Gabi.gg 17.01.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Ale nie wiem czym się kierować... na plus - to to, że robią się lepsze proporcje tego podciagu, tego przejścia... oraz to, że będzie do tych winkielków można przymocować ścienne głośniki do kina domowego:lol2:... na minus - to co piszesz... zabiorę sobie kawałek ściany, trochę ją poszatkuję Jeśli na tych winkielkach mają być montowane głośniki tylne, to będą trochę zbyt daleko od siebie. Chyba, że chcesz tam zamontować głośniki surroundowe... ale te dla lepszego odsłuchu korzystniej wmontować w suficie. edit: Listwy przypodłogowe bardzo ładne - i ważne, że nie trzeba będzie ich czyścić patyczkami do uszu Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Gabi.gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.01.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Listwy bossskie- nie za bogate- jak to zwykle bywa, ani nie za skromne. Takie w sam raz:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.01.2012 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Listwy piękne...ale te szparki no piękne są, tylko ja bym się zapłakała przy czyszczeniu Madzia pamiętasz debatę o kuchni? Mówiłam, że Twoje kafle nie będą takie szlachetne jak kamień, COFAM to zdjęcie całej ściany z jednym dekorem mnie rozwaliło, będzie pięknie Aż ja się zaczęłam zastanawiać czy nie zgapić i dać je zamiast szkła...ale wtedy musiałabym ściągnąć litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.01.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Magda, a z czego są te listwy? Byłam dzisiaj w sklepie pooglądać i pan mi trochę w głowie zamieszał - mdf vs. poli-cośtam Dla mnie za ozdobne, ale u Ciebie będą pasować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Magda,dobrze, że wybrałaś proste listwy, a nie nie daj Boże jakieś sztukaterie, bo byłby mały Wersal dwa, lub coś na ten model:)Taki pomysł opasek wokół okien podoba mi się o wiele bardziej - ideę gorąco popieram - a napisz, czemu nie drewno, tylko k-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.01.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ale u Ragazzy te opaski to bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.01.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 no, i u Anety_S też - BOSKIE!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) ale u Ragazzy te opaski to bajka no, i u Anety_S też - BOSKIE!!!!!!!!!! Ich opaski są obłędne:rolleyes: to fakt:yes: Więc cieszę, się, ze mój Kochany Mąż wpadł na to, jak mieć podobne:wiggle: Magda, dobrze, że wybrałaś proste listwy, a nie nie daj Boże jakieś sztukaterie, bo byłby mały Wersal dwa, lub coś na ten model:) Taki pomysł opasek wokół okien podoba mi się o wiele bardziej - ideę gorąco popieram - a napisz, czemu nie drewno, tylko k-g? Dlaczego nie drewno? Po pierwsze primo - cana. Dostałam wycenę na chyba 800 zł/szt o ile dobrze pamietam... tylko nie pamiętam, czy to już było z parapetami, czy bez:???: Po drugie primo - wydaje mi się, że takie opaski trzeba mieć w planie sporo wczesniej... bo drwniana/mdf'owa płyta musi wejść w glif, a przecież ma swoją grubosć... najcieńsza płyta mdf ma jakieś 8 mm + klej... i robi się centymet... to o czym pisała joliska - mogły by być kłopoty z otwieraniem okna, a i wizualnie nie wiem, czy tak ładnie by było, gdyby zabrać jeszcze centymetr ramy okna:???: Po trzecie primo - tak jakoś bałam się ryzyka;) - trzeba było zamówić i poczekać na efekty - niezależnie jakie by były -musiałabym zaakceptować A tu mogłam popróbować... dobrać optymalną szerokość opaski, i jakoś tak mniej stresujące to mi się wydawało;) Listwy bossskie- nie za bogate- jak to zwykle bywa, ani nie za skromne. Takie w sam raz:wiggle: Dokładnie:hug: Też mi się strasznie podobają Magda, a z czego są te listwy? Byłam dzisiaj w sklepie pooglądać i pan mi trochę w głowie zamieszał - mdf vs. poli-cośtam Dla mnie za ozdobne, ale u Ciebie będą pasować! Kochana - to jest mdf. Ja się drewna na listwach boję Bo to jednak bardzo długie i dość cienkie elementy... nie wierzę, że się nie będą okształcać A mdf jednak bardziej stabliny... Listwy sztukateryjne? I owszem, ale pod warunkiem, że własnie pomalowane akrylem albo jakimś lakierem jak do drewna/mdfu... bo jesli zwykłą farbą - to porażka... Listwy piękne...ale te szparki no piękne są, tylko ja bym się zapłakała przy czyszczeniu Madzia pamiętasz debatę o kuchni? Mówiłam, że Twoje kafle nie będą takie szlachetne jak kamień, COFAM to zdjęcie całej ściany z jednym dekorem mnie rozwaliło, będzie pięknie Aż ja się zaczęłam zastanawiać czy nie zgapić i dać je zamiast szkła...ale wtedy musiałabym ściągnąć litery Już u Ciebie na temat kafli się wypowiedziałam:lol2: Cieszę, się, że w końcu dostrzegłaś w nich potencjał I cieszę się, że liswy Ci sie podobają A sprzątanie? Nie mój problem;) Ale i tak szukałam takich, których właśnie nie trzeba patyczkami do uszu czyścić, jak napisała gabi Bo większość ma tak wąskie szczelinki, że niczym się tam nie wjedzie:sick: A tu spokojnie ściereczką się przejedzie;) Jeśli na tych winkielkach mają być montowane głośniki tylne, to będą trochę zbyt daleko od siebie. Chyba, że chcesz tam zamontować głośniki surroundowe... ale te dla lepszego odsłuchu korzystniej wmontować w suficie. edit: Listwy przypodłogowe bardzo ładne - i ważne, że nie trzeba będzie ich czyścić patyczkami do uszu Kochana, ale mi pytania zadajesz? Nie wiem które:???: Wiem tylko, że nie chcę mieć żadnych stojących głośników, tylko montowane w ścianach, ewentualnie suficie... i chyba pora się za to zabrać Macie jakies zestawy godne polecenia? Najlepiej w jasno-szarym kolorze, aluminium... no to baba okresliła kryteria:rotfl: Edytowane 17 Stycznia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.01.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ... no to baba okresliła kryteria:rotfl: To dokładnie moje kryteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.01.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Macie jakies zestawy godne polecenia? Najlepiej w jasno-szarym kolorze, aluminium... no to baba okresliła kryteria:rotfl: To dokładnie moje kryteria Hmm... Bardzo dobre kryteria Sama takie stosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.01.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Przeciez to są podstawowe kryteria Mój ma przykazane zrobić listę a potem ja sobie wybiorę pod kątem wizualnym. Niestety w naszej sypialni będziemy montować stare głośniki(brązowe drewno) i ... powoli mojego oswajam z myślę o ich przemalowaniu na czarno. TŻ z kolei się dowiedział, że jak mają służyć w dużej mierze do słuchania muzyki (u nas tv do tego służy) to muszą być drewniane. Więc mamy typ: drewno w kolorze białym, szarym lub czarnym . Edytowane 17 Stycznia 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Hmm... Bardzo dobre kryteria Sama takie stosuję. hi hi:lol2: Przeciez to są podstawowe kryteria Mój ma przykazane zrobić listę a potem ja sobie wybiorę pod kątem wizualnym. Niestety w naszej sypialnie będziemy montować stare głośniki(brązowe drewno) i ... powoli mojego oswajam z myślę o ich przemalowaniu na czarno. TŻ z kolei się dowiedział, że jak mają służyć w dużej mierze do słuchania muzyki (u nas tv do tego służy) to muszą być drewniane. Więc mamy typ: drewno w kolorze białym, szarym lub czarnym . No wiem:( Na szczęście u nas w domu nikt nie ma świra na tym punkcie;) i każdy wielowymiarowy dźwięk jest dla nas dobry:yes: Teraz mamy drewniane kolumny porozstawiane po całym salonie - i mąż przyznaje, że to prawdziwe ohydztwo:sick: A do oglądania bajek - do czego głównie nam służy telewizor;), wiadomości i paru filmów - takie scienne,małe w zupełnosci nam starczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 I właśnie sama się zastanawiałam czy takich ściennych nie zamontować tylko białych bo stojące to masakra. Niestety druga połowa ma inne kryteria nie wiem jak to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 I właśnie sama się zastanawiałam czy takich ściennych nie zamontować tylko białych bo stojące to masakra. Niestety druga połowa ma inne kryteria nie wiem jak to możliwe walcz;) z tego co zdążyłam sie zorientować, Twój mąż to esteta i zależy mu na wyglądzie waszego domu... jesli chcesz mogę wam podesłać zdjecia tego ustrojstwa we wnętrzach:rotfl: Ale propozycji zero widzę Ja narazie w necie znalazłam to: http://muzyczny.pl/informacje.pl?operacja=zdjecie&id_zdjecia=45049 Ale na parametrach w ogóle się nie znam:roll: Firma mi też nic nie mówi;)... może chcociaż doradzicie, gdzie szukać takiego sprzetu? Po prostu w MediaMarkt? Czy gdzie??? salik, gdzie jesteś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ze stojących ten estetycznie jest niezły... http://sonica.pl/sonica.php?p=1,5,14,0,1,778 ... ale u mnie raczej stojące odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Madzia, mężowi się spodobały te pierwsze :D:D nie spodziewałam się teraz mamy 5+1 przerobione komputerowe na telewizyjne. Czarne, paskudne. Stojące kolumbryny odpadają, już prędzej na wiszące bym się zdecydowała jak przyjdzie na to czas. Są sklepy muzyczne z nagłośnieniem, tam należałoby szukać. W galeriach handlowych często występują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 17.01.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Magda, z systemem nagłaśniającym to poważna sprawa i pytanie, czy chcesz takie duże kolumny stojące jak na linku, który podałaś, czy ma być minimalistycznie? Do zestawu kolum dochodzi jeszcze subwoofer, który ma mniej więcej rozmiary 30x30x30 i powinien byc na wierzchu. Zestawy kina mają 5 głośników, ale są też takie które mają 3, albo jeden (jeden z nowszych produktów Yamaha) i wtedy nie trzeba wieszać żadnych głośników za głową . Link do systemów jednogłośnikowych: http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hometheater-systems/digital-sound-projector/ System z 5 głośnikami (dla lubiących design:-). Osobiście mam ich głośniki w domu , tylko inny model: http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-eu/hkts-16wq.html Tej samej firmy system 3-głośnikowy: http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-eu/bds-300.html http://eu.harmankardon.com/bds-470/bds-470.html Magda, Harman/Kardon to jedna z najlepszych marek na świecie, jeśli chodzi o nagłośnienie, taki głośnikowy Apple Niektóre ich produkty można zobaczyć w marketach mediowych, ale przy kupnie przez internet oszczędzisz kilkaset pln Edytowane 17 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.01.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Osobiście zestawów z mniejszą ilością głośników nie polecam - nie spełniają swojej roli Swego czasu bardzo chciałam taki okrojony zestaw, bo przerażała mnie ilość - moim zdaniem bezużytecznych - pudeł , ale po kilku wycieczkach wokół sprzętu przekonałam się, że gra to zbyt cicho i efekt jest żaden, więc musiało stanąć na pięciu głośnikach. A tylne powiesiliśmy za kanapą - ja ich nie widzę, a mąż ma to, co chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.01.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Zgadzam się z Iloną, to nie to samo. Na dodatek porównanie do popularnej skądinąd firmy Apple do mnie nie przemawia bo Apple nie znoszę i uważam, że badziew, którym się ludzie zachwycają (tylko proszę mi tu nie płakać użytkownicy :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 17.01.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Wszystko zależy od "punktu siedzenia" . A tak na poważnie, instalowałam system jednogłośnikowy Yamaha YSP i muszę powiedzieć, że dzwięk jest rewelacyjny, prawdziwe dolby stereo, robi wrażenie, kompletnie nie odstaje jakością od 5-głośnikowych systemów dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts