Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eeeeee mamunia ale dałaś plamę :) a więc ja ide lulu. :goodnight:

:bye:

Ale cicho dziś siedzicie:P A ja mam jeszcze parę zdjęć do pokazania... ale nie wrzucę dopóki się nie wypowiecie na temat opasek wokół okien:p - inaczej wiem jak skończą - zapomniane, niezauważone, pominięte:( A ja chcę wiedzieć co o nich sądzicie:)

Opaski są super - rozwiązanie tak genialne w swej prostocie, że nikt na nie nie wpadł poza Twoim mężem. Wyglądają super i moim zdaniem o wiele lepiej niż te ozdobne listwy - co za dużo to niezdrowo. Podoba mi się hasło z gipsowym lwem - jak będziesz chciała przesadzić to będziemy tylko rzucać tajny kod: lew:)

Opaski są super - rozwiązanie tak genialne w swej prostocie, że nikt na nie nie wpadł poza Twoim mężem. Wyglądają super i moim zdaniem o wiele lepiej niż te ozdobne listwy - co za dużo to niezdrowo. Podoba mi się hasło z gipsowym lwem - jak będziesz chciała przesadzić to będziemy tylko rzucać tajny kod: lew:)

doskonały pomysł:rotfl:

obym nie słyszała tego hasła za często, bo się zamknę w sobie:lol2:

Madzia, ale po co Ci opinie nt. opasek? Przecież decyzja już podjęta, prawda? :D Nie mów, że potrzebujesz chórów pochlebców...

A należą mi się takie chóry? Nie sądzę;) Tutaj zawsze opinie są podzielone:lol2:

Kochana, decyzja podjęta na dzień dzisiejszy;) ale jutro zawsze mogę ją zmienić;) - nie pierwszy, nie ostatni raz:lol2:

Jakby wszyscy powiedzieli, że te są zbyt proste, że listwa byłaby ładniejsza - pewnie wstrzymałabym prace i choć spróbowałabym znaleźć jakąś odpowiednią, ż eby to sprawdzić;)

Hello :) ja zagadam ale nie nadążam :oops: więc się rzadko odzywam.

Ale jak dziś zobaczyłam ten koncept wokół okien to musiałam coś powiedzieć a w zasadzie zapytać. Nasz wykonawca K-G też proponował nam zrobienie opasek wokół okien z pasków płyty z tym że on mówi że płyta jest krucha i na narożnikach łatwo ją uszkodzić więc trzeba to zabezpieczyć jakąś listwą, którą potem zaszpachluje gipsem . Czy niezastąpiony pan Stasiu nie mówił nic na ten temat? Trzeba to robić czy nie?

A gotowa oprawa okien na fotkach wygląda świetnie :D

no muszę Ci powiedzieć, że mój małżonek wpadł na taki sam pomysł jak Twój i chciał robić te opaski z k-g, ale w końcu w salonie ich nie zrobiliśmy, a w sypialni się uparłam na opaski z drewna (może tez dlatego, że ściana była nierówna bo z cegły). Zamiast tego paska k-g jest listwa drewniana, dziury między tą listwą a glifem zaszpachlowane, i wszystko, tzn, glif, listwa i drewniany parapet pomalowane farbą białą do drewna i właśnie efekt jest taki jakby wszystko z drewna było. Polecam :)

Załączam zdjęcie. Jakby co, to usunę ;)

DSCN5855 (Large).JPG

płyta jest krucha i na narożnikach łatwo ją uszkodzić więc trzeba to zabezpieczyć jakąś listwą, którą potem zaszpachluje gipsem .

u mnie wszystkie ściany są z k-g i jak na narożnikach nie było listew to niestety łatwo je uszkodzić. Ta listwa je dobrze zabezpiecza - jak się ją zagipsuje i pomaluje to nic nie widać.

Pomysł z listwami z g-k bardzo fajny, a styl bardziej powściągliwy.

Madziu, będą jakieś zdjęcia gotowych opasek wokół okien, plz?

Co do węgarków (winkielków) to byłabym na nie, z dwóch powodów: 1. jeżeli węgarek jest obok wąskiego przejścia, to niestety ściana na węgarku jest narażona na uszkodzenie i pobrudzenie; 2. szkoda tej ściany koło okna na dobudowywanie węgarka, który konstrukcyjnie nie jest konieczny.

Aaaa... w Tikeju widziałam dzisiaj lwy, ok. 50-cio centymetrowe, ceramiczne. :p Niestety za ciężkie były, bo bym je chętnie dzisiaj przygarnęła w ramach igrania z kiczem. :lol2::lol2:

Edytowane przez Gabi.gg

Z opaskami już nie kombinuj, oszczędzaj potencjał na kolejne dni wykończeniówki :lol2:

mówisz? no dobra, to już temat odpuszczam;) niech Stachu leci z koksem:lol2:

Magda sztukateryjne listewki wokół okna: lew :lol2:

Kg wokół okien si! :yes: chociaż wolałabym otworingi z drewna, bo trwalsze

:lol2::lol2: mąż mi tyłek uratował jednym słowem;)

Hello :) ja zagadam ale nie nadążam :oops: więc się rzadko odzywam.

Ale jak dziś zobaczyłam ten koncept wokół okien to musiałam coś powiedzieć a w zasadzie zapytać. Nasz wykonawca K-G też proponował nam zrobienie opasek wokół okien z pasków płyty z tym że on mówi że płyta jest krucha i na narożnikach łatwo ją uszkodzić więc trzeba to zabezpieczyć jakąś listwą, którą potem zaszpachluje gipsem . Czy niezastąpiony pan Stasiu nie mówił nic na ten temat? Trzeba to robić czy nie?

A gotowa oprawa okien na fotkach wygląda świetnie :D

Tak, tak ToU:yes: są metalowe kątowniki:yes: Pan Stasiu wstawia je wszędzie, wszystkie k-g tak w narożnikach wykańcza... dlatego nie robiłam zbliżeń - bo były jeszcze nawet nie zaszpachowane... na zbliżeniach byłoby je widać;)

no muszę Ci powiedzieć, że mój małżonek wpadł na taki sam pomysł jak Twój i chciał robić te opaski z k-g, ale w końcu w salonie ich nie zrobiliśmy, a w sypialni się uparłam na opaski z drewna (może tez dlatego, że ściana była nierówna bo z cegły). Zamiast tego paska k-g jest listwa drewniana, dziury między tą listwą a glifem zaszpachlowane, i wszystko, tzn, glif, listwa i drewniany parapet pomalowane farbą białą do drewna i właśnie efekt jest taki jakby wszystko z drewna było. Polecam :)

Załączam zdjęcie. Jakby co, to usunę ;)

[ATTACH=CONFIG]95853[/ATTACH]

Widzisz? Jacy Ci nasie mężowi są genialni:lol: Ja jestem ze swojego naprawdę dumna:yes: A Ty to już w ogóle powinnaś pękać z dumy - w końcu Twój sam je wykonał z drewna:o Piękna jest oprawa tych Twoich okien:rolleyes: - parapety też mamy podobne:wiggle: Tylko widzę, ty opaski masz węższe niż parapety, a u mnie opaska wystaje 2 cm za parapet... wolałabym, żeby u mnie było tak jak u Ciebie... ale i tak jest dobrze;)

Według mnie listwy sztukateryjne mogłyby spokojnie być, tyle że wybrałabym listwy dwa razy szersze - przy tak dużych oknach wyglądałyby dobrze. Pomysł z listwami z g-k bardzo fajny, a styl bardziej powściągliwy.

Madziu, będą jakieś zdjęcia gotowych opasek wokół okien, plz?

Co do węgarków (winkielków) to byłabym na nie, z dwóch powodów: 1. jeżeli jest on obok wąskiego przejścia, to niestety ściana na węgarku jest narażona na uszkodzenie i pobrudzenie; 2. szkoda tej ściany koło okna na dobudowywanie węgarka, który konstrukcyjnie nie jest konieczny.

Aaaa... w Tikeju widziałam dzisiaj lwy, ok. 50-cio centymetrowe, ceramiczne. :p Niestety za ciężkie były, bo bym je chętnie dzisiaj przygarnęła w ramach igrania z kiczem. :lol2::lol2:

:lol2: no szkoda, ze tych lwów nie dzwignęłaś:lol2:

A kwesti,ę węgarków dziś omawialiśmy... nawet pan Stasiu zrobił mi wizualizację;)

http://i1.fmix.pl/fmi2061/b092071400091e354f1472f6/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1589/3b75db610006f6d14f1472fd/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi764/40cad2aa0002deaa4f147300/zdjecie.jpg

Jeśli miały by być, to tylko takie właśnie na ok. 20 cm... większe już by negatywnie wpływały na komunikację:roll:

Ale nie wiem czym się kierować... na plus - to to, że robią się lepsze proporcje tego podciagu, tego przejścia... oraz to, że będzie do tych winkielków można przymocować ścienne głośniki do kina domowego:lol2:... na minus - to co piszesz... zabiorę sobie kawałek ściany, trochę ją poszatkuję:roll:

Pokazywałam Wam już "moje" listwy przypodłogowe? Te i tylko te od zawsze:lol2:

Pomyślałam, że tym miłym akcentem zakończę dzisiejszy dzień:lol:

http://i2.fmix.pl/fmi2864/a3d9c2ac00162c3c4f147304/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi52/6dd6264a001a69464f147306/zdjecie.jpg

:goodnight: