senmon 16.01.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Nie no Kochaniutka co za tempo . Nie moge się już doczekać efektu końcowego, ależ będzie cudnie. A wiesz juz jakie mebelki będzie miał Hanulek ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Nie no Kochaniutka co za tempo . Nie moge się już doczekać efektu końcowego, ależ będzie cudnie. A wiesz juz jakie mebelki będzie miał Hanulek ?. O! I to jest też pytanie na czasie;) Zaraz zarzucę Wam pytaniem w tej kwestii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 16.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 O! I to jest też pytanie na czasie;) Zaraz zarzucę Wam pytaniem w tej kwestii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 O! I to jest też pytanie na czasie;) Zaraz zarzucę Wam pytaniem w tej kwestii... No nie, jednak nie rzuce pytania;) Zapomniałam zrobić zdjęcia wnęki na szafę u Hanki, a bez niej dyskusja będzie jałowa;) Jutro cyknę zdjęcie i pogadamy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 16.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Eeeeee mamunia ale dałaś plamę a więc ja ide lulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Eeeeee mamunia ale dałaś plamę a więc ja ide lulu. Ale cicho dziś siedzicie:P A ja mam jeszcze parę zdjęć do pokazania... ale nie wrzucę dopóki się nie wypowiecie na temat opasek wokół okien:p - inaczej wiem jak skończą - zapomniane, niezauważone, pominięte:( A ja chcę wiedzieć co o nich sądzicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Opaski są super - rozwiązanie tak genialne w swej prostocie, że nikt na nie nie wpadł poza Twoim mężem. Wyglądają super i moim zdaniem o wiele lepiej niż te ozdobne listwy - co za dużo to niezdrowo. Podoba mi się hasło z gipsowym lwem - jak będziesz chciała przesadzić to będziemy tylko rzucać tajny kod: lew:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Madzia, ale po co Ci opinie nt. opasek? Przecież decyzja już podjęta, prawda? Nie mów, że potrzebujesz chóru pochlebców... Edytowane 16 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother24 16.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ja choć bywam to się nie odzywam, ale się wypowiem a co! OPASKi są EXtra z k-g lepsze!!! P.S. długo, oj długo jarzyłam o co chodzi z tymi glifami i listwami na nich, przy nich, w nich ????? Jest pięknie, a będzie coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Magda, ja już się wypowiedziałam Rozważam takowe u siebie. Tylko chyba mi nie spasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 16.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mi się opaski bardzo podobają. Gdy przedstawiłaś ten pomysł, jedyne co mnie zastanawiało to, czym je pomalować, żeby było dobrze.. ale i na to znaleźliście dobry sposób! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Opaski są super - rozwiązanie tak genialne w swej prostocie, że nikt na nie nie wpadł poza Twoim mężem. Wyglądają super i moim zdaniem o wiele lepiej niż te ozdobne listwy - co za dużo to niezdrowo. Podoba mi się hasło z gipsowym lwem - jak będziesz chciała przesadzić to będziemy tylko rzucać tajny kod: lew doskonały pomysł obym nie słyszała tego hasła za często, bo się zamknę w sobie:lol2: Madzia, ale po co Ci opinie nt. opasek? Przecież decyzja już podjęta, prawda? Nie mów, że potrzebujesz chórów pochlebców... A należą mi się takie chóry? Nie sądzę Tutaj zawsze opinie są podzielone:lol2: Kochana, decyzja podjęta na dzień dzisiejszy;) ale jutro zawsze mogę ją zmienić - nie pierwszy, nie ostatni raz:lol2: Jakby wszyscy powiedzieli, że te są zbyt proste, że listwa byłaby ładniejsza - pewnie wstrzymałabym prace i choć spróbowałabym znaleźć jakąś odpowiednią, ż eby to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Z opaskami już nie kombinuj, oszczędzaj potencjał na kolejne dni wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Magda sztukateryjne listewki wokół okna: lew Kg wokół okien si! chociaż wolałabym otworingi z drewna, bo trwalsze Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 16.01.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Hello ja zagadam ale nie nadążam więc się rzadko odzywam. Ale jak dziś zobaczyłam ten koncept wokół okien to musiałam coś powiedzieć a w zasadzie zapytać. Nasz wykonawca K-G też proponował nam zrobienie opasek wokół okien z pasków płyty z tym że on mówi że płyta jest krucha i na narożnikach łatwo ją uszkodzić więc trzeba to zabezpieczyć jakąś listwą, którą potem zaszpachluje gipsem . Czy niezastąpiony pan Stasiu nie mówił nic na ten temat? Trzeba to robić czy nie? A gotowa oprawa okien na fotkach wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 16.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 no muszę Ci powiedzieć, że mój małżonek wpadł na taki sam pomysł jak Twój i chciał robić te opaski z k-g, ale w końcu w salonie ich nie zrobiliśmy, a w sypialni się uparłam na opaski z drewna (może tez dlatego, że ściana była nierówna bo z cegły). Zamiast tego paska k-g jest listwa drewniana, dziury między tą listwą a glifem zaszpachlowane, i wszystko, tzn, glif, listwa i drewniany parapet pomalowane farbą białą do drewna i właśnie efekt jest taki jakby wszystko z drewna było. Polecam Załączam zdjęcie. Jakby co, to usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 16.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 płyta jest krucha i na narożnikach łatwo ją uszkodzić więc trzeba to zabezpieczyć jakąś listwą, którą potem zaszpachluje gipsem . u mnie wszystkie ściany są z k-g i jak na narożnikach nie było listew to niestety łatwo je uszkodzić. Ta listwa je dobrze zabezpiecza - jak się ją zagipsuje i pomaluje to nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 16.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Pomysł z listwami z g-k bardzo fajny, a styl bardziej powściągliwy. Madziu, będą jakieś zdjęcia gotowych opasek wokół okien, plz? Co do węgarków (winkielków) to byłabym na nie, z dwóch powodów: 1. jeżeli węgarek jest obok wąskiego przejścia, to niestety ściana na węgarku jest narażona na uszkodzenie i pobrudzenie; 2. szkoda tej ściany koło okna na dobudowywanie węgarka, który konstrukcyjnie nie jest konieczny. Aaaa... w Tikeju widziałam dzisiaj lwy, ok. 50-cio centymetrowe, ceramiczne. Niestety za ciężkie były, bo bym je chętnie dzisiaj przygarnęła w ramach igrania z kiczem. :lol2: Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Gabi.gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Z opaskami już nie kombinuj, oszczędzaj potencjał na kolejne dni wykończeniówki mówisz? no dobra, to już temat odpuszczam;) niech Stachu leci z koksem:lol2: Magda sztukateryjne listewki wokół okna: lew Kg wokół okien si! chociaż wolałabym otworingi z drewna, bo trwalsze :lol2: mąż mi tyłek uratował jednym słowem;) Hello ja zagadam ale nie nadążam więc się rzadko odzywam. Ale jak dziś zobaczyłam ten koncept wokół okien to musiałam coś powiedzieć a w zasadzie zapytać. Nasz wykonawca K-G też proponował nam zrobienie opasek wokół okien z pasków płyty z tym że on mówi że płyta jest krucha i na narożnikach łatwo ją uszkodzić więc trzeba to zabezpieczyć jakąś listwą, którą potem zaszpachluje gipsem . Czy niezastąpiony pan Stasiu nie mówił nic na ten temat? Trzeba to robić czy nie? A gotowa oprawa okien na fotkach wygląda świetnie Tak, tak ToU są metalowe kątowniki:yes: Pan Stasiu wstawia je wszędzie, wszystkie k-g tak w narożnikach wykańcza... dlatego nie robiłam zbliżeń - bo były jeszcze nawet nie zaszpachowane... na zbliżeniach byłoby je widać no muszę Ci powiedzieć, że mój małżonek wpadł na taki sam pomysł jak Twój i chciał robić te opaski z k-g, ale w końcu w salonie ich nie zrobiliśmy, a w sypialni się uparłam na opaski z drewna (może tez dlatego, że ściana była nierówna bo z cegły). Zamiast tego paska k-g jest listwa drewniana, dziury między tą listwą a glifem zaszpachlowane, i wszystko, tzn, glif, listwa i drewniany parapet pomalowane farbą białą do drewna i właśnie efekt jest taki jakby wszystko z drewna było. Polecam Załączam zdjęcie. Jakby co, to usunę [ATTACH=CONFIG]95853[/ATTACH] Widzisz? Jacy Ci nasie mężowi są genialni:lol: Ja jestem ze swojego naprawdę dumna:yes: A Ty to już w ogóle powinnaś pękać z dumy - w końcu Twój sam je wykonał z drewna:o Piękna jest oprawa tych Twoich okien:rolleyes: - parapety też mamy podobne:wiggle: Tylko widzę, ty opaski masz węższe niż parapety, a u mnie opaska wystaje 2 cm za parapet... wolałabym, żeby u mnie było tak jak u Ciebie... ale i tak jest dobrze;) Według mnie listwy sztukateryjne mogłyby spokojnie być, tyle że wybrałabym listwy dwa razy szersze - przy tak dużych oknach wyglądałyby dobrze. Pomysł z listwami z g-k bardzo fajny, a styl bardziej powściągliwy. Madziu, będą jakieś zdjęcia gotowych opasek wokół okien, plz? Co do węgarków (winkielków) to byłabym na nie, z dwóch powodów: 1. jeżeli jest on obok wąskiego przejścia, to niestety ściana na węgarku jest narażona na uszkodzenie i pobrudzenie; 2. szkoda tej ściany koło okna na dobudowywanie węgarka, który konstrukcyjnie nie jest konieczny. Aaaa... w Tikeju widziałam dzisiaj lwy, ok. 50-cio centymetrowe, ceramiczne. Niestety za ciężkie były, bo bym je chętnie dzisiaj przygarnęła w ramach igrania z kiczem. :lol2: no szkoda, ze tych lwów nie dzwignęłaś A kwesti,ę węgarków dziś omawialiśmy... nawet pan Stasiu zrobił mi wizualizację http://i1.fmix.pl/fmi2061/b092071400091e354f1472f6/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1589/3b75db610006f6d14f1472fd/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi764/40cad2aa0002deaa4f147300/zdjecie.jpg Jeśli miały by być, to tylko takie właśnie na ok. 20 cm... większe już by negatywnie wpływały na komunikację Ale nie wiem czym się kierować... na plus - to to, że robią się lepsze proporcje tego podciagu, tego przejścia... oraz to, że będzie do tych winkielków można przymocować ścienne głośniki do kina domowego:lol2:... na minus - to co piszesz... zabiorę sobie kawałek ściany, trochę ją poszatkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Pokazywałam Wam już "moje" listwy przypodłogowe? Te i tylko te od zawsze:lol2: Pomyślałam, że tym miłym akcentem zakończę dzisiejszy dzień http://i2.fmix.pl/fmi2864/a3d9c2ac00162c3c4f147304/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi52/6dd6264a001a69464f147306/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts