrczę, faktycznie:( - pytałaś o grzejniki... o ja trąba jedna:bash: A czemu odrzuciłaś tą opcję? Ze względu na cenę? Ja teraz robię grzejnik z Regulusa - połowę tańsze od Kampmanna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts